Kaynanalar ve Çocuklarımız

sempatik bırak hiçbirşey yapmasınlar.
arayıp sormasınlar daha ne istiyorsun:)
her dakika vır vır vır tepende olsalar, aldıklarını başına kakıp dursalar daha mı iyi olur.
böylesi daha iyi en azından başını ağrıtmıyorlar.
eşin sana kıymet versin yeter başka kimseden bişey bekleme bence.
seninkiler en azından takılarını hazırlamışlar.bende küçük bi altın bile takmadı hanfendi.şimdi de aynı şekilde hiçbi faydası hiçbir hazırlığı hiçbir şeyi yok.varsa yoksa bilmişlik yapıyor.
açıkçası istemiyorum hiçbirşeyini huzurlu yaşıyim kafamı bozmasın yeter:68:

artık oyle zaten ne faydaları oldukı bana...uzak dursunlar yeter haklısın.....

hafta sonu ordaydik
suan bebegim 6 aylik yeni girdi sayilir
ayri sehirlerde oldugumuz icin cuma aksamindan gidip pazar donuyorz
iyidir kayinvalidem bana karsi ama bebek oldugundan beri acayip degisti
sanki ben bebege bakamiyormusum tavirlarinda
neyse ek gidaya daha yeni yeni basladik tam olarak vermiyorum meyve puresi sebze puresi ikiser kasik tattiriyorum ancak
cumartesi sabah kahvaltida ogluma mantarli melemeni cigneyip cigneyip yedirmis
melemenin aci oldugunami yanayim, agzinda cigneyip verdiginemi yanayim ve hic kusmayan cocugun ogun aksama kadar kustugunami yanayim
aksam yemekte yine tavugu cignemis vermis ben mutfaktayken
esim yakalamis bagrisma sesi geldi esim cok sinirlenir oyle seylere
delirdi adam resmen ben seslenmedim
bide sabahki olaydan haberi yoktu onuda anlatmadim
daha neler neler fasulye tursusunu vermsi eline emsin diye :(((

birde esim kizdi diye bana tavir yapti
iki lafinda biri bende buyuttum dort bes tane cocuk sizemi sorucam diyor, ya bana sormuycaksinda kime soracaksin bilmiyorum diycem olmayacak
oglum herseye agzini aciyor ne versen yiyor doydugunu anlamiyor sanirim bende olculu veriyorum
doktor kilosu boyu cok cok iyi dedi 68 cm kilosuda 8 kilo
sen bu cocugu ac birakiyorsun cocuk yemek istiyor gelin vermiyor diyor herkesin yaninda
senin sutun yetseydi bu cocuk agzini acmazdi herseye diyor
benimkide balik gibi surekli agzi acik, biz birsey yerken bile agzini aciyor :)
esim farkederse durumu kurtariyoruz ondan cekiniyor baya bi ..
esimde yakaladigi zaman affetmiyor zaten

cuma aksamida oraya vardigimizda meyve yiyorlardi, esimle yarim saat nobetci eczane aradik rahatsizmis kaynanam bi ilac lazimmis, eczaneye giderken ona birakmistim
biz yokken muz yedirmis hemde yarim muzdan fazla
cocuk bes gundur kabiz, ikinip duruyor yapamiyor
az once telefonda kabiz olmus, heralde mantar dokundu cocuga dedim
yok yok ben ona muz yedirdiydim o yapmistir mantar yapmaz dedi
sok oldum daha ben ona bir cay kasigindan fazla muz vermiyorum dedim sinirli bi sekilde iyi sonra gorusurz dedim telefonu kapattim yuzune cevabini bile beklemedim
olurmusun oldururmusun!! iyiki uzagizzzz ...
esimede anlatamiyorum hemen arar kavga eder annesiyle .. kafayi yiycem ..

