Kaynanalar ve Çocuklarımız

Allah sizlere sabır, onlara da anlayış versin. Hepsi geçiyor ama bu lohusalıktaki hiçbirşey unutulmuyor ne yazık ki...

aynen daha anneliğe alışmamışsın sütün varmı yokmu anlamıyosun merak ediyosun çocuğu emzirmeye çalışıyosun kaynanada çocuk hemen memeye yapışmadıysa çocuk sütmü bulamıyo sütünmü yok demişti kaç kere.zaten lohusalık bunalımı yaşıyosun bi de böyle destek görünce:)))

ya bende hamileyim şuan kaçarak evlendim kaynanamla oturuorum ama anne diorum kaynana demem.
neyse dioki bebek kendi eli koluyla gece kendini korkutuyo kundaklarım ben onu dio bundan öncede istemediğim şeleri yaptı
hiç sesimi çıkarmadım ama insanın kendi çocuğu olunca dayanamıo demekki ne olursa olsun
bende sinirlenip bağla bak bende nasıl söküyom dedim tatlı sert bi dille eşimde karşıda
dio ben 2 çocuğuda böyle büyüttüm eşimde desteklio ağlayasım geldi
anne konusunda eşimle bişe konuşamıyom neymiş 2 çocuk bakmış.
bananeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
ohhhhhhhhhhhhhhh rahatlamak istiyorummmmmmmmmmmmmmmmm.....

eliyle kendini mi korkuturmuş allah allah üşür diye sarılır eli değince uyanmasın diye sarılır bizde de ama..bende ilk ayda falan sardım biraz kendi annemlerde dediği için:)ama durmuyo çocuk sarılı zaten bi süre sonra, yeni doğmuş çocuk üşümesin tabi ama bize sorulmayıp onlar karar verince oluyo sorun, haklı bile olsalar.sen bilmezsin ben bilirim 3 çocuk doğurdum hesabında bizimkide.başka konuda karışmaz ama bunda onlar uzmanya, halbuki bizde deneyerek düşünerek doktora sorarak öğrenmek gelişmek istiyoruz. bizde anne diyoruz canım ama anne olmuyo kaynanadan bence. doğumdan eve geldiğimde yüzüme bakmadı çocuğa çok sevinmiş, heyecanlanmış falan ama bi de dön geline bak dimi o da ameliyat geçirmiş sonuçta,sözde çok sever çok iyiyiz hep övünüyo etrafa karşı ama o suratımın asık olduğunu yanında mutsuz olduğumu görüyo aslında.amaaan neyse çaresi yok tek oğlan eşim mecbur birlikte,eşimde üzülmesin diye rahatsız olduğun şeyleri bile demiyosun buralarda paylaşıyosun işte geçiyo zaman.

canım şuan 2,5 aylık oldu:) şuan sütüm nerdeyse yok günde 1 kez emziriyorum emmek istemiyo çünkü çocukta haklı boş boş geveliyo:( o yüzden bu hale gelmeni istemem kendini üzme biraz pollyannacılık oynamak lazım sanırım....

hakkaten sütüm azaldı 2 gündür ya.çocuğa bırakacağım sütü bi şekilde biriktirdim ama emerken çocuk süt bulamadı pek.bişey demedi az emdiği için bu ara zaten iştahsız oldu ama süt olsa emerdi doyardı o da, keyifsiz gibi sanki aç olduğu için öyle gibi.toparlanmam lazım benim cidden bugün yanıma su aldım işe gelirken biraz yeşillik yerim olmadı humananın çayını alırım bebeğimin emip doyup bana gülümsemesinin yerini tutamaz hiçbişey,olursada kısmet tabi sizde çok üzülmüşsünüzdür ama önlem alayım doğru söylüyosun canım

canım seninkide sorunmu:) biz eşimle ayrı şehirlerde oturuyoruz çift düğün yapyık 2. düğünümüz eşimin ailesinin oturdugu şehirdeydi tabii bizde düğünden sonra kaynanamlarda kalcaz...neyse düğün bitti eve geldik oturuyo kaynananmlar biz eşimle odaya geldik tam bişeler olcak üzerimizi çıkardık kaynanm kapıda açın önemli bişe dicem dio sonra gel diyoruz açın açın diyor neyse sonraüzerimize bişeler aldık açtık kapıyı öneml olan şey neymiş biliomusunuz eltim düğünde nekadar para takıldı diye sorarsa şukadar dicekmişiz..ayy nasıl sinir olmuştum....

