• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanalar nasıl sevilir?

seviyorum, oturup saatlerce muhabbet de edebiliyorum neticede o da insan iyi ya da kötü ben iyi düşünüp iyi olayım da bana yeter. Her kaynana kötü değil aslında benim annemde kaynana ama gelinine kendi eliyle yemek yediriyor, bize nasılsa ona öyle. Kimse annesiyle kavga etmiyor mu Allah aşkına ee annem ne yaptı bana diye kinleniyor mu? Bence böyle düşünüp ortayı bulmak lazım iyiyse kendine kötüyse yine kendine ben kendimi bileyim bana yeter diye düşünüyorum.

yani hayatım istanbul ünide okuyordum sülalenin tek kızıyım iş ne bilmem sofra bile kaldırmam. 3 kişilik bi aileyiz. Onlar kalabalık önceleri dolabımda yemek saklardım onlarla yemezdim. Eşim kardeşiyle tavla oynardı kıskanırdım :1: surat asar ağlardım yatardım. Bana şaka bile yapsalar hemen ağlardım. Aaaa abim çağla şikeli çok beğeniyo derler hüngür hüngür ağlar konuşmazdım onlarla. Saçlarımı onların kuaförü kesti ve çok kısa oldu diye kuaförede onlarada küstüm ağladım günlerce :1: onların kiloları iyi ben zayıfım diye giydiklerini görür kıskanırdım. Eşim acaba kardeşimin parası varmı dediğinde benim param olup olmadığını sormuyo diye günlerce konuşmazdım. Evde kardeşi bana süpriz yapmak için abisiyle mesajlaşırken yakaladım. Kendimi aldatılmış hissettim günlerce konuşmadım hatta annemin evine gittim. Kısacası çok çocuktum ama kimseye sen bunu yaptın demedim. Sustum ağladım. Kayınvalidemin heleki ağdasını bile kızlarına bırakmam. Koynuna girer yatarım. Çayını sofrasını hazırlayıp öperek uyandırırım. işin açıkcası eşimle olan sorunlarımın onlardan kaynaklandığını düşünürdüm hep, ve içten içe kızardım. Onlarda hep gülüp geçtiler çocukluklarıma. Bugün oturup konuşup beraber gülüyoruz :1: Sadece gelinle iş bitmez, sadece kayınvalide ile de iş bitmez. Ben o insanları sevmek istemesem sevmezdim. Onlarda beni. Eşim ben tek erkeğim ayrı ev tutmam derdi. Tamam derdim. 2,5 yıl sonra istemiyorum ailenle oturmayı ben ayrılıcam ya bu evden ya senden dedim. Görümcelerim hep abi kız haklı oda evi olsun ister. Biz zaten ayaklarımızın üstünde duruyoruz karınla mutlu ol dediler.Onlar benim kötü çocukluğumun mükafatı. En yakın arkadaşlarım kardeşlerim hepsi.Kayınvalidem kızlarına almaz gizliden bana alır verirki kızlardan biride kıskanmasın der.:51:
Maşallah Allah bozmasın, başlarda siz biraz çocukluk yapmışsınız onlar da hoş görmüşler iyi insanlarmış, gerçi yaptıkların da kötü şeyler değil kötü niyetli değilmişsin zaten onlar da farketmişler demek ki kalbinin güzelliğini.
Ben sevebilir miyim kayınvalidemi ve görümcelerimi bilmiyorum ama sevmek istemiyorum çünkü sevdiğim zaman çok fedakarlık yapıyorum karşı taraf beni düşünmezse üzülüyorum. Olan bana oluyor yani en iyisi uzak durmak ve fazla iyi olmamak.

Maşallah Allah bozmasın, başlarda siz biraz çocukluk yapmışsınız onlar da hoş görmüşler iyi insanlarmış, gerçi yaptıkların da kötü şeyler değil kötü niyetli değilmişsin zaten onlar da farketmişler demek ki kalbinin güzelliğini.
Ben sevebilir miyim kayınvalidemi ve görümcelerimi bilmiyorum ama sevmek istemiyorum çünkü sevdiğim zaman çok fedakarlık yapıyorum karşı taraf beni düşünmezse üzülüyorum. Olan bana oluyor yani en iyisi uzak durmak ve fazla iyi olmamak.

