Kaynanalar ve Çocuklarımız

bebeğim doğduktan sonra, kayınVALİDEM bebeğimin annesi gibi davranıyo. :52: dışarı çıkıyoruz bebek ağlıyo kucağıma alıyorum "ver bana" diyo. sanki annesi o:50: eşime aşıktır kayınvalidem. ondan olan herşey k.validem için çok kıymetli:37:

şu babanneliğini unutup annesi gibi davrananlara sinir oluyorum :47:
benimkide geçen geldi mutfaktayım az bir işim var oğlum mama sandalyesinde kollarını açmış kucağıma gelmek istiyor. tamam yavrum alıcam şimdi dedim.
kv içerden seslenerek geldi
geldim annem ben burdayım :52: :57: :20::47:
çığlık atmak geldi içimden!!!!!
kendini ne sanıyor yaa!!!

aynıı benimki dogumdan sonra 2 hafta burda kaldı
yemek yemeye korkuyodum cocugu uyutup sofraya oturcam
uyurken sesler cıkarır ya bebekler cocuk a demeden kosuyodu geldim geldim diye
ayyyyy deliyodum yaa bırak uyusun dıyorum yok aglar hadi yaa

yaaa bu kayınvalidelerin hepsimi aynı oluyo ben çalışıyorum oğluma anneM bakıyor kayınvaldem oğlumu toplasan 5-6 kere ancak görmüştür 2 saatlik measafede oturuyoruz oğlum 1.5 yaşında mecburen 1 hafta gelip baktı oda zar zor neyse geldi 2 gün sonra annem demeye başladı :52: ama ben hiç takmıyorum çünkü tavırlarımla ona sen kim oluyosun diyorum 1.5 senede 6 defa gören insan benim oğlumun babaannesi bile sayılmaz

hele cocugu alıp yapışdırmıyomu kendine
cıldırıyorum daha 1 aylık ınsaf yaa
bişe desen umru deil öpme dıyorum sesini cıkarmıyo
öpüyo dayanamadım napıyım diyo allahım sabırr

sadece nefret duyguları hakim onlarla ilgşili bende bitin kış çektiğimi ben biliyorum halada onların yüzünden eşimle aram açıldı o da kına yakıyordur uyuz

benim 13 aylık bir oğlum var herkes gibi doğumdan sonra kv le sorunlar yaşadık lohusa oydu sanki.neyse biraz daha iyiyiz sanki o gunlere gore fakat oğlumu severken annem demesi oğluma onu sahplenlemesi beni deli ediyor isemiyorum.bende her anne gibi bebeğimin üzerine titriyorum değerli benim için alahımın bana verdiği br emanet e o emanete iyi bakmak içi elimden geleni yapmaya çalışıyorum.
geçenlerde kv lerdeyiz oturuyoruz ben bebişimin üzerine düştüğüm için bana ne derse beğenirsiniz sen bak bak düş üstüne bu kadar yarın öbür gün alacaklar elinden demezmi.

hahahahaha fikrini zikretmiş :))

şu babanneliğini unutup annesi gibi davrananlara sinir oluyorum :47:
benimkide geçen geldi mutfaktayım az bir işim var oğlum mama sandalyesinde kollarını açmış kucağıma gelmek istiyor. tamam yavrum alıcam şimdi dedim.
kv içerden seslenerek geldi
geldim annem ben burdayım :52: :57: :20::47:
çığlık atmak geldi içimden!!!!!
kendini ne sanıyor yaa!!!
komedi gibi ya huysuzlandığında gerçekten hasta olduğunda annesi al bak deyip ver kucağına bikaç gece uykusuz kalsında aklı başına gelsin
aynıı benimki dogumdan sonra 2 hafta burda kaldı
yemek yemeye korkuyodum cocugu uyutup sofraya oturcam
uyurken sesler cıkarır ya bebekler cocuk a demeden kosuyodu geldim geldim diye
ayyyyy deliyodum yaa bırak uyusun dıyorum yok aglar hadi yaa

benimkide çok meraklıdır kesin bırakmaz çocuğu kucağından çok abartırsa özellikle herşeyini bisüre ona yüklicem kendim dinlenicem eminim fazla dayanamaz bidahada benim işime karışamaz al bak ben yaşlıyım hastayım demeye başlar:1:bide böyle deneyin sizde derim diğer türlü alma bırak yapma etme dedikçe inada yapıyolar al bak diceksin ben yemek yiyeyim sen bak çocuğa ben uyucam al bak işim var al bak diceksin eminim fazla dayanamazlar