ayyy yok artık....

valla benimde sorunum fazla sahiplenip fazla karrışması her geldiğinde evimi baştan aşağı kendine gre düzenliyo, eşyaların yeri değişiyo. ama ben onun düzeniyle yapmak zorundayım :(.süt konusu aynı zaten çocuk hep aç ona göre, sanki başka nedenden ağlamaz,emmek istemez bebek, biberon verdim memeyi bırakacak diye moralimi bozdu durdu. meğer doyduğu için ağlarmış kızım bende zorla ağzına tıkıyodum memeyi. çocuğumu severken annesi diye seviyo 2 aylık şimdiden büyüyecek avukat olcak benim kızım diye söylüyo çocuğa. ben eşimle konuşabiliyorum ama onu arada bırakmak istemiyorum. şimdi gittiler hiçbi sorun yok,sütüm yetiyoda artıyo sağıyorum bile. çocuğum mutlu sakin. zor gerçekten amma unutmak lazım üç kuruş için işyerinde kimleri idare ediyoruz, eşim için ailesini idare etmişim çok mu. zaten bu kadar karışmasa hiç sorun olmayacak ama artık oğlunun ayrı bi evi olduğunu ve o evin hanımının ben oşduğumu kabüllenmesi gerek. 4 yıllık evliyim hala başaramadım ama hala umutluyum belki bigün anlar beni ne kadar yoksaydığını ve üzdüğünü

canım sutun kesıldıyse bol bol ıncır ye pekmez ye gecen doktor cıkdı ıncırı uc dortanesını kaynatın suyunu ılık ıkn ıcın artı ıncırınıde yıyın dıordu sut yapıormus

eliyle kendini mi korkuturmuş allah allah üşür diye sarılır eli değince uyanmasın diye sarılır bizde de ama..bende ilk ayda falan sardım biraz kendi annemlerde dediği için:)ama durmuyo çocuk sarılı zaten bi süre sonra, yeni doğmuş çocuk üşümesin tabi ama bize sorulmayıp onlar karar verince oluyo sorun, haklı bile olsalar.sen bilmezsin ben bilirim 3 çocuk doğurdum hesabında bizimkide.başka konuda karışmaz ama bunda onlar uzmanya, halbuki bizde deneyerek düşünerek doktora sorarak öğrenmek gelişmek istiyoruz. bizde anne diyoruz canım ama anne olmuyo kaynanadan bence. doğumdan eve geldiğimde yüzüme bakmadı çocuğa çok sevinmiş, heyecanlanmış falan ama bi de dön geline bak dimi o da ameliyat geçirmiş sonuçta,sözde çok sever çok iyiyiz hep övünüyo etrafa karşı ama o suratımın asık olduğunu yanında mutsuz olduğumu görüyo aslında.amaaan neyse çaresi yok tek oğlan eşim mecbur birlikte,eşimde üzülmesin diye rahatsız olduğun şeyleri bile demiyosun buralarda paylaşıyosun işte geçiyo zaman.

sormayın yahu geçen gün eşimle bebek için karyola baktık belisten getirdik gösteriyoruz katoloğu neymiş erkenmiş
dedim erken diye diye doğurcam ben 21 haftalığım bişileri düşünmem gerekiyo dedim...
bide demez mi bana emceği zaman veririm sana alırsın emzirip geri verirsin dio
hı hı dedim içimden ...
bir gün de oturdum ya anne dedim evlendik falan bi tatil yapamadık doğumdan sonra alıp çocuğuda denize gidelim eşimle
tabi gidersiniz dedi çocuğu bırakırsın evde emmezse die
dedim anne ben onu bırakıp nasıl tatil yaparım olur dio
benim eşimde tek çocuk bide bebeğimde erkek ondan böle oluyo kız olsaydı bu kadar tantana olmazdı ....

