• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaynana

Merhaba kızlar,
Her zamanki gibi kayınvalide sendromu yaşıyorum.
Bu hafta bendeydi kayınvalidem (haftasonu) benimde kendime ait misafirim vardı neyse geldi hoşgeldi.
Eve geldi yarım saat geçti baktım kendince misafir çağırmış madem çağırdın müslüman bana haber versene deliye döndüm neyse onun misafiri benim evime benden habersiz geldi kahve yaptım içtiler falan ama ben hiç yanlarında bile durmadım.O misafiri yarım saat durdu gitti.Ardından telefonu çaldı kardeşinin oğlu aramış benim hala haberim yok onlarada akşam gelin demiş yemeğe ya insafsız benim zaten öğlenden sonra yemeğe misafirim var bende insan evladıyım nasıl yetişeyim ya..
Ya hangi birini anlatayım arkadaş anlattıkça çıldırasım geliyo.
Son günde kardeşi güya bana çaktırmadan hande nasıl diye soruyor. O da yok bişey olmaz falan dedi yeminle pıçaklıcaktım..

Pıçaklama da yeni konu aç :KK30::KK45:

kızlar selam aranıza yenı katıldım içim okadar doldu ki anlatamam 1yıllık nişanlıyım ve kayınvalıdemden 1 ıgne dahı gormedım bayramlar geldı gectı ozel gunler geldı geçtı hıc bırseyı bana laık gormedı dugunumuz olucak bana 4 tane bılezık almıs okadar ıncekı takarken kırılcak dıye korktum ve herseye karısıp benı sınır edıyo ben nısanlım hatırına ona ıyı davranıyorum ama hıc içim almıyo onu neyapmalıyım

bana onu bile takmadı nişanda gümüş bilezik altın suyuna batırıldı, penye pijama takımı, nişanlığım ve ayakkabım alındı. Nikahta imitasyon iki bilezik birde tek taş taktı. Gelinlik bile alınmadı başkasının gelinliğini giydim. İyi düşün taşın

Valla burada öyle şeyler okudum ki, tek sorun bir şey almamasıysa boşver :) Zaten oğlunu yapmış en büyük hediyedir seviyorsan nişanlını

kızlar selam aranıza yenı katıldım içim okadar doldu ki anlatamam 1yıllık nişanlıyım ve kayınvalıdemden 1 ıgne dahı gormedım bayramlar geldı gectı ozel gunler geldı geçtı hıc bırseyı bana laık gormedı dugunumuz olucak bana 4 tane bılezık almıs okadar ıncekı takarken kırılcak dıye korktum ve herseye karısıp benı sınır edıyo ben nısanlım hatırına ona ıyı davranıyorum ama hıc içim almıyo onu neyapmalıyım[/QUOT
Selamm Canim, seni cok iyi anliyorum benim kaynanamda ayni, ben nisanliyken sadece cikolata getirmislerdi ve yarisi yolda yenmisdi. Benim kaynanam cok saf bir kadin bazen beni Öyle sinir ediyorki Onu bogasim geliyor.... Ama neyapiyim kocam icin susyorum sende öyle yapman lazim kaynanan önemli degil , önemli olan nisanlin Onunla iyi anlas ve kaynanla iyi olmaya calis. Nisanlini iyice eline al ki ilerde kavga felan cikarsa annesinle degilde seninle ceksin. Benim esim neolursa Olsun Hep benimle cekiyor Hep benim arkamda :))

Mutluluklar

Hatırla yurumuye be güzelim bu isler.
Sen nisanlinin hatrina susarsin o susturdum sanir.
Hatun rengini belli etmis beklentiye girme
Hep minimum a hazirla kendini
İstedigin hic bisi senin istedigin gibi olmicak cunku
İcinde hep ukte olarak kalcak.

kızlar selam aranıza yenı katıldım içim okadar doldu ki anlatamam 1yıllık nişanlıyım ve kayınvalıdemden 1 ıgne dahı gormedım bayramlar geldı gectı ozel gunler geldı geçtı hıc bırseyı bana laık gormedı dugunumuz olucak bana 4 tane bılezık almıs okadar ıncekı takarken kırılcak dıye korktum ve herseye karısıp benı sınır edıyo ben nısanlım hatırına ona ıyı davranıyorum ama hıc içim almıyo onu neyapmalıyım
Cnm daha sımdıden bu kadar doluysan yarın cekecegın var nedir bu uc bılezık bes bılezık davası Allah askına 2015 yıl arkadasım..bırak almasında bulaşmasında bak keyfıne ne ıstıyosun daha artı kalın bıkezık yapınca sana karışma hakkımı oluyokı kaynananın?

