- 2 Temmuz 2019
- 84
- 63
- 8
- Konu Sahibi Ballporsugu
-
Kendi evim olsa yaşamaz mıyımEşiniz görevde diye neden ailesiyle yaşıyorsunuz? Kendi evinizde yaşayın rahat rahat.
Kendi ailenizin yanına gidebilirmisiniz? Eşinizede ailemi çok özledim biraz hasret gideriyim, hem onlarda torunlarını çok özlüyorlar dersiniz.Kendi evim olsa yaşamaz mıyımbiz daha 4 aylık evliyken eşimi apartopar suriyeye gönderdiler o zaman kıbrıstaydık. Bende eşyaları toplayıp ailesinin yanına geldim. Birkaç ay sonra doğuya tayin olacaktık, oldukta ama 1 ay sonra görevlendirmeyle eş götürülemez yere gitti halâ da aynı şekilde geziyor doğu illerini. Şimdi gelecek yaz yine tayin olacak ve 3 aylık bebeğim var bu sefer de 1 sene daha sabret 1 sene için ev kurulmaz diye ev tutturmuyorlar
Öyle diyeceğim zaten artık tahammül edemiyorum hiçbirine. Sizce benim böyle eşimin de onlara mesafeli davranmasını istemem kıskançlık mı? Aklıma geldikçe eşime de soğuk davranıyorumKendi ailenizin yanına gidebilirmisiniz? Eşinizede ailemi çok özledim biraz hasret gideriyim, hem onlarda torunlarını çok özlüyorlar dersiniz.
Mükemmel aile portresi derken bahsettiğim şey şu, eşim varken herkes normal ama eşim yokken bana selam bile vermedikleri oluyor, evde sürekli bi kavga bi huzursuzluk, mutlaka birinin suratı asık evdekilerle konuşmuyor oluyor. Karnım burnumda iş yapmam absürt değil evet, ama ben onu yaparken görümcelerim bacak bacak üstüne atmış oturuyorlarsa bi sıkıntı var bence. Karşılıklı olabileceği konusunda haklısınız, oturup gözden geçireceğim :) çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için..Bence biraz sizde de sıkıntı var gibi geldi bana. Mukemmel aile portresi ciziyorlar demissiniz belkide gercekten oyleler. Karnim burnumda makine dizdim demissin eger riskli bir hamilelik degilse gayet normal bir durum bu. Ben doguma giderken evinde kaynanamin kardeslerivardi onlri agirladim. Yatılı kaldilar o sabah kahvaltilarini hazirlayip gittimsen iyisin yani :)
Onlara mesafeli olmasini istemen biraz bencilce.
Beni yanlış anlama hatalar her zaman cift tatafli degildir mutlaka senin tamamen hakli olduun konularda vardir. Ama sıkıntı zaten senjn onun ailesiyle birlikte yaşıyor olman. Ev ev üstüne olmaz.
İnsallah en kisa zamanda kendi evinize cikarsiniz. Takmayin kafaniza. Hemen hemen her ailede var bu sorunlar
Keşke baştan deseydiniz.. Kıskançlık değil. Ama olup biteni eşinize anlatmadığınız için belki bir gün aniden patlayacaksınız, işte ozaman eşiniz ve kayınailesi size geçimsiz damgası vurabilirler. Eşiniz üzülmesin diye herşeyi gizlemeyin. Kayınailesine karşı asla saygısızlık etmeyin ama kendinizi ezdirmemeyi de bilin lütfen.Öyle diyeceğim zaten artık tahammül edemiyorum hiçbirine. Sizce benim böyle eşimin de onlara mesafeli davranmasını istemem kıskançlık mı? Aklıma geldikçe eşime de soğuk davranıyorum
Doğru diyorsunuz izne geldiğinde gerçekleri anlatmanın vakti geldi. Ya bi ev tutmasını isteyeceğim ya da şu 1 seneyi annemin yanında geçireceğimi söyleyeceğim. Teşekkür ederimşimdi kendi kendinizi kuruyosunuz. siz hiç bişey soylemeyince adam ne bilsin durumu. neye mesafe koysun. gösterilen mükemmel aile tablosuna mı?? beklentiniz biraz gerçek dışı. önce görevde demeyip durumu gostereceksiniz mesafe koymasını isteyeceksiniz. ama siz alilesinin evindeyken nasıl mesafe koyacak?? ya da ikinci bı seçenek bu kadar sabretmisken ayrı eve çıkana kadar sabredip kendi hayatiniza bakacaksiniz. bana ikinci seçenek daha olabilir gibi geldi
Evet hatayı baştan yaptım ben, direkt anneme gidecektim. Birde yumuşak yüzlüyümdür her şeye patır patır laf yetiştirmem de. Ondan da fazla yüz buldular e birde aynı evde yaşayınca yüz göz olmuş olduk.. doğru diyorsunuz eşime kendi ailesini tanıtacağım.Keşke baştan deseydiniz.. Kıskançlık değil. Ama olup biteni eşinize anlatmadığınız için belki bir gün aniden patlayacaksınız, işte ozaman eşiniz ve kayınailesi size geçimsiz damgası vurabilirler. Eşiniz üzülmesin diye herşeyi gizlemeyin. Kayınailesine karşı asla saygısızlık etmeyin ama kendinizi ezdirmemeyi de bilin lütfen.
