kaynanam beni insanların yanında küçük düşürüyor

kedishimalya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2010
174
1
46
Diğer
sürekli böyle..en son dün yaptı aynısını..sürekli herşeyi o yapmış ben herşeyi ondan öğrenmişim..beni küçümseyerek davranıyor..

ben bıktım artık takma takma nereye kadar..aradım telde konuşmaya karar verdim rahatsız olduğumu söylicektim artık ama müasit değildi..eşimi aramış alya beni aradı hayırdır diye..kocam bana döndü neden aradın diye..ben de söledim kıyamet koptu o yaşlıymış bilmem ne..ben de konuşucam dedim bıktım artık..onu savunmaya geçti ben de sesini çıkarda beni savunsaydın dedim dün..oo bi ton laf tehdit..allah kahretsinn içime ata ata bıktım ya..oğlu haklı olduğumu bildiği halde konuşmuyor hastaymışş tansiyonu varmışş..içime ata ata arada kocama patlıyorum huzurumuz kaçıyor.. en son biton lafla kapat telefonu ben halledirim dedii..sinirlerim tavan yaptı ne istiyor b kadın benden anlamıyorum..şuan sinirimden ağlıyorumm nişanlıyken bana yaptıklarını hiç unutamıyorum zaten onlar da biriktikçe bazen kafaya öyle bir takıyorum ki uyku uyumuyorum ..hiç haketmediğim şeyler söyledi ve yaptı..

öyle çok şey birikti ki..

ne şekilde küçük düşürüyo seni berabermi yaşıyosunuz yoksa ayrı evlerde yaşayıp evleriniz yakın mesafedemi

ne şekilde küçük düşürüyo seni berabermi yaşıyosunuz yoksa ayrı evlerde yaşayıp evleriniz yakın mesafedemi

canım uzaktayız ama biraraya geldğimizde milletin yanında işte evin şusunu ben yaptım yemek yapmayı ben öğretttim sanki ben çeyiz hiç getirmedim herşeyi o yapmış öyle yansıtıyor tavırlarıyla beni gelini yerine koymuyor..sürekli o herşeyi bilir tavırlarında..en çok canımı acıtan da beni kültürsüz bişey bilmeyen ve çeyizsiz gelmiş giibi göstermesi..oysaki hepsi hikaye...erkek tarafının alması gerekeni bile ben aldım söylenmez ama gelinliğim dahil..ben onları geçtim hala yaranamıyorum yine de..yani o kadar çok şey var ki hangi birini söyliyim..ailemi bile küçümsüyor bıktım artık ben katlanamıyorum bu tavırları haketmiyorum..bana altın takmadsı düşün yani ama ben gene bişe demedim..çevremde herkes beni takdir ediyor ama o inatla beni yeriyor..oğluna yakıştıramıyor..

kaynanan bu hareketini ömür boyu devam eder,helede kocan yaşlı diye annesini tutarsa yandın.benimde başımda 20 yıl geçti kaynanam ,her şey kocada bitiyor şu annelerini tutmaları varya,daha çok güç alıp gelinlerine yükleniyorlar,yaşlı diye sessizmi kalalım? yaşlı ise yaşlılığını bilsinler,bir laf vardır can çıkmayınca, huy çıkmazmış,ne de doğruymuş,bende yuta yuta,hastalandım.içine atma kocanla konuşman gerekiyor bence..

arkadaşın dediği gibi görmemezlikten geliceksin...çünkü her kezin evliliğinde bu tür sorunlar var sorunsuz kimse yok...benim görümcem kaynanasından neler çekmiş daha dün öğrendim şok oldum...
kayınpederi ona daha 3 aylık gelinken tokat atmış..niemi bahçeyi suladığı halde sıcaktan fazla kuru kaldığı için..
görümcem gerçekten pırlanta gibi insandır kimseye zararı dokunmaz çok saygılı biridir..ağzından ekmeğini kolaylıkla alabilirsin..kaynanası heryerde ben bu gelini aldığım için çok pişmanım diyip duruyomuş daha neler neler..
bizim durumumuz kendini aştı..
ama sen görmemezlikten gel..kaynana psikolojisi bu..muhatap olmamaya çalışcan başka oluru yok

ya biliyorum konuşsam da ben kötü olucam yine ama inanın bunaldım içime ata ata..hele kendini çok üstün tutması beni öldürüyor küçümsemek ne ya..

