• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KAYNANAM ARKAMDAN NELER SÖYLEMİŞ!! siz olsanız ?

Merhaba arkadaşlar.
7 aylık evliyim Allaha şükür eşimle çok mutluyuzeşimin ailesiyle beraber oturduk daha sonra ayrı evimize çıktık. Tabi büyük kavgalar ve psikolojik bunalımdan sonra..
buraya kadar hersey güzel kaynanam milletin ne dedigine çok önem veren biri mesela bir cenazede bir toplulukta terlik giy gel şuraya otur felan der insanların yanında kendini iyi gösterir, yaklaşık 5 aydır ayrı oturuyoruz geçen gün sevdigim bir abladan kaynanan ağlayarak gelinden yana yüzümüz gülmedi.beraber otururken yüzümüze bile bakmıyordu( çalıştığım için direk odama çekilir duşumu alır öyle geçerdim yemek yemeye) En önemliside ANNE BABA DEYİP YÜZLERİNE BAKMIYORMUŞUM
bunları duyunca şok oldum içimde biraz sevgi vardı oda gitti.. eşime ilk başlarda demedim sonra anlattım üzgün oldugnu geregini yapacağını söyledi boşver desemde bugun yarın gidip annesine hesap soracak biliyorum. ve eminim annesi inkar edicek veya gelip özür dileyecek yapmacık yapmacık ..

Sizce böyle bir kadına şu saatten sonra anne desem ne demesem ne içimde ona karşı birsey yok!! Yarın bir gün iftirada atar bu kadın bana
ne yapsam sizce nasıl davransam !!

Eşini tebrik ediyorum ve eşinden yana çok şanslı olduğunu düşünüyorum. Genelde anneleri kıymetlidir erkekler için karşılarına geçip tek kelime etmezler. Bu yüzden ezilen kaç gelin var bi düşünsene. Siz eşinle ayrı eve çıkmışsınız, mutluymuşsunuz da. Bırak ailesiyle de iyi olmayıver, sevmek zorunda değilsin ki. Sorun çıkarmaz saygıyı eksik etmezsin olur biter.

Teşekkür ederim Eşimden ben razıyım Allahda razı olur insallah.. Digerleri gibi acımazsa gelinligini bil diye yorum yapmadğnız için ayrıca teşekkür ederim :)

Merhaba arkadaşlar.
7 aylık evliyim Allaha şükür eşimle çok mutluyuzeşimin ailesiyle beraber oturduk daha sonra ayrı evimize çıktık. Tabi büyük kavgalar ve psikolojik bunalımdan sonra..
buraya kadar hersey güzel kaynanam milletin ne dedigine çok önem veren biri mesela bir cenazede bir toplulukta terlik giy gel şuraya otur felan der insanların yanında kendini iyi gösterir, yaklaşık 5 aydır ayrı oturuyoruz geçen gün sevdigim bir abladan kaynanan ağlayarak gelinden yana yüzümüz gülmedi.beraber otururken yüzümüze bile bakmıyordu( çalıştığım için direk odama çekilir duşumu alır öyle geçerdim yemek yemeye) En önemliside ANNE BABA DEYİP YÜZLERİNE BAKMIYORMUŞUM
bunları duyunca şok oldum içimde biraz sevgi vardı oda gitti.. eşime ilk başlarda demedim sonra anlattım üzgün oldugnu geregini yapacağını söyledi boşver desemde bugun yarın gidip annesine hesap soracak biliyorum. ve eminim annesi inkar edicek veya gelip özür dileyecek yapmacık yapmacık ..

Sizce böyle bir kadına şu saatten sonra anne desem ne demesem ne içimde ona karşı birsey yok!! Yarın bir gün iftirada atar bu kadın bana
evin ayrıymış.. kapın da kapanıyor sanırım içeri girince. ağzı olan konuşur. her konuşulana üzülecek olsaydık dert babası olurduk..
gül geç bunlar çok basit şeyler..

7 ayda fazla yüz göz olunmuş
Bunda aynı evde yaşamanın katkısı ve karakterlerin de katkısı büyük

Madem ayrı eve çıkmayı başardınız
Daha fazla ne dediklerine kulak asmayın
Rutin aile ziyaretlerinizi yapın
Kalanında keyfinize bakın

Zaten içinizde sevgi yokmuş demek ki gerçekten soğuk davranıyormuşsunuz.Kadının da zoruna gider haliyle. Eşiniz neyin gereğini yapacakmış?Kadının demek ki özür dileme huyu var ki hayatımdaki insan kim olursa olsun anneme git ondan özür dile diyemem böyle bir şey yaparsam bana yazıklar olsun her neyse yapmacık veya değil özür dilemesi de itici geliyor bu kadın daha ne yapsın size?

kaynanamı bilmesem bana melek gibi bir kadın o diyeceksiniz sandım :) cevabınız için teşekkür ederim

Kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygı olmalı.
Bunu size taşıyan kişinin nasıl bir karakterde olduğunu siz de tahmin etmişsinizdir.
İnsanlar başkalarının hayatını deşmeyi ve açıklarını aramayı çok seviyorlar.

Kv karakteri ,tutumu belliymiş .Artık onu değiştiremezsin .Eşin yanındaysa dallanıp budaklandırmaya gerek yok.

İnsanlar kv laf alıp sana taşısın,senden laf alıp kv taşısın. Biri bin yapmadığını nerden biliyorsun?
Bir konuşmaya 3. kişi giriyorsa mutlaka bir ilave kelime girer bunu unutma. :31:

Evlilik de böyle birşey işte. Her denileni duyarsan dert babası olursun.

