Kaynanalar ve Çocuklarımız

kaynanaların gelinlerini çekememesi kıskanması yüzyıllardan süregelen birşey.
burdaki insanlar kimseyle paylaşamadığı derdini anlatıp biraz olsun içini rahatlatıyor. çünkü burda birbirimize arka çıkıyoruz üstelik kocalarının bile arka çıkmadığı insanlar var. ne kaynanalar var gelinlerine ağzına geleni sayıyorlar ki arkadaşların söyledikleri hiç kalır yanında. :19::19:
ben ne olursa olsun saygısızlığımı bozmadım yüzüne karşı kötü söz söylemedim o bana söylemiş olsa bile ama eşimede söyledim anneni sevemiyorum diye.
bu topik iç rahatlatmak için açılmıştır paylaşıma devam arkadaşlar :29:

ya ben böyle şeylerden çok tiksiniyorum ya çiğneyip vermek filan bende olsam kıyameti koparırım çok iğrenç hiç kendi annemden böyle şeyler görmedim.allahtan eşin cevabını veriyomuş anlasa bari bidaha yapmasa.iyiki çocuk bakmayı biliyo muz verilirmi o kadar çocuğa:20:

iyi olduktan sonra niye gösterilmesin torun ama diline güvenemiyo demekki.bencede eşin askerliğini yapmadan düşünme hamileliğin problemli olursa eşine çok ihtiyacın olacak.benim eşim sağolsun çok yardımcı oluyo o uzakta olsa napardım bilmiyorum.

ya insan niye evladını böyle üzer anlamıyorum hadi biz el kızıyız acımıyolar ama kendi evladına bile böyle yapanlardan ne beklenebilirki baharcım

arkadaşım ben sana katılmıyorum hatalar karşılıklıdır demişsin ama ben 1,5 aylık evliyken 2 defa anneme gittim eşim kapıya götürdü akşam kendi gelip aldı eşimin izni dahilinde gittim yani.ona rağmen kayınpederim bizden izin almadın dedi ve bana kapıyı gösterdi ve ben ağzımı bile açmadım saygısızlık etmedim sadece ağladım benim kendi evimden beni kovacak kadar büyük bir hatamıydı bu sence.normal insanlar için evet hatalar karşılıklıdır ama böyle hasta ruhlu insanlar için geçerli değil .cadaloz gebersin filan bunlar az bile bence ben onlar yüzünden intiharı bile düşündüm .olur hiç bişey demiyelim içimize atalım kafayı sıyıralım çok güzel bravo:46::46:

Arkadaş cahil kaynana kahrı çekmemiş galiba oyüzden bizim yaşadıklarımızı kolay sanabilir.herşey karşılıklı olamıyor malesef iyilerin karşısına kötüler çıkıyor ailelik yapsslardı bizim kafamızda sorunmu varda delimiyiz hiçbişey yokken bu olayları anlatalım :47:diyorum ya kimse kimsenin derdini bilemezzzzzzz yaşayan bilirrrrrrrrrrrrr:36:

azbile söylediklerimiz ben de 5 yıldır kan kusuyorum annesiz babasız beni hepsi bir olup mahvettiler pisliklerr:20::21::19::19::19:ban yazık değilmi:43::43::43::43::43::43::43::43:

hep gelinler olgun olucak iyilik yapıcak alttan alan biz olucaz ses çıkarmıcaz içimize atıcaz sonrada biyerimize inme felç inicek yada akıl hastasine transfer olucaz böyle olması dahamı iyi onlarda sevinicek çok beklerler onlar sevgi göstermesse bende saymam okadarrrr:24::36::46::64:

Hepinizin Allah yardımcısı olsun.. Çok kötü insan kalbine sahipler kayınvalideler hariç hatalar karşılıklıdır diye yazmıştım.

Genel değerlendirme yapmadım yani.. Niyetim sizleri incitmek değildi.

Ama sizler için demiyorum ,kimseyi tanımıyorum çünkü; çoğu gelin ''kayınvalide'' denildiği zaman baştan herşeyi göze batıyor.Sonra bu zamanla büyüdükçe büyüyor.. Birde o annelere sorarsanız neler neler anlatır..

Sadece bunu demek istedim.

Ya aranızda hiç annenize eziyet eden, ya da annenizin dert yandığı bir gelin yok mu ?

