• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaynana

aman birak hicbirsey almasin karismasinda hicbirseye varsin almasin malla mulkle hicbirsey olmuyor sevgi saygi en onemli

Yorumları okuyunca çok şaşırdım. Çoğu konu sahibinin anlatmak istediğini anlamamış.

Kayınvalide hiç mi geline bir bayram seyranda bir hediye alıp sevindirmez. ?
Hiç bir şey yapamıyorsa kışın bir patik örüp ayağına koymaz ?
Konu sahibi paradan yanmamış ki. Kv nin ilgisizliğinden bahsetmiş. Anlattığı gibiyse ben hak veriyorum. Bu yaşıma geldim gelinine bir patik dahi vermeyen bir kv görmedim.

Sanirim senin asil sikintin senin istedigin bekledigin degeri kaynanandan goruyor olmama hissin. Burdaki arkadaslar senin tek derdinin maddiyat olup olmadigini sormus, sahsen onu kastettigini sanmiyorum ben.
Kim ne degeri verirse sana, o degeride gorsun ozaman senden canim. Madem kaynanan seni birseylere layik bulmuyor (belkide buluyor ama gucu yetmiyordur bilemem, gunahini almayalim), ozaman sende ona gore davranacaksin.

Ayrica unutmaman gereken bir konu var, kaynana piskolojisi ve ana piskolojisi arasinda bir fark var. Anneler (vede babalar) bazen evlatlarini paylasmayi cok kolay kabullenemiyor. Ister istemez damada/geline yansitiyorlar bunu. Olayin temelinde belkide bu vardir. Kaynanaya kizmamak lazim, biraz zamanla, senin onun evladini mutlu ettigini gordugu ve bunu kabullendigi zaman, eminim yumusayacaktir ve sana deger vermeye baslayacaktir.
Baktin o zamanda deger vermiyor, cokta tininda olmayacak kaynana ozaman ;)

bak sana şunu diyeyim. nişianlımla birlikte 12 gramlık 7 tane bilezik aldık ama 5 senedir birlikteyiz. bozdurup kenara koyarız.
çünkü hiç bi biriki yoktu.
ama ortanca kaynım ne karı milletini bu kadar sımartıyosun demiş.. o da laf arasında ağzından kacırdı ..sonra toparlayamadı.. bende bunu duydum.. dedimki aileme kesinlikle borca girmiyosunuz.. herşeyi ortak alıcaz. nişanlımda 3 tane kredi kartı var. hepsini onunkınden çektik veee simdi oduyoz.. 1 yıllık evliyiz...

bu devirde eltilere , kayınlara. kaynanaya laf ettirmicen.. yoksa sıkıntı.

Siz burda bilezik üzeriden gitmişsiniz sadece herkezde oraya yogunlaşmış.
Konuyu bu şekilde anlatmanız ifade etmeniz hatalı olmuş.
Kaynananızla bir çok sorun yaşadığınız belli. ama eğer nişanlınızı seviyor iseniz, kendiside size değer veriyorsa sizin yernizi ayrı tutuyor ise bazı şeyleri alttan almak katlanmak empati yapmak zorundasınız
siz sadece kendinizi düşünerek şu olsun bu olsun diyerek bu işin içinden cıkamazsınız
kendinizden ödün vermeniz fedakarlk yapmanız gerekir.

Kv dem bana ilgi gösterse ne olacak göstermese ne olacak?
Ben kv ile evli değilim..
Ne alıp almadığı,ne kadar ilgi gösterip göstermediği önemli değil benim için.
Komik cidden komik..
Bayramlar da seyranlar da hediye almasıyla mı ölçülüyor bu sevgi?
Bilezikler kalın olunca,bayramlar da bir patik alınca mı seveceğim kv mi?
Komik cidden komik.

• Beğen
Reactions: anu
Birşeyler alsa sevecek misin kv ni?

Sevgilin ne aldi da onu sevdin? Merak ettim.

Sevgi=Kalın bilezik mi sizin için?

belki layık yazmasını bilmediğiniz için almamıştır.. laik başka birşey :KK53:

ben olsam o 4 tane bileziği de almazdım.. aman hiç bir şeyi kendiniz yapmayın, sürekli ebeveynler dönsün arkanızda.. hatta çocuğu da siz doğurmayın, onu da aileler doğursun.. dünyaya bir daha mı geleceksiniz :KK14:

ama bana söyleyecek bişey kalmamış :KK62:

35 yaşımdayım; şunu anladım ki gelinler kayınvalideden bekledikçe inadına hiç bir şey yapmıyorlar.
Biz beklemeyene de "ne yapsam" diye pervane oluyorlar...
İlginç bir tespit oldu bu...

ben de beklememiştim yapmadılar. işlerine geldi. doğru bir tespit olmadı o yüzden.

konu sahibi arkadaşım, sana değer vermediğinden mi yapmıyor yoksa değer veriyor da durumu mu el vermiyor bunu iyi incele. evet yapabilecekken yapmıyorsa seni umursamıyorsa, değer vermiyor demektir. Türkiye'de kaynanalar böyle. paragöz olma yok paraya önem verme bunlarla ancak Avrupa'daki kaynanalarla iyi geçinirsin. Anadolu gerçekleri. yaşadım da diyorum.