sormayın yahu geçen gün eşimle bebek için karyola baktık belisten getirdik gösteriyoruz katoloğu neymiş erkenmiş
dedim erken diye diye doğurcam ben 21 haftalığım bişileri düşünmem gerekiyo dedim...
bide demez mi bana emceği zaman veririm sana alırsın emzirip geri verirsin dio
hı hı dedim içimden ...
bir gün de oturdum ya anne dedim evlendik falan bi tatil yapamadık doğumdan sonra alıp çocuğuda denize gidelim eşimle
tabi gidersiniz dedi çocuğu bırakırsın evde emmezse die
dedim anne ben onu bırakıp nasıl tatil yaparım olur dio
benim eşimde tek çocuk bide bebeğimde erkek ondan böle oluyo kız olsaydı bu kadar tantana olmazdı ....

oooldu. anne çocuğundan ayrı olurmu yaa. bunlara doğuruyoruz ya biz çocuklarımızı yanılgıları orda başlıyo. bizimki de bizimle yaşıyo zaten çook iyi oldu bu çocuk bana bi eğlence falan ver ben uyuturum diyip duruyo ikide bir, sadece işim varsa veriyorum. bizi bakıcı sanıyolar çocuklar onların çocukları sanki

:) hepimizinki birbirine benzer şeyler yapıyor arkadaşlar bakalım bizler nasıl kayınvalideler olacağız :))

aa bu pıtpıtlıyo karnı mı ağrıyo acaba
sana bişey söyliyim mi, sen stres yaptığın için mi bu çocuk durmuyo acaba (!!)
aa hapşırdııı, benim cevabımm eveeett o da insan :)
doymadı mı acaba, arada mama ver sende yoruluyosun rahat et :)

2 çocuğum var 29 aylık ve 4 aylık olmak üzere, büyüğümüz hasta olduğunda beni delirtiyolar. her şey kontrol altında ama onlar uzaktan da olsa her şeyi yönetmeye çalışıyolar geçenlerde hasta oldu alerjik bronşiti var ayy tıkanır mı acaba halbuki çocuğun boğazı şiş ve 1 gün önce doktoru gördü onlar ay bi götürseydiniz 50 kere aradılar bende en sonunda kızdım ertesi gün gelmiş ay çok telaşlandık sizi de telaşlandırdık kusura bakmayın lafa bakkk sanki onların çocuğu.kızımda küçük olduğundan annemi çağırdım 1 gece kaldı gitti uzak mesafedeyiz sırf kıskançlığına ertesi günde o geldi kaldı 2 gece 10 dk lık mesafedeyiz arabayla..sanki gece kalıp naptıysa
çok seviyoruz napalımmm diyor birde biz sevmiyor muyuz dedimmmm :20:
gülüp geçiyorum artık ama bazen çok kızıyorum içimden.bu kadar aşırı düşkünlük çok abartı geliyor bana.

kızlar hepimizin allah yardımısı olsun yaa uğraşmak gercekten cok zor ilk hamile kaldığıı smlediğimizde cok sevindi kayınpeder kayınvalide istiyolardı
kayınvalide eşimin teyzesine sölememi istedi aradım ii niyetliyiz yaa bu arada 1,5 senelik evliyim teyze ben hamileyim dedim ne desin normal yollamı
kaldın dedi yok tüp bebek sen nasıl kaldıysan bende öle kaldım dedim teli kapadım 1.5 sene çocuk yapmadık ya hemen çoçuğu olmaz diyolar hahahhh
1.5sene ne ya gelelim kyınvalideye kadın değişken hep bana birilerini örnek gösterir ayşe böyle yatak almış bizde alalım kırmayayım diye tarif et diyorum
tarif edişini görseniz yere yatarsınız gülmekten komedi gibi eşime sölediğinde ii niyetli diyo ama ii yönleride var tabi bize maddi yönden cok yardım eder
eksiklerimizi alır ben calışmaya başlayınca çoçuğa kayınvalide bakcak bakalım o zaman neler olcak :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

