- 6 Aralık 2008
- 492
- 14
- 643
- Konu Sahibi Rengarenk...
-
Ayyy kızlar çok oldum farkındayım ama bunu da söylemeden geçemicem... Biz eşimle 7 yıl çıktık sonunda kayınvalidecim evlendirmeye karar verdi ve annemle tanışmaya geldiğinde anneme demişki ben ayrılırlar diye bekledim ama vazgeçecekleri yok birbirlerinden napalım gelelim dedik... Artık akrabalar evlendir sevenleri diye çıkışıyo... :dance: Şimdi bin pişman ama nafileeeeeee.... Bırakmam goncamı ben.. :asigim:
Eşim ailesiyle birlikte beni istemeye gelceklerdi.aynı zamanda yüzük takılıp söz nişan birarada olcaktı ama aile arasında .neyse kaynana kayınpeder görümce sokak gezmesine gider gibi günlük kıyafetlerle gelmişler sonrada bizim haberimiz yoktu yüzük takılcağından dedi :bbo: çıktı işin içinden .biz büyük pasta yaptırdık servis yaptık .görümcem hemen ordan benim annem pastayı daha güzel yapardı dedi .sonrada koca dilim pastayı yedi.evleneli 2 sene oldu hiç pasta görmedim .
Nese dugunun ertesİ gunu kahvaltı yaptık gıyındık hazırlandık gİttİk bİz el Öpmeye kayınvalİdem elİnİ vermedı bana surat 5karıŞ Çok merk etmİŞler bİzİ nİye haber vermemİŞ eŞİm sordu aradıkya anne İŞte nezman hber vercektıkgece 2demı arıcaktık dedİ ne dedİ bİlİyonuz mu gece haber vercektınz ben noldu acaba dıye uyuyamadım dedİ ...
Onların taraftan herkes İlk gecede sorun yaŞamıŞ bende dedımkı sİzde sorun abyandmıŞtır bızde Çok Şukur hıÇ bİ sorun olmadı dedİm ):
Ama haketmİŞtİ bızımkısı artık
kızımın doğumunda mevlit yaptık ,eşimin tarafının adetlerine göre lohusa anne saten gecelik giyip yatak odasında oturur ,kuran okuma bitene kadar çıkmaz ,eltim bunu çok iyi bildiği halde ona geldiğinde çıkıp hoşgeldin demedim diye 1 yıldır neredeyse benimle konuşmuyor,herkese de ben ona ne yaptım ki bana böyle yaptı diye anlatıyo .1 yıldır herkesten duyuyorum artık bişey demiyorum ,boşverin deyip geçiyorum..
ç.ş be terbiyesiz insanlar nasıl günaha giriyorlar yaahamileliğimin ilk zamanları kaynanmgilde yalnız kalıyorum ve yeni evliydik eşim yoktu..ve benim aşırı derecede mide bulantım vardı hiçbirşey yiyemiyordum sadece patetes kızartması yiyordum sabah akşam onu yemek istiyordum aşeriyordum sanırım..bunu da kaynanam biliyo sonra bir kere kızarttım yedim..sonra ertesi gün bi baktım kadın mutfaktan gelmiyo ne yapıyo acaba diye bi gittim baktım yıllardır ciflemediği fritözü cifliyo..ben de dedim napıyosun..'' artık bizim evde patetes kızartması yenmeyecek çocuklar da yok cifleyip kaldıracam'' dedi..düşünün hamile ve aşeren bir kadına bunu yaptı..hatta hamile olduğumu öğrenince çocuğu aldıralım dedi..sonra bana ağır şeyler kaldırtmak istedi düşüreyim diye..
kızımın doğumunda mevlit yaptık ,eşimin tarafının adetlerine göre lohusa anne saten gecelik giyip yatak odasında oturur ,kuran okuma bitene kadar çıkmaz ,eltim bunu çok iyi bildiği halde ona geldiğinde çıkıp hoşgeldin demedim diye 1 yıldır neredeyse benimle konuşmuyor,herkese de ben ona ne yaptım ki bana böyle yaptı diye anlatıyo .1 yıldır herkesten duyuyorum artık bişey demiyorum ,boşverin deyip geçiyorum..
Utanmakta kalmamış bu örümcek beyinlilerde.......
El öptürülmeyecek konumu bu...İnsan utanır gece bizi aramalıydınız diye talepte bulunma
ya...Hadi kaynanalar oğlunu kıskanmaktan yapıyor böyle abuk sabuk şeyler;peki
kayınpederlerlerin hiç biri söz geçiremiyor mu kıskançlıktan kudurmuş güruha...