Konuşursa konuşsun yaa
boşver hiçç umursama
allah bilir de geççç
fazlada sık görüşmee
sebebinide eşine sölersin
çek kendini
valla benimki hem bana hem arkamdan neler sölyoo
hiç umrumda bile değill
çünkü ben sevdiğim ve değer verdiğim insanların
laflarıyla kırılır üzülürüm...

Konu sahibesini kastetmiyorum ama genel olarak gelinlerin girdikleri aileye ısrarla samimiyet kotası koymaya çalıştıkları kanısındayım.

- Ben yabancıyım! (Hayır, siz bir ailesiniz.)

- Kimse kimseyi sevmek zorunda değil! (Birbirinizi sevmedikçe tam anlamıyla iman etmiş olmazsınız, iman etmedikçe de cennete giremezsiniz demiş peygamberimiz. En azından peşin hükümlü olmamak lazım.)

- Bana bu şekilde davranamaz! (Kimsenin kimseyi üzmeye, incitmeye, onur ve gururunu kırmaya hakkı yok,ama burada sınırlar çok iyi belirlenmeli, burnumuzu büyüterek kibire giriyorsak orada bir durup düşünmek lazım.)

- Herkes yerini bilecek! (Bu gelinler içinde geçerli.)

- Kv' nin evinde hiçbirşeye elimi sürmem! (Kimse kimseye hizmetçilik yapmak zorunda değil, en azından yaşını almış bir insana hizmetçilik yaptırmayacak kadar yardımcı olmak lazım.)

- Ben kimseyi idare etmek zorunda değilim! (Kız kardeşimi arkadaşlarımdan ayıran en önemli şey, birbirimize kızdıktan hatta bazen çığrından çıkacak kadar sinirlendirdikten sonra bile, birbirimizi özlememiz, sevmemiz, ve birçok şeyi hoş görebilmemizdir. Kendimizi ezdirmeden aile olmanın verdiği samimiyetle elbette bazen birbirimizi idare edebilmeliyiz.)

Tabi herşeyin başı iyi niyet, Allah kötü insanlarla karşılaştırmasın...

Son düzenleme:
nişanlıyken farklı bir kadın. evlendikten sonra farklı bir kayınvalide ile karşılaşırsanız inanın 8 hafta size zehir oluyor!! Antidepresanlarla sakinleşiyorsunuz.(yaşamayan bilemez)

akşam olmasın diye dua ettiğimi bilirim.Saygıya gelince olmamış bir şeyi bu şekilde gösteren bir kadın zaten benim annem diyebileceğim bir kadın değildir.
Teşekkür ederim cevaplarınız için

Arkadaşlar aslında alıntılamak istediğim çok yazı oldu ama koca bi sayfayı işgal etmiim dedim :9:

Gelinler kötüdür!!!

Kayınvalideler kötüdür!!!

Böyle bi genelleme ne kadar doğru ki. Evet biz de bazen mesafeyi koruyalım derken hem kendi canımızı hem eşimiz ve ailesinin canını yakabiliyoruz ama şu genellemeye katılmıyorum. Sen iyi olursan muhakkak o da olur. Evet kadın büyütmüş bu yaşa getirmiş emek vermiş "oğlunu kızın biri kapmış". Kapmak ne ya? Kızlar da babaları için kıymetlidir,hem de ne kıymetli!!! O zaman bizim de babamız canını okusun damadın. Bi düşünelim evlilik sonrası konuşan her işe karışan damat annesi mi kız babası mıdır? Çoğunluğa bakarsak erkek annelerinden müdahelenin dozunu bilmeyen çoktur. Ben de evlenicem 1 senedir tanıyorum müstakbel kv.mi, çok şükür ters bşy yaşamadık (Allah da yaşatmasın) ama yakın arkdaşlarım neler çekiyo o zaman gördüm ben erkek annesi neymiş. Düğün gecesinden başlayıp, balayı sonrası 15 gün evli çiftin yanında kalıp bi de geline "koca sözü dinliiceksin" nutku çeken kv.ler var. He katılıyorum biz de fazla soğuk olabiliyoruz. Konu sahibi arkadaş işten gelmiş odasına çekilmiş kv.de de bunu dert edinmiş. Yüz göz olmak istemiyosa söyler oğluna, gelin kızımız da öğrenir dikkat eder. Türlü türlü huy var insanda nerden bilceksin her an istemeden de kırabilirsin kv.yi, düzeltmek isteyen düzeltir arkadaş.

Neyse demem o ki genellemelerin kimseye faydası olmaz diye düşünüyorum, arsız gelin de vardır, üsturupsuz kv. de vardır doğrudur. He şöyle bşy var konu sahibi arkadaşımıza söylemek istediim. Bence de sen yine eşini bu konuda dürtme, tadı tuzu yerinde evinize negatif hiç bşy sokmayın. Bırak sen kocanla huzuruna bak! :16:

Merhaba arkadaşlar.

Şu yukarıda boyadığım cümleni dışındaki herşey anlamını yitirir.Kaynanandan çok bu lafı sana taşıyan "abla"ya kızmalısın.Hiçbir dedikodu tekbaşına yapılmaz.Karşı tarafla oturup karşılıklı yapılır.O abla bunu sana taşıyıp senin moralini bozana kadar,kaynanana gereken cevabı verseymiş.İyilik,dürüstlük budur.Olabilir.Kaynanan kendi kafa yapısıyla,kendi hayalindeki gelini anlatmıştır.Ya da o an dertlenmiştir,kızmıştır ona anlatmıştır.Yapmasa daha iyi.Ama insanız.Bazen kızıp söylenebiliyoruz.Hayatta daha önemli o kadar şeyler varken,kaynananın iki kelamını takıpta dertlenme.

Back
X