ayy nedir bu kayınvalidelerden çekimiz. benimkide hamileliğimde doğumumda beni deli etmişti. benimki başkalarının yanında çok ilgili alakalı yanlızken hayatta yüzüne bakmaz. doğum yaptım annem gelmişti. daha 5 günlüküm ağrılarım sancım var. babam rahatsızlanınca annem dönmek zorunda kaldı. yanlız kaldım bekliyorum hanımefendi gelicek yanlızım. akşam oldu yok. neyse eşim geldi. ona tel. ediyor gel beni al ben daha yeni lohusayım acım ağrım var. zaten gündüz yanlızım gecede yanlız kalıcam göndermedim tabi. ama al sana kavga onun yüzünden daha bir haftalık hüngür hüngür ağlamıştım. neyse sabah oldu geldi bir karış surat. zorla geldiği belli. ben zaten yatmadım hiç. okadar acıma rağmen ona asla kendim için hizmet ettirmedim. inanın 2 gün kaldı sadece abuk sabuk koca karı işlerini çocuguma uygulamaya çalışıp beni dahada deli etti. birde utanmadan sabahın 7sinde kalkmış. bir kahvaltı bile hazırlamadan beni öylece bırakıp gitti ölsem unutmam. ama sırayla bu işler dilerim allah elime düşürmez aynısını yapıcam bana acımayana bende acımam..

Benim kayınvalidem de ben lohusayken 20 gün kaldı..keşke gelmeseydi beni sinir etti..bana sürekli sütün yok senin diyordu..ellerini yıkamıyordu,kadını banyoya sokamıyordum, temizliğine hiç dikkat etmiyordu, eşim hep uyardı annesini temizlik konusunda..sürekli bebişimi kucağına alıyordu çocuğumu bana vermiyordu..çocuk ağladığı zaman hemen yatak odasına damlıyordu kapıyı çalmadan..hiç bir iş yapmak istemiyordu sadece çocukla ilgilenmek istiyordu ..ben bebeğimi emzirmek için sandalyeden destek alıyordum neymiş onun zamanında kadınlar dimdik emzirirmiş bende öyle yapacakmışım,bende o senin zamanında kaldı dedim..sürekli kendi bildiği eski zaman kurallarını bize dayatmaya çalışıyordu..yeni doğmuş bebeği öpmek için can atıyordu hep engelledim..ama şunu farkettim eşimin yanında uyarılarımızı anlamış gibi davranıyordu, eşim işe gidince farklı davranıyordu..bebişim şimdi 4 aylık ve ben 1 ay sonra işe başlıycam ,kayınvalidem tutturuyor gelicem torunuma ben bakıcam diyee ,bize yerleşmeyi düşünüyor, köyden bıkmış,eşinden sıkılmış, eşim gezdiriyor hiç sıkılmıyor burda, istenmediğini biliyor ama yine de ısrar ediyor ...kadın söylediğim hiç bişeyi anlamak istemiyor arsız yaa..kayınvalidemle yaşam tarzlarımız çok farklı ne yapıcam bilemiyorum yardım lütfen..

oooldu. anne çocuğundan ayrı olurmu yaa. bunlara doğuruyoruz ya biz çocuklarımızı yanılgıları orda başlıyo. bizimki de bizimle yaşıyo zaten çook iyi oldu bu çocuk bana bi eğlence falan ver ben uyuturum diyip duruyo ikide bir, sadece işim varsa veriyorum. bizi bakıcı sanıyolar çocuklar onların çocukları sanki

aynen öyle ne zannediolar beni belki yaşım küçük ama yaşamadan öğrenemem ve ben nerde isem bebeğimde orda olucak
ben bebeğimi bırakcam sanki o zaman ona bakabileceklermi 2 aylık 1 aylıkken saçmalık resmen..
eşimede diorum tatile gideriz doğumdan sonra rahatlamaya ihtiyacım var oda demezmi anneme bırakırız
dedim hemen ne bırakması neyin kafasını yaşıosun 2 aylık 1 aylık bebeğimi bırakcam ben tatil yapmayayım daha iyi dedim...
annesinin dediğini diyor bana çıldırıcam yahu....

