• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana sorunu

Bizimde var aslında 2 evimizbirinde oturiyoruz birinden kira alıyoruz ,bekarken eşim abisiyle biaey değişmiş 3.ev var onun kirasını alamıyoruz o evden benim.haberim yoktu aynen eşimle ayda bir kavga eşim anneci biraz malesef annesine biaey demiyor
Ben ortada bir haksızlık göremedim herkese 2 ev düşmüş siz de kira aliyormussunuz kayınvalide ile beraber 3.evdende(ortak oluyor 3.ev )bütün evlerin aidat vergi gibi giderleri ödeniyor Muş size verseler diğer kardeslerede haksızlık olur ayrıca diğer kardeşler bilmiyor diyorsunuzda imkansız bu düzenli ödenen aidat var vergi var bunlari kim ödüyor diye sormuyorlar mi .

Birde kayınpeder eşiniz küçükken Vefat etmiş evleri zamaninda esinin üstüne yapmış galiba aslında şu asamada miras olmaz ama kayınvalide yine adil davranmis kadın istese hepsinin parasını alırdı.

Meraba arkadaslar,ben kaynanamla aynı apartmanda oturuyorum apartmanda eşim ve kardeşlerinin kirada evleri var ,evin birisini eşim ve abisi biseyle değismiler ben evlenmeden önce ben o evin bizim olduğunu bilmiyordum ,kirasını kaynanam aliyormus eşimin olan evin ,bunu sonradan öğrendim kirayı istedigimzde evlerin aidatları ev vergilwrine ancak oluyor dedi ama sadece bizim evin vergisi değil diğer tüm kardeşlerin ev vergileri bizim kiradan odeniyor bunu ogreneli kaynanamla görüşmek istemiyorum eşimle huzursuzluk çıkıyor siz olsanız napardinz
Eşinin evi ,senden önce, miras, daha ölmemiş anne baba...

Adamın evi var ve sizden gizlemiş. Bu ne kadar büyük bir şey farkında mısınız acaba?
Yine bir kocişin suçunun suratını anası çekmiş. Kociş olmak ne güzel, yediğin her halttan sıyrılabiliyorsun 😌

Kadına gidip ne diyeceksiniz ayrıca? Sana ne derse ne yapacaksınız?
Gizlemedi aslında kendi de bilmiyordu hatta annesinin oturudgu evi bizim olarak biliyorduk biz kaynanam.oturdugu için ondan kira alacak değiliz daha yakınlarda öğrendik ikimz de

Ev vergisi nekadar sanki dönemlik ev başına 1000 bile olsa ki olmuyor bende vergi ödüyorum evim 4 yaşında .. neyse oldu diyelim 5 ev icin 6 aylik 5 bin senede ise 10 bin öder 1 ayda aldigi kirayla butun vergileri kapatir geri kalanlar noluyor ? .. salak gördü sizi zaar tövbe yarabbim böyle konularda suç eşinizde eşinizde herkes ödesin kendi vergisini ötekiler alacak kirayı ben niye vereyim ?
Aynen işte geri kalan para ortada gidiyor parasinda değilim ama haksızlık yaptıkları ,o yüzden de sizlerden fikir istedim

18 sene aile binasında kaynana, elti ile oturduktan sonra iş dolayısıyla taşındık. Bu haksız ödemeler, paralar hep oldu. Düşündükçe ben üzüldüm, karıştıkça eşimle huzurum kaçtı bende hiç karışmamaya karar verdim.
Kendime odaklandım, çocuklarıma odaklandım. Çözemezsin, doğru olanı da yanlış olanı da işlerine geldiği gibi yapacaklar.
Kendi hayatına bak boşver...

Gizlemedi aslında kendi de bilmiyordu hatta annesinin oturudgu evi bizim olarak biliyorduk biz kaynanam.oturdugu için ondan kira alacak değiliz daha yakınlarda öğrendik ikimz de
Bu evler kimin üstüne yav, insan kendi üstüne olan evi bilmez mi bunların tapu işi var osu var busu var

Pasif malesef eşim babası küçükken vefat etmiş hep annesinin yanında eşim kalmış annesine bişey diyemiyor ,ben de çalışıyorum ben çalışırken kaynanamın bizim kirayla digerlwrini ev vergilerini ödemesi torunlara kıyafet alması rahatsız ediyo açıkçası şükür paraya ihtiyacım yok paragöz de değilim ama haksızlığa gelemiyoru.
Eşinle evlendikten sonra aldığınız bir ev olsa haklısınız derim. Ben eşinize miras kalacağını düşündüğünüz bir taşınmazı kayınvalideniz hayattayken kendinize nasıl hak gördüğünüzü anlam veremedim. kayınvalidenin üzerine olan ev kayınvalidenindir. Sözel olarak paylaşılmış olabilir, eşinize kalacak da olabilir ama söz sahibi kayınvalideniz. İster dağıtır ister yer ister verir onun keyfine kalmış.