geçen eşimin 10 yaşlarında bir kuzeni var akrabalardan birinin bebeğini sevmek istemiş bebeğin anneside tutamaz düşürür filan diye vermek istememiş onu ayıplıyolar akıllarıncada bana şimdiden laf sokuyolar bende kötü niyetten vermemezlik yapmamıştır sonuçta küçük daha düşürür bişey olur filan bide öpmeye kızıyomuş bebeğin annesi bende olsam kızarım günah dedim el kadar bebeği şap şup öpüyolar ağlatıyolar dedim kaynanam biz büyüklerimize bişey demezdik şimdikiler sevdirmiyolar öptürmüyolar bende kendini bilen insana laf söylemeya gerek kalmaz zaten o bebeğin öyle sevilmiceğini bilir kendini bilmeyene de tabiki çocuğumu hırpalatmam dedim kayınpederde atladı sakınılan göze çöp batarmış sakıncam tabi evlat bu siz nasıl çocuklarınıza kıyamıyosunuz dedim kaynanam daha hala kazık kadar herifleri kucağına alıp emzirecek nerdeyse :1:

benim oğluşada kv bakıyor.Allah için çok da iyi bakıyor.ben tamam demeden tek farklı birşey yapmaz.ama bu durum eşimden kaynaklanıyor.çünkü eltime olan tavırları bambaşka.o nederse desin kv kendi bildiğini yapıyor ama bana yapamıyor.çünkü eşim her durumda benim yanımda ve sürekli tembihliyor bak annesi ne derse onu yap,bakacaksan böyle bak yoksa biz başımızın çaresine bakalım falan diyor.eşimden biraz tırsıyor anlıcanız.ama eşim öyle olmasa benim sonumda eltim gibi olurdu kesin.geçen gün bana haftasonu yaparsın işleri çocuk sorun çıkarmaz falan dedi.onlarda eve salıncak kurdu .haliyle çocuk salıncakta uzun uyuduğundan sorun olmuyor onlara.ama ben evde ordan oraya koşturuyorum.çocuk sallanmaya alıştığından bizde tam dalgın uyumuyor.ben birşey demedim.sonra bir baktım eşim salıncağı sökmüş.yeter artık salıncak işi madem çocuk rahat duruyor buna gerek yok dedi.ertesi gün kv ağlamaklı bir sesle beni işyerinden aradı.kocan salıncağı söktü oğlan uyumuyor ne olur ikna ette salıncağı kursun dedi.sonra eşime tekrar kurdurdum.eşimde hani rahat duruyordu ne oldu dedi.kv de ses yok.anlıyacağınız biraz da iş kocada bitiyor galiba.

ayy allah bu kaynanalarin kökünü kurutsun ins ben 18 yasindayim varya evlendigimden beri insan gibi bir gunum olmadi bu cahil kaynana yuzunden esimle bir kez disari bile cikmadik onun yuzunden hamile oldugumu ögrenmis burnumdan cikardi belki cocugum ölmustur bile uzuntuden tek siginacagim kisi allahm allah hakimizi birakmasin ins hayatimi alt ust etti bu insan deli ya hasta ruhlu allah belasini versin ins nefret etigim tek insan o benim gibi bir saf kiz bu bedualari ediyor neyse off allaha havale biktimmmm:2::2::2::2::2::5::5::5::5::32::32::44::44::44::44:varya bu kadinin azraili olsaydim alirdim sacini basini yolardim elimi bogazina sikistiridim iskence ede ede öldürürdüm ama allah bana onun cesedini görmeyi bile nasip etmesin benim allahm kuranim namazm bana yeter gerisi allah a havale rabbim zulmu hic kabul etmez