Doğru diyorsunuz izne geldiğinde gerçekleri anlatmanın vakti geldi. Ya bi ev tutmasını isteyeceğim ya da şu 1 seneyi annemin yanında geçireceğimi söyleyeceğim. Teşekkür ederim
valla ben form da ne kadar kayınvalide gelin sorunu okusam hep aynı ev yakın falan zor işler birlikte yaşamak anlaşılan karşılıklı özveri olmuyor büyükler küçüklerin halini anlamıyor fazlaca talepkar oluyor küçükler ister istemez yeni bir hayat beklentiler hayaller Ümit’ler mutlu olma isteği anlaşılan mesafeli olmak ekstrem durumlar oluyor işte mecburiyetten birlikte iç içe yaşamak zorunda kalabiliyor insanlar ne bileyim idare etmek sabretmek çok zor nasıl davransana gelince idare etmeye bak ama çok zoruna giden bir durumu karşına al konuş içine atma eşin ailesiyle mecbur konuşacak atamaz fazla aralarına girme fakat eşine de hoşuna gitmeyen tavırlarını söyle bilsin ama kalkıp sana eziyet edecek veya onlara patlayacaksa iş daha da büyürMerhaba hanımlar... benim bir sorunum var aslında tam olarak sorun mu ya da bi bende mi var bilemiyorum. Eşim evin tek erkek çocuğu, 3 tane de görümcem var ve tabii 1 de kaynanam ((daha 2 sene olmadı evleneli(!) başlarda kayınvalide diyordum ama benimkinin kayınvalide değil KAYNANA olduğuna kanaat getirdim)). Eşime aşırı aşırı düşkünler benden bile kıskanıyorlar. Eşimle baş başa şehir dışına çıktık diye surat yaptıkları hatta beni görmezden geldikleri bile oldu.
Eşime mükemmel aile profili çiziyorlar gerçek karakterlerini göstermiyorlar eşim yokken düşüyor maskeleri, eşim askeri personel görevde olduğu için ailesiyle yaşıyorum maalesef. Karnım burnumda doğum yapacağım zaman bile makineye bulaşık yerleştiriyordum biri de yerinden kalmıyordu, o biçimler. Anlayacağınız her yönüyle tanımış bulunuyorum hepsini. Eşime de hiçbir şey söylemiyorum, görevde olduğu için dikkati dağılmasın aklı burda kalmasın istiyorum.
Şimdi sorunum şu, eşim ailesiyle sıkı fıkı olunca annesiyle kardeşleriyle konuşunca içten içe sinirleniyorum istemiyorum, acaba ne konuştular diyorum. Ailesine mesafeli olmasını istiyorum sanırım içten içe ama inanın çok bezdirdiler fazla uzatmak istemediğim için yazmıyorum.
Bir ben mi böyleyim yoksa klasik gelin-kaynana ilişkisi çatışması bu mu? Psikolojik destek almalı mıyım bilemiyorum. Yardım edin lütfen nasıl davranacağımı bilmiyorum..
Ağzınız bal yesin :) bende ondan korkuyorum, sonuçta kendi kardeşleri annesi, umarım yanlış anlamaz uzaklaşmaz benden bilmiyor da gerçek yüzlerini. Görümcem olmasın diye dua etmek için geç kaldım, ancak evlensinler diye dua edebiliyorum. Çok teşekkür ederim allah razı olsunanlatırken de biraz ses kaydi vs yapmış olun. dümdüz sikayet edip o kadar kadin tarafından ayrıca doldurulmasına izin vermeyin.
şimdi onlar 4 kişi bu zamana kadar susmussunuz. ayrı eve çıkmak için iftira atiyo demesinler. tedbirli olun siz. Allah kolaylık versin. ben halalarim yüzünden görümcem olmasin diye çok dua etmistim.
Allah onları ıslah etsin. bide sizden bekleniyo diye yapmaniza gerek yok. birakin işler kalsin. hizmetçi değilsiniz siz.
