kaynana ve gorumce iftar daveti:(

Ben geçen sene şöyle bu sofra kurmustum ortaya börek salata sarma koz biber turşu ana yemek eristeli mercimek çorba karniyarik pilav tatlı sekerpare ıçel ve tabi olmasa olmaz pide sana bi fikir olur kolay gelsin

yaa kafam cok karisti kizlar ya pilav arti karni yarikmi pilav arti kofteli kurdan kebabi mi pilav arti et sotemi karniyarik daha maliyeyli ama bana gire ozaman bi arkadasin dedigi gibi yanina bir cesit daha tavuk butu mu yapsam ayy offff

heh sorumun cevabi bu fasulye tarzi yemkler ortaua koyulur dimi canim corbafan sonra ikram edilmez yani ya bana cok sacma geliyi bu zaten...kofteli patlicaan rulosu nasi canim
Hatta ben kızkardeşimi istemeye geldiklerinde bir sofra yaptım ki sorma gitsin,ağizlar acik kalmisti.mercimek koftesi,minik sigara börekleri,kirmizı biber ve patlican közlemesi salatası,z.yagli fasulye,sarma,salata bir güzel donattım.peynir ceşitlerinden tabak bile vardı cok şık..
Patlicanlari hafif kizartiyorum.yuvarlak kesip.alta patlican uste köfte ustune tekrar patlican,domates ve biber koyuyorum sirayla,kürdan batırıyorum.salcali sosla pisiriyorum.netten de bakabilirsin ben kafama gore yapiyorum:)

Seçeneklerin hepsini aklıma gelenleri yazıyorum fikir olsun
İftariyelik; hurma, zeytin, pastırma, peynir tabağı gibi olabilir..
Çorba olarak; mercimek çorbası, ezogelin çorbası olabilir.
Ardından ara sıcak olarak ortaya zeytinyağlı taze fasulye ince uzun doğranmış özellikle yahut zeytinyağlı barbunya olabilir.. Ya da bi çeşit börek alternatif yoğurtlu mantı, köz biber patlıcan salatası, brokoli salatası, mevsim salatası, karışık kızartma, turşu tabağı, sarma, çiğköfte vs vs vs hangisini ya da hangilerini istersen..
Ana yemek; servis tabağında ikram edilecek çorbadan sonra en büyük olan varya düz tabak onda güzelce pilavı kase ile koy yanına ya karnıyarık, ya alinazik kebabı, tercihim hünkar beğendiden yana alinazikten farkı sarımsaklı yoğurt yerine beşamel sos ile hazırlanıyor zemini.. Bunun haricinde pilavın yanına et ya da tavuk atabilirsin fırına yanına patates püresi çok güzel olur.. Sen tabakta getirirsin mesela isteyen karışık kızartma ya da diğer ara sıcak tarzı şeylerden yemek esnasında tadabilir..

Tatlı olarak güllaç sevmem ama genelde o ikram ediliyor ama sen şerbetli bir tatlı ve mutlaka dondurma ile yemekten sonra oturulduğu Zaman ikram et canım..

Sonra çay, çerez , meyve ya da hangisini istersen ikram edersin..

Ayran hazırda bulundur belki isteyen olur cnm..
Allah kolaylık versin cnm kusur arayan her şekilde bulur ama misafiri güzel ağırlamak da bize yakışır.. Kasma kendini sakın aç dolabını maddi durumun neye Nasıl yetiyorsa onu yap..

ana yemek.webp
kizlarrrrr bu patlicanli menuyu istiyorum galinaaa bulamadim nette nasil yapmslar yaa

Bu arada tam sulu yemek yapacağım dersen bi tabağa sulu yemek ortaya pilavını koy yani bizde aile içinde kalabalık olunca öyle yapıyoruz pilavı ortadan yiyoruz ana yemeklerimiz ağır oluyor ama analı kızlı vs gibi istersen bi tabak pilav ve baska tabağa sulu koysan yer kaplar bazen öyle de yapıyoruz misafirin uzaklığına yakınlığına bağlı.. Gayet de şık oluyor masalarımız.. Ayrıca ortadaki meze salatalardan için servis açmaya gerek yok ortadan alıp yesinler yani sonuçta orası otel değil aile arası bi yemek cnm tabak yetişmez bak söyliyim

yaa kafam cok karisti kizlar ya pilav arti karni yarikmi pilav arti kofteli kurdan kebabi mi pilav arti et sotemi karniyarik daha maliyeyli ama bana gire ozaman bi arkadasin dedigi gibi yanina bir cesit daha tavuk butu mu yapsam ayy offff