ayy allah bu kaynanalarin kökünü kurutsun ins ben 18 yasindayim varya evlendigimden beri insan gibi bir gunum olmadi bu cahil kaynana yuzunden esimle bir kez disari bile cikmadik onun yuzunden hamile oldugumu ögrenmis burnumdan cikardi belki cocugum ölmustur bile uzuntuden tek siginacagim kisi allahm allah hakimizi birakmasin ins hayatimi alt ust etti bu insan deli ya hasta ruhlu allah belasini versin ins nefret etigim tek insan o benim gibi bir saf kiz bu bedualari ediyor neyse off allaha havale biktimmmm:2::2::2::2::2::5::5::5::5::32::32::44::44::44::44:varya bu kadinin azraili olsaydim alirdim sacini basini yolardim elimi bogazina sikistiridim iskence ede ede öldürürdüm ama allah bana onun cesedini görmeyi bile nasip etmesin benim allahm kuranim namazm bana yeter gerisi allah a havale rabbim zulmu hic kabul etmez
:53:
vAY BACIM NE DIR DEDIN ? BU KADAR KIZMISSIN:53::53:

Bence sen eni konu hastasın; tedavi olman lazım.

Bu yaşta bu öfke, bu nefret; vallahi insanın bi tarafına iniverir.

Çok ciddiyim tedavine bak bir an evvel.

Benim daha bebem yok ama kayınvalide bebe istiyormuş:53:
Daha yeni evliyiz onca borcumuz var ayrıca hiç bir şeye el sürmediler bütün borç bizim hanımefendi bebe istiyor nasıl bakacaksak beni çok delirteceğe benziyor bu kadın ben severim ben bakarım babaannesi olacağım onun gezmeye çıkarırız falan diyor şimdiden gözüm korktu benim önümüzdeki bri kaç sene düşünmüyorum :47:Düşündükçe sinir oluyorum ya kadın bebe yokken böyle yapıyorsa olunca naparım bilmem:14:Benim kendi annemde çok karışacaktır bie şey desen alınır işim zor valla:85:Bebem yok ama şimdiden dertlendim

Canım yaa yine bi yönden şanslısın.. Şöyle ki; en azından bakarım diyor,durumumuz aynı sayılır. Bende evlenirken kayınvalidemle oturmayı kabul etmediğim için ne düğünümüze ne evimize bir iğne faydaları olmadı. Şu anda da bir sürü borcumuz var sayelerinde. Ve varlık içinde yokluk çekiyoruz resmen, sırf onun inadı yüzünden. İki yıllık evli olduk daha bir kere ağzını açıp torun istiyorum demedi. Bakarım ederim falanda demek yok. Bakın başınızın çaresine diyolar, borçlara da 3 yıl var sonrası Allah büyük.. :59:

bende eşim askere gitmediği için kayınvalideyle oturuyordum doğumdan sonra çok büyük sıkıntılarımız oldu az kalsın eşimden boşanacaktım bir yüzüm gülmedi bebği sahiplenmeler beni dışlamalar söylemediğim sözler söyledim oldu

şimdi evimi ayırdım rahat ettim geri saygıyı kurabildik

ama benim kayınpederim acayip bir adam bizimki tek torun geçenlerde kız kardeşime bebeğimi vermemiş düşünün kızcağız çocuğu alıp bana getirecekmiş hayır gidemez deyip kızmış neymiş bebeği düşürürmüş bu arada kız 27 yaşında yakında çocuğu ana okuluna başlayacak

sonra ne oldu iki sonra kayınpederim benim yanımda yavrumu düşürdü ağzını cam masaya çarptı o kadar canı yandıkı yavrumun midesi bile bulandı allahın sopası yok işte ama olan bebeğime oldu

Bende sizinle yaşadıklarımı paylaşmak istedim.

