kaynana ve gorumce iftar daveti:(

Depiedra

Hedef 60...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Mart 2016
1.871
1.148
48
35
kizlar simdiden panik oldum ya nolur yardim edin bana..ilk iftar davetimi kaynaa gorumce ve eltimi cagiracam kocalariyla tabiki ve ilk defa evime yemege geleecekler bunca sene hic yemege davet etmedim zaten slk gorusmuyruz aramiz pek iyi degil birsuru olaylar yasadik....kk nin hamarst hatunlari bana cok harika bir ana yemek soylermisiniz yanina degisik sunumlar neler yapabilirim ve en kafami kurcalayan su ; mesela karniyarik ve pilav ana menuyse bide sulu yemek sart biliyosunuz onu nasil ikram edicem once sulu yemegi verme tarftato degilim ben pek bilmiyorum e tabagin icinde de corba gibi sunulmaz hepsi karisir iki buyuk sunum kasesine koyup masaya koysam şik bir kasik koysam herkez tabana alirmi bu soru isaretime bir yol gosterirmisiniz lutfen ya..cok şık olmali masam yemeklerimde tadi damakta kalmali..birde tatliyi nezaman ikram edicem masaya süs gibi koyup sonra çayla mi vericem.. masayi da donatmak istiyorum..ay lutfen bir el ativerin

karnıyarık sulu yemek,yani sebze yemeği kategorisine girer.bu yüzden ana yemek et veya tavuk olmalı bence.
önden çorba,arkasından fırın tavuk, zeytinyağlı bir yemek ve de börek ile iftariyelikler. en sonunda da tatlı olmalı.bence

Dolap da Mantı varsa yoğurtlu mantı yap. Yoksa hazır al dondurulmuş öyle yap. Ardından elinde yuvarlak köfte yap. Tepsiye diz yanına patates püresi yap. Salata içecek yeter. Zaten mantıyı yıyınce kadınları şişer. Öbürünü yiyemezler

Mercimek veya tarhana çorbası

Ana yemek bezelyeli havuçlu pilav, karnıyarık veya türlü

Ek olarak; rus salatası, cacık, mevsim salata, humus (seviliyorsa), çiğköfte

Zeytin, hurma da koyun iftarı bunlarla açmak isteyebilirler

Tatlı olarak kadayıf (dondurma ile servis) bunuda yemekten sonra çay ile ikram edin

En son da türk kahvesi yaparsınız hazmı kolaylaştırır

*Yemeklerden servis tabaklarıyla ayrıca ortaya da koyun isteyen ordan alır tabağına

Valla ekstra sulu yemek yapacağınıza corba yeterli gelir...iftarda tıka basa yenmez bence...
guzel bir corba yapın mercimek ezogelin vs sonra ana yemek dalyan köfte yapın yanına pilav..Bir kac salata çeşidi yapın sofranız zengin gözüksün..Şerbetli bir tatlı yapın yada güllaç..Onuda yemekten sonra cayla ikram edersiniz..Sofrada durmasına gerek yok bence...Bide börek alın su böreği oh oh..

karnıyarık sulu yemek,yani sebze yemeği kategorisine girer.bu yüzden ana yemek et veya tavuk olmalı bence.
önden çorba,arkasından fırın tavuk, zeytinyağlı bir yemek ve de börek ile iftariyelikler. en sonunda da tatlı olmalı.bence
aaa niye ki ya uzzuldum simdi pilavin yanina karniyarik olmazmi eger onden et veya tavuk verceksem akarniyarigi nezaman ikram etcem canim buna takiliyorum iste ben

Bence çorba , ana ve ara yemek dışındakileri açık büfe tarzi yok ortaya koy servisi herkes kendine yapsın kendi. Bir sürü şey yapabilme imkanin var. Mesela salatayi 1 çeşit yapma en az 2 çeşit yap. Şimdi cok sey sayarim ama seni pek tanimiyorum neyi yapabilirsin evinde ne kadar ne var bilmedigim icin benden bu kadar.
Ama servis olayını dedigim gibi dusun derim.

Dolap da Mantı varsa yoğurtlu mantı yap. Yoksa hazır al dondurulmuş öyle yap. Ardından elinde yuvarlak köfte yap. Tepsiye diz yanına patates püresi yap. Salata içecek yeter. Zaten mantıyı yıyınce kadınları şişer. Öbürünü yiyemezler
erkeklerde var canim pilav sart o yuzden evet yogurtlu biseyde dusunuyorum manti olabilir ama pilavda var agir glir yogurtlu olarak daha baska şik lezzetli ne olabilir ali nazik kebabi falan olurmu yafa koz biber yogurtlasam sacma mi olur

Bence çorba , ana ve ara yemek dışındakileri açık büfe tarzi yok ortaya koy servisi herkes kendine yapsın kendi. Bir sürü şey yapabilme imkanin var. Mesela salatayi 1 çeşit yapma en az 2 çeşit yap. Şimdi cok sey sayarim ama seni pek tanimiyorum neyi yapabilirsin evinde ne kadar ne var bilmedigim icin benden bu kadar.
Ama servis olayını dedigim gibi dusun derim.
canim cogunu masaya gorsel olarak koymak istiyorum zaten ortada şik bisekilde gorunsun diye birazda kolaylik tabi herkez alir kasikla
peki bu sulu yemek ana yemek olayini anlatirmisin canim cok kafami kurcaliyor guzel bir menu bekliyorumm canim hamarata benziyosun☺