Benim kayınvalidem de ben lohusayken 20 gün kaldı..keşke gelmeseydi beni sinir etti..bana sürekli sütün yok senin diyordu..ellerini yıkamıyordu,kadını banyoya sokamıyordum, temizliğine hiç dikkat etmiyordu, eşim hep uyardı annesini temizlik konusunda..sürekli bebişimi kucağına alıyordu çocuğumu bana vermiyordu..çocuk ağladığı zaman hemen yatak odasına damlıyordu kapıyı çalmadan..hiç bir iş yapmak istemiyordu sadece çocukla ilgilenmek istiyordu ..ben bebeğimi emzirmek için sandalyeden destek alıyordum neymiş onun zamanında kadınlar dimdik emzirirmiş bende öyle yapacakmışım,bende o senin zamanında kaldı dedim..sürekli kendi bildiği eski zaman kurallarını bize dayatmaya çalışıyordu..yeni doğmuş bebeği öpmek için can atıyordu hep engelledim..ama şunu farkettim eşimin yanında uyarılarımızı anlamış gibi davranıyordu, eşim işe gidince farklı davranıyordu..bebişim şimdi 4 aylık ve ben 1 ay sonra işe başlıycam ,kayınvalidem tutturuyor gelicem torunuma ben bakıcam diyee ,bize yerleşmeyi düşünüyor, köyden bıkmış,eşinden sıkılmış, eşim gezdiriyor hiç sıkılmıyor burda, istenmediğini biliyor ama yine de ısrar ediyor ...kadın söylediğim hiç bişeyi anlamak istemiyor arsız yaa..kayınvalidemle yaşam tarzlarımız çok farklı ne yapıcam bilemiyorum yardım lütfen..

neler neler var biliorum onlar büyük saygıda asla kusur etmeyiz
ama bunlar yapılcak şeyler değil çocuklarının yanında süt kuzusu
yalnız kalınca değişiyolar bence sende baştan tavrını koy
temizlik konusunda bende titizimdir
ama benimde kayınvalidem seninki ile aynı
tencere .... kara benimki senden kara hesabı akıl veriorum bende :D

9 gün önce doğum yaptım mecburen sezeryan oldu. bebek iri ve doğum kanalına girmemeişti. 40+4 e kadar beklediksonrada sezeryan oldum. 9 ay boyunca normal doğum yap diye kafamın etini yediği yetmedi. ben eşime her zaman 'ne senin annen ne benim annem doğumuma gelmesin sonra gelirler sen bana yetersin'deyip durdum.biliyordum başıma gelecekleri. doğum yaptım hastanede hem annem hem kaynanam kaldı. yatakta yatıyorum istiyorum bebeği verinde göreyim diye zor zahmet verdi. bebek kuvözde kaldı onun yanına inicem benden önce gidiyor. neyse eve geldik. ben bakarım siz gidin diye anneme ısrar etti annemde mecburen gitti. kaynanamda başladı. senin sütün yetmiyor, sütün gaz yapıyor, bebek ağlıyor kucağımda sallıyorum sen bana ver ben bakarım sen cahilsin anlamazsın diyor . eve çıktıktan 2 gün sonra beni eşime çekiştirmeye başladı. benimde sinirlerim bozuldu habire ağlıyorum en son ben daha bakmam gelsin anası baksın dedi. neymiş çocuğu istemiş vermemişim. olayı abarttı abarttı en son eşimlede aramı bozdu. şimdi ne eşimle ne kaynanamla konuşmuyorum. kaynanam artık gelmiyor eşimde sen annemi üzdün yeter senin ettiğin kes sesini dedikten sonra 2 gündür hiç konuşmuyoruz. kestim sesimi. artık boşanmayı düşünmeye başladım. biz herşeye rağmen sırtsırta verip bu duruma geldik o ise şimdi annesi için beni gözden çıkardı bende onu gözden çıkardım. ben lohusayım onlar depresyona girdi. herkesinde kaynanası var bunda benimki. hani derler ya ellerin iyisi evinin delisi diye. blendır karıştırdı gitti......

9 gün önce doğum yaptım mecburen sezeryan oldu. bebek iri ve doğum kanalına girmemeişti. 40+4 e kadar beklediksonrada sezeryan oldum. 9 ay boyunca normal doğum yap diye kafamın etini yediği yetmedi. ben eşime her zaman 'ne senin annen ne benim annem doğumuma gelmesin sonra gelirler sen bana yetersin'deyip durdum.biliyordum başıma gelecekleri. doğum yaptım hastanede hem annem hem kaynanam kaldı. yatakta yatıyorum istiyorum bebeği verinde göreyim diye zor zahmet verdi. bebek kuvözde kaldı onun yanına inicem benden önce gidiyor. neyse eve geldik. ben bakarım siz gidin diye anneme ısrar etti annemde mecburen gitti. kaynanamda başladı. senin sütün yetmiyor, sütün gaz yapıyor, bebek ağlıyor kucağımda sallıyorum sen bana ver ben bakarım sen cahilsin anlamazsın diyor . eve çıktıktan 2 gün sonra beni eşime çekiştirmeye başladı. benimde sinirlerim bozuldu habire ağlıyorum en son ben daha bakmam gelsin anası baksın dedi. neymiş çocuğu istemiş vermemişim. olayı abarttı abarttı en son eşimlede aramı bozdu. şimdi ne eşimle ne kaynanamla konuşmuyorum. kaynanam artık gelmiyor eşimde sen annemi üzdün yeter senin ettiğin kes sesini dedikten sonra 2 gündür hiç konuşmuyoruz. kestim sesimi. artık boşanmayı düşünmeye başladım. biz herşeye rağmen sırtsırta verip bu duruma geldik o ise şimdi annesi için beni gözden çıkardı bende onu gözden çıkardım. ben lohusayım onlar depresyona girdi. herkesinde kaynanası var bunda benimki. hani derler ya ellerin iyisi evinin delisi diye. blendır karıştırdı gitti......