Ben sizin sinirlenmenize hak veriyorum ama burda sorunu sizin çözmeniz mümkün değil. Eşinize söyleyeceksiniz o çözecek. Çözmüyorsa siz de eve para vermeyin o sağlasın geçimi. Bazı kaynanalar öyle gelini de çalışıyorsa para içinde yüzmesinler diye terbiye edermiş gibi böyle saçma sapan şeyler yapabiliyorlar hiç kafana takma bir cümle ile bitir

18 sene aile binasında kaynana, elti ile oturduktan sonra iş dolayısıyla taşındık. Bu haksız ödemeler, paralar hep oldu. Düşündükçe ben üzüldüm, karıştıkça eşimle huzurum kaçtı bende hiç karışmamaya karar verdim.
Kendime odaklandım, çocuklarıma odaklandım. Çözemezsin, doğru olanı da yanlış olanı da işlerine geldiği gibi yapacaklar.
Kendi hayatına bak boşver...
Doğru demissnz dusunuce huzursuzluk cikiyo bosvermek lazım

Ben sizin sinirlenmenize hak veriyorum ama burda sorunu sizin çözmeniz mümkün değil. Eşinize söyleyeceksiniz o çözecek. Çözmüyorsa siz de eve para vermeyin o sağlasın geçimi. Bazı kaynanalar öyle gelini de çalışıyorsa para içinde yüzmesinler diye terbiye edermiş gibi böyle saçma sapan şeyler yapabiliyorlar hiç kafana takma bir cümle ile bitir
Nasıl yani bir cümleyle bitir tepkini köy mu femek istednz

Nasıl yani bir cümleyle bitir tepkini köy mu femek istednz
Siz gidip kaynananıza bir şey söylemeyin bu eşinizle de aranızı açar. Siz eşinize diyeceksiniz ki madem senin o kiraya ihtiyaç duymayacak gelirin var ben kendi gelirimle yatırım yapacağım sen eve bak. Bu kadar. Kimseyle tartışmayın bırakın eşiniz yapsın bunu.

Siz gidip kaynananıza bir şey söylemeyin bu eşinizle de aranızı açar. Siz eşinize diyeceksiniz ki madem senin o kiraya ihtiyaç duymayacak gelirin var ben kendi gelirimle yatırım yapacağım sen eve bak. Bu kadar. Kimseyle tartışmayın bırakın eşiniz yapsın bunu.
Aynen canım öyle yapacağım artık kaynanama zaten ben diyemem kötü gelin olurum belki.kiskandi derler,ama yakında eve bakım yaptrmayi disuniyoruz o zaman eşime işte annenden demeyi düşünüyorum

Buradakiler ne dert anlatabilirsin ne de bir şey anlatabilirsin bacım. Özellikle birkaç isim var burda kendileri benim konularıma da salça olup dert edindiğim kimseden yana oluyorlar. Bence bilerek yapıyorlar onların görevi bu seni burda daha çok sinirlendirmek. Neyse ki konuya dönmek gerekirse eşinle halledemiyorsan kesinlikle kayınvalidenle konuş ama yalnız olma bunların ne yapacağı belli olmaz yanında biri olsun. Olur da yanlış anlar söylemediğin bişeyi söylemişsin gibi yapar benim kaynana öyle yapıyor, hakkını istediğini söyle güzel bi dille eşinin kulağına giderse de hakkınızı savun ihtiyacımız olmasa bile geleceğimiz için kenara koymalıyız sen konuşamıyosun diye ben konuştum ama kalp kırmadım sorun yok dersin bakalım size vermemesindeki sebep neymiş onu da anlarsın bol şans canım

Buradakiler ne dert anlatabilirsin ne de bir şey anlatabilirsin bacım. Özellikle birkaç isim var burda kendileri benim konularıma da salça olup dert edindiğim kimseden yana oluyorlar. Bence bilerek yapıyorlar onların görevi bu seni burda daha çok sinirlendirmek. Neyse ki konuya dönmek gerekirse eşinle halledemiyorsan kesinlikle kayınvalidenle konuş ama yalnız olma bunların ne yapacağı belli olmaz yanında biri olsun. Olur da yanlış anlar söylemediğin bişeyi söylemişsin gibi yapar benim kaynana öyle yapıyor, hakkını istediğini söyle güzel bi dille eşinin kulağına giderse de hakkınızı savun ihtiyacımız olmasa bile geleceğimiz için kenara koymalıyız sen konuşamıyosun diye ben konuştum ama kalp kırmadım sorun yok dersin bakalım size vermemesindeki sebep neymiş onu da anlarsın bol şans canım
Evet onu bende fark ettim. Her konuda saldırır gibi yorumları var bi kaç ismin.

