kaynanam altınlarımı borç istiyor

kızlar merhaba ben 2 senelik evliyim 2 aylıkta hamile evlendiğimizde takılan paraları kayınvalidem aldı ama altınlar bilezikler bize kaldı bizde onları kasaya koyduk sonra kücük altınları bozup birde kredi cekip araba aldık bu aradada hamile oldugumu ögrendim, kayınvalidem ev alacakmış eksigi varmıs bizden kalan bileziklerimi borc olarak istiyor bende kesinlikle vermek istemiyorum cünkü hem kredi borcum var hem hamileyim iştende ayrılma durumum var onlarda kenarda her an borcumu kapatabilicegim teminatım gecen senede baska bisey icin istediler yine vermedim simdi gene istiyorlar sizce haklı degilmiyim esim verme taradtarı ödicekler diyo e benim 7 ay sonra doğumum var ödeicekleri tarih bile belli degil krediye faiz ödememek icin benim altınlarımı istiyolarmıs
Verme geri gelmez

Benim k.peder de almıştı yıllar yıllar önce altınlarımı babamın aldiği gerdanlığı almıştı son olarak 1 hafta sonra vermek niyetiyle
Ahh ahh şimdi gerdanliğim dursaydi 45 bin falandı 😢😢😢😢 malını verme böyle kötü ol verdigin takdir dede kötü olucaksinz zaten

Ev alırken sizin altınlarınıza mı dayamışlar sırtlarını? Altın tırmanıyor, ya ödeyemezlerse ne olacak? Ayrıca eşinin altın konusunda yorum yapma hakkı yok, altınlar dinende kanunende sana ait, sen ne istersen onu yaparsın. Sakın verme, öyle de kötü olacaksın böyle de.

kızlar merhaba ben 2 senelik evliyim 2 aylıkta hamile evlendiğimizde takılan paraları kayınvalidem aldı ama altınlar bilezikler bize kaldı bizde onları kasaya koyduk sonra kücük altınları bozup birde kredi cekip araba aldık bu aradada hamile oldugumu ögrendim, kayınvalidem ev alacakmış eksigi varmıs bizden kalan bileziklerimi borc olarak istiyor bende kesinlikle vermek istemiyorum cünkü hem kredi borcum var hem hamileyim iştende ayrılma durumum var onlarda kenarda her an borcumu kapatabilicegim teminatım gecen senede baska bisey icin istediler yine vermedim simdi gene istiyorlar sizce haklı degilmiyim esim verme taradtarı ödicekler diyo e benim 7 ay sonra doğumum var ödeicekleri tarih bile belli degil krediye faiz ödememek icin benim altınlarımı istiyolarmıs
Kredi faiz vermemek derken, mesela seneden 10 gr altın aldı..2 yıl sonra gene 10 gr ödemeli..altın yerinde mi sayıyor?sürekli artıyor..gene fazla para verecekler..bence verme. .o altınlar hiç olur gider..

Kredi faiz vermemek derken, mesela seneden 10 gr altın aldı..2 yıl sonra gene 10 gr ödemeli..altın yerinde mi sayıyor?sürekli artıyor..gene fazla para verecekler..bence verme. .o altınlar hiç olur gider..
+1 aynen.
Ayrıca krediyi sabit ödeyecekler, yani faiz fiyatı artmayacak.
Ama altın öyle değil, bir olay olsa altın fırlasa ne olacak? Ödeyebilecekler mi? Ödeyemeyecekler. Maksat krediyle uğramamak değil, maksat altınlarını elinden almak.

Altındaki artış kredi faizinden daha fazla.vermeyin.

+1 aynen.
Ayrıca krediyi sabit ödeyecekler, yani faiz fiyatı artmayacak.
Ama altın öyle değil, bir olay olsa altın fırlasa ne olacak? Ödeyebilecekler mi? Ödeyemeyecekler. Maksat krediyle uğramamak değil, maksat altınlarını elinden almak.
Hatta bankalar faiz oranları derin bir düşüşe geçince faiz guuncelleyebiliyor.altin öyle degil

Size nasıl geri ödeyecekler? Satacakları filan başka bir mal mı var?