Ilk olarak corba önemli corba güzel ise geriside bos ramazanda corba bile yetiyor gerisi sadece göz doyurmak. Hafif yiyecekler hazirlayin insan fazla yiyemiyor zaten iftarda. Yemekden sonra serbetli bir tatli yada güllac cay kahve oh bitdi gitdi

Mercimek veya tarhana çorbası

Ana yemek bezelyeli havuçlu pilav, karnıyarık veya türlü

Ek olarak; rus salatası, cacık, mevsim salata, humus (seviliyorsa), çiğköfte

Zeytin, hurma da koyun iftarı bunlarla açmak isteyebilirler

Tatlı olarak kadayıf (dondurma ile servis) bunuda yemekten sonra çay ile ikram edin

En son da türk kahvesi yaparsınız hazmı kolaylaştırır

*Yemeklerden servis tabaklarıyla ayrıca ortaya da koyun isteyen ordan alır tabağına
sulu yemek yapma diyosun yani

Neden bu kadar geriyorsunuz kendinizi

Kral sofrası olsa da bir kulp bulunur yani

Eğer önemli olan birlikte zaman geçirmek paylaşmak vs değilse boş verin çağırmayın

Onlar da dedikodu yapamasın hakkınızda
ilk defa geleceklero icin geriliyorum canim bide bazi sorunlar var aramizda bilmiyorim hersey gzel olsun unutamasinlar

Mesela masaya oturuldu diyelim. Her seyin hazır. Çorba kaseni getir. Herkesin tek tek tabagini iste çorba kaselerine koy icilsin.
Sonra çorba kaselerini topla başka tabaga geç ona da ana yemegi servis yap mesela kuru fasulye pilav gibi ikili takim yemekleri varsa yan yana koyabilirsin tabaga yanina belki bir kasik yoğurt koyabilirsin yapacagin yemege gorr suslryebilirsin.
Oda bittigi zaman onlarida toplarsin en genis servis tabaklarina geçersin.
Onuda ilk yorumumda ki gibi ortaya hazırladığın değişik ikramlardan kendileribr servis yapmalarını soylersin. Herkes istedigini istediği kadar alir tabagina zatrn doymuş olur sohbet muhabbet yenir yavas yavaş.
Bence en temiz zahmetsiz bu.

Ali nazik gibi yogurtlu birseyler közlenmis patlicanli felan meze gibi masanin ortasinda cesit cesit degisiklik olur
Firinda köfte patates yaDa tavuk patates bide pilav yada bulgur pilav sebzeli bunlar yeterli bence corbadan sonra.

Ilk olarak corba önemli corba güzel ise geriside bos ramazanda corba bile yetiyor gerisi sadece göz doyurmak. Hafif yiyecekler hazirlayin insan fazla yiyemiyor zaten iftarda. Yemekden sonra serbetli bir tatli yada güllac cay kahve oh bitdi gitdi
dogru diyon tabi canim corba düğün corbasi yapmayo dusunuyorum harika bisey doyurucu da .biliyorum.pek yenmiyo ama olsun ben yapim da yiyen yer yemeyen emez

ya normalde belki tamam da ramazanda yenmiyor bu kadar yemek ya, yazık olacaklar.
sizin yerinizde olsam çorba + ana yemek, ortaya zeytinyağlı bir iki çeşitle tamamlarım.
tatlı yerine de dondurma servisi yaparım diyeceğim de ramazanda bazı kişiler tatlıyı arıyorlar, o yüzden sanırım tatlıdan vazgeçilmez. sofraya ortaya koyun siz, zaten onlar geri mutfağa giderler, çayın yanına yeniden koyarsınız :)

dogru diyon tabi canim corba düğün corbasi yapmayo dusunuyorum harika bisey doyurucu da .biliyorum.pek yenmiyo ama olsun ben yapim da yiyen yer yemeyen emez

Evet yap tabi Bende esimin ailesinin ilk gelisinde masayi acayip doldurmustum da simdi gülüyorum kendime cok stres yapmistim

Mesela masaya oturuldu diyelim. Her seyin hazır. Çorba kaseni getir. Herkesin tek tek tabagini iste çorba kaselerine koy icilsin.
Sonra çorba kaselerini topla başka tabaga geç ona da ana yemegi servis yap mesela kuru fasulye pilav gibi ikili takim yemekleri varsa yan yana koyabilirsin tabaga yanina belki bir kasik yoğurt koyabilirsin yapacagin yemege gorr suslryebilirsin.
Oda bittigi zaman onlarida toplarsin en genis servis tabaklarina geçersin.
Onuda ilk yorumumda ki gibi ortaya hazırladığın değişik ikramlardan kendileribr servis yapmalarını soylersin. Herkes istedigini istediği kadar alir tabagina zatrn doymuş olur sohbet muhabbet yenir yavas yavaş.
Bence en temiz zahmetsiz bu.
canim mesela corbadan sonra pilav ve etsote verdim sulu yemegi nasil ikram edicem mesela etli nohut yada fasulye yaptiysam

Back
X