Kayınpeder öngörülüymüş de kv üzerine yapmış evleri herhalde. Kadının üzerine olan evleri kadın vefat etmeden senin benim diye paylaşamazlar. Haksızsınız

Meraba arkadaslar,ben kaynanamla aynı apartmanda oturuyorum apartmanda eşim ve kardeşlerinin kirada evleri var ,evin birisini eşim ve abisi biseyle değismiler ben evlenmeden önce ben o evin bizim olduğunu bilmiyordum ,kirasını kaynanam aliyormus eşimin olan evin ,bunu sonradan öğrendim kirayı istedigimzde evlerin aidatları ev vergilwrine ancak oluyor dedi ama sadece bizim evin vergisi değil diğer tüm kardeşlerin ev vergileri bizim kiradan odeniyor bunu ogreneli kaynanamla görüşmek istemiyorum eşimle huzursuzluk çıkıyor siz olsanız napardinz
Kendi hali hazırda oturduğunuz ev için mi kaynananıza kira veriyorsunuz? Yoksa kendi oturduğunuz eve para vermeyip, eşinize ailesinden kalan 2. Evin kirasını mı kaynananıza veriyorsunuz? Eğer sadece siz size ait 2. Evin kirasını veriyorsanız ve diğer kardeşler kendi kiralarını kendileri alıyorsa bu da doğru değil. Oturup konuşursunuz, kaynananızın ihtiyacı varsa bütün kardeşler belli ayın kirasını kaynananıza versin, herkes eşit olsun. Mesela 4 kardeşse herkes 3 aylık kirayı annesine verip geri kalan kiraları da kendileri alsın. Evlerin vergilerini de kaynananız toplanan bu paradan ödesin.

Eğer ki oturduğunuz aile evine kira veriyorsanız, ben ne anladım bundan? Hem dip dibe oturup bir sürü sıkıntı yaşayıp hem de kira vermek anlamsız. Birikmiş paranız varsa başka yerden ev alıp kredi ödemek daha mantıklı

Bizimde var aslında 2 evimizbirinde oturiyoruz birinden kira alıyoruz ,bekarken eşim abisiyle biaey değişmiş 3.ev var onun kirasını alamıyoruz o evden benim.haberim yoktu aynen eşimle ayda bir kavga eşim anneci biraz malesef annesine biaey demiyor

Kendi hali hazırda oturduğunuz ev için mi kaynananıza kira veriyorsunuz? Yoksa kendi oturduğunuz eve para vermeyip, eşinize ailesinden kalan 2. Evin kirasını mı kaynananıza veriyorsunuz? Eğer sadece siz size ait 2. Evin kirasını veriyorsanız ve diğer kardeşler kendi kiralarını kendileri alıyorsa bu da doğru değil. Oturup konuşursunuz, kaynananızın ihtiyacı varsa bütün kardeşler belli ayın kirasını kaynananıza versin, herkes eşit olsun. Mesela 4 kardeşse herkes 3 aylık kirayı annesine verip geri kalan kiraları da kendileri alsın. Evlerin vergilerini de kaynananız toplanan bu paradan ödesin.

Eğer ki oturduğunuz aile evine kira veriyorsanız, ben ne anladım bundan? Hem dip dibe oturup bir sürü sıkıntı yaşayıp hem de kira vermek anlamsız. Birikmiş paranız varsa başka yerden ev alıp kredi ödemek daha mantıklı
Aslında şu paragrafta açıklamış konu sahibi herkese 2 ev düşmüş konu sahibi kira ödemiyor ve kira aldıklari bir ev varmış kiralık olan 3.bir ev varmış kimseye verilmemiş o evden gelen kira ile evlerin vergisi aidatlari odeniyormus yani ben bir haksızlık göremedim konuda sonradan okuyunca herkesin kendine ait 2 dairesi var kayınvalide ile beraber geriye 1 daire kalmış ondan da giderler ödeniyor.

Aynen canım ya hayretler içindeyim hele bı tanesi aynı dediğin gibi karşı tarafı tuttu eşime hakaretler mi ararsın dayanamdim ben de bı söz yazsim engel yedim burdan ,eşim konuşacak inşallah cozum olmazsa da ben de konusacm teşekkür ederim desteğin için

Aynen canım ya hayretler içindeyim hele bı tanesi aynı dediğin gibi karşı tarafı tuttu eşime hakaretler mi ararsın dayanamdim ben de bı söz yazsim engel yedim burdan ,eşim konuşacak inşallah cozum olmazsa da ben de konusacm teşekkür ederim desteğin için
Ne demek canım benim her zaman desteğim kendim de aynı şeyleri yaşadığım için her zaman derdini paylaşan insandan yana olurum kimse durup dururken bu raddeye gelmiyor çok iyi bilirim. Ben de defalarca engel yedim hatta gecenin 2 sinde avukatıma sordum sizi dava etcem eve kagit gelsin de kocan görsün annesini kötüledigini diyen tehdit eden bile oldu işsiz boş beleş insanlar da mevcut malesef yaşadığınızı en iyi siz bilirsiniz

Back
X