iki lafinda biri bende buyuttum dort bes tane cocuk sizemi sorucam diyor, ya bana sormuycaksinda kime soracaksin bilmiyorum diycem olmayacak
oglum herseye agzini aciyor ne versen yiyor doydugunu anlamiyor sanirim bende olculu veriyorum
sen bu cocugu ac birakiyorsun cocuk yemek istiyor gelin vermiyor diyor herkesin yaninda

cuma aksamida oraya vardigimizda meyve yiyorlardi, esimle yarim saat nobetci eczane aradik rahatsizmis kaynanam bi ilac lazimmis, eczaneye giderken ona birakmistim
sok oldum daha ben ona bir cay kasigindan fazla muz vermiyorum dedim sinirli bi sekilde iyi sonra gorusurz dedim telefonu kapattim yuzune cevabini bile beklemedim

ayy aynı benım kı arkamızı donelım hemen yapacgaını yapar benım esımde cok kızar ama o yıne bıldıgını okurr cocgu aglatıncaya kadar oper doktor yanında dedı yuzu cok hassas cok opmeyın dıye aman anlayan kımm
valla ben kucagına bıle vermıyor oglum hıc ıstemıyor zatne onları esımde dıyor verm e dıye haketmıyorlar cunku kendındenbaska kımseyı dusunmeyen bana ve ogluma hıcbır fayadası dokunmayan ınsanların torun sevmeyede hakkı yok
bıde meshur lafları bende buyuttum senın zamanın baska bızım zamanımız baska sen buyutmussun bırakta bızde buyutelım dımı ama yok herseyı onlar bılır yaa
benımde ogluma surekloı zayıf zayıf dıyor esımde kılolu olupta senın gıbı hastalıklımı olsun dedı
oglumda zayıf degıl boyu posu yerınde yanı

hafta sonu ordaydik
neyse ek gidaya daha yeni yeni basladik tam olarak vermiyorum meyve puresi sebze puresi ikiser kasik tattiriyorum ancak
melemenin aci oldugunami yanayim, agzinda cigneyip verdiginemi yanayim ve hic kusmayan cocugun ogun aksama kadar kustugunami yanayim

nasıl yani yaaa?nasıl çiğneyip veriyolar yaa....Allahım sen esirge benim kaynanayı...bende bana çocuğu üşütme sakın dediği anda bile sinirleniyorum bunu yapsa herhalde orda boğar atarım...bugün de eşim hastalanmış işyerinde neyse eve geldi yatmaya mide bulantısı ishal ateşi var..altlı üstlü oturuyoruz kaynanamlarla..tutturmuş oğlum bizde yatsın çocuğa geçer diye..bende ısrarala yok dedim odasında yatar o çocuğu sokmam oraya..hem bulaşacak bişe diil dedim..bana kızdı yatağını bile hazırladım gelsin dedi bende o zaman bende çıkarım çocuğum daha daa hasta oolur dedim sustu oturdu...napcaz bunları bilmem ya..oğulları evlendikten sonra kıymetleniyo..

hafta sonu ordaydik

çok sinirlendim yaa :36::36:
kusura bakma ama tam manyakmış seninki :57: en nefret ettiğim şeyleri yapmış ben olsaydım boğazına yapışırdım heralde :47::47:

arkadaslar bende nerdeyse 8 aydan beri kayınvalidemle birlikte oturuyorum aramız genelde ii sayılmaz yane.Dogal olarak torun istior ve herseferinde bunu dile getirior ama ben daha düsünmüyorum cünkü esim daha askere gitmedigi icin.Bi gün aramızda tartısma oldu ve bana bi laf söledi cok agrıma gitti sen bana cocugnuda göstermessin felan dedi.O günden sonra artık sevmek istesem bile sevemiyorum.bende karsılıgında cok fesatsın dedim cünkü cok sinirlendim malesef.bi kac sene sonra cocugum olursaki üst katta gecicez ama aklımda cok soru isaretleri var o sekildede sorunlar yasarmıyım diye.:59:

sen görüşmüyosun canım ama eşin bişiy demiyomu mesela bende dedim sen git görüş diye ama eşim olmaz sende gel diyo aydabir gideriz bi kaç saat oturup döneriz diyo küslük olsun istemiyo yada gitmezsem surat yapıyo bana ...:59:

ben sana anlatsam şaşarsın ,bizi çekemeyen yuvamızda mutlu olmamızı istemeyn insanlarla bir oldular eşimin ailesi onlara tavır alacaklrına bize tavır aldılar. kayınbabam denecek eşime telefonda hakaret etti 20 senelik komşunu nasıl atarsın sen dedi.yani karını at komşunu atma demeye getirdi.eşim çok kızdı ve ogünden beri kendi ailesine gitmiyor, bana demesine bırak eşim sogudu ailesinden çok haksızlık yaptılar.sana diyebilirimki 1 senelik gelinim onlarla bir arada oldugumuzda hep huzursuz oluyordum çünkü kaynana denen cadıloz bana huzur vermiyordu.herseferinde laf sokmalar fesatlıklar bıkmıştım artık sinirlerimi bozdular iyice.:47: oyüzden eşime dedim benden bilmesinler sen istersen görüş ama benden bekleme dedim oda istemiyor gitmeyi ailesinin neoldugunu biliyor çünkü.2 ay oldu beni bırak eşimi arayıp nasılsın sagmısın hastamısın diye sormuyolar bizde aramıyoruz. bilmem keşke ailesi böle olmasaydı yada başkası olsaydı ailesi:50: bunlar kadar kanı donuk soguk nevaleler görmedim ben:47:

evet canım kesinlikle doğru beni niye kimse dolduramıyo......geçen anneme giderken haber vermedim diye şikayet etmiş eşime dayanamamış en sonunda biraz sessiz durdu ya azdı gene.eşimde beni karıştırma hiç isterse haber verir demiş ben bişey diyemem sonra biz tartışıyoruz bu konular yüzünden demiş.afferin canım kocacım :46:tabi o beklediki ben ona sorarım hesabını nasıl senden izin almaz filan dicek sandı eskiden öyle yapıyodu çünkü eşim ama avucunu yalasın kaynana o günler bitti çok şükür:66:

aynen bende sinir olurdum canım .eşin yokken anneni çağırmakla iyi etmişsin .nasıl çatlamıştır cadaloz.bide kendilerini bizim annelerimizle kıyaslıyolar ya o zaman çok sinir oluyorum .işte kendi annene hep gidiyosun bize gelmiyosun kendi annene şöyle bize böyle falan .ya sanane kardeşim senmi doğurdun sen mi büyüttün beni ne hakkın var üzerimde niye annemle bir tutuyosun kendini.oğlu biraz benim anneme yaklaşsa veya yaptığı bi yemeği beğense nasıl laf sokuyo hemen uyuz .benim kaynana evlenince kız annesi karışamaz falan ben karışırım demeye getiriyo lafı.bende kimse karışamaz diyorum biz çocuk değiliz diyorum kapatıyorum çenesini

iyi etmiş eşin gözün aydın:1:kesinlikle annelrimizin yanından geçemezler çünkü bizim annelerimiz aman yuvaları bozulmasın mutlu olsunlar diye her türlü fedakarlıgı yapıyorlar susuyolar ama bu cadılozlar napsakta oglumuzu eşlerinden ayırsak diye planlar yapıyolar kurban olsunlar annelerimize.Olgun kalbi temiz ins an kötülük yapabilirmi :31:bunlar ın içi kötü fışkırmış taşmış dışlarına yansımış artık kim ne yaparsa kendine edende kendi bulsun inşAllahhhhh:36:

terbiyesiz kaynanan yüz bulmuş astarını istiyor onun ne hakkı varmş senin çocugunun üzerinde tavrını koy öle pislikler yapmasına engel ol.çocuk hasta olur böylelerinin yanında.kapasınlar çenelrni anca tutturmuşlar bizim zamanımız diye konuşuyorlar onların zamanı olsaydı şuan onların zamanındaki şeyler olurdu.iyi be valla kendi dogurdugun çocugada büyüteme artık onların kararıylamı olucak herşey müsade etme buna telefondada iyi etmişsin haketmiş:13:

Eşleriniz ''kurban olsunlar, çatlasınlar, cadaloz, salak, gebersin '' v.s sözlerini sarf ettiğinizi biliyor mu
anneleri için. ?

Çok kötü insan kalbine sahip kayınvalideler hariç , herşeyin karşılıklı olduğunu düşünüyorum.

Eğer bu gözle bakabilen kişilerseniz demek ki , hatalar karşılıklıdır..

selam kızlar,allah hepımızın yardımcısı olsun dıyerek baslamak ıstıyorum....
3 senelık evlıyım ve suan bır aylık anneyım.....kaynanamı taaa esımle sevgılıyken tandıım ve sevdım.....taaa kı dogum yapana kadar bu boyle devam ettı...kendısıyle arkadas gıbıyım normalde o benı sever bende onu severım....suan hala lohusayım ve bazı seylerı goruyorum duyuyorum ve ısterıstemez lohusalıgın verdıgı bır hassaslıktan dolayı da herseyı kafamda buyutuyorum....ama busefer gordum ogrendım kımın ne oldugunu...
aynı sehırde yasıyoruz esımle severek evlendık ve suana kadar bır sorun yasamadıgım ınsanlardı .....ama ben hamıle kaldım ve aynı sehırde oldugumuz halde ne geldıler ne aradılar.....hıc yanımda olmadılar kı aranmızda sorun olmadıgı halde...ve ben ogrendım onlr ıcın bır degerım yok..geldıklerı zaman kendı aılemden daha cok hurmet ve hızmet ederdım kendılerıne(gorumceler ve kaynana)
dogum hazırlıkları basladı benım aılem oda takımını ve ıgneden ıplıge herseylerı aldılar....onlarda sadece takılrını taktılar okadar......gecenlerde torunu gormeye geldıler annemde yaptıgı battanıyeyı kızımın oda takımının ıste nevresımını falan gosterıyordu onlar gormemıstı dıye dedıkı kaynanam gorunce hahhhh sız zengınsınız yaptırısınız demezmı:20:şoook oldum ondan bekleemzdım hıc oyıllarca agzından bısey duymamıstım ben..he benım babam ıs adamı degıl kı onu gectım annem onları tas catlasın toplam 200 e dıktırdı zaten bu da cok bır para degıl......yanı oyle dıyene kadar
ne guzel torunum ne sanslı anneanesı neler dıktırmıs neler yaptırmıs kesenıze bereket der yaaaa hadı onu gectım sen babaannesın sende bır yorgan bır astık yaptırsaydın neymıs onun torunua gelıyomus ne de olsa eee tabı benım aılem yaptırıyor ya o yaptırırmı?sınırden patladım.....orda annem ses cıkarmadı cıkarsa benım uzulecegımı bılıyordu ama delırdım lohusa olmsam neyse....
geldı ıkı gun kaldı ama sezeryanla dogum yaptım 10 gunluktum geldıgınde kalkıp bır yemegımı yapmadı anne hosaf kaynatılacak dedım kalkıp koyayım demedı,rezene ıcıcem ınsan kaynatır gelır ayakta zor duruyorum yapıp al kızım demedı.....ben amelıyatlı halımle kalkıp yemegı yaptım....tek yedıgımız bulasıkları makınaya koydu okadar ha bıde torununun altını degsıtırdı okadarrrr...yanı evde kendı coocuklarının ayagına dolanıyor herseylerını yapıyor bana gelınce yaslı oluyor....
annem kaldı 20 gun hem bana hem kızıma hem esıme baktı....bızde dogum yapınca gelıne bır hedıye alınır hanı altın alınacak guc yoksa ıccamasırı gıyecegı bluz gomlek hos bısey alınır hıcbırsey gormedım hastaneye cıcek yaptırmıslar da bana degıl torunlarına yaptırmıslar bır gelınımız gecmıs olsun yokkkkk yanı......benım annemler esıme dogum hedıyesı aldılar:9:
bır hedıye alırlar gelırken bazen esıme gosterırler sankı esımmı annesı cocogun ben kımım kı....
ınsan delı oluyor cok ıyı ogrendım hamıle kaldım bebegım oldu neyın ne oldugunu cok ıyı anladım......
benım hıc degerım yokmus kı bend eıyı bır gelınım yanı esımın dusunemedıgı cogu seyı ben dusunurum onlarla ılgılı ben derım yapalım gıdelım dıye herseylerıne kosardım ama artıkk yooookkkkkk degmezler...bana deger verılmedı bende vermeyecegım artık......uzun oldu kızlar ama cok doluyum ve hala lohusayım kaldıramıyorum artık...benım ıyılıgıme karsı boyle degersızlık gormek cok yıprattı....