Ağzınız bal yesin :) bende ondan korkuyorum, sonuçta kendi kardeşleri annesi, umarım yanlış anlamaz uzaklaşmaz benden bilmiyor da gerçek yüzlerini. Görümcem olmasın diye dua etmek için geç kaldım, ancak evlensinler diye dua edebiliyorum. Çok teşekkür ederim allah razı olsun
Ufacık birşey olsa bile eşime söylediğimde annesiyle konuşuyor öyle yapmayın diye, kaynanam da bana her şeyi eşime yetiştiriyormuşum mesajı vererek neden söyledin diyor tavır alıyor. İnanın bende bilmiyorum ne yapacağımı :)valla ben form da ne kadar kayınvalide gelin sorunu okusam hep aynı ev yakın falan zor işler birlikte yaşamak anlaşılan karşılıklı özveri olmuyor büyükler küçüklerin halini anlamıyor fazlaca talepkar oluyor küçükler ister istemez yeni bir hayat beklentiler hayaller Ümit’ler mutlu olma isteği anlaşılan mesafeli olmak ekstrem durumlar oluyor işte mecburiyetten birlikte iç içe yaşamak zorunda kalabiliyor insanlar ne bileyim idare etmek sabretmek çok zor nasıl davransana gelince idare etmeye bak ama çok zoruna giden bir durumu karşına al konuş içine atma eşin ailesiyle mecbur konuşacak atamaz fazla aralarına girme fakat eşine de hoşuna gitmeyen tavırlarını söyle bilsin ama kalkıp sana eziyet edecek veya onlara patlayacaksa iş daha da büyür
Olsun yine de 1 tane sonuçta arada yorulur laf yetiştirmez de nefes alabilirsiniz, bende 4 tane kaynana var öyle düşünün biri yorulunca diye 2si aynı anda devreye giriyormerak etme kuzum benim de kaynanam yetiyohiç görümce aratmıyor maşallahı var
o zaman sessiz sessiz ilerle sakin sakin. geldiğinde bebekle çok yoruluyorum. istediğim gibi ilgilenemiyorum. evimiz olsa bu kadar iste cikmazdi de. her isi bana yikiyolar bıktım diye bi girizgah yapma.
anlamak isteyen erkek anlıyo. anlamak istemeyene anlatamiyosun. benim eşim herseyi bilip gördüğü halde son raddeye kadar savunmuştu ailesinin yaptıklarını. en son mecburen geri vites yaptı. senin kaynanan saf olsa gorumcelerin var. çok yipranirsin dikkatli olmazsan.
Olsun yine de 1 tane sonuçta arada yorulur laf yetiştirmez de nefes alabilirsiniz, bende 4 tane kaynana var öyle düşünün biri yorulunca diye 2si aynı anda devreye giriyorbahaneye gerek yok, kaynanam sağolsun gerekçe verdi bana, yemek iş yapmıyormuşum al sen çocuğa bak ben yemek iş vs yaparım demiyormuşum (ki ben çocuğuma kendim bakayım diye işe girmedim), elimde çok ağırmış(yaptığımı da beğenmiyor, kendi kızları yataklarını bile toplamazlar). Umarım eşim anlayan erkeklerdendir, ne olurdu biraz hanımcı olsalar.. Yıprandım bile patlama noktasındayım artık. Siz nasıl geri vites yaptırdınız?
Maaşallah inşallah benimki de hanımcıdır ne diyeyimbenimki hanımcı da ondanben tartismadim hiç esimin ailesiyle. yüz göz olmadim. hala da bişey olduğunda tepki vermiyorum. oğluna anlatıyorum o uyariyo ya da ben mesafe koyuyorum.
o zamanlarda çok sabredip cok beklemistim. ben iyi olursam kin gutmezsem falan zamanla onlar da anlayışla yaklasir kötülükleri son bulur sanmistim. en son sinir krizi gecirdim. hiç bi hatam sucum günahım olmamasina rağmen öyle laflar ettiler ki. artık esim de mecburen mesafe koydu. herkes hayatına devam ediyo olan bize oluyo dedi. aydinlanmis o geceben benden geçtikten sonra
bebeğin 2 yaşına kadar anneye ihtiyacı var ki bebek bakmak ev isinden çok daha zor. tabiki sen bakacaksin cocuguna.
Maaşallah inşallah benimki de hanımcıdır ne diyeyimöyle demiyor ama hanımefendi, gelin yan gelip yatıyor bir kap yemek pişirmiyor diyor :) birde yeni üyeyim de, bu açtığım konuyu mesajları silebiliyor muyum?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?