• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanalar nasıl sevilir?

kaka kelimesi hiç hoşuma gitmedi. bir insana denmez bu. hele ki eşinizin aşkınızın annesine, bir büyüğünüze. yapıcı olayım derken burada bir yıkım olmuş. hemde kayınvalideniz hakkında kötü düşünmüyorum demişsiniz. ilginç.

İlginç olan bir durum yok

Merhaba kızlar anladığım kadarıyla forumda herkes kayınvaldeden dertli ben de böyle bir konu açayım dedim Evet hepsi cadı pis kaka biliyorum

yazdığım bu o cümlenin başında forumda kayınvalidesinden dertli olanlardan bahsediliyor gördünüz mü benim kayınvaldem henüz ortada yok hem bu kelimeler çocukken kötü şeyler için kullandığımız kelimeler özellikle böyle yazdım biraz da çocukluk ediyoru
z sevmeliyiz diye diğer arkadaşların konularına yazdığım yorumlara da bir bak istersen biraz idare etsen anlaşma yolu arasan vb cümleler kurdum hep ben yapıcı olmaya çalışıyorum zaten

İlginç olan bir durum yok

Merhaba kızlar anladığım kadarıyla forumda herkes kayınvaldeden dertli ben de böyle bir konu açayım dedim Evet hepsi cadı pis kaka biliyorum

yazdığım bu o cümlenin başında forumda kayınvalidesinden dertli olanlardan bahsediliyor gördünüz mü benim kayınvaldem henüz ortada yok hem bu kelimeler çocukken kötü şeyler için kullandığımız kelimeler özellikle böyle yazdım biraz da çocukluk ediyoru
z sevmeliyiz diye diğer arkadaşların konularına yazdığım yorumlara da bir bak istersen biraz idare etsen anlaşma yolu arasan vb cümleler kurdum hep ben yapıcı olmaya çalışıyorum zaten

evet çocukça davranmışsınız. iyi akşamlar

kimse kimseyi sevmek zorunda değil ki arada nefret olmasın ve saygı olsun kafi.fazla samimiyet tez ayrılık getirir derler ya bu söz çok doğru hayatta. kaynana ile de ana kız gibi olunmaz ama babamın bi lafı vardır dört atanın hakkı bir der. annene yaklaştığuın nezakette yaklaşmalı kaynanaya da. onun da hakları olduğunu unutmadan .illa ki sevgide eşit olamazlar annelerimizle.benim kayınanneme gelince bilir ki oğlu beni memnun etmek zorunda maddi manevi kendi gücüm de ailemin yardımı da yanımdadır. belki de o yüzden belki de gerçekten iyi niyetinden beni çok kayırır.kızının olmaması da bir avantaj tabi .beni kızı gibi görür. kızım yok evimin işini tutacak gelin aldım demez. zaten kendi işini anında halledecek bana bırakmayacak kadar pratik ve beceriklidir.sağolsun beni sürekli yüceltir. kahve yapmayı hiç beceremem berbat oluyo biliyorum ama herseferinde beni tavlaya tavlaya kahve yaptırır. iletişimi çok iyidir. bi iş yaptıracaksa kızım senin pilavın çok güzel oluyor ben bu yaşımda öyle beceremiyorum sen yapar mısın der. oğlundan önce beni karşılar evinde.tabi bende saygıda kusur etmiyorum.benim annemin oğlı yok üç kızız biz şükür ki annem kaynana olmucak. olsa çok beter olurmuş kendi annem evime gelir heryeri temizlemeye kalkar şuran kokmuş buran dağılmış der kızarr bana . ciddi ciddi kızar. herşeyime karışır. valla annem diye ses etmiyorum canım o benim eğer annemin söylediklerini bana kaynanam söylese eve koymazdım valla kadını.anne diyorum kaynanam bile bana böyle yapmıyo . napsın kadın huzursuzluk olmasın diye ses etmiyodur diyo.ama gelin kaynana ilişkilerinde erkeğin tavrı çok önemli eşim ortaokulda kolej için evden bi çıkmış. zaten kaynanam çalışan bi bayanmış eşime başkaları bakmış hep. üni. de kıbrısa gitmiş yıllarca kıbrısta kalmış.yani öyle ana kuzusu biri değildir.bu çok önemli. evimizin işine kimseyi karıştırmaz anında ailesine resti çeker bura benim evim benim düzenim diye bu da çok önemli. şimdi bende erkek bebek bekliyorum ilerde ömrümüz varsa bende kaynana adayıyım.inş. sever gelin beni