canım benim üzme kendini bu kaynanalar hep böyle bencil, kıskanç oluyorlar saftirik oğullarını 2 dakikada kandırıyorlar nasıl beceriyorlar bilmiyorum iki sahte gözyaşı ile oğlunu dolduruveriyor ya o koskoca adam annesinin sözünden çıkmaz oluyor. bende çok korkuyorum bu duruma düşmekten daha önce defalarca eşimle aramızı bozdu kavgalar ettik. hep diken üstündeyim yine aynı şeyleri yaşarmıyım yine oğlunu etkileyip aramızı bozarmı diye fobim oluştu

Kızlar kesildi kesiliyo derken bitti sütüm kızım şimdi emzirmek istediğimde eliyle itiyo biraz zorlarsam ağlamaya başlıyo ağzını kapatıp sağa sola sallıyo kafasını :( Mamayı da 150cc yiyodu şimdi 100cc yiyip bırakıyo biraz zorlarsan kusuyo offff offf

herkesin biderdi var bende ayni durumdayim kaynanami sevmiyorum kiskanc bencil kadin..saygida kusur etmedim hic ama her firsatta arkamda konusuyor beni kötuluyor. birazda sorun erkeklerde bence evlenmeden önce laylaylom her istedigimizi yaparlar. annelerinin istemediklerini bile .... evvlendikten sonra annelerine yaranmaya calisirlar. erkek psikolojisi bu.dogum yaptim hastaneden geldigim ilk gunu odama gittim yattim yorgunum cunku . sonra bi bagirdi bi ciglik kaynanam esime senin karin istemiyo bizi iceri gitti yatti bizi adam yerine koymadi fln neler neler dedi cikti gitti sonra. derdi bizde kalmak istemiyor .oglunada söyleyemiyor senin evinde kalmak istemiyorum diye .bahane oldu iste. esimle aram bozuldu sabaha kadarrrr agladim yaptiklarini düsündükce sinirlerim bozuluyor.hic yuz vermiyorum. taa nisanliykende anlamistimm kadinin ne mal oldugunu . sürekli yalakalik yapiyordu. ama icimden gelmiyordu kadina anne demek . evlendikten sonrada gösterdi gercek yüzünü. ben ona karsi basta neysem simdide o yum . icim isinmiyor.kendimi kötu hissediyorum bazen allahin yarattigi sevilmezmi diye.ama böyle olmasini hic kimse istemez herhalde . biz kaynanalarin huylarina suylarina gidelim derken basimiza cikiyorlar bianda. o sinirlerimi bozdukca benim psikolojim alt ust oldu .herseyden korkar oldum.evime girince korkularim basliyor uyuyamiyorum . biri beni skyor sanki olecegim aklima geliyor .kalbim hizli hizli atiyor . nefes alamiyorum. uykumun orrtasinda uzerime bisey gelip skyor beni. sinirlerim cok bozuk . agliyorum korktugum icin...