Karsi taraftan ilgi gormemek kotu bir sey. Eger derdin duygusal degil de bilezik, maddiyat falansa hic girme o konulara.
Ama derdin ilgisizlikse cok haklisin sevmemekte ve hep boyle soguk olcaksiniz, nasil baslarsa oyle gider.

sevgi tabiki para bilezik altın değil ama biraz değer görmek istiyo insan beni istemiyo sanki sürekli laf sokmaları var

Yapıp yapmamak kendi kararıdır canım.Ayrıca sevmek zorunda da değilsin ama sevdiğinin hatırına ona saygılı davranmak zorundasın.Hem almasın boşver daha iyi yrın bir gün senin başına kalkamaz işte fena mı.

sevgi tabiki para bilezik altın değil ama biraz değer görmek istiyo insan beni istemiyo sanki sürekli laf sokmaları var
takılmamaya çalış ince düşünceli biri değil demek kii amannn boşver ya nişanlınla aran iyi olsun da , saygını koru muhatap olma fazlaaa :KK3:

iyi de konu sa
Yorumları okuyunca çok şaşırdım. Çoğu konu sahibinin anlatmak istediğini anlamamış.

Kayınvalide hiç mi geline bir bayram seyranda bir hediye alıp sevindirmez. ?
Hiç bir şey yapamıyorsa kışın bir patik örüp ayağına koymaz ?
Konu sahibi paradan yanmamış ki. Kv nin ilgisizliğinden bahsetmiş. Anlattığı gibiyse ben hak veriyorum. Bu yaşıma geldim gelinine bir patik dahi vermeyen bir kv görmedim.
iyi de konu sahibi kayınvalidesinin ilgisizliğinden bahsetmemişki,doğrudan hediye konularına girmiş.ilgisizlik farklı birşey,arada arayıp hal hatır sormuyorsa buna ilgisiz diyebilirsiniz ama direkt konuya bir iğne bile almadı diye girerseniz,bunun adı başka birşey olur.

kızlar selam aranıza yenı katıldım içim okadar doldu ki anlatamam 1yıllık nişanlıyım ve kayınvalıdemden 1 ıgne dahı gormedım bayramlar geldı gectı ozel gunler geldı geçtı hıc bırseyı bana laık gormedı dugunumuz olucak bana 4 tane bılezık almıs okadar ıncekı takarken kırılcak dıye korktum ve herseye karısıp benı sınır edıyo ben nısanlım hatırına ona ıyı davranıyorum ama hıc içim almıyo onu neyapmalıyım
kv kp size birşey yapmak zorunda değil
onlara güvenerek mi çıktınız bu yola

beni sanırım herkes yanlış anladı yada ben yanlış anlatım yaptım para degıl sorun allaha sukur durumlarıda cok ıyı mesela kaynımın eşi mühendis bende biryerde sekreterlık yapıyorum ona yaptıklarını görüp duydukca cıldırıyorum sureklı laf sokmalar o okumuş kafası calısıyor cebınde parası var en guzel seyleri hak edıyor bana bişeyi laık görmuyo anlatmak ıstedıgım buydu... mesela bana dıyokı ewlwnmeden gıt ehlıyetını al baba ewınde kocana masraf olma zaten aldıgın para bellı 2gun sonra işten cıkarsalar zaten yuk olucaksın gbı laf sokmaları var

ben de beklememiştim yapmadılar. işlerine geldi. doğru bir tespit olmadı o yüzden.

konu sahibi arkadaşım, sana değer vermediğinden mi yapmıyor yoksa değer veriyor da durumu mu el vermiyor bunu iyi incele. evet yapabilecekken yapmıyorsa seni umursamıyorsa, değer vermiyor demektir. Türkiye'de kaynanalar böyle. paragöz olma yok paraya önem verme bunlarla ancak Avrupa'daki kaynanalarla iyi geçinirsin. Anadolu gerçekleri. yaşadım da diyorum.

şu "türkiye"de kaynanalar böyle "cümlesiyle,talihsiz bir genelleme yapmışsınız.ben de 5 aylık bir( kaynana)kayınvalide adayıyım,her fırsatta gelinime birşeyler alırım,maddi imkanlarım el verdiğince.ararım,hal hatır sorarım.büyük,küçük sıralaması yapmam.beni niye aramıyor diye,oğluma şikayetlenmem.(5 ayda 2-3 kez aradı).gelinim çalışan bir insan,iyi bir maaşı var,ama ben de daha bir çöpünü görmedim.bu kişilik meselesi,yapmıyor diye de ona olan sevgim azalmadı.benim imkanım varsa ve içimden geliyorsa,alırım...

beni sanırım herkes yanlış anladı yada ben yanlış anlatım yaptım para degıl sorun allaha sukur durumlarıda cok ıyı mesela kaynımın eşi mühendis bende biryerde sekreterlık yapıyorum ona yaptıklarını görüp duydukca cıldırıyorum sureklı laf sokmalar o okumuş kafası calısıyor cebınde parası var en guzel seyleri hak edıyor bana bişeyi laık görmuyo anlatmak ıstedıgım buydu... mesela bana dıyokı ewlwnmeden gıt ehlıyetını al baba ewınde kocana masraf olma zaten aldıgın para bellı 2gun sonra işten cıkarsalar zaten yuk olucaksın gbı laf sokmaları var
Ben üstte yazdıklarının inandırıcı olmadığını belirtip konudan çekiliyorum.

Back
X