kimse kimseyi sevmek zorunda değil ki arada nefret olmasın ve saygı olsun kafi.fazla samimiyet tez ayrılık getirir derler ya bu söz çok doğru hayatta. kaynana ile de ana kız gibi olunmaz ama babamın bi lafı vardır dört atanın hakkı bir der. annene yaklaştığuın nezakette yaklaşmalı kaynanaya da. onun da hakları olduğunu unutmadan .illa ki sevgide eşit olamazlar annelerimizle.benim kayınanneme gelince bilir ki oğlu beni memnun etmek zorunda maddi manevi kendi gücüm de ailemin yardımı da yanımdadır. belki de o yüzden belki de gerçekten iyi niyetinden beni çok kayırır.kızının olmaması da bir avantaj tabi .beni kızı gibi görür. kızım yok evimin işini tutacak gelin aldım demez. zaten kendi işini anında halledecek bana bırakmayacak kadar pratik ve beceriklidir.sağolsun beni sürekli yüceltir. kahve yapmayı hiç beceremem berbat oluyo biliyorum ama herseferinde beni tavlaya tavlaya kahve yaptırır. iletişimi çok iyidir. bi iş yaptıracaksa kızım senin pilavın çok güzel oluyor ben bu yaşımda öyle beceremiyorum sen yapar mısın der. oğlundan önce beni karşılar evinde.tabi bende saygıda kusur etmiyorum.benim annemin oğlı yok üç kızız biz şükür ki annem kaynana olmucak. olsa çok beter olurmuş kendi annem evime gelir heryeri temizlemeye kalkar şuran kokmuş buran dağılmış der kızarr bana . ciddi ciddi kızar. herşeyime karışır. valla annem diye ses etmiyorum canım o benim eğer annemin söylediklerini bana kaynanam söylese eve koymazdım valla kadını.anne diyorum kaynanam bile bana böyle yapmıyo . napsın kadın huzursuzluk olmasın diye ses etmiyodur diyo.ama gelin kaynana ilişkilerinde erkeğin tavrı çok önemli eşim ortaokulda kolej için evden bi çıkmış. zaten kaynanam çalışan bi bayanmış eşime başkaları bakmış hep. üni. de kıbrısa gitmiş yıllarca kıbrısta kalmış.yani öyle ana kuzusu biri değildir.bu çok önemli. evimizin işine kimseyi karıştırmaz anında ailesine resti çeker bura benim evim benim düzenim diye bu da çok önemli. şimdi bende erkek bebek bekliyorum ilerde ömrümüz varsa bende kaynana adayıyım.inş. sever gelin beni

İnş sever canım evet haklısın saygı çok önemli ama ben sevgi de olması gerekir diye düşünüyorum çünkü sevmezsek görmek aynı ortamda bulunmak da istemiyoruz bu durumda eşimiz üzülüyor sorun oluyor sadece saygı yetmiyor

Konu içeriği nedeniyle "İlişkiler,duygular ve hayatın içinde" başlığına taşındı.

Son düzenleme:
valla sevmediğimiz pek çok insanla bir arada oluyoruz hayatta . iş ortamında okulda akraba ortamında. ama sorun çıkarmıyoruz çoğunda . bence sevmek zorunluluk değildir aşk evlilik dışında bir ilişkiyi götürebilmek için hele bu gelin kaynana ilişkisi ise.hatta yeri geliyo eşlerimizi bile aşkla şevkle sevmeden evlilikleri bile yıllarca yürütebiliyoruz kadınlar olarak emin olun bizde bu beceri var :) kaynanayı sevmek anlaşmak için şart değil. tabiki sevenler için daha bi güzellik olur hayatta ama olmazsa olmaz değil.

valla sevmediğimiz pek çok insanla bir arada oluyoruz hayatta . iş ortamında okulda akraba ortamında. ama sorun çıkarmıyoruz çoğunda . bence sevmek zorunluluk değildir aşk evlilik dışında bir ilişkiyi götürebilmek için hele bu gelin kaynana ilişkisi ise.hatta yeri geliyo eşlerimizi bile aşkla şevkle sevmeden evlilikleri bile yıllarca yürütebiliyoruz kadınlar olarak emin olun bizde bu beceri var :) kaynanayı sevmek anlaşmak için şart değil. tabiki sevenler için daha bi güzellik olur hayatta ama olmazsa olmaz değil.