Bence sende haklısın. Adamına göre muamele olsa gerek. bu konuda çok şanslıyım onu bilir onu söylerim:34:

burda herkes kaynanasından dertlii...kaç kişi objektif çok merak ediyorum aslında..gerçek çile çekenler var biliyorum,bizzat görüyorum hem de...yaa hiç suçu olmayanlar..?? sırf "kayanana" sıfatı taşıdığı için kötü damgası yiyenler...bence burdan "insan" kavramına bakılmalı..bir ardaş demiş yaa ben erkek çocuğu sahibiyim,yarın bir gün gelinimde bana aynısı yapar mı diye?...düzen böyle demekle olmuyor..kimi insanlar var ki, ben zamanında çok çektim diyip elinde ne gelirse yapıyor..biz zaten toplum olarak hemen aşağılayama,hem asıp biçmeye meyilli bir toplumuz..o yüzden ben burdaki herkesin kayanana açısından dertli olduğuna inanmıyorum..( gerçekten bu konuda dertli olanlar zaten savunma gereği duymayacaktır bu söylediğimi eminim)..

Ben uzaktan seviyorum, platonik:) Çünkü muhabbet ederken onu dinlesem, konuya katılmıyorsun konuştuğumu dinlemiyorsun diye suçluyor. Konuya katılsam mutlaka konuşması bitmemiştir ve mutlaka sözünü kesmişimdir. En iyisi platonik:)

Kaynanalar,sadece ve sadece hayatımızı anlamlandıran ve kalbimizi aşkla dolduran o erkeği doğurdukları için bile saygıya ,sevgiye değerdir...Ne yaparsa yapsın,o olmasa sevdiğimiz de olmazdı,bunu unutmamak gerek bence.

valla ben bu cümleyi bu forumda bi defa kullandım.....bi kızın yazdıklarına karşı ....
kaşarın biride bigün hamile kalıp çocuk doğurdu diye cennet nasıl onun ayakkalarının altında olmayacaksa ...fesat ,kötü kalpli bi insanında sırf çocuk doğrudu diye
ayakları altında olmayacaktır..sevdiğimiz adamın annesi okey....bizde onun sözde dünyalara değişmeyeceği oğlunun biricik karısıyız bunuda unutmamak lazım...
ALLAH kimseyi kötü kaynana ile karşılaştırmasın ama tuzu kuru olanlarda uzaktan ders vermesin....
kimsenin kimseye ders mers verdiği yok...!!:19: senin o tuzu kuru diye tabir ettiğin kişi benim dünyalara sığdıramadığım yere göğe koyamadığım annem..!!kelimelerinize dikkat edin...:45: kaldı ki kimse kayınvalidesiyle kayınpederiyle eşiyle diğerleriyle vs.. günlük hayatta laylay lom olupda senelerini devirmiyor.25 senelik evli benim annem burda bir çoğunuzun hatta benim bile sorun olarak gördüğüm aslında incir çekirdeğini doldurmayacak meseleri büyütüp sorun haline getirip devleştirdiğimiz sorunlarda değildi onların yahut onların zamanındaki evlilikler. evliliklerde eşlerde kayınvalidelerde..!!:47: onun yaptığı da konu sahibindeki arkadaşın yaptığı gibi mübarek günlerde olumlu düşünüp pozitif yaklaşıp ne kadar büyük olurlarsa olsunlar kimin anası kimin danası olurlarsa olsunlar her ne hata kusur işlemiş olurlarsa olsunlar ki hepimiz insanız affedip en büyük erdemi affetmekte bulup en adaletli olana en merhameti bol olana sığınıp ona havale ederek sığınarak iyi düşünmekti...kimse görmediği dağın ardında öküz aramasın...!!:47:

Bunun tek bir cözümü var uzak oturmak arkadaslar.
Az ve öz olmak.
Fazla birsey beklememek, neticede onlar bizi dogurmadi, tabiki gercek kizlari gibi kattiyen olamayiz.
Bos kalmamak, yani calismak ve fazla zaman kayinvalideyle ve kayinpederle gecirme imkani sunmamak. ( daha dogrusu tüm ailesine sunmamak)
Bunlar tüyolarim, birde ufakda olsa arada bir hediye ve tatli dil, bosverin siz iyliginizi yapin, neticede kayinvalideler görmese bile ogullari görür Insallah.