canım benim öncelikle gözün aydın Allah bagışlasın bebişini:nazar:benim bebegim yok bir yıllık evliyim ama seninle yaşadıklarımız yani deger yönünden aynı diyebilirim.benim ailem üstelik uzakta ben onlardan sevgi şevkat beklerken onlar bana hiçbirini göstermedi hep benden olgunluk saygı hürmet beklendi yaptım yaptıgım halde kötü olan ben ve eşim olduk en önemli ayıplarıda bizim istemedigimiz insanlarla bir olup kanka oldular bizle görüşmeyi kestiler ve üstelik ev alıcaklardı paraları denk gelmedi ben akrabamdan onlar için bana lazım diye borç aldım ve bana borçlu oldukları halde bizi ne arıyolar sagmısınız iyimisiniz diye ömrümde böyle nankör kalleş insanlar görmedim.bende senin gibi çok doluyum beni aramıyan deger vermiyen insanlara bende gitmiyorum takmıcaz desekte yeri geliyo takılıyo. canım çevremdede kayınvaldeler var gelinlerinin işini yapan anne sevgisi gösteren insanlarda var.bende oglunu mutlu ettigim için sevilmedim herhalde Allaha havale ediyorum ben:47: yoksa böle sinirden oturup sinir hastası olucak olan biz oluruz.bak senin ailen negüzel yakınında haline şükret bakgöstermişler işte gerçek yüzlerini sende ona göre davran ben şunu anladımki hürmet etmeyen sallamayan gelinler yaranıyorçevremde görüyorum canlı olarak.sende deger verme bebeginde olmuş eşinle bebeginle güzel gğünler geçir onları yok say inşllh iyi olur senin için herşey canım:70::71:

Eşleriniz ''kurban olsunlar, çatlasınlar, cadaloz, salak, gebersin '' v.s sözlerini sarf ettiğinizi biliyor mu
anneleri için. ?

Çok kötü insan kalbine sahip kayınvalideler hariç , herşeyin karşılıklı olduğunu düşünüyorum.

Eğer bu gözle bakabilen kişilerseniz demek ki , hatalar karşılıklıdır..

kötü insanın kötülügü iyi insanında iyiligi söylenirmiş.biz bunları uydurmuyoruz yaşadıgımız olayları anlatıyoruz bu olayların sizinle ilgisi ne?yapmasınlarda anlatmayalım ohalde kimse hiçbişey yokken şikayet etme z.hatalar karşlıklı olsaydı ozaman bu dünyada haksızlık denen birşey olmazdı sizin böle bi sorununuz yoksa bizi anlamanız çok zor zaten en iyisi siz kendi sohbetlerinize takılmaya devam edin...

kötü insanın kötülügü iyi insanında iyiligi söylenirmiş.biz bunları uydurmuyoruz yaşadıgımız olayları anlatıyoruz bu olayların sizinle ilgisi ne?yapmasınlarda anlatmayalım ohalde kimse hiçbişey yokken şikayet etme z.hatalar karşlıklı olsaydı ozaman bu dünyada haksızlık denen birşey olmazdı sizin böle bi sorununuz yoksa bizi anlamanız çok zor zaten en iyisi siz kendi sohbetlerinize takılmaya devam edin...

Yaşanan olayları anlatmak, iç dökmek olabilir ama hakarete yazılar, uslup bozuklukları dikkatimi çekiyor.

Burada değil kayınvalide lafı geçen hemen hemen her yerde bu böyle.

Sadece bu söylenilen kelimeleri eşleriniz biliyor mu bunu merak ettim..

Yani bir anne için gebersin denir mi ?

Annesinin gebermesini istediği bir eşle uyduğunu biliyor mu eşler ?

Sizin annenizin gelini annenize gebersin demesini ister miydiniz, çok büyük hatasıda olsa ?

Yaşanan olayları anlatmak, iç dökmek olabilir ama hakarete yazılar, uslup bozuklukları dikkatimi çekiyor.

Sizin annenizin gelini annenize gebersin demesini ister miydiniz, çok büyük hatasıda olsa ?

ben gebersin kelimseini kullanmadım.Allaha havale ettim cadıloz gibi kelimler kullandım.eşim biliyor evet çünkü eşimede analık babbalık görevini yapan yok.herkezin derdini kimse bilemez.ben gebrsin kelimesini kullanmam Allah alır anca verdigi canı.diger arkadaşların içi okadar yanmışsa biranlık öfkeyle demiş olabilirler.insanın içi yandımı bazen gözü birşeyi görmüyor Allah kötülerden korusun bizleride böle laflar demeye mecbur kalmayalım Alllah sizide böle laflar demeye mecbur etmesin şuan bizi anlamanız zor olabilir yaşayan daha iyi anlar fikriniz için teşkler iyiakşmalr...