ben sevmediğim insana katlanamıyorum tamamen olumsuz düşüncelerini hissettiğim bana zarar verceğini düşündüğüm insana tahammül edemem ilişkimi keserim o yüzden kayınvaldemle geçinmek çok zor geliyordu çünkü onu çıkaramıyordum hayatımdan şimdi ise iyi yanlarını görmeye sevmeye çalışıyorum böyle yapınca biraz daha huzur buldum daha mutlu oldum yaşlı diyorum büyüğüm diyorum çok çekmiş diyorum sevmeyi de başarıyorum sanırım yavaş yavaş

keşke herkes birbirini sevebilse ama bu o kadar kolay değil bence :50:zorlayarak da kimseyi sevemeyiz yada birinin bizi sevmesini sağlayamayız ki:40:
ama herkes birbirini saymak zorunda bu kayınvalide gelin ilişkisi içinde geçerli
saygı varsa zamanla sevgide oluşur zaten:31:

ben sevmediğim insana katlanamıyorum tamamen olumsuz düşüncelerini hissettiğim bana zarar verceğini düşündüğüm insana tahammül edemem ilişkimi keserim o yüzden kayınvaldemle geçinmek çok zor geliyordu çünkü onu çıkaramıyordum hayatımdan şimdi ise iyi yanlarını görmeye sevmeye çalışıyorum böyle yapınca biraz daha huzur buldum daha mutlu oldum yaşlı diyorum büyüğüm diyorum çok çekmiş diyorum sevmeyi de başarıyorum sanırım yavaş yavaş

canım zaten her türlü ilişkide saygı kadar hoşgörüde önemli.eğer biz insanlara hep olumsuz ve ön yargılı yaklaşırsak ancak kendimizi insanlardan soğuturuz
bu nedenle insanların olumsuz yönlerinden çok olumlu yönlerini görmeye çalışırsak hayatta daha mutlu oluruz
en azından hayatımızda sürekli olacak olan insanlar için bunu yaparsak huzuru yakalayabiliriz diye düşünüyorum ben:31:

gelin aday adayı olmaya adım atan ben:)))el kızı ne de olsa diye pekte önemsemiyorlar sanırsam biraz oğullarını kıskanıyorlar olsun yinede oğlu için kayınvalide adayına saygı duymak istiyorum:34: :34:

Son düzenleme:
herkes kayınvalidelerinden dertli ama unutmayalım bizde bir gün kayınvalide olacağız :18::18::18: sonuçta oda sevdiğimiz adamın annesi :37::37::37:
yani oda bir anne cennet anaların ayakları altındadır:49:

valla ben bu cümleyi bu forumda bi defa kullandım.....bi kızın yazdıklarına karşı ....
kaşarın biride bigün hamile kalıp çocuk doğurdu diye cennet nasıl onun ayakkalarının altında olmayacaksa ...fesat ,kötü kalpli bi insanında sırf çocuk doğrudu diye
ayakları altında olmayacaktır..sevdiğimiz adamın annesi okey....bizde onun sözde dünyalara değişmeyeceği oğlunun biricik karısıyız bunuda unutmamak lazım...
ALLAH kimseyi kötü kaynana ile karşılaştırmasın ama tuzu kuru olanlarda uzaktan ders vermesin....

evet kızlar devam:31:ne mutlu iyi kayınvalide olmayı öğreniyorum ama birde iyi gelin nasıl olur onu anlatın:52::52::52:

Gelınlerınız evlendıkten sonra yapılan borc sonucu sıkıntılara katlanarak, altınlarını bozdurarak, hatta bekarken kazandıgı tazmınatı vererek, oglunuz ıle aldıgı evı 'orası oglumun evı' demeyınız.
En ufak bır tartısma da 'oglumu sana vermeeeeem' dıye feryat etmeyınız.
Kızlarını dınlerken, gelınlerının uzerıne yuruyerek, hakaret kufur ıle evden kovmayınız.
Sonra da gelınınız oglunuzdan ayrılmaya kalktıgında elalem ne der dıye gelınınıze oglunuzun gozunu boyamak ıcın yalvarmayınız.
Zıra bunlar yıllar gecse de unutulmuyor ve sızı asla sevımlı kılmıyor.

ıyı gelın mı?
Bunu neye gore yazmalıyız?
Bır kayınvalıde ıcın ıyı gelın ne demek mı?
Yoksa ıyı bır gelın, sıfatı ıle dahı onu bellı kalıba sokmanın ne manaya geldıgı mı?
Yoksa ıyı gelın sıfatı yerne ıyı bır ınsan olmak ne demektır mı?

vallahi ben kayınana adayıma resmen aşığım:D resmen aşk yaşıyoruz:):) inşallah oğlunu aldığımda da böyle devam eder....
nasıl sevilir kaynana.. sanırım oğlu ile gelini arasında objektif olarak... gelini ile bişeyler yapmaktan zevk alarak...
gelini ile dışarı çıktığında yürürken elini tutarak... konuşurken gözlerinin içine bakarak:)
birde eğer kaynanın önceden yaşadığı sorunlar varsa bunu aynı bir arkadaşıyla dertleşir gibi gelini ile dertleşerek..
ama sanırım bu konuda gelinin samimiyeti de çok önemli paylaştığın şeyleri sonra lehine kullanmayacak olduğuna emin olmak gerekir...
aradaki farkları kabullenip onu öyle kabul edip,onun da seni öyle kabul etmesini sağlayarak...