Kayınvalidem beni ilk günden beri istemiyormuş ama benim gözüm aşktan sevgiden kör olmuş ne ceyizimi almaya geldi nede ben evden çıkarken beni almaya geldi.
hep sorunlar yaşadık ilk günden, aynı apartmanda oturuyoruz ben çalışıyorum. Yukarı çıktığımızda kayınpederinin yanına gelirken etek giy dedi giydim eşimle işe giderken konu komşu var kol kola girme dedi sap gibi geldik gittik bizi birbirimizden uzaklaştırdı. Enson hamile kaldım hemen gidip haber vermişim diye laf etti söylemediğini bırakmadı doğumuma yakın annem geldi temizlik yaptı bana diye laf etti bana çıkıştığı için bak dedim bebeğime birşey olacak, olursa olsun dedi. doğdu büyüdü ben işe başladım kızımı o bakmaya başladı ama hiç istemeyerek bıraktım ilk 5 ay iyiydi sonra tantanalar başladı benim annem güzel bakamıyormuş zayıflatıyormuş ben bile bakamıyormuşum en güzel o bakıyormuş. En son olaya geliyorum kızım henüz 14 aylık emziği bıraktırmaya çalıştı gündüz vermedi ama gece vermemek ne mümkün bir süre böyle devam etti bir sabah geldi eşimde evde bakın dedi bu çocuğa emzik verirseniz bakmıycam dedi ben keyif kadınıymışım sürekli uyutuyormuşum ben 5 yaşına kadar emzi emmişim kızımda emsin istiyormuşum benim dişlerim kazma gibiymiş kızımında öyle olsun istiyormuşum kıyamet kopuyor evde ve ben o sabah çocuğumu o kadına bırakıp gittim kendi annemde yeni safra kesesi ameliyatı oldu işyerine geldim 2 gün izin aldım çocuğumu aldım doğru anneme gittim çok mutlu ve huzurluyum çocuğuma eziyet eden yok ertesi gün doktora götürdüm 2 yaşından önce kesinlikle bıraktırma dedi emzik şuan onun için çok önemli çok büyük psikolojik sorunlar yaşar dedi şimdi cokur cokur emiyor. çocuğum ve ben neler çektik. yuvamı bozmak üzere eşimle bizi birbirimizden uzaklaştırdı Güzel Allahıma havale ettim ben onu.

selam kızlar
ben 21 gün önce doğum yaptım hastaneye giderken eltiyle gittim annem fena olur diye doğum bitince anneme haber verdik o geldi kalmaya kaynanam da kalcam diye tutturdu yanımda bi bayan daha vardı doğum yapan ne gerek var bir kişinin kalması yeter dedi ama bende bişey diyemedim kovmak gibi olacak diye annem eşim kaynanam ve ben kaldık 2 gün.millet bir refakatçı bulamaz benim 3 kişi vardı gelipte bi işe yarasa neyse bütün gece yattı hep annem baktı banada bebeğede sırf kıskançlıktan gitmedi evine.

hastaneden çıkıncada bana demezmi kapıyı kilitleme artık ben anahtarla girerim .bende ben alışık değilim öyle sen zile bas ben açarım dedim yok laftan anlamıyo bikaç kez tekrarladı bende sert çıktım ya dedim banyoya filan girerim soyunurum olmaz dedim.

eve geldik güya iyilik yapıyo maksat o değil tabi yemek yapıyo cümbür cemaat hepsi bende yemeğe gelmeye başladılar yiyip içip dağıtıp gidiyolar görümcem filan bir süpürge bile açmıyolar .insanlar bebek görmeye geliyolar ev perişan ekmek kırıntıları yerlerde.ya sabııııır

bebeğim 3 günlükken hafif sarılık başlamıştı eşimde evhamlıdır apar topar akşamleyin hastaneye gittik .evdede eşimin halaları vardı kayınvalide ve takımı çoluk çocuk hepsi tam kadro bende tabi.biz eşimle bebeği alıp çıktık hastane 1 saat uzaklıktaydı yollarda dikişlerim sızlaya sızlaya gittim doktor önemli değil çok hafif var bol bol emzir geçer dedi tabi tahliller filan gece 3 buçukta geldik eve baktım kaynanam benim evde çıkmamış evine eşim yatak odasına girdi üstünü değiştirmeye bende girdim pijamalrımı giyecem kadın girdi arkamızdan eşim annesi olduğu için çekinmedi soyunmya başladı bende üzerimi değişicem yok çıkmıyo yatak odasından utanmasa ortamızda yatacak neyse sonra çıktı evine oturma odasına bir girdim ki heryer her yerde ben sinirden başladım ağlamaya ve patladım eşime.ya dedim insaf ya 3 günlük sezeryanlıyım madem 3e kadar burdasın bi şeyi düzeltmemişler dedim ben bıktım bu halimle nasıl iş yapayım dedim eşimde sağolsun tamam ağlama ben toparlarım dedi .