Ben çok severim kendisini.. rolleri unutup sadece insan olduğu için seviyorum.. kayınvalide olarak görmüyorum Bir teyzem giBi görüyorum.. Bunu da ondan öğrendim.. Bana Bi kez olsun gelini giBi davranmadı.. Benim eski nişanlımın annesinden dilim yandiği için çok mesafeli durdum.. ama 4 yıldır Birlikteyiz.. herşeyime koşar.. aşka saygı duyan insanları seven özellikle genç kızlara karşi son derece anlayişli Bir insandır.. kızı da var.. kızına yapilmasını istemediği hiç Bişeyi Bana yapmaz.. asla laf sokma kıskanma giBi huyları yoktur.. teyze diye hitap ederim o Bana hep annem diye hitap eder.. geçenlerde oğluyla yani sözlümle Bi sorunumuz oldu..Ben ayrılacam artık diye ağladım..görümcem şahit oldu.. annesine gidip anlatmış sözlümü şikayet etmiş anne oğlun Burcuyu çok üzüyor konuş Biraz falan demiş.. kadın aldı karşisina Benle konuştu önce.. kızım Biliyosun stresli Bu aralar onun için Bu kadar agresif Biraz daha alttan al , Baktın düzelmiyor hala seni üzüyor o zaman Ben sana hala otur çek demem dersini ver, Burnunu sürt. kendini asla onun yüzünden üzme canına yazık.. senin annen seni ömür Boyu koca kahrı çek diye doğurmadı kızım.. Baktın seni üzüyor değerini Bilmiyor o zaman sürt Burnunu değerini anlasın falan dedi.. sonra oğluyla konuştu imalı Bi şekilde.. şu hırçınlığından artık vazgeç çok kırıcı oluyosun artık insanları üzmeye hakkın yok falan dedi.. yani ne Bileyim eski kayınvalidem ayrılmak istediğimde göBek atmişti.. oğlum giBisini nerde Bulacaksın çok ararsın falan demişti.. kötüyü görünce iyinin kıymeti anlaşiliyor..

kaynana kendini sevdirirse sevilir yoksa bi insanı afedersin bi taraflarını da yırtsan sevemezsin Allaha şükür ben benimkinin annesini seviyorum şu güne kadar da bi kötülüklerini görmedim inşallah da hiç görmem

En iyi kaynana ÖLÜ kaynana :60: Şaka bir yana benim kayınvalidem yok ama saolsun görümcelerim onu çok arattılar zamanında bana... Kaynana yoksa merak etmeyin kayananlık yapan çok oluyor...

kesinlikle doğru kaynana yoksa kaynanalık yapan illaki oluyor.
ben kaynanamı seviyorum. ayrı şehirlerde olduğumuz için kendisiyle nişan-kına-düğün olmak üzere 3 kere aynı ortamda bulunduk.
hep telefonla görüşürüz. o kadar içten bir kızım deyişi varki kendi annem olsa bu kadar hissederek söyler.

ama burada bir yengesi var. kaynana ötesi bir varlık. kadın tanışmadan beri herşeyi burnumdan getirdi. yapmadığı rezillik çıkarmadığı olay kalmadı. Allah böylesinden korusun hepimizi. Nişandan sonranet olarak mesafe koydum hiç arayıp sormuyorum ama Son bombayı da el öpmeye gittiğimizde patlattı. bir daha bana uzak Allaha yakın. çok gerekmedikçe ne ölüme ne dirime!!!!!!!!!!!