Bu arada uslubunuzu bozmadan bana verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim hepinize.. :71:

İyi paylaşımlar diliyorum , konunuzu dağıttıysam kusura bakmayın.

canım annelerimizle tabiki tartıştıgımız günler oldu bekarken vs.ama onlar küsebilirmi bize gelir gönlümüzü alırlar andan ciger olurlar.ynede yavrum evladım kzıım derler.evleniriz karışmazlar yeterki yuvasıda eşiyle mutlu olsun der sesleri çıkmaz kız anneleride çeyiz yapmıştır eşya almılştır göz nuru dökmüştür bunları asla başa kalkmazlar kavga olsun damadı kayırırlar.keşke kayınvaldemden gururla bahsetseydim benim içim çok yandı bunu yaşıyan anlar.ben niye onunla ilgili yazıyorum yazdım çokkinci kıskanç eşimin bana deger vermsini istemiyor.abartmıyoırum canlı olarak yaşadım.ve en ilgincide hiçbişey yokken ikinci kez bize komşuları için küsmeleri oldu hadi ben elkızıyım insan kendi oglunu nasıl aramaz sormaz nasıl anne hiçbi Allah korkusu yok.ben saygımı bozmadım annem uzakta benim anneme koşamadım işini gücünü yapamadım.hasta oldugu halde .kaynanamınkıni hep yaptım sonunda laf sokmasıyla ters davranmasıyla teşekkürü o olurdu bende çogu kez eve aglıyarak gelirdim eşime patlardım.kısacası kaynanamla ilk tanıştıgım gün yüzü çok sıktı ben korkmuştum bazı şeyleri hisetmştim ama eşimide seviyordum oda beni çok seviyor ikimizin biderdi yok.onların derdi biz kısacası bizim mutlu olmamızı istemiyolar abartmıyorum insan yaşadıklarını anlatması çok dogal burdaki arkadaşlar yine terbiyeliki gidip onlara çatmıyolar burda içlerini döküyolar.Keşke eşimin ailesinden sevgiyle bahsetseydim ama onlar bu kızın babası yok annesi gurbette deyip ssevgi göstermezlerse ailellik yapmassa benmi yapıcam onlara hep evlatlık nereye kadar benim kalbim yokmu onurum yokmu bizimki sebepsiz kıskançlık yoksa ben beceriksiz eşini mutlu etmeyenbiri degilim o ben eşimle mutlu oldugum için kaldıramıyor bunu ve buda yetmiyormuş gibi iki kardeşi birbirine düşürdü kaynımla eşim konuşmuyor kayınbabm ve kaynım o kadının agzına bakıyolar soruyorum size kayınbabam karısına toz kondurmuyor bitanesi kıymetlisi onun lafına baktı oglunu sildi.benim eşim bana niye sahip çıkmasın peki neyse anlatmaya sayfalar yetmez.arkadaşlarımın hepsinin ar kasındayım çünkü ortada kırılan kalp yıkılan yuvalar var yıktıranda onlar Allah kimsenin başına vermesin.ben eşimle çok mutluyum onlar hayatımızda yokken daha iyiyiz.ben yinede diyorum onlar aile olsaydı bu durumlar olmazdı Allah yularda hepimizi görüyor kim haklıkim haksız koca insanlar olgun degilse bizim böle kızmamız dogal degilmi sizce?Allah herkzin gönlüne göre versin:16:

Amin bahar27 . İnşaallah sizin çabanızı görürler ve vicdanları harekete geçer. :16:

kızlar çocuğa bakmaya diye geldi çalıştığım için resmen benei boşatmak evden atmak için elinden geleni yapıyor şeytan benim öküz oğlu öküz kocamda onun için ölüyor kızlar bir görseniz karı koca gibiler yaaaa..hergün tantana hergün pislik zaten ben ikisininde yüzüne baskmıyorum ama aynı evin içinde çocukda olunca mecburen uyuzlar bana neler yapıyorlar bir olup ben anlamadım bunlar nasıl insanlar hepinizin dualarını bekliyorum bana yasptuıklarının cezasını umarım biran önce göröröm de rahatlarım geberesiceler beni yoketmeye çalışıyorlar resmen şeytanlar çok üzgünüm çoookk desteğe ihti,yacım varr yaaaaa dayanamıyorum kızlarrrr:43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::58::59::14::14::14::14::14::14::14::14:

kızlar çocuğa bakmaya diye geldi çalıştığım için resmen benei boşatmak evden atmak için elinden geleni yapıyor şeytan benim öküz oğlu öküz kocamda onun için ölüyor kızlar bir görseniz karı koca gibiler yaaaa..hergün tantana hergün pislik zaten ben ikisininde yüzüne baskmıyorum ama aynı evin içinde çocukda olunca mecburen uyuzlar bana neler yapıyorlar bir olup ben anlamadım bunlar nasıl insanlar hepinizin dualarını bekliyorum bana yasptuıklarının cezasını umarım biran önce göröröm de rahatlarım geberesiceler beni yoketmeye çalışıyorlar resmen şeytanlar çok üzgünüm çoookk desteğe ihti,yacım varr yaaaaa dayanamıyorum kızlarrrr:43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::58::59::14::14::14::14::14::14::14::14:

insanı kendi evinden yuvasından soğutuyolar canım haklısın Allahta aynı şekilde onlara huzur mutluluk yüzü göstermesin.eşinde hata inşallah oda pişman olur seni böyle ezdirdiği için :70:

kaynana neysede eşinin sana yaptıklarına aklım ermiyor insan bu kadar ana kuzusu olmaz. tamam o da annesi atsa atamaz satsa satamaz ama artık öncelik eşte olmalı ona bir çocuk vermişsin ömrünü adamışsın herşeyden önce sende annesin en azından saygı görmeyi hakediyorsun. herşey eşte biter eşin annesiyle fazla yüz göz olmuş kadın gelmiş kurduğunuz yuvanın üstüne oturmuş ayıp yani bu kadarıda fazla :20: nasıl vicdan var geceleri nasıl rahat uyur anlamadım. herşeyden önce insan olsun insan :36::36::36:
Allah büyük canım bu yaptıkları yanlarına kar kalmaz merak etme ilahi adalet yerini bulur. ne oldum değil ne olucam diyeceksin...

sevgili derya ve green ciğim beni ne güzel anlamışsınız desteğinize ne kadar ihtiyacım vardı anlatama bugün hergünkünden daha kötü durumdayım sizleri çok seviyorum desteğiniz için teşekkürler dediğiniz gibi ilahi adaleti bekliyorum anacak o zaman huzur bulurum:43::43::43::43::43::43::43::43::43::43:

Amin bahar27 . İnşaallah sizin çabanızı görürler ve vicdanları harekete geçer. :16:

Amin canım herkez için.Ya onların vicdanı bu satten sonra harekete geçse neolurki zor anımda yanımızda olmamışlar güzel anımızda hiç olmasınlar konuşmasamda umrum olmaz zaten.bizimde derdimize ortak oldugun için teşk ederim ayrıca:70:

sevgili derya ve green ciğim beni ne güzel anlamışsınız desteğinize ne kadar ihtiyacım vardı anlatama bugün hergünkünden daha kötü durumdayım sizleri çok seviyorum desteğiniz için teşekkürler dediğiniz gibi ilahi adaleti bekliyorum anacak o zaman huzur bulurum:43::43::43::43::43::43::43::43::43::43:

canım üzme kendini Allah görüyor biliyor boşver isyan etme dua et Allaha sıgın ozaman psikolojik olrak rahatlıyorsun.eşinde inşllh hatasını anlarda mutlu olursunuz :70::16:

yaklaşık 2 haftadır kayınvalidemler bizdeler. aramızda pek sorun olmuyor ama tabi bazen bazı şeyler benim de canımı sıkmıyor değil. mesela çocuğa yeni bir kıyafet giydirmemek için elinden geleni yapıyor. takmış bir pijamaya yıkıyor kurutuyor hohp giydiriyor. ben başka bişey giydirmeye kalktığımda, onları misafirlik yaparsın diyor. anne diyorum napıcam ben bu kadar kıyafeti. hepsi küçülüyor. hem misafirlik kıyafet mi kaldı allah aşkına. makineler var. neleri temizliyor. el kadar bebeğin kusmuğunu mu çıkarmayacak.
bi de bugünlerde acık keyifsizim aksırıyorum falan. ben kızımı yanaklarından öpmem. kafasından, gıdısından öperim. yanağından sadece koklarım, annesi olduğum halde. geçenlerde kayınvalidem hastaydı ama hapşırıp tıksırırken öptü çocuğumu, yutkundum sadece. bugün bana diyor ki, fazla yaklaşma çocuğa, ağzından uzak tut. bu arada eşim geldi, hastayım diye. gitti ellerini yıkadı, aldı kızı kucağına, öpmeye başladı. bizimkinde tık yok. yemekte dayanamadım, bana öpme diyosunuz ama evde bir hasta daha var asıl ona diyin dedim öpme çocuğu diye. tık yok. hem dedim ben bebekleri öpmem yanaklarından kıyamam.
inanır mısınız kızlar gece boyu çocuğu yanağından şap şap diye öptü, böyle gözüme soka soka. pes dedim.

şeytanlar bugünlerde iyice kudurdu bizim evde artık lafla filan ağzından çıkanı kulağı duymuyor pisliklerin ama allaha sığınıyorum yarabbim diyorum beter et bunları şeytanlarrrrrrrrrrrrrrrrr:47::47::47::47::47::47::47::47::47:

o çirkef oğlundan yüz bulmasa bunları yapabilir mi haram olsun herşey böyle kocaya annesi gebersin bak ban ona nasıl tekmeyi vurucam pislik herif

