aaa niye ki ya uzzuldum simdi pilavin yanina karniyarik olmazmi eger onden et veya tavuk verceksem akarniyarigi nezaman ikram etcem canim buna takiliyorum iste benkarnıyarık sulu yemek,yani sebze yemeği kategorisine girer.bu yüzden ana yemek et veya tavuk olmalı bence.
önden çorba,arkasından fırın tavuk, zeytinyağlı bir yemek ve de börek ile iftariyelikler. en sonunda da tatlı olmalı.bence
erkeklerde var canim pilav sart o yuzden evet yogurtlu biseyde dusunuyorum manti olabilir ama pilavda var agir glir yogurtlu olarak daha baska şik lezzetli ne olabilir ali nazik kebabi falan olurmu yafa koz biber yogurtlasam sacma mi olurDolap da Mantı varsa yoğurtlu mantı yap. Yoksa hazır al dondurulmuş öyle yap. Ardından elinde yuvarlak köfte yap. Tepsiye diz yanına patates püresi yap. Salata içecek yeter. Zaten mantıyı yıyınce kadınları şişer. Öbürünü yiyemezler
canim cogunu masaya gorsel olarak koymak istiyorum zaten ortada şik bisekilde gorunsun diye birazda kolaylik tabi herkez alir kasiklaBence çorba , ana ve ara yemek dışındakileri açık büfe tarzi yok ortaya koy servisi herkes kendine yapsın kendi. Bir sürü şey yapabilme imkanin var. Mesela salatayi 1 çeşit yapma en az 2 çeşit yap. Şimdi cok sey sayarim ama seni pek tanimiyorum neyi yapabilirsin evinde ne kadar ne var bilmedigim icin benden bu kadar.
Ama servis olayını dedigim gibi dusun derim.
sulu yemek yapma diyosun yaniMercimek veya tarhana çorbası
Ana yemek bezelyeli havuçlu pilav, karnıyarık veya türlü
Ek olarak; rus salatası, cacık, mevsim salata, humus (seviliyorsa), çiğköfte
Zeytin, hurma da koyun iftarı bunlarla açmak isteyebilirler
Tatlı olarak kadayıf (dondurma ile servis) bunuda yemekten sonra çay ile ikram edin
En son da türk kahvesi yaparsınız hazmı kolaylaştırır
*Yemeklerden servis tabaklarıyla ayrıca ortaya da koyun isteyen ordan alır tabağına
ilk defa geleceklero icin geriliyorum canim bide bazi sorunlar var aramizda bilmiyorim hersey gzel olsun unutamasinlarNeden bu kadar geriyorsunuz kendinizi
Kral sofrası olsa da bir kulp bulunur yani
Eğer önemli olan birlikte zaman geçirmek paylaşmak vs değilse boş verin çağırmayın
Onlar da dedikodu yapamasın hakkınızda
dogru diyon tabi canim corba düğün corbasi yapmayo dusunuyorum harika bisey doyurucu da .biliyorum.pek yenmiyo ama olsun ben yapim da yiyen yer yemeyen emezIlk olarak corba önemli corba güzel ise geriside bos ramazanda corba bile yetiyor gerisi sadece göz doyurmak. Hafif yiyecekler hazirlayin insan fazla yiyemiyor zaten iftarda. Yemekden sonra serbetli bir tatli yada güllac cay kahve oh bitdi gitdi
dogru diyon tabi canim corba düğün corbasi yapmayo dusunuyorum harika bisey doyurucu da .biliyorum.pek yenmiyo ama olsun ben yapim da yiyen yer yemeyen emez
canim mesela corbadan sonra pilav ve etsote verdim sulu yemegi nasil ikram edicem mesela etli nohut yada fasulye yaptiysamMesela masaya oturuldu diyelim. Her seyin hazır. Çorba kaseni getir. Herkesin tek tek tabagini iste çorba kaselerine koy icilsin.
Sonra çorba kaselerini topla başka tabaga geç ona da ana yemegi servis yap mesela kuru fasulye pilav gibi ikili takim yemekleri varsa yan yana koyabilirsin tabaga yanina belki bir kasik yoğurt koyabilirsin yapacagin yemege gorr suslryebilirsin.
Oda bittigi zaman onlarida toplarsin en genis servis tabaklarina geçersin.
Onuda ilk yorumumda ki gibi ortaya hazırladığın değişik ikramlardan kendileribr servis yapmalarını soylersin. Herkes istedigini istediği kadar alir tabagina zatrn doymuş olur sohbet muhabbet yenir yavas yavaş.
Bence en temiz zahmetsiz bu.
iste ben senin eski halinim suan:) ilk defa geliyolar unutamasinlar istiyorumEvet yap tabi Bende esimin ailesinin ilk gelisinde masayi acayip doldurmustum da simdi gülüyorum kendime cok stres yapmistim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?