Kesinlikle vermeyin

Altınlar senin. Sanki altınlar onlarınmış gibi ya da üzerinde hakları varmış gibi her fırsatta istemeleri ve bu konuyu yoruma açmaları çirkin. Öncelikle o altınların senin olduğunun bile farkına varamamışlar onlar

Bunlarin taktiklerde hic degismiyor hepsi mi ayni olur hepte bir sey alacak olurlar ve paralari eksik kalir ya da hic beklemedikleri bir yerden bir anda bir borc cikiverir ansizin benden de 3 sene boyunca hep bu tarz bahanelerle istediler vermedim sirf alamasinlar diye cunku esim verme taraftariydi sattik elimizde dursaydi simdiye ne para ediyordu birde faiz odemek istemiyor kvniz ama altin borc alıp altin olarak odemeyecek mi bu arada vermeyin

Benim de kayınpederin hacizden hapse girme durumu oldu. Onda bile verdirmedim ben. Girsin hapse nasıl yaptıysa kime yaptıysa belli değil zaten borçları banane dedim. Genç yaşımda çalışmışım didinmişim. Düğün takılarına dokunmadan borçsuz kendi başımıza düğün yapmışız. Üstüne de birikim yapıyoruz. Dişimden tırnağımdan artırıp altın alıyorum o takılara ekliyorum her ay. Kuaföre az gidiyorum. Dışarıda yemiyorum. Arkadaşlarım hafta sonu geziye çağırıyor gitmiyorum bu ay limitimi aştım diyorum. Kendi keyfimden ödün verip kayınpederin içki masalarında yediği parayı ödicem he? Boşanırım dedim. Avukatla bile görüştüm ortalığı yıktım. Bi
Yürüsünler gitsinler. Herkes kendini düşünecek. Hastalık olur, imkansızlıklar olur acil ihtiyaç olur tamam. Ama bu tip şeylerde gereksiz. Alsalarmış bu yaşa kadar evlerini. Ya da o evi sizin üstünüze yapsınlar söyle. O zaman verrm de.

Eşiniz net olmalı, onun yüzünden ailesi isteyip duruyor. Bizim takılarımızı eşimin ailesi almıştı bizde daha güvende diye. Düğünün ertesi günü gittik ve eşim istedi takıları 🤭 ben utanmıştım fakat adam huylarını bildiği için istemiş meğer 🤭 yeni evlisiniz sizi yoklarlar dedi annesi eşime, eşim de merak etme bi şey olmaz şu kadarcık şeye sahip çıkamıycaz mı dedi. Bu konuşma geçince ben annen doğru söylüyo kalsın dedim, eşim bana bir bakış attı ki :KK34::KK67:muhtemelen şu hareketi yapmak istedi o an :D

Benim babam ve eşim de borç ilişkisine girdiler fakat, babam çok merttir söz verdiği şeyi mutlaka yerine getirir. Eşim de borcuna çok sadıktır o yüzden karışmadım aralarındaki muhabbete.

Fakat siz vermek istemiyorsunuz burda eşiniz köprü vazifesi görmeli. Takılar kadının hakkıdır, istemeleri çok ayıp. Eşinizi ikna edin siz.

Sakın vermeyin. Alınan altınlar asla geri gerilmiyor. O sizin hakkınız asla vermek zorunda hissetmeyin. Ev alacak paraları yoksa almasınlar o kadar basit. Herkes ev sahibi olacak diye birsey yok.

Vermeyin, adım adım gidelim.

Borç için normalde oğlundan istemesi gerekirken oturup sizden istiyor. Onun gözünde aileye yeni girmiş bir gelinsiniz.

Altınları sizden istemesinin nedeni bence borçtan öte aslında o altınları kendisinin hakkı olarak görmesi. Bir anlamda uzakta kalan parası gibi düşünüyor.

Bu durumda özellikle size geri ödeme yapmamak için direnecektir. İmkanı olsa bile vermeyecektir, kavga çıkartacaktır.

