"kaynanam bizden çıkmıyor"

comancava

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mart 2012
91
0
36
Ankara
meraba arkadaşlar.. benim sorunum kaynanam! 6 yıllık evliyim aslında evimiz ayrı ama çok yakın ve hergün iki eli kanda olsa bizde kaynanam. zamanında bizi ayırmak için çok uğraştı çok kavgalar etti benimle açık açık kovdu ama eşimle birbirimizi seviyoruz hep o destek çıktı çok zorluklar yaşadık. o halde bile her gün yinede geliyodu benimle konuşmadan oturuyordu. 4 yaşında kızım var şimdi ise melek rollerinde gerçekse bile davranışları inanmıyorum atık ona çok soğudum her gün bizde olmasını istemiyorum eşimle başbaşa kalamıyoruz hiç. ve benim bu gerginlğim eşime yansıyor bu yüzden kavgalar ediyoruz bu kadar senedir %98 onun yüzünden kavga ediyoruz bıktım artık eşimden ayrılmak istemiyorum ama bu durumdan kurtulmak isiyorum taşınmamız da imkansız kendi evimiz kayınbabam 3 çocuğunada kendi çevresinden ev aldı. göndermezler bi yere. ne yapacağımı bilmiyorum lütfen bana fikir verin.. bu rahatsızlığımı eşime nasıl anlatmalıyımm....

Canım kayınvaliden tabiki gelip gidecek ama hergün gelmesi biraz abartı olmuş mesela bazı akşamlar eşinizle plan yapsanız biryerlere gitseniz evde olmasanız yani haftanın birkaç günü dışarda olduğunuzu bilse belki biraz ayağı kesilir daha seyrek gelir dicem ama bazı şeyler yüzünede söylenmezki (anne herakşam bize gelmenden rahatsız oluyorum eşimle başbaşa kalamıyoruz )caydırıcı şeyler yapmanız lazım eşiniz buduruma ne diyor o rahatsızmı annesinin hergün sizde olmasından.

kayınbabanız size kendi çevresinden ev aldı diye orda oturmak zorunda değilsiniz
göndermezler bir yere diyosanız zaten eşinizde sizde kabulleniyosun demekki bu durumu
ya eşinize söyleyin eşinize annesinin bu kadar sık gelmesinden rahatsız olduğunuzu
ya da evi satıp başka yerden alalım diye teklif edin
ben olsam çekemem valla hergün sadece eşimin annesi diye de değil
evime hergün gelen kim olsa sıkılırım orası benim evim benim özelim çünkü

6 senedir böyle gelmiş. bu zamandan sonra bu düzen zor değişir gibi geliyor bana, allah yardımcınız olsun

bu rahatsızlığımı eşime nasıl anlatmalıyımm....

Olduğu gibi.. Hissettiğiniz gibi.
Ama çok da nefretle değil. Annesini kötüleyerek değil.
Sakince.
Daha az görüşmek istediğinizi belirterek.
Eşiniz farkında değil mi sizin huzursuzluğunuzun kaynağının.

Ebru72'ye katılıyorum.
Kimseyi kötülemeden hislerini anlat, başbaşa aile olmak istediğini anlat.
Annesiyle konuşsun, bu düğümü anca o çözer

Hani bir laf var evliliği düşündüğünüz zaman bilin ki ailesi ilede evleniyorsunuz.Bu benim şahsi fikrim siz kayınvalideniz ile bir oturuyor olabilirdiniz.Evlendiğiniz zaman bilin ki o kişinin ailesini de kabul ediyorsunuz.Bilmiyorum bu tarz konular hoş bulmuyorum anne sonuçta o bana gitmesi için yapılacak hareketler saygısızca geliyor.Şahsen gelinimin evine gitmesinden rahatsız olmasını anlayamazdım orası benim oğlumun evi gibi düşünürdüm.Benim tavsiyem bir müddet evden uzak durun sık sık annenize gidin komşu vs ayak alşkanlığı kesilsin.

canım benim kayınvalide denilmesi bile benim tüylerimin diken diken olmasına yetip cinlerimi tepeme çıkarıyor bile. inan bir an her gün bizde olsa kayınvalidem ne yaparım diye kendimi senin yerine koydum vallahi işin zor. ama madem her gün geliyor hoş gelecek hali kalmamış artık onun. aç kapıyı hiç hoş geldin bile deme geçsin içeride çocuğu mu eviyor sen aç televizyonu hiç ona soru sorma o sana sorarsa yüzüne bakmadan cevap ver. bi sorun mu var derse başım ağrıyor de muhatap olma. gelmeye korksun biraz eve

kayınvalideniz hergün size gelsin. sizin de her gün dışarda işiniz olsun, bir gün markete gidin, bir gün pazara gidin, bir gün bankaya gidin. yani gitmek zorunda olduğunuz izlenimini verin. ama hep çok geç gelin. "aman pazarda bilmem kimle karşılaştım, bi kahve içtik, geciktim, aman banka bir kalabalıktı, sıra gelmedi vs. v.s. kayınvalideniz de evde çocuğa baksın. emin olun, bir süre sonra gelmeyecektir.

ne yapıyo ya hergün sizde insan bu yaştan sonra ewinde oturmak ayaklarını uzatıp kafa dinlemek ister bu kadın sizi yaşlandırmakla meşgul sanırım....

meraba arkadaşlar.. benim sorunum kaynanam! 6 yıllık evliyim aslında evimiz ayrı ama çok yakın ve hergün iki eli kanda olsa bizde kaynanam. zamanında bizi ayırmak için çok uğraştı çok kavgalar etti benimle açık açık kovdu ama eşimle birbirimizi seviyoruz hep o destek çıktı çok zorluklar yaşadık. o halde bile her gün yinede geliyodu benimle konuşmadan oturuyordu. 4 yaşında kızım var şimdi ise melek rollerinde gerçekse bile davranışları inanmıyorum atık ona çok soğudum her gün bizde olmasını istemiyorum eşimle başbaşa kalamıyoruz hiç. ve benim bu gerginlğim eşime yansıyor bu yüzden kavgalar ediyoruz bu kadar senedir %98 onun yüzünden kavga ediyoruz bıktım artık eşimden ayrılmak istemiyorum ama bu durumdan kurtulmak isiyorum taşınmamız da imkansız kendi evimiz kayınbabam 3 çocuğunada kendi çevresinden ev aldı. göndermezler bi yere. ne yapacağımı bilmiyorum lütfen bana fikir verin.. bu rahatsızlığımı eşime nