kaynana ve gorumce iftar daveti:(

Ali nazik gibi yogurtlu birseyler közlenmis patlicanli felan meze gibi masanin ortasinda cesit cesit degisiklik olur
Firinda köfte patates yaDa tavuk patates bide pilav yada bulgur pilav sebzeli bunlar yeterli bence corbadan sonra.
bencefe yeterli sulu ymege gerek yok ama onlar hep oyle yapiyo corbadan sonra veriyolar bi tabak sulu yemek sonra pilavla ana yemek veriyolar bence cok sacma ama yapmassamda eksik gorurlermiki

cnm sulu yemeğe hiç gerek yok ramazanda zatn fazla yenilmiyor. Önce güzl bir çorba yap mercimek ezo olabilir. Sonra pilav ve karnıyarık, pilavın yanına tavuk putu fırınlatıp koyabilirsn güzel olur bu şekilde servis et yanına güzl bol bi çobn salatası. Tatlı olarakta şeker pare yap üzerine fındk ve hindistan cevizi ile süsle ramaznda şeker pare çok güzel gidiyor. İçecekde zaten en az beş altı çeşit olsn. Bu kadarı yeterli ve doyurucu olur. İlla bi çeşit daha eklemek istersn ıspanaklı pide yapıp küçük küçük dilip servis tabağıyla ortayada koyabilirsn. Benden bu kadar. Umarım istediğinz gibi olur

ya normalde belki tamam da ramazanda yenmiyor bu kadar yemek ya, yazık olacaklar.
sizin yerinizde olsam çorba + ana yemek, ortaya zeytinyağlı bir iki çeşitle tamamlarım.
tatlı yerine de dondurma servisi yaparım diyeceğim de ramazanda bazı kişiler tatlıyı arıyorlar, o yüzden sanırım tatlıdan vazgeçilmez. sofraya ortaya koyun siz, zaten onlar geri mutfağa giderler, çayın yanına yeniden koyarsınız :)
evet yenmiyorda olsun ya bikere oluyo ertesi gun biz yeriz zaten azar azar yaparim yeterki zengin dursun masam

cnm sulu yemeğe hiç gerek yok ramazanda zatn fazla yenilmiyor. Önce güzl bir çorba yap mercimek ezo olabilir. Sonra pilav ve karnıyarık, pilavın yanına tavuk putu fırınlatıp koyabilirsn güzel olur bu şekilde servis et yanına güzl bol bi çobn salatası. Tatlı olarakta şeker pare yap üzerine fındk ve hindistan cevizi ile süsle ramaznda şeker pare çok güzel gidiyor. İçecekde zaten en az beş altı çeşit olsn. Bu kadarı yeterli ve doyurucu olur. İlla bi çeşit daha eklemek istersn ıspanaklı pide yapıp küçük küçük dilip servis tabağıyla ortayada koyabilirsn. Benden bu kadar. Umarım istediğinz gibi olur
aaa canim guzel bir menu aslinda karniyarik arti pilav arti tavuk sacma olurmuki yaa ama zengin durur
evet sekerpare yapicam snirim bayilirim ben

canim mesela corbadan sonra pilav ve etsote verdim sulu yemegi nasil ikram edicem mesela etli nohut yada fasulye yaptiysam

Sulu yemekten kastın ne anlamadim ama bana kalirsa sulu yemek yapma. Corbadan sonra et sote pilav bile yeter gibi. Yada yetmez dersen benim bildigim corbadan sonra sulu yemege gecilir daha sonra pilav kismina girilir.

evet yenmiyorda olsun ya bikere oluyo ertesi gun biz yeriz zaten azar azar yaparim yeterki zengin dursun masam

zeytinyağlılarla zenginleştir işte, hem yazın güzel olur, hem dolaba koyup bir kaç gün de yiyebilirsiniz.

ana yemek olarak tek kişilik güveçlere et yemeği olabilir veya fırında kaşarlı köfte olabilir, şık duruyor bence.