ben gebersin kelimseini kullanmadım.Allaha havale ettim cadıloz gibi kelimler kullandım.eşim biliyor evet çünkü eşimede analık babbalık görevini yapan yok.herkezin derdini kimse bilemez.ben gebrsin kelimesini kullanmam Allah alır anca verdigi canı.diger arkadaşların içi okadar yanmışsa biranlık öfkeyle demiş olabilirler.insanın içi yandımı bazen gözü birşeyi görmüyor Allah kötülerden korusun bizleride böle laflar demeye mecbur kalmayalım Alllah sizide böle laflar demeye mecbur etmesin şuan bizi anlamanız zor olabilir yaşayan daha iyi anlar fikriniz için teşkler iyiakşmalr...

Sizin için demedim zaten, nicklere bakmadan yazılanlardan aklıma gelenleri yazdım..

Amin.Insaallah sizin içinde kötü olan herşey düzelir, karşınızdaki hatasını anlar geçte olsa.

Iyı akşamlar.

Kaynanaların yaptıkları elbette hoş değil bazen gerçekten çok çok abartı şeyler oluyor. Ama ne olursa olsun karşılıklı değildir belki gelinleri de suçlamayalım bende gelinim ama tabi beddua etmemek lazım çok çok önemli birşey olmadıkça mesela szi eşinizle ayırmaya, ailenize hakaret etmeye, dışlamaya, sizi çok fazla aşağışayıcı şeyler olmadığı sürece biraz daha hoş görülü olunabilir bende öyle düşünüyorum. Hele gebersin demek hiç hoş değil Allah' havale edin. Ben en yakın arkadaşımla arkadaşlığımı sırf bu yüzden bitirdim geçen aylarda. Kaynanası çok iyi biri en yakın arkadaşımızla evlendi yani tanıyoruz kadını. Ortada büyütülecek hiçbirşey yokken olanalr için bile kadın ayağına gelip özür dilemeye razıyken o büyüttü istemem dedi ve bana geldiği bir gün geberse de kurtulsam dedi hastaynış kadın ve eşi arkadaşımız olduğu için ben dayanamadım ve kötü niyeti yüzünden bitirdim arladaşlığımı ama sadece bundan da değil başka kişilerede demediğini bırakmıyrdu alakası olmayanlara bile yani aşırı art niyet vardı ama eşine söylemiş benden duyar diye eşi ne dedi biliyor musunuz içinden gelerek dememiş, öylesine demişmiş eşi de ben yanlış anlaşmışım bunun yanlış anlaması mı var. Ben bitirdim ama eşi yine de alttan aldı pes dedim bende.

geçen akşam kaynanamdaydık benim bebeğe yelek örüyomuş.ipine baktım daha önceden örülmüş bişeyden sökmüş kullanılmış ipten örüyodu.bende eşime söyledim sanki parası yok restorantlarda dünya hesap bırakıyosunuz el kadar bebeğe örülcek yeleğe ip almaya mı para yok dedim .söyleseydi ben yeni ip alırdım dedim.cimriliğinde böylesine yuh.kesin görümcenin kızından küçülmüşlerinden sökmüştür o ipi daha öncede böyle bişey yaparken görmüştüm.boşuna örüyo giydirmicem çünkü........
bu ne ki:86::86:
abimin kaynanası bebege pantolon yelek filan dikiyodu dikmak dediysem kumasları kesiyodu ve uclarını birleştirmekten ibaret:9::9: ama neyle....kocasının eski pantolonlarını gömleklerini kesiyodu onlardan dikiyordu:60::60::60::60::60::60:
her iki tarafında durumu kötü olsa anlıcam ama durumlar iyi bişiler dikmeye gerek yok dikiliyosa BİLE eski kumaslara gerek yok..
yengemde bunları annem dikti die övüne övüne giydirodu bebeye:66::66::46::46::46:

kızlar ben yokken kaynanalar abartmışş yine benimkidee çam yetiştiriyorlar satmışlar ve benim bebek arabamı almadılar daha hiç ses yokk epey yüklü yani sattıklarıı bilmiorum artıkk sattığından bile haberimiz yok eşimin tezesinden duydum hiç araba lafı yokk derya dedii üzüldümm çünkü hiç bişi yapmadılarr doğumda bir tek oyun parkı olan beşikten aldılar okadarr neysee

Back
X