kzlar sacmalamayn kaynana o tabi bseyler alacak gelinine bu kiz maddyat icin bseyler konsmuyo bnce. benm bildgm gelin kiza her ziyarete gelindgnde ne bileym bayram da seyranda hediye alinir her kiz bekler bunu . bu olayi o kdar maddi boyuttan bakmayin bence. canm sende nsanlinla aranda sorun yoksa devam et ama kaynanan aranza hep kavga sebebi olarak griyosa evlenincede girer ve tat alamazsiniz. bence bu evliligi bi kere daha dusun tek nisanlinla degil ailesiylese evlenyosn soncta.

Kaynanan imkanı olduğu halde senin için bir şeyler yapmak zorunda değilse sende gelecekte onun için hiçbir fedakarlık yapmak zorunda olmazsın. Bu kadar basit, sıkma canını...

kzlar sacmalamayn kaynana o tabi bseyler alacak gelinine bu kiz maddyat icin bseyler konsmuyo bnce. benm bildgm gelin kiza her ziyarete gelindgnde ne bileym bayram da seyranda hediye alinir her kiz bekler bunu . bu olayi o kdar maddi boyuttan bakmayin bence. canm sende nsanlinla aranda sorun yoksa devam et ama kaynanan aranza hep kavga sebebi olarak griyosa evlenincede girer ve tat alamazsiniz. bence bu evliligi bi kere daha dusun tek nisanlinla degil ailesiylese evlenyosn soncta.
Tatlım normal şartlarda tabıkı yapılmalı ama bu daha cok geleneğe dayalı bısey benım görüşüm kımse yapmak zorunda degıl arkadasada umursama ması acısından cvp yazdım almasında bulasmasında yeter en azından kafası ağrımaz benımde ıkıncı evlılıgım esımınde kaynannam banada bısey yapmadı sorsan ben ıstemedım:)yalan degıl ben ıstemedım gercekten ıyıkıde ıstememısım dıger eltıme ıkı bılezık taktı 3 aylık gelınken lafını ettı evını duzdum altınını yaptım ona gore gelınlık yapcak herkes dıye boyle ınsanlarla dolu dünya sahsende sahıt oldugum ıcın haydeeeee zararı dokunmasında ıyılıgıde ona kalsın;))

Tatlım normal şartlarda tabıkı yapılmalı ama bu daha cok geleneğe dayalı bısey benım görüşüm kımse yapmak zorunda degıl arkadasada umursama ması acısından cvp yazdım almasında bulasmasında yeter en azından kafası ağrımaz benımde ıkıncı evlılıgım esımınde kaynannam banada bısey yapmadı sorsan ben ıstemedım:)yalan degıl ben ıstemedım gercekten ıyıkıde ıstememısım dıger eltıme ıkı bılezık taktı 3 aylık gelınken lafını ettı evını duzdum altınını yaptım ona gore gelınlık yapcak herkes dıye boyle ınsanlarla dolu dünya sahsende sahıt oldugum ıcın haydeeeee zararı dokunmasında ıyılıgıde ona kalsın;))
vlla ne bileyim bizim buraya gore yapmak zorunda yani ayrca kendi gelinine yapiyo oglunun karisina yani binevi kendi kizi oluyo zaten evlendkten snra . bizim buralarda ne takarsan kendine derler. yani kendi taktgi yine kendne gdecek. sacmalik ya ne bileym.

Canim bir insan birseyler aliyor diye onu sevemezsin ki varsin almasin ne guzel iste ona karsi maddi manevi hicbir borcun olmaz daha iyi bence;)

Ay o kadar iyi anlıyorum ki seni inan bi tane de bende var Allaha havale ettim ben onu ama .. pintilikten ölücek inan ilk evime geldi uzakta yaşıyor normalde, tam 3 hafta kaldı bana bu 3 hafta içinde ne aldı biliyormusun 10 kuruşluk tokalar varya pazardan onu almış, eve de bi tuz bi biber aldı, şaka gibi.. Ev hediyesi zaten yapmadı bohça dandik dundik.. Allaha havale ediyorum da ben bu derece pintileri çok merak ediyorum Allahın onlara verdiklerini kimden saklıyorlar, Veren Allah , alan Allah emin ol..
Ay gine sinir geldi..

vlla ne bileyim bizim buraya gore yapmak zorunda yani ayrca kendi gelinine yapiyo oglunun karisina yani binevi kendi kizi oluyo zaten evlendkten snra . bizim buralarda ne takarsan kendine derler. yani kendi taktgi yine kendne gdecek. sacmalik ya ne bileym.
Her yer farkli tabi Ama insanlar Standart kaliyo tatlim oyuzdende bu zamanda beklenti fazla olursa husran oluyo herkesin gorusuru farkli cnm yapicak bisey yok insallah arkadasin isleride yoluna girer biran once...