Anladığım kadarıyla karnıyarığı güzel yapıyorsun :) O zaman ana yemek karnıyarık ve pilav olsun.Aynı tabakta garnitür olarak biraz bezelye havuç haşlama olabilir.Porsiyonu zengin gösterir.
Bence sulu yemeğe gerek yok.Çorba,börek,karnıyarık pilav ve zeytinyağlı yeşil fasulye güzel olur.
Zaten menülerde 1 tane etli (veya tavuklu) ana yemek yeterli.
Sofranı zenginleştirmek için peynir çeşitleri tabağı (ceviz ve kuru kayısıyla süslersin),zeytin tabağı (tüm çeşitlerden karışık),ekmek çeşitleri,1 söğüş salata,1 başka salata çeşidi olabilir.
Tatlıyı hazır alabilirsin.Ramazanda şerbetli tatlı daha çok yeniyor galiba.

Seçeneklerin hepsini aklıma gelenleri yazıyorum fikir olsun
İftariyelik; hurma, zeytin, pastırma, peynir tabağı gibi olabilir..
Çorba olarak; mercimek çorbası, ezogelin çorbası olabilir.
Ardından ara sıcak olarak ortaya zeytinyağlı taze fasulye ince uzun doğranmış özellikle yahut zeytinyağlı barbunya olabilir.. Ya da bi çeşit börek alternatif yoğurtlu mantı, köz biber patlıcan salatası, brokoli salatası, mevsim salatası, karışık kızartma, turşu tabağı, sarma, çiğköfte vs vs vs hangisini ya da hangilerini istersen..
Ana yemek; servis tabağında ikram edilecek çorbadan sonra en büyük olan varya düz tabak onda güzelce pilavı kase ile koy yanına ya karnıyarık, ya alinazik kebabı, tercihim hünkar beğendiden yana alinazikten farkı sarımsaklı yoğurt yerine beşamel sos ile hazırlanıyor zemini.. Bunun haricinde pilavın yanına et ya da tavuk atabilirsin fırına yanına patates püresi çok güzel olur.. Sen tabakta getirirsin mesela isteyen karışık kızartma ya da diğer ara sıcak tarzı şeylerden yemek esnasında tadabilir..

Tatlı olarak güllaç sevmem ama genelde o ikram ediliyor ama sen şerbetli bir tatlı ve mutlaka dondurma ile yemekten sonra oturulduğu Zaman ikram et canım..

Sonra çay, çerez , meyve ya da hangisini istersen ikram edersin..

Ayran hazırda bulundur belki isteyen olur cnm..
Allah kolaylık versin cnm kusur arayan her şekilde bulur ama misafiri güzel ağırlamak da bize yakışır.. Kasma kendini sakın aç dolabını maddi durumun neye Nasıl yetiyorsa onu yap..
aay canim harikasin ya hunkar begnsi falan hic yapmadim onu ana yemek degilde ara sicak gibi şik bir tabaga ortaya koysam yada ali nazigi. olurmu sence

Mercimek çorbası fırında tavuk patates pilav yanında karnıyarık et sote ya da küçük güveçlere türlü olabilir. Ortaya da yeşillik salata havuç ve mor lahanadan tarator koyabilirsin iftariyelikleri söylemiyorum tabiki koymalısın :) Sigara böreği kızartabilirsin patlıcan közleyip salatasını yapabilirsin.Sarma olmalı. İçecekler tam olmalı. Yemek faslı bitikten sonra sıcak da oldugu için dondurma tavsiye ederim ama tek değil ekmek kadayıfı veya tel kadayıfla mükemmel gidiyo. Tatlılar dan sonra da çay ya da kahve diye sormalısın bence genelde çay kültürümüz ağır bastığı için çay isterler gibi geliyo çayın yanında çekirdek vs olabilir olur da kahve isterlerse güzel lokumla bu iş tamamdır :) Şimdiden kolay gelsin

Anladığım kadarıyla karnıyarığı güzel yapıyorsun :) O zaman ana yemek karnıyarık ve pilav olsun.Aynı tabakta garnitür olarak biraz bezelye havuç haşlama olabilir.Porsiyonu zengin gösterir.
Bence sulu yemeğe gerek yok.Çorba,börek,karnıyarık pilav ve zeytinyağlı yeşil fasulye güzel olur.
Zaten menülerde 1 tane etli (veya tavuklu) ana yemek yeterli.
Sofranı zenginleştirmek için peynir çeşitleri tabağı (ceviz ve kuru kayısıyla süslersin),zeytin tabağı (tüm çeşitlerden karışık),ekmek çeşitleri,1 söğüş salata,1 başka salata çeşidi olabilir.
Tatlıyı hazır alabilirsin.Ramazanda şerbetli tatlı daha çok yeniyor galiba.
valla daha ekonomik birazda ondan canim ama kofteli bir menude aklimi kurcaloyor karar veremiyorm cok guzel fikir verin solain cnim