Ben bu kaynanami sevmiyorum düsüncesini anlamiyorum bazen ...belkide evli olmadigim icindir bu ama ne bileyim yani tamam vardir tabiki kötü taraflari huysuzluklari mirildanmalari ama bu huylar bazen kendi annelerimizde bile mevcut degilmi? Herkes dört dörtlükte degildir insanlari hatalariyla sevmeyi bilmek lazim bence. Tabi bazi huylar vardir ki asla katlanilmaz mesela esinizle aranizi bozmaya calisiyosa iftira atip size yalan söylüyosa heryerde sizi kötüleyip kücük düsürüyosa sevmeyin kocanizin hatrina saygi duyun yeter bence ama bazi gelinleri görüyorum ki (bunlardan benim cevremde kuzen olarak bolca var) aman benim bitane annem var mecburmuyum sevmeye deyip kaynanalarina surat asiyolar kadin birsey dese bi karis surat cekip ters ters cevap veriyolar kaynanalarina gittiklerinde kiclarini kaldirip bi isin ucundan tutmuyolar sonrada AMA BENIM KAYINANAM BANA COK TERS DAVRANIYO diye milletin yaninda laf ediyolar...ee be güzelim sen öyle davranirsan kadin napsin. Önce unutmaki o kisi senin sevdigin asik oldugun erkegin ANNESI sirf bu yüzden bile ben arkasindan kötü konusamazdim.
Benimde 5 senelik iliskim var 5 senedirde tanisiyorum annesiyle daha bikere ters bi hareketini görmedim cok sükür ama bende hep arar sorarim nasilsin diye evlerine ilk tanismaya gittigimde kadin saatlerce pencerelerde beklemisim birsürü yemek yapmis buna benzer daha neler neler oglunu kiskanmakmis bilmem neymis hic yok daha bana ögüt verir bak kizim ona söyle davran böyle davran aman bak birbirinize sahip cikin destek olun der sagolsun. Ama dedigim gibi evli degilim daha belkide ilerde bu yazimi okuyup gülcem halime :34:

Ben bu kaynanami sevmiyorum düsüncesini anlamiyorum bazen ...belkide evli olmadigim icindir bu ama ne bileyim yani tamam vardir tabiki kötü taraflari huysuzluklari mirildanmalari ama bu huylar bazen kendi annelerimizde bile mevcut degilmi? Herkes dört dörtlükte degildir insanlari hatalariyla sevmeyi bilmek lazim bence. Tabi bazi huylar vardir ki asla katlanilmaz mesela esinizle aranizi bozmaya calisiyosa iftira atip size yalan söylüyosa heryerde sizi kötüleyip kücük düsürüyosa sevmeyin kocanizin hatrina saygi duyun yeter bence ama bazi gelinleri görüyorum ki (bunlardan benim cevremde kuzen olarak bolca var) aman benim bitane annem var mecburmuyum sevmeye deyip kaynanalarina surat asiyolar kadin birsey dese bi karis surat cekip ters ters cevap veriyolar kaynanalarina gittiklerinde kiclarini kaldirip bi isin ucundan tutmuyolar sonrada AMA BENIM KAYINANAM BANA COK TERS DAVRANIYO diye milletin yaninda laf ediyolar...ee be güzelim sen öyle davranirsan kadin napsin. Önce unutmaki o kisi senin sevdigin asik oldugun erkegin ANNESI sirf bu yüzden bile ben arkasindan kötü konusamazdim.
Benimde 5 senelik iliskim var 5 senedirde tanisiyorum annesiyle daha bikere ters bi hareketini görmedim cok sükür ama bende hep arar sorarim nasilsin diye evlerine ilk tanismaya gittigimde kadin saatlerce pencerelerde beklemisim birsürü yemek yapmis buna benzer daha neler neler oglunu kiskanmakmis bilmem neymis hic yok daha bana ögüt verir bak kizim ona söyle davran böyle davran aman bak birbirinize sahip cikin destek olun der sagolsun. Ama dedigim gibi evli degilim daha belkide ilerde bu yazimi okuyup gülcem halime :34:

:)Bende tam böyle diyordum evlenmeden önce...Ya ne tatlı kaynana...gördüm tatlı kaynanayı,o iyi dilekleri....Hahaaaaa :)

Eski "BEN" i görür gibi oldum :60::60::60::60::60::60::60:

keşke ben de k.validemi seviyorum yazabilseydim buraya.Gerçekten çok isterdim sevmeyi ama sevdirmedi bana kendini.Ondan istediğim saygılı olması,sürekli dedikodumu yapmaması,samimi olması ve oğlunu sömürülecek birisi olarak görmemesiydi ama bunların hiçbirisini yapmadı.Hatta üzerine katmerledi olumsuz davranışlarını.Allahıma çok şükür uzağız ve eşim hep destek bana.Ama hep imrenirim k.validesiyle anne kız gibi olan gelinlere.İçimde uhde oldu bu ve malesef ömrüm boyunca da uhde olarak kalacak

Sevilir elbet ama uzaklardan...

Sev beni sev beni seeevv,,,uzaklardan...

Öp beni öp beni öp ,,,, yaklaşmadan...

Sev beni sev beni sev,,,, bulaşmadan

Öp beni öp beni öp,,,, ısırmadan...

Uzaklara kaçma benden ,,,git git git git :9::9::9:

Back
X