Yoksa onlarda mı kafalarıyla değilde başka yerleri ile mi düşünüyorlar...
ahh canımyaaa valla çok üzüldüm çok ağır şeyler yaşamışsın ailen ne diyor bu konularadaha bana yaptıklarının binde biri bu anlattığım inan bana izine gidince yemek yememmi istemez gezmeye gitmemi istemez aileme gitmem bile olay olur..birgün arkadaşımla buluşmaya gittim.oğluna giyindi süslendi gitti nereye gittyse diyo!!doktora gittik doktorun karşısında bacak bacak üstüne atmışım ben farkında bile değilim ki görünmez bile masadan bunu oğluna analtıp beni dövdürdü..akrabalarıma gittim bir kere annemlerde vardı hiç dumadı gezdi diyo..en son da bardakları geç yıkadım diye kıyameti koparıp eşimden için o da benim oğlumsa bu işi bitiririm diye bağırdı..ben de yuva yıkmak çok mu hoşuna gidiyo dedim..al senin olsun oğlumu tepe tepe kullan diye bas bas bağırdı bana neler saydı kaynatam da bana bardakları geç yıkadım diye film izlerken dalmışım..eğer benim kızım böyle bir şerefsizlik yapsa ben onun a.....a s..ç....m diye küfür etti..düşünün beni sabaha kadar ağlatı krize soktularklava:
ahh canımyaaa valla çok üzüldüm çok ağır şeyler yaşamışsın ailen ne diyor bu konulara
:roflol::roflol::lepi:Bide bu var. düğün salonundan evimize geldiğimizde kaynanam zorla gelinliğimi çıkartırıp kafamı bozdurdu abdest al nikah kıyılcak diye ben hiç nikah için abdest e gerek olduğunu bilmiyodumneyse yaptım dediğini nikahtan sonra da tutturdu allahım gece bişey olursa hemen arıcakmışız onu tedariklimiymişim herşeyim tammıymış ahhh kitlenip kalanlar varmış. Hemen arayın beni tamam mı? hastaneye gideriz. Ayrıca yarın sabah 9 da burdayım dedi imali imalı sanki o gece yapmaya mecburuz. Çok beklersin dedim içimden. daha neler neler kayın pederim utancından dışarı kaçtı tabii bende ağlamaya başladım korkudan değil ama utançtan ayy çok sinir di. Cahil olsam korkucam yani. Kocam sonunda dayanamadı tarif te etseydin bari anne dedi. Sesi kesti. sırnaşık şey
ne desinler çok sinirleniyorlar ama hiç karşılarına gelip bişey söyletmedm.hiç görüşmüorlar onlarla ben de bu kadar şeyden sonra birdaha onşarşa bir araya gelmek istemiyorum..zaten eşimle de sorunlarım var bu işin sonu yok gibi yani..
ayy ne güzel yaa benim kaynanamda çekmiş kaynanasından arada laf dokundurmaları olsada severim yinedeinsandan insana fark var ya...
benim kaynanacığım da çok çekmiş kaynana çenesinden. Allah uzun ömürler versin nenemiz hala hayatta, biraz da çok konuşur-karışır aslında. ben "yaşlılığına ver anne, biz kimbilir nolcaz yaşlanınca" diorum ama kaynanam "o gençken de böleydi dio":) diğer taraftan nene(yani kaynanamın kaynanası) de kaynanamı çekiştiriyo bana:) bazen kaynanam bizim yanımızda kaynanasına çekişio[onların tabiriyle:) ]ben de diorum ki "bak anne, benim annem kaynanasıyla oturmuyodu, o yüzden ben gelinlik yapmayı senden öğreniom, sen bööle yaparsan ben pek ii şeyler öğrenmem ama:))" o da gülüo napsınopuyorumnanaktan
ama kaynanam demiş ki "ben kaynanamdan çok çektim,gelinime hiç karışmıcam" hakikaten de öyledir canım benim. seneler ve kaynanası çok yıpratmış ama o hırsını benden çıkarmıo sağolsun.ödü kopar bişi sölicek de yanlış anlıcam die,inşallah ben de ona layık gelin olurum,onun gibi de kaynana olurum:)
ben isviçrede doğdum büyüdüm
isviçrenin peynir kültürü çok gelişmiş ailecek te düşkünüzdür peynire
babam her isviçre dönüşü 4-5 çeşit getirir kızım özlem duymasın alışkın yazık diye..
bigün kayınvalidem yatıya geldi sabah kahvaltı hazırlıyoruz ..
buzdolabını açtı peynirleri görünce kıyameti kopardı 1 çeşit neyinize yetmio yeni evlisiniz müsrifliği hiç sevmem fln diye sayıştırmaya başladı çok şaşırdım..
babam yollamış diyebildim sadece
he iy ozaman dedi bişey olmamış gibi sevimli kılığna bürünüverdi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?