kaynanam altınlarımı borç istiyor

kızlar merhaba ben 2 senelik evliyim 2 aylıkta hamile evlendiğimizde takılan paraları kayınvalidem aldı ama altınlar bilezikler bize kaldı bizde onları kasaya koyduk sonra kücük altınları bozup birde kredi cekip araba aldık bu aradada hamile oldugumu ögrendim, kayınvalidem ev alacakmış eksigi varmıs bizden kalan bileziklerimi borc olarak istiyor bende kesinlikle vermek istemiyorum cünkü hem kredi borcum var hem hamileyim iştende ayrılma durumum var onlarda kenarda her an borcumu kapatabilicegim teminatım gecen senede baska bisey icin istediler yine vermedim simdi gene istiyorlar sizce haklı degilmiyim esim verme taradtarı ödicekler diyo e benim 7 ay sonra doğumum var ödeicekleri tarih bile belli degil krediye faiz ödememek icin benim altınlarımı istiyolarmıs
evi üstüne alırlarsa neden olmasın de tapuyu iste. Kaç milyarlık altının var peki.

Ay bakma, çiftlerden çok aileler istiyor. Erkek tarafı bir tanecik oğlumuz var diyor, kız tarafı kız almak kolay mı diyor. Hem çalım atmak istiyorlar, hem daha sonra gençlerin boğazına çöküyorlar.
çiftler istiyor bence kız tarafı özellikle.geçen burda bir konu vardı erkek ailesi trabzon seti takmış bir de işlemeli blezik gelin hanım değerim az mı ucuza mı gittim acaba diye konu açmış yahuu.o kadar kolaysa bir sette kendi ana babası takaydı

çiftler istiyor bence kız tarafı özellikle.geçen burda bir konu vardı erkek ailesi trabzon seti takmış bir de işlemeli blezik gelin hanım değerim az mı ucuza mı gittim acaba diye konu açmış yahuu.o kadar kolaysa bir sette kendi ana babası takaydı
E bi salak benim o zaman. 🤣 Nikah yetiyordu, ama kaynana eski kocasının akrabalarına oğul everdim diye caka satamazdı, benimkiler de sen ne salaksın diye kızmışlardı zaten. 😆😆😀 E sonra aldı zaten bütün masrafı kayniş öyle böyle. Bedavaya satmış oldu cakasını. Belki de iyi oldu ya boşver ahahaha. Ne alış ne veriş bundan sonra.

kızlar merhaba ben 2 senelik evliyim 2 aylıkta hamile evlendiğimizde takılan paraları kayınvalidem aldı ama altınlar bilezikler bize kaldı bizde onları kasaya koyduk sonra kücük altınları bozup birde kredi cekip araba aldık bu aradada hamile oldugumu ögrendim, kayınvalidem ev alacakmış eksigi varmıs bizden kalan bileziklerimi borc olarak istiyor bende kesinlikle vermek istemiyorum cünkü hem kredi borcum var hem hamileyim iştende ayrılma durumum var onlarda kenarda her an borcumu kapatabilicegim teminatım gecen senede baska bisey icin istediler yine vermedim simdi gene istiyorlar sizce haklı degilmiyim esim verme taradtarı ödicekler diyo e benim 7 ay sonra doğumum var ödeicekleri tarih bile belli degil krediye faiz ödememek icin benim altınlarımı istiyolarmıs
Verme kız sakın verme.Sana güvenipte mi ev alıyorlar.

Merhaba, kesinlikle vermeyin. Bende 1 senelik evliyim 3 aylik hamileyim ancak altinlarima paralarima asla dokundurtmam. Esim araba aldi kredi borcuna girdi onlarda bile vermedim. Imam nikahinda ozellikle soyledim dugunde takilan altin ve paralar benim diye. Allah gostermesin basiniza bisey gelse teminatiniz. Hem kayinvalidenize de harcadik deseydiniz keske.

o altınlarınızı eger normalde takmıyorsanız yani fiziken olduklarını bılmıyolarsa biz onları bozdurduk altın hesabına yatırdık kredi için deyin sanki bankada gercekten o kredinin teminatı gibi ..bankaya rehinli yani böyle söylerseniz bence birdaha ısteyemezler eşinizde yok demeyı daha kolay halleder böylece ama bencede vermeyin yani..

Mahkeme kararlarına göre bile düğünde takılan takıların hepsi geline ait.Yani aslında o altınlarda eşiniz de tam olarak söz sahibi değil.Allah sizden uzak etsin de mesela bosanınca mahkeme tüm takıları geline veriyor hukuki yönü böyle 😂
Kaynananız da sonucta oğlumun altınları diyerekten yüzsüzlük edip ikinci kez istemis.Siz kararlı duruşunuzu gösterin altınları vermeyin.gerekirse siz de yatirim amacli bir sey alın altınlarınızla kafanız rahat olur.Altınları verip de bir de borcu ödemelerini kafaya takmayın en az 3-4 yılı bulur

annesine öyle güveniyorki verecekte verecek diyo
Yani insandan insana da değişir elbette ödeyen öder de. ama ben altın verdiğimde altın 900 TL idi 5 tane verdik cumhuriyet altını şimdi 3000 bini geciyor
Çarp 15 bin
10 binde düğünde eşya alacaklardı ben kredi kartim ile aldım sonra vereceklerdi o da kaldı. Şimdi bu para nasıl odensin.
Sene sene daha zor oluyor iken şartlar borç ödenmesi çok zor ev alacak ise ev kredisi çeksin temiz bankaya ödesin.
Yani kayınvalide ise güveniyor iseniz içinize siniyor ise emeği vs üzerinizde çok ise verebilirsiniz. Ama ne zaman gelir Allah bilir

Altın borcunu ödemek kolay değildir. Bence vermeyin siz bu durumdayken. Verirseniz de gitti bilin bir bardak soğuk su için.

Hayıııır verme sakın. Az bir miktar değil ki. Sürekli de artıyor. Bu ikinci istemesi olduğuna göre senin altının durduğu yerde rahatsız ediyor kadını, harcamak istiyor. Bebeğim için saklıyorum, bir ihtiyacımız olsa senin de durumun yok yardım edemezsin, biz ne yapacağız de.

Back
X