yeri gelmişken buradan sesleneyim
yavuklumun anası seni çok seviyorum... alıcam oğlunu:):)

tamam zevklerimiz uyuşuyor,
tamam benden iş beklemiyor,ama bunlar değilki olay..
olay oğlundan bana nasıl davranıyorsa,aynı şekilde davranmasını yani biryere gittiğinde onada haber vermesini, 3-4gün göremeyince çok özledim diye konuşması...birde üstüne bana önceden birşey söylerse , sonra benden duyması olayın koptuğu an oluyor...
ve ben bu halleri ve bazen yaptığı patavatsız hareketlerden dolayı sevemiyorum sadece saygı duyuyorum,küçüklüğümü bilip susuyorum...tek korkum ağzımı tutamayıp bigün çok fena patlamak...

vallahi ben kayınana adayıma resmen aşığım:D resmen aşk yaşıyoruz:):) inşallah oğlunu aldığımda da böyle devam eder....
nasıl sevilir kaynana.. sanırım oğlu ile gelini arasında objektif olarak... gelini ile bişeyler yapmaktan zevk alarak...
gelini ile dışarı çıktığında yürürken elini tutarak... konuşurken gözlerinin içine bakarak:)
birde eğer kaynanın önceden yaşadığı sorunlar varsa bunu aynı bir arkadaşıyla dertleşir gibi gelini ile dertleşerek..
ama sanırım bu konuda gelinin samimiyeti de çok önemli paylaştığın şeyleri sonra lehine kullanmayacak olduğuna emin olmak gerekir...
aradaki farkları kabullenip onu öyle kabul edip,onun da seni öyle kabul etmesini sağlayarak...

yeri gelmişken buradan sesleneyim
yavuklumun anası seni çok seviyorum... alıcam oğlunu:):)

bizde iş ciddiye binene kadar böyleydik...ama ne zaman askere gitti,ne zaman nişanlandık, herşey bambaşka oluyor...demekki sevgiliyken takmıodu beni tehlike olarak görmüyodu diye düşünüyorumm..umarım sizde böyle olmas:44:

İşte anlamadıkları için sorun çıkıyor ya!
Ben annemle atıştığım zaman bile anlaşılamamaktan yakınıyorum hele ki kayınvalidem olunca vah halimize!
Keşke hiç kimse birbirine bulaşmasa,normal bir hayat yaşasa,dün düşündüm bunları.. Çok mu zor acaba?

çoook zor
karışıcaklar bulaşacaklar bunu bir görev olarak benimsiyolar çünkü
bizim maddiyatımıza bile karışıyor
gittiğim doktora karışıyor niye oraya gidiyomuşum bunun için surat yapıyor misafirlikte yüzüme bakmıyor iyi akşamlar demeden çekip gidiyor
doktora giderken haber vermiyomuşuz o büyükmüş sormamız lazımmış falan filan
bende gerek yok diyorum doktordan sonra haber veriyorum işte diyorum tabi suratlar afralar o biçim
he bundan sonra giderken haber vericeğimimi sanıyor böyle yaparak tabikide vermiycem
bu saatten sonra tek gerekirse oda hesap vereceğim kişi eşimdir

öz annenize nasıl davranıyorsanız kayıncalidenizede öyle davranın hatta onun bir kayınvalide olduğunu bile unutun başkasına anlatırken bile annem diye anlatın ve onunda sizi ne kadar çok seveceğine şahit olun :16:

öyle birşey yok canım ben anneme davrandığım gibi davranamam annem beni anlar ama o yalnış anlar anneme yeri gelir her lafı söylerim belki ama kayınvalidene söyle bakalım bak ne oluyo
he onların öyle bir beklentisi var öz anneleri gibi görcem kimse kendini kandırmasın
ne benim eşim kendi annesini sevdiği kadar benim annemi sevebilir nede ben onun annesini kendi annem gibi
ama onların düşüncesi kendi anneni artık unut biz varız bundan sonra
geçenlerde bir misafir toplantısında bir gelinden bahsediyolar
gelin kayınvalidesine öyle bir davranıyomuşki kendi annesi sanmışlar sormuşlar kayınvalidem demiş bundan sonra benim ailem bura demiş
burda ölücem demiş herşeyden öne onlar gelir demiş çok hoşlarına gitmiş bunu savunuyolar gelin hakkında maşallah falan diyolar nasıl yani ya ben evlendim diye kendi ailemi kenara bırakıp eşimin ailesini mi 1.sıraya koyucam he evlendim gittim artık onlarınım orda susmak zorunda kaldım ama birde bana sorun
offf ben gelemiyorum böyle şeylere
benim kayınvalidemden eminim daha beterleri vardır şükrediyorum ama buna bile katlanamıyorum bazen o zaman napardım bilmiyorum

Back
X