Yapilan yorumlarin bir cogu maddi olarak. Kusura bakmayinda adetler var ortada. Yapilan seyler,geline verilen degeri gösteriyor.

Millet neler neler yaptiriyo,10 cift adana burmalari,cifter cifter setler,yuzukler,en pahali mobilyalar... Yaptiriyolar kiymetleri biliniyo.

Yaptirmadiniz da kiymete mi gectiniz sanki gelmis elestiriyosunuz yok birseyler alsa sevecek misin,yok nisanlin ne aldi da sevdin... Birakin bu isleri devlet su isleri :-)

o zaman karşılıklı alınacak gelin de kaynanasına alsın madem değer öyle gösteriliyo, asıl siz bırakın bu işleri, madem bu kadar hak görüyorsunuz konu sahibine şu aklı verin: git yüzüne söyle açıkça iste diyin, kalın bilezik istiyorum :mad: desin

o zaman karşılıklı alınacak gelin de kaynanasına alsın madem değer öyle gösteriliyo, asıl siz bırakın bu işleri, madem bu kadar hak görüyorsunuz konu sahibine şu aklı verin: git yüzüne söyle açıkça iste diyin, kalın bilezik istiyorum :mad: desin
Sırf cvp yazmak olsun diye mi yazdın gı? :KK53: gelinin kaynanaya bilezik aldığı nerde görülmüş. Şahsen ben zirnik koklatmam:KK70: Bencedeöyle demeli. Istesin kalın bilezigi:KK12:

ne bohça yaptı ne ev hediyesi yaptı(evdeki eski tenceresini getirdi),ne de evime bir toplu iğne aldılar.Ve eşimin ailesinin tam 6 tane evi var,emekli maaşları vs..yani durumları çok çok iyi.
Nişanlıyken bir çorap bile almadı ,kimse bana alsa nolucak demesin insan böyle şeylere çok kırılıyor. Sadece maddiyat değil bu işler, sizi çok iyi anlıyorum ben.
Ama inanın değişmiyorlar heleki zaman geçtikçe daha beter oldu benim kv ve kp.
Eşimi çok seviyorum ama bir tarafım hep kırık böyle insanlar oldukları için, bana değer vermedikleri için..

arkadaş yapmak zorunda he yaa hem hediye diyorsunuz hen zorunda diyorsunuz, hediyenin zorunluluğu mu olur, e almıyo ne yapacak konu sahibi, o kadar haklı bi istek madem, istiyorum Allah istiyorum diye tepinsin

Sırf cvp yazmak olsun diye mi yazdın gı? :KK53: gelinin kaynanaya bilezik aldığı nerde görülmüş. Şahsen ben zirnik koklatmam:KK70: Bencedeöyle demeli. Istesin kalın bilezigi:KK12:

gı ne pardon, bilezik mi alsın demişim ben, hediye alsın değer bununla oluyorsa zorla kendine hediye aldıranı bekleyeni de burda gördüm

ne bohça yaptı ne ev hediyesi yaptı(evdeki eski tenceresini getirdi),ne de evime bir toplu iğne aldılar.Ve eşimin ailesinin tam 6 tane evi var,emekli maaşları vs..yani durumları çok çok iyi.
Nişanlıyken bir çorap bile almadı ,kimse bana alsa nolucak demesin insan böyle şeylere çok kırılıyor. Sadece maddiyat değil bu işler, sizi çok iyi anlıyorum ben.
Ama inanın değişmiyorlar heleki zaman geçtikçe daha beter oldu benim kv ve kp.
Eşimi çok seviyorum ama bir tarafım hep kırık böyle insanlar oldukları için, bana değer vermedikleri için..
Bence onlarınki değer vermemek değil de cimrilik hastalığı.. Yoksa 6 tane ev nasıl yapılır?

Back
X