Ara bozulmasın diye parayı verdiğinizde aslında tam tersine ilişkinizi mahvetmiş olacaksınız. O durumda ağır aile içi kavga dışında çözümünüz olmaz, susup otursanız bu sefer yine kinleneceksiniz iş iyice batacak. Vermezseniz birkaç gün of puf eder yerine oturur.

Eşinize “Annen ile ilişkimi sağlıklı tutmak istiyorum o yüzden o parayı vermiyorum. Akraba ile iş yapılmaz” diyip konuyu kapatın.

Vermeyin, adım adım gidelim.

Borç için normalde oğlundan istemesi gerekirken oturup sizden istiyor. Onun gözünde aileye yeni girmiş bir gelinsiniz.

Altınları sizden istemesinin nedeni bence borçtan öte aslında o altınları kendisinin hakkı olarak görmesi. Bir anlamda uzakta kalan parası gibi düşünüyor.

Bu durumda özellikle size geri ödeme yapmamak için direnecektir. İmkanı olsa bile vermeyecektir, kavga çıkartacaktır.

Ara bozulmasın diye parayı verdiğinizde aslında tam tersine ilişkinizi mahvetmiş olacaksınız. O durumda ağır aile içi kavga dışında çözümünüz olmaz, susup otursanız bu sefer yine kinleneceksiniz iş iyice batacak. Vermezseniz birkaç gün of puf eder yerine oturur.

Eşinize “Annen ile ilişkimi sağlıklı tutmak istiyorum o yüzden o parayı vermiyorum. Akraba ile iş yapılmaz” diyip konuyu kapatın.
eşimden istemis arayıp parayı oda bana utana sıkıla söyledi bugun kvdeme vermicegimizi söylemiş tamam ben basımın caresine bakarım demis kapamıs ama esim triplerde tabi surat 5 karış

Eşiniz net olmalı, onun yüzünden ailesi isteyip duruyor. Bizim takılarımızı eşimin ailesi almıştı bizde daha güvende diye. Düğünün ertesi günü gittik ve eşim istedi takıları 🤭 ben utanmıştım fakat adam huylarını bildiği için istemiş meğer 🤭 yeni evlisiniz sizi yoklarlar dedi annesi eşime, eşim de merak etme bi şey olmaz şu kadarcık şeye sahip çıkamıycaz mı dedi. Bu konuşma geçince ben annen doğru söylüyo kalsın dedim, eşim bana bir bakış attı ki :KK34::KK67:muhtemelen şu hareketi yapmak istedi o an :KK70:

Benim babam ve eşim de borç ilişkisine girdiler fakat, babam çok merttir söz verdiği şeyi mutlaka yerine getirir. Eşim de borcuna çok sadıktır o yüzden karışmadım aralarındaki muhabbete.

Fakat siz vermek istemiyorsunuz burda eşiniz köprü vazifesi görmeli. Takılar kadının hakkıdır, istemeleri çok ayıp. Eşinizi ikna edin siz.
eşime kalsa verecek anasına kıyamıyor ben kıyamet koparıp vermedim şimdi esim tripleniyor canı isterse

Bunlarin taktiklerde hic degismiyor hepsi mi ayni olur hepte bir sey alacak olurlar ve paralari eksik kalir ya da hic beklemedikleri bir yerden bir anda bir borc cikiverir ansizin benden de 3 sene boyunca hep bu tarz bahanelerle istediler vermedim sirf alamasinlar diye cunku esim verme taraftariydi sattik elimizde dursaydi simdiye ne para ediyordu birde faiz odemek istemiyor kvniz ama altin borc alıp altin olarak odemeyecek mi bu arada vermeyin
hepsi aynı anladıgım kadarıyla doğuma kadar ksn öderm demis bşde madem doğuma kadar para buluyosn bekle 1 kac ay sonra al evi

eşimden istemis arayıp parayı oda bana utana sıkıla söyledi bugun kvdeme vermicegimizi söylemiş tamam ben basımın caresine bakarım demis kapamıs ama esim triplerde tabi surat 5 karış
İki gün triplenir, canı bişeyler isteyince başlar miyavlamaya. Haksız çünkü, kendi de biliyo bal gibi.

Back
X