Başkası olsa insan hakkından gelir ama söz konusu eşinin ailesi olunca işler değişiyor. Cevap versen olmaz sussan sana zarar
canım sen o kadar fedakarlık edip, o zorluklara rağmen yuvanı kurmuşsun..Ne olursa olsun bunlara eşin için katlanmışsın sorunların aranıza girmesine izin verme sakın. Bu saatten sonra onların huyunu değiştirecek halin yok ya, kafana takma düşünmemeye çalış. Allah tan yakın değilsiniz, bir araya geldiğiniz zamanlarda da güler yüzünü eksik etme ama tavizde verme, yeri geldiğinde kırmadan cevabınıda ver kendini o kadarda ezdirme.. Ama sonuçta gelin pozisyonunda olduğun için senn her dediğin batar onlara,(kendimden biliyorum) hiç hanımlığını bozma eşinlede onlar yüzünden aranı bozma, konusunu bile açma.. Onlarda sende ki bu değişikliği farkederler merak etme, etmeselerde kendileri bilir. Siz evinizde mutluysanız gerisi önemli değil. kaynan sorunu halledilir ama eşinle aranda sorunlar çıkarsa o zaman daha kötü..Allah yardımcın olsun güzelim:Saruboceq:

ah be canım kimin başında yokki.benimde kayınvalidemin ağzının pergeli yok.ne konuştuğunu bilmeden konuşur çok kırıcı oluyor genelde ben kayınvalidemin asla dürüstlüğüne inanmadım.hep yapmacık eşimin yanında bana farklı davranıyor o yokken farklı.Birinin arkasından konuşuyor ama o kişi yanına gelince sevgi gösterisi yapıyor.ben sık sık gitmem evine ben gitmeyince yüz bulup oda gelmiyor.sevgi gösterse saygı görür bu kadar basit...sende takma cnm yapacak başka bişi yok..

Mümkün olduğunca mesafeli olmaya gayret edin.Sözler yerine,duruşunuzla,resmiyetinizle rahatsızlığınızı belli edebilirsiniz.Yalnız gitmek / görüşmek yerine eşinizle birlikte gidin.Umarım sizi kırdığını anlar ve bu tutumlarını düzeltir.

Dusun....
Kim uzebilir seni senden baska?
Kim doldurabilir icindeki boslugu sen istemezsen?
Kim mutlu edebilir seni,sen hazir degilsen?
Kim yikar, yipratir seni sen izin vermezsen?
Kim sever seni, sen kendini sevmezsen?
Hersey sende baslar, sende biter...
Yeter ki yurekli ol, tukenme, tuketme, tukettirme icindeki yasama
sevgisini...

şiiri geldi aklıma.kişi hatayı birazda kendinde aramalı bence.ezdirmezsen ezemez nokta

o seni milletin içinde bozduğunda
sende onu boz olurmu annecim o öle olmadı böle oldu de
yaşlı bunamış muamelesi yap ama tatlılıkla
kocanla da bu sebepten dolayı tartışma
mümkün olduğunca kaynananla biraraya gelmemeye çalış

ablamın kaynanasıda öyledir canım seni anlıyorum ablama yıllardır söyler yemek takımı getirmedin çeyizinde diye ablamın çeyizi dört dörtlüktü milyonlar ( 90lı yıllarda) harcanmıştı banyo kovasına kadar alınmıştı kaynanasının evinde oturmasına rağmen annemde yemek takımı almayım kkızım kaynananın mutfağı dolu zatewn dedi bunu tam 10 sene söyledi kaynanası bizi hiç sevmez tepeden bakar kibirlidir böle insanlarla yaşamak aynı ortamda bulunmak zordur

