- Konu Sahibi Rengarenk...
- #2.981
imitasyon takım mı? gerçekten çok ayıp etmişler. bende eşime hep şunu demiştim
"sakın altın alıp verdiğini duymim, utanmıyorlarsa almasınlar takmasınlar." zaten kaynana altın almamanın yolunu yapıyordu bizim paramız yok bizden bişi bekleme bişi takamayız biz falan diyip duruyordu. yani salona girene kadarda bişi demedi almıştır herhalde diyordum ki takı merasimine damadın ailesini bekliyoruz diye anons yapılınca bir türlü yanımıza gelmeyen bizi ortada bekletip rezil eden kaynanam ve kayınpederin bişi hazırlamadığını anladım. bide gelip o anda tam o anda oğlum sen daha önce nişanda falan almıştın ya verde takalım. bilezikler zaten daha önce alınmış bana verilmiş. dolayısıyla benim çantamda annemin elinde. kız kardeşime seslendim gitti annemin elindeki çantadan bilezikleri aldı ve kaynanada kayınpederde ikişer tane taktılar helal olsun. hala aklıma geldikçe sinirden elim ayağım dolaşıyor. zaten bi kaynım var o da 14 ayar bi bilezik taktı onada helal olsun. şu parası olmayan sülalelerine uzuun yıllardan sonra girecek ilk geline bile bi takı alacak kadar para bulamayan kaynanam ve kayınpederimin 2evi ve arabası var. Altınlarıda var biliyorum. hatta bankada paralarıda vardı en az beşbin tl... ama kıyamadılar vermeye kıymasınlarda ama ben kıymasını bilirim.
ay arkadaşım sen yazdın ben okudum benim bile okurken sinirim bozuldu her ailede oluyor böle seyler demekkı...
bizimkilerde biz söle zengibiz biz böle zenginiz dedıler kayın valıdem düğünde kendı kolundan çıkarıp bi bilezık taktı sonradan eşim bana söledı istersen verelım dıye bende safım ya verdım vermeseymişim kar kardır deseymişim....