Son düzenleme:
şeytanlar bugünlerde iyice kudurdu bizim evde artık lafla filan ağzından çıkanı kulağı duymuyor pisliklerin ama allaha sığınıyorum yarabbim diyorum beter et bunları şeytanlarrrrrrrrrrrrrrrrr:47::47::47::47::47::47::47::47::47:

o çirkef oğlundan yüz bulmasa bunları yapabilir mi haram olsun herşey böyle kocaya annesi gebersin bak ban ona nasıl tekmeyi vurucam pislik herif

Canım takip ediyorum yazdıklarınızı. Ve senin yaşadıklarına çok şaşırıyorum. Birlikte kötülük yapıyorlar sana öyle mi? Hadi anası zaten pislik de danası ne istiyor anlamadım. Karısına çocuğunun annesine eziyet etmekten keyif mi alıyor? Ne yapıyorlar,ne istiyorlar??

pelin ciğim adam kadına aşık da sanki ben onların yuvasını bozmaya çalışan bir kadınmışım gibi davranıyor annesiyle evli sanki BÖYLE ACAYİP BİŞEY GÖRMEDİM Ben...ikisi bir olup bana cepe alıyorlar kaynana bişey söylüyo benim öküz hemn parlıyor cadı ailesi neler neler çözmeye çalışmıyorum artık :43::43::43::43::43::43::43:

yaklaşık 2 haftadır kayınvalidemler bizdeler. aramızda pek sorun olmuyor ama tabi bazen bazı şeyler benim de canımı sıkmıyor değil. mesela çocuğa yeni bir kıyafet giydirmemek için elinden geleni yapıyor. takmış bir pijamaya yıkıyor kurutuyor hohp giydiriyor. ben başka bişey giydirmeye kalktığımda, onları misafirlik yaparsın diyor. anne diyorum napıcam ben bu kadar kıyafeti. hepsi küçülüyor. hem misafirlik kıyafet mi kaldı allah aşkına. makineler var. neleri temizliyor. el kadar bebeğin kusmuğunu mu çıkarmayacak.
bi de bugünlerde acık keyifsizim aksırıyorum falan. ben kızımı yanaklarından öpmem. kafasından, gıdısından öperim. yanağından sadece koklarım, annesi olduğum halde. geçenlerde kayınvalidem hastaydı ama hapşırıp tıksırırken öptü çocuğumu, yutkundum sadece. bugün bana diyor ki, fazla yaklaşma çocuğa, ağzından uzak tut. bu arada eşim geldi, hastayım diye. gitti ellerini yıkadı, aldı kızı kucağına, öpmeye başladı. bizimkinde tık yok. yemekte dayanamadım, bana öpme diyosunuz ama evde bir hasta daha var asıl ona diyin dedim öpme çocuğu diye. tık yok. hem dedim ben bebekleri öpmem yanaklarından kıyamam.
inanır mısınız kızlar gece boyu çocuğu yanağından şap şap diye öptü, böyle gözüme soka soka. pes dedim.
zaten bişeyi yapma deyince inadına yapıyolar sırf sinir etmek için canım.ama küçücük çocuğa ne kadar zarar verebilceğini umursamamış düşüncesiz kadın. bize herşeyi yapıyolar bari çocuklara yapmasınlar güya seviyolar :63:

canım valla ben olsaydım senin yerinde napardım bilmiyorum yani ben sinirli bi insanım tepem attımı gözüm hiçbişeyi görmez kesin boğardım o kaynanayı da kocayıda.allah o duruma getirmesin kimseyi sabır versin sana.

sevgili ges o kadar canım sıkkın ki, bilemezsin şeytanla başa çıkılr mı işte o durumdayım cadı gbiler ben onların klötülüğüne nasıl cevap veriyi bunlar kavga için yaratılmış hasta ruhlu insanlar başa çıkamıyorum

içime bir ateş düşürdüler alev alev yanıyorum bir parlayıp o yaktıkları alevle kendilerinide yaksam rahatlıcama ama herşeyin bir sırası var bekliyorum

Son düzenleme:
pelin ciğim adam kadına aşık da sanki ben onların yuvasını bozmaya çalışan bir kadınmışım gibi davranıyor annesiyle evli sanki BÖYLE ACAYİP BİŞEY GÖRMEDİM Ben...ikisi bir olup bana cepe alıyorlar kaynana bişey söylüyo benim öküz hemn parlıyor cadı ailesi neler neler çözmeye çalışmıyorum artık :43::43::43::43::43::43::43:

çok garip bir anne oğul ilişkisi...ne kadar hastalıklı bir düşünce ya o annense buda senin çocuğunun annesi.ben senin eşini anlayamadım arkadaşım .senimi sevmiyo o yüzden böyle düşmanmış gibi karşında duruyo yoksa annesine düşkün olduğu için mi sırf onun yanında olmak için yapıyo.yani ben olsam kocanın yerinde eşimi seviyosam bigün dayanamayıp terkedeceğinden korkarım hiç mi seni kaybetmekten korkmuyo

Back
X