ertesi gün annem geldi temizlik yapacaktık tam kaynanam elinde yemekleriyle damladı madem bana iyilik yapmak istiyosun koy bi tabağa kocamla yeriz biz değilmi .bu kendi getiriyo görümcemler filan çoluk çocuk hepsi bende yiyip içip dağıtıp gidiyolar ben arkadan annemle temizlik yapıyorum hemde o kadar ağrımla.bu gördü beni temizlik yaparken yapma başına iş alcan dedi bende patladım heryer ekmek kırığı çarpılacaz günah hep basılıyo kimse bir süpürge açalım demiyo dedim bana yemek getirme ben yaparım kocama yemek ayakta bir soğanmı doğrayamıcam tencereye bana kaldırıp koparmaya insan lazım dedim ama kimse yapmıyo mecbur kalkıp yapıyorum dedim

selam kızlar
ben 21 gün önce doğum yaptım hastaneye giderken eltiyle gittim annem fena olur diye doğum bitince anneme haber verdik o geldi kalmaya kaynanam da kalcam diye tutturdu yanımda bi bayan daha vardı doğum yapan ne gerek var bir kişinin kalması yeter dedi ama bende bişey diyemedim kovmak gibi olacak diye annem eşim kaynanam ve ben kaldık 2 gün.millet bir refakatçı bulamaz benim 3 kişi vardı gelipte bi işe yarasa neyse bütün gece yattı hep annem baktı banada bebeğede sırf kıskançlıktan gitmedi evine.

hastaneden çıkıncada bana demezmi kapıyı kilitleme artık ben anahtarla girerim .bende ben alışık değilim öyle sen zile bas ben açarım dedim yok laftan anlamıyo bikaç kez tekrarladı bende sert çıktım ya dedim banyoya filan girerim soyunurum olmaz dedim.

eve geldik güya iyilik yapıyo maksat o değil tabi yemek yapıyo cümbür cemaat hepsi bende yemeğe gelmeye başladılar yiyip içip dağıtıp gidiyolar görümcem filan bir süpürge bile açmıyolar .insanlar bebek görmeye geliyolar ev perişan ekmek kırıntıları yerlerde.ya sabııııır

bebeğim 3 günlükken hafif sarılık başlamıştı eşimde evhamlıdır apar topar akşamleyin hastaneye gittik .evdede eşimin halaları vardı kayınvalide ve takımı çoluk çocuk hepsi tam kadro bende tabi.biz eşimle bebeği alıp çıktık hastane 1 saat uzaklıktaydı yollarda dikişlerim sızlaya sızlaya gittim doktor önemli değil çok hafif var bol bol emzir geçer dedi tabi tahliller filan gece 3 buçukta geldik eve baktım kaynanam benim evde çıkmamış evine eşim yatak odasına girdi üstünü değiştirmeye bende girdim pijamalrımı giyecem kadın girdi arkamızdan eşim annesi olduğu için çekinmedi soyunmya başladı bende üzerimi değişicem yok çıkmıyo yatak odasından utanmasa ortamızda yatacak neyse sonra çıktı evine oturma odasına bir girdim ki heryer her yerde ben sinirden başladım ağlamaya ve patladım eşime.ya dedim insaf ya 3 günlük sezeryanlıyım madem 3e kadar burdasın bi şeyi düzeltmemişler dedim ben bıktım bu halimle nasıl iş yapayım dedim eşimde sağolsun tamam ağlama ben toparlarım dedi .

ertesi gün annem geldi temizlik yapacaktık tam kaynanam elinde yemekleriyle damladı madem bana iyilik yapmak istiyosun koy bi tabağa kocamla yeriz biz değilmi .bu kendi getiriyo görümcemler filan çoluk çocuk hepsi bende yiyip içip dağıtıp gidiyolar ben arkadan annemle temizlik yapıyorum hemde o kadar ağrımla.bu gördü beni temizlik yaparken yapma başına iş alcan dedi bende patladım heryer ekmek kırığı çarpılacaz günah hep basılıyo kimse bir süpürge açalım demiyo dedim bana yemek getirme ben yaparım kocama yemek ayakta bir soğanmı doğrayamıcam tencereye bana kaldırıp koparmaya insan lazım dedim ama kimse yapmıyo mecbur kalkıp yapıyorum dedim
ayyy okudukça delirdim. ne diycemi bilemiyorum. kelin ilacı olsa başına sürer. bende de var aynı dert.rabbim sabır ver bize...........

Back
X