neresinden başlasam ne yapsam ne anlatsam bilmiyorum zaten elle avuçla tutulur bi tarafıda yok hani...ben görücü usulü evlendim ozamanlar çok iyiydi kayınvalide hepsi gibi...evlendik ilk salondan geldiğimizde koptum zaten gelin arabasındayım indirmelik ver dediler cevap bu:aaaa ben ona koç gibi oğlan verdim yeter in kız aşağı:(hadi dedim ineyim ben görgüsüz değilim...neyse düğünden birgün sonra olanlar oldu...bi sorun yaşanmış benim haberim yok eve geldik suratlar 5 karış oha dedim daha birgün oldu...dün salondaydım..ne olduda suratlar ekşidi...neyse olayı dinledim ele avuca alınır bişey değil.sonra kenilerini doldurmuşlar doldurmuşlar aracıyı aramış kayınvalide...aman efendim bu nasıl bi kız aman efendim boşatırım oğlumu olan ona olur aman efendim düğünde çok oynadı daha neler neler....neyse ben çay veriyorum içmiyor konuşmuyr falan filan...tam 1 haftalık evliydim ailemi aradım gelin beni alın diye neyse zar zor ikna ettiler beni kaynana özür diledi falan...ama yapacağını yaptı arada bıkmadan...hamile kalınca vazgeçti biraz torununu göstermicem diye...hamileliğimde yaptılar yine...ama en zoru şimdikiler...yeni doğum yaptım ben daha 15 gün oldu...eşim 33 yaşında geliyor kadın...oğlum altına içlik giydinmi kazağın altında bişey varmı?haplarını attınmı?sürekli böyleydi...şimdi torunu oldu benim annem yanımda diye onuda getirdi eşim ...hala aynı ...eşimin eşofmanı batmış gitti yıkadı elinde banyoda oğlum benim kıyamam diyo:(sanki evde makina yok...kahvaltı hazırlıyor kendi annem oda orda diyorki ben oğlumu hiç kahvaltısız göndermedim gece 1 de süt içirirdim diyor:(benimkide annecim yapardı diye yakınmazmı?sonra benim oğlumu ANNEMM YAVRUMM KUZUMMM OĞLUŞUMMM diye seviyor....ayıp ayıp ninniler söylüyor..ben kendim bile öpmedim öpüyor...uyuyor diyorum uyusun ben bakıcam diyor gidiyor yanına uyansın diye battaniyeyi asılıyor....kucağa alışmasın diyorum kucağında yatırıyor....kendim bile almıyorum kucağıma acil olmadan...dün dayanamadım artık kavga ettim...ben seni tanıyamamışım dedi bana...çocuğu bana sevdirmiyorsun dedi e sende sevilecek zamanda sev e sende baba anne gibi sev...azcık büyüsünde ben onu yaylaya götürcem diyor bak sennn...bende sen götür diye doğurdum ...bende sen götür diye doğumda ölümden döndüm....dün konuşmayınca anneme benimle konuşmuyor ben ne yaptım demiş neyse konuşayım dedim sonra ağzına geleni söyledi.laf soktu soktu gitti...oğlumdan 2. defa topuk kanı idtediler cevap gelecek diye diken üstünde oturuyorum onun sitresi,sezeryan oldum acil iğleşmedim hala onun stresi,eşim geceleri bebeğimin sesini bile duymuyor kaç defa kalkıyorum bide üstelik her yeri dağıtıyor bide benden hizmet bekliyor evin stresi,kayınvalide bütün aileye ağlayarak anlatıyor bişey varmış gibi herkes benim hakkımda konuşuyor onu stresi...bağıra bağıra ağlamak istiyorum ama sütüm gidecek diye korkuyorum....daha açık yazardım ama içinizi karartmayayım çok şey var anlatacak çok.....ama en önemlisi benim ölümle burun buruna gelipte kucağıma aldığım evladımı sahiplenmesi....o benim ya benim oğlummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm....benimmm....al oğlunu git onuda istemiyorum artık.....

allahım yarabbim hiç normali okmu bu kaynnaların bende erkek annesiyim çocuk evlenince evrimmi geçiriyo acaba anneler.

biz eşimle çıkarken nişanlıyken kayınvalidemle çok iyiydk evlendik bi haller oldu kadına. eşim mide kanaması geçirdi evlendikten 2 hafta sonra onu bile bana bahane etti aslında ufak ufak hep geçiriyodu ama bizim düşünceli hanım sağlık ocağından miğde koruyucu verip duruyomuş çocuğa tabi yarada sinsice büyümüş içerde. hastanede eşimi kimseye bırakmak istemedm hep başında durdum hergün gelip sen eve git diyodu gitmiyorum diyede sinrendi en son.