Mercimek çorbası fırında tavuk patates pilav yanında karnıyarık et sote ya da küçük güveçlere türlü olabilir. Ortaya da yeşillik salata havuç ve mor lahanadan tarator koyabilirsin iftariyelikleri söylemiyorum tabiki koymalısın :) Sigara böreği kızartabilirsin patlıcan közleyip salatasını yapabilirsin.Sarma olmalı. İçecekler tam olmalı. Yemek faslı bitikten sonra sıcak da oldugu için dondurma tavsiye ederim ama tek değil ekmek kadayıfı veya tel kadayıfla mükemmel gidiyo. Tatlılar dan sonra da çay ya da kahve diye sormalısın bence genelde çay kültürümüz ağır bastığı için çay isterler gibi geliyo çayın yanında çekirdek vs olabilir olur da kahve isterlerse güzel lokumla bu iş tamamdır :) Şimdiden kolay gelsin
canim et sote karniyarik ve firinda tavuk patatesi ayni tabakda mi servis edicem

Bu arada tam sulu yemek yapacağım dersen bi tabağa sulu yemek ortaya pilavını koy yani bizde aile içinde kalabalık olunca öyle yapıyoruz pilavı ortadan yiyoruz ana yemeklerimiz ağır oluyor ama analı kızlı vs gibi istersen bi tabak pilav ve baska tabağa sulu koysan yer kaplar bazen öyle de yapıyoruz misafirin uzaklığına yakınlığına bağlı.. Gayet de şık oluyor masalarımız.. Ayrıca ortadaki meze salatalardan için servis açmaya gerek yok ortadan alıp yesinler yani sonuçta orası otel değil aile arası bi yemek cnm tabak yetişmez bak söyliyim
bazen pilavi kek alibina dokup ortaada süsluce dursun diyorum ama servis yapmak zor olur diye vazgeciyorum

karniyarik ve pilav ana menuyse bide sulu yemek sart biliyosunuz onu nasil ikram edicem

Bu kadar kasmasanız? Samimi sofraların çok da bi şartı yoktur, tamam illa ki güzel ağırlamak isteriz misafirlerimizi, ama siz dört başı mamur bir davet de hazırlasanız, laf edecek olan her şekilde eder. Bu kadar basit şeylere panikleme bence.

Bunun haricinde, içinizden gelir, yapın dilediğinizce tabi ki o ayrı.

Domates çorbası çok şık bir başlangıç olur bence (Yanında rendelenmiş kaşar peyniri ile sunarsınız)
Zeytinyağlıları soğuk ikram için ortaya koyarsınız, herkes dilediği gibi alır. (Taze fasulye yemeği olabilir - zeytinyağlı mantar sote vb)
Yoğurtlu-soslu bir kızartma (Biber-patates vb.) ya da cacık yaparsınız yine ortaya.
Bir mevsim salatası, bol yeşillik
Ana yemekte Hünkar beğendi + nohutlu pilav.

Ardından bir Türk kahvesi.

Çay zamanı bir şerbetli tatlı + kavrulmuş fıstık.

Daha oturuluyorsa meyve ikramı.

canim et sote karniyarik ve firinda tavuk patatesi ayni tabakda mi servis edicem
Şimdi et sote yapacağım dersen karnıyarık yapma derim yani ikisinden biri büyük servis tabakları varya pilavı küçük kaseye koyup ters çevir yanına ya karnıyarık ya da et sote diğer kenara da Bi but iki patates güzel olur

Walla bir çorba yap bir pilav illa istiyorsan birde sebze yemeği yap..
Ama ortaya biber kızart,havuç kızart yoğurtla birde salata ben ramazanda hep yoğurtlu şeyler yerim serin serin öbürleri ağır oluyo hele karnıyarık öldürür sıcakta

aaa niye ki ya uzzuldum simdi pilavin yanina karniyarik olmazmi eger onden et veya tavuk verceksem akarniyarigi nezaman ikram etcem canim buna takiliyorum iste ben

yanlış anladınız sanırım .karnıyarığın yanına sulu yemek lazım demişsiniz ya o yüzden öyle yazdım.karnıyarık ve pilav varsa zaten ana yemek onlar olur.tekrar sulu yemeğe gerek yok.çorba ,karnıyarık,pilav,salata ve iftariyelikler kurtarır günü.ama karnıyarık,pilav varsa,yanına tekrar bir sebze yemeğine gerek yok diyorum.

Back
X