çorba konusu çok zor bir seçim, ben sebze çorbası severim, eşim soğuk ayran aşı tarzı çorbaları sever ramazanda, yine de en garantisi mercimek olabilir :)

bence pilav olmasın ama yapacağım derseniz de sebzeli pilav veya perde pilavı tarzı değişik bir pilav yapabilirsiniz.

tatlı olarak güllaç fikri güzel kendiniz yapacaksanız, alacaksanız da sütlü nuriye tarzı hem sütlü hem şerbetli bir şey tercih edebilirsiniz.

Pideyin yerine içli köftede olur aslnda;)

corba
guzel bir coban salata veya cevizli olanindan
yaprak sarma(1 tabak ortaya)
amerikan salata (tabakla ortaya)
kirmizi biber kozlemesi (tabakla ortaya)
borek (tabakla ortaya)
karniyarik ve pilav (ana yemek)
tatli olarak dondurmali kadayif veya baklava tarzi veya sutlu tatlilardanda olabilir

Ortaya iftariyelikler koyun hurma,peynir,zeytin,pastırma vs.z.yağlı fasulye ve sarma koyun.
Güzel bir çorba,köfteli patlıcan ruloları ve pilav ohh missss..
Salatayı unutmayın tabi.
Tatlı ve cay ikramı...

ben gavur gelin sayılırım bu konuda,
ramazanda iki çeşit yetiyor diyenlerdenim :)
tabi bol salatası yoğurdu veya cacığı ile birlikte
İlk evlendiğimde benden beklemişlerdi iftar daveti ve çok şaşırıp bozulmuşlardı. Eşinin hatrına insan çağırır demişlerdi de, siz benim hatrıma şükran günü yemeği veriyo musunuz mesela..

aaa canim guzel bir menu aslinda karniyarik arti pilav arti tavuk sacma olurmuki yaa ama zengin durur
evet sekerpare yapicam snirim bayilirim ben
Bizim yöremizde gayet güzel gidiyo cnm sizin orayı bilmem yani biz böyle yapıyorz hem yeniliyor hem sofra şık duruyor ben herkesin servis tabağına bir adt karnıyark bir kase basılmş pilav yanına bir tavuk butu. Bu şekilde hem sofra daralmaz hem daha şık olur. Akşamdan içli köftede yapıp sabah kızartsn ortaya koysn bence süper olur ama küçük küçük yap

İlk evlendiğimde benden beklemişlerdi iftar daveti ve çok şaşırıp bozulmuşlardı. Eşinin hatrına insan çağırır demişlerdi de, siz benim hatrıma şükran günü yemeği veriyo musunuz mesela..

ben ramazan davetlerini severim de çok da zorlama olunca güzel olmaz tabi ki,
ki senin yaşadığın bazı sıkıntıları biliyoruz, iyi etmişsin.

corba
guzel bir coban salata veya cevizli olanindan
yaprak sarma(1 tabak ortaya)
amerikan salata (tabakla ortaya)
kirmizi biber kozlemesi (tabakla ortaya)
borek (tabakla ortaya)
karniyarik ve pilav (ana yemek)
tatli olarak dondurmali kadayif veya baklava tarzi veya sutlu tatlilardanda olabilir
offf harikasin canim yaa kafamda biseyler oturmaya basladi

Ortaya iftariyelikler koyun hurma,peynir,zeytin,pastırma vs.z.yağlı fasulye ve sarma koyun.
Güzel bir çorba,köfteli patlıcan ruloları ve pilav ohh missss..
Salatayı unutmayın tabi.
Tatlı ve cay ikramı...
heh sorumun cevabi bu fasulye tarzi yemkler ortaua koyulur dimi canim corbafan sonra ikram edilmez yani ya bana cok sacma geliyi bu zaten...kofteli patlicaan rulosu nasi canim

Back
X