doğum yapıcam karnım burnumda evdeki halıları gönderdim yıkanması için hafta sonuda arkadaşım gelcek eşim falan temizlik yapçaz. bizim hanım gelmez gelmezken o halde hafta içi geliverdi ay kızım çekinme sen hamilesin yat keyfine bak falan bi iyiki sormayın bende dedim arkadaşım gelcek temizlik yapçaz halılar falan gelcek bde evim 4. kat öle cam falanda silemezdim... bende dedim ne iyi kadın :) sonra bide öğrendim eltime gitmiş gülnurun evi çok kötü durumda git temizle diye. bide bana diyo temizlesin ne var temiz kız o temiz iş yapar diyo biz evlenmeden öncede pis diye dedikodusunu yapardı hoş ozaman anlamıştım güvenilmeyeceğini ona.

neyse ben kimseyi çağırmadım istemedim gelmelerini eşim ve arkadaşımla evi bi güzel kırkladık yeni temiz halılarım geldi serdik.

2 hafta sonra falan doğum oldu duyan geldi hastaneye hanfendi arabası var altında 20 dk lık yola gelemedi ertesi gün geldi benim narkozdan yüzüm gözüm şiş. içeri girdi aaa bu ne hal korktum seni görünce demezmi. tövbe yarabbim dedim. dediler eve gidip beşiği falan hazırlayalım dedim istemiyorum kendi zevkime göre hazırlarım ben eve gidince. bide benim huyumdur ben evde yokken biri benim evimde temizlik işine falan girerse uyuz olurum. hataneden çıktılar dönüşte annemde onlarla eltim çocukları falanda var demiş hadi gidelim şenol size evi temizleyelim annemde huyumu biliyo ya neyi temizliyceksiniz kaç gündür temizlk yapılyo demiş. vaz geçmişler. eşimde anneme kırılmış öle dedi diye tabi ben eşime bi fırça anneme demesi için niye müsade ettin sen evin temiz olduğunu bilmiyomuydun diye.

neyse çıktım eve geldim oda kapıda içeri bi girid başadı çamaşır yıkamaya o makinaya atıyo asıyo falan katlama işi bana akşam oldu 2 makina çamaşırı sezeryanlıyım bide hanfendi gitti kokmasın diye ben astım. bende diyom bu çamaşır nerden çokıyo 4-5 makina gardolaptaki temizleri bile atmış kadın yıkamış. benim südyenlerimin falan özel kabı var yıkarken atmış 90 a hepsi pert olmuş.

bebeğim sarılıktı o yüzden emerken hep uyuya kalıyodu bide benim göğüs uçlarım yoktu. odaya her girdiğinde senin göğüsün yok senin sütün yok ben i emzirirdim çocuğun azının kenarlarından süt akardı. bu çocuk senin göğüsün yüzünden aç eziyet çekiyo kafayı yiyicektim sonunda eşim almış karşısına ne yapmaya çalışıyosun sen zaten sezeryan oldu diye kendini kötü hissediyo sende üstüne gidiyosun moralini bozuyosun demiş. baktım tavırlandı. daha geç gelip erken gitmeye başladı.

şimdi bebeğim 4.5 aylık ilk doğduğunda maşallah diyim doktorlar hemşireler bile gücüne hayran kaldılar bu çocuk kafasını tutamıyo benim oğlum doğduğu gün dönmeye başladı, bu çocuğun sol kolu kuvvetsiz... dedim senin iki kolunda aynı kuvvettemi.

bide en büyük özelliği beni gıcık edicek bişey söylüyo bende bu sırada içimden ya sabır çekiyorum. ben kötü bi cevap verene kadar aynı şeyi tekrarlıyo.

tabi bide en sevmedğim şey çocuğun altını nezaman değiştirmek istesem hemen kapıyo elimden o açıyo altını. ay bu çocuk ishal demeye başlıyo ona kalsa 4.5 aylık oğlum hergün ishal :) bide pipisini öpüyo en nefret ettiğim davranış şahsen ben annesiyim ben bile böyle bişey yapmıyorum oğluma eşimi bile tembihledim oda yapmaz. şimdi altını değiştirceğim zaman usulca başka odaya geçiyom şip şak halledip çıkıyom korkudan.

allahtan tek avuntum eşim annesinin yaptıklarının farkında

ooo dha çok şey var ama bu satte bukadar yoksa fasikü fasikül yazarım :)

Back
X