benim kaynanamda etrafa kendini iyi göstermeyi çok sever herkesin bi eksik tarafı var işte

mesafeli davran az görüş soğuk ol
çok da takmamaya çalış
aslında çözüm eşlinde o annesiyle konuşsa uyarsa onu belki bu kadar yapamaz kaynanan ama eşinde ona birşey demediği için sana da takmamak kalıyorboshayallersmile

son durumu söyliyim eşim kendisi konuşacağını söyledi o da bıktı biliyorum sürekli ona çatmamdan.şimdilik ona attım topu ya bizi biraraya getirmezsin ya da ben artık susmıcam dedim..yapıcam kızlar bir daha beni küçük düşürecek bi laf etsin herkesin yanında kocamla kötü olmayı göze alarak ben de karşılık verecem olmıcak başka türlü..

tavsiyelerinizi de dikkate alıcam sağolun..ben umursamaz olamıyorum bu konuda keşke olsam..her zaman mesafeliyim ona karşı..soğuk davranıyorum ama saygılı oldum hep..

bu kadar şeye rağmen bir de çocuk olunca bende gelip kalmayı planlıyor bunu düşününce deli oluyorum eşimle bu konuyu da halledecem kararlıyım artık ..bugün dedim annenle biz 1 hafta aynı evde kalamayız bunu bil..

benim kaynanam aynisi.can cikmayinca huy cikmaz.kendinin mutfaktan fazla mahereti yoktur.kendisini cok maheretli gösterir. simdi yeni bayramda bir tatli yapmis.hatir icin zor yedim. mübarek . cogu ben bir tepsi yapar götürüverimdim .ben yaptim diye hava yapardi.simdi yesinler tatlisini. toplum dada ben ögrettim benim yanimda durdu. ben gösterdim buna.bu en basit örnek .daha neler neler. sen bir de uzak oturuyomussun.hi hi de gec .

ya biliyorum konuşsam da ben kötü olucam yine ama inanın bunaldım içime ata ata..hele kendini çok üstün tutması beni öldürüyor küçümsemek ne ya..
valla yasini bilmem eger oldun bittim bu sekildeyse sende onu kucumse bu caiz mis arastirdim kibirlenene kibirleneceksin terbiyesizliginde bu kadari yasli diye herseyi söylesin super bir savunma birde senin annen kocana saysin bunlari sende yasli dersin olur biter sen el kizisin bu kadar yapamaz.....ogluna ne diyorsa desin benim kaynanaminda zorlu lafi vardir telde bile yeter adama evdekinden ceksin ne deyim....bende icim atar hasta olurdum insanlar o kadar uklalasmiski ukala insanlara ukalalik en buyuk ders yook alttan aliyim yok su yok bu ya kocan savunacak anasi agzini tutacak yada sen gorusmeyeceksin bu kadar basit moralini bozan insanlarla ne isin var senin ya bunlar kor kutuk cahil yaa böyle böyle kadinlarin psikolojisini bozuyorlar bir sekil rahatlamaya bak böyle olmaz uyku uyuyamiyorsun cokda ilerletme bence

Malesef böyle durumlarda gelinlere tüm lafları sineye çekme görevi düşüyor.
Başaramayınca huzur,tat her bişey kaçıyor.
Başarabilirsen ne ala...vereliniortak

valla kimse kusura bakmasın hiç susamam.saygımı bozmadan cvbımı veririm.çeyiz konusu açılınca annecim şunu şunu aldık ya,gelinliğimi bile kendim aldım ya...derim bir örnek verdim ama bunları çoğaltabilirsin tabii.o da vazgeçer böyle konuşmaktan milletin yanında mors olunca...tatlı dille yavaş yavaş sokacaksın lafları ki elinde hiç bi koz olmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…