Kaynana

bazi kadinlar yada cogu kadinlar neden kaynanayi sevmiyor?

Siz seviyormusunuz? Bu soruyu hep merak etmisimdir
☺️
Benim actigim konulari okursan neden sevmedigimi anlarsin. Bende hep senin gini dusunur dururdum neden diye. Kv sahibi olunca anladim. Tabi her kv degil

Ben severim kayımvalidemi. Hatta çoğu zaman sessizliğine kızdığım bile olmuştur. Kimseyi kırmamak için olağanüstü çaba harcar. Derleyici, toplayıcıdır. Hepimize tek karıştığı konu daha fazla birbirimize bağlı olmamız gerektiği. O da sakince nasihat ederek.
Mesela ayrı şehirlerde yaşadığımız için geldiklerinde uzun kalırlar; mutlaka zaman ayarlaması yapmak için bu şehirdeki tüm çocuklarının onayını alır öyle gelir.

Ben sevmek soyle dursun nefret edenlerdenim hatta nefret bile az gelir direk.kotu olsa sevmezdim iki laf sokusturup gecerdim kenara
Benim kaynana oglunun akrabalarin komsularin yaninda melek sanki ama yalniz kaldigimiz ilk dk zehirli dilini cikariyo benden uzak olsun da ne olursa olsun icim yanmaz

Bu kamuoyu araştırmasını yapmaya neden gerek gördünüz? kimi sever kimi sevmez herkesin tek tek düşüncelerini neden sorıyorsunuz ne yapacaksınız? sizin kaynananızla derdiniz varsa yazarsınız insanlar yorum yapar yani seviyor musunuz demek saçma herkesin düşüncesi farklı başkaları sevse ne sevmese ne sizin için

Biz çok tatsız şeyler yaşadığımız halde hep iyi olmasını,huzurlu olmasını dilerim. Sevip sevmemek diye düşünmüyorum. Sevmesem yüzüne bakmazdım ama yaşattıklarını da unutmuş değilim. Ama hep dua ederim ona iyi ki kocamı doğurmuş,efendi yetiştirmiş diye. Eğer ben şuandaki olgunluğuma 15 sene önce sahip olabilseydim, o da olmayan hatalarımı bulmaya çalışıp,dedikodumu yapmasaydı herşey çok başka olabilirdi. Gene de asla saygıda kusur etmem. O da artık duruldu. Kalbimi çok kırmamaya çalışıyor. Senede 1 defa o da bir kaç gün görüştüğümüz için şimdilik hislerimiz olumlu. Şunu öğrendim ki asla kimseyle kötü olmayın. Ben tüm kırgınlığıma rağmen onu anlamaya,iyi olmaya çalışıyorum. Zaman herşeyin ilacıymış.

Bu kamuoyu araştırmasını yapmaya neden gerek gördünüz? kimi sever kimi sevmez herkesin tek tek düşüncelerini neden sorıyorsunuz ne yapacaksınız? sizin kaynananızla derdiniz varsa yazarsınız insanlar yorum yapar yani seviyor musunuz demek saçma herkesin düşüncesi farklı başkaları sevse ne sevmese ne sizin için

Benim burda soru sormam ne size peki :) Hep dert mi yazilsin buraya :) s .. kayanalar hep korkunc bas bela olarak gorunur kime ve kime baldan tatli gelir kaynana :) merak ediyorum hep herkesin fikrini

Seviyorum her hafta mutlaka ziyaretine gideriz.hepimiz insanız anlaşamadığımiz noktalar tabii ki oluyor ama birbirimizi hosgoruyoruZ:21:

Uzun uzun anlatmayayim da aramizin iyi olduğunu. beni kv den istediler artik dışardan nasil gozukuyorsak ... kv de gelinim deyince isteyen kadin kisa sureli şok gecirdi ..böyle gelin kaynana olmaz anne kiz gibisiniz demisti ...

Ben hiç sevmiyorum. Bilmiyorum evli misiniz ama insan evlenince daha iyi anlıyor. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın. Bekarken insanın düsüncesi " beni ailesi ilgilendirmez kapımı kapar otururum " oluyor. Ama kazın ayağı öyle değil. Benim kayınvalidem oğluna hastalık derecesinde düşkün, sürekli hasta olduğunu söyleyerek ilgi bekliyor. Oğlunun evlendiğini kabul edemedi. Kendini haklı çıkarmak icin yalan söylemekten çekinmiyor ve geline mal gözüyle bakıyor. Kocamı benden, beni kendi ailemden kıskanıyor. Ona göre evlendim ve ailemi sadece bayramdan bayrama görmeliyim. Ben kişisel alana çok dikkat eden yalnızlığı seven biriyim. Evlerimiz çok yakın istiyor ki her gün görüşelim beraber yiyelim içelim ramazanı da beraber geçirelim. Kocam arkamda beni destekliyor ve bende kendini ezdiren biri değilim açıkçası. Ama sürekli etrafa benden şikayetlerini duyuyorum ve aramızdaki soğuk savaş hep devam ediyor. Beni istediği gibi yönetemedikçe tepkilerinin dozu her geçen gün artıyor. Konuşsanız tartışsanız olmuyor ağlayarak suç bastırıyor. Sussaniz gönül razı değil. Böyle bir durumda kocanız ne kadar arkanızda olursa olsun siz ne kadar kendinizi korursaniz koruyun yıpranıyorsunuz. Gerçekten şurda kayınvalidemi seviyorum diyen insanlara gıpta ile bakıyorum. Allah ağızlarının tadını bozmasın. Ama burda şunu da gördüm ki ülkemizdeki erkek annelerinin çogu sorunlu. Şimdi bende hamileyim veAllah tamamına erdirirse benim de bir oğlum olacak. Şimdiden oğlumun ayrı bir birey olacağını, vakti geldiğinde kendi hayatını kuracağını, ister istemez hayatındaki rolümün azalacağını artik onun kendi karısıyla bir aile olacağını düşünerek kendimi sürekli telkin ediyorum. İnsallah gelininin duasını alan bir kayınvalide olurum. Kaynanasından çeken herkese Allah yardım etsin gerçekten çok zor. Bekârları iyi insanlarla karşılaştırsın, iyi olanlarınkini daim etsin.

Ne kadar şanslısınız Allah daim etsin
Aminnn 10 yillik evliyim şimdiye kadar daha birbirimizi kirmadik ... kv hep gelin evin emanetidir gelinin kalbini kiranin iki cihanda iki yakasi bir araya gelmez der
Kendisi de 26 yil kendi kv ile oturmus cok diktatormus hanimagaymis babanne ama bir gun bile kalbimi.kirmadi diye anlatir hala göz yasi döker arkasindan ...
Herkesin evinde huzur olsun ... aile sorunlari yüzünden kac evlilik bitiyor

bende severim 9senelik evliyim hiç sürtüşmemiz olmamıştır..
anlayışlıdır beklentisi yoktur hizmet beklemez temizlik beklemez.. asla zorlamaz ogluna hep olsun oglum gelemesenizde bi araman bile yeterli zorlama kendini dinlenin kendinize vakit ayırın der.. pazar günlerini bizim için degerli oldugunu bilirler rahatsız etmezler... ben çagırmadan evime gelmezler... bugun kayınpederim şehir dışına gitti bi kaç günlügüne aradım gel anne dedim gelmedi mesela... saolasun ben ondan razıyım allahda ondan razı olsun....

Valla nerdeyse 1 yıl oldu, aynı şehirdeyiz evimiz baya yakın. Ufak tefek şeyler oluyor elbette ama ben kinci bir insan değilim. Biraz da yaşlı sorunlu deyip geçiyorum o küçük olaylarda. Ama onun dışında Allah razı olsun diyorum. Yemeğimizi yapıyor ne zaman denk gelse. Öyle sürekli geleyim rahatsız edeyim diye huyu da yok çok şükür. Allah a şükür büyük sorunlar olmadı.

Ben sevmek soyle dursun nefret edenlerdenim hatta nefret bile az gelir direk.kotu olsa sevmezdim iki laf sokusturup gecerdim kenara
Benim kaynana oglunun akrabalarin komsularin yaninda melek sanki ama yalniz kaldigimiz ilk dk zehirli dilini cikariyo benden uzak olsun da ne olursa olsun icim yanmaz
Maalesef sizi o kadar iyi anlıyorum ki :( Allah cümlemizin yardımcısı olsun

Kayınvalidemi pek severim. Çok düşüncelidir. Bizimle bişey yapmak isterse oğluna değil bana sorar emrivaki olmasın diye. Onlara gideceğimiz zaman ne seviyorsam onu pişirir. Oturur gıybet yaparız Allah affetsin:) ben de saygı ve sevgide kusur etmem. Çirkef bi kaynana olsaydı dünyanın en çirkef gelini olurdum yalan yok. Hep derim kocama en büyük şansım önce sen sonra anan diye:D

Eşim mi aptal kV mi kötü anlamadım. Eşim kV nin konustuklarindan çok etkilenir. Hem kv, hem KP hem de gorumcelerin düşünceleri çok önemlidir . Ben 2.planda gibiyim.
En çok eşime kizginim. Kv kvligini, görünce gorumceligini yapıyor ama kocam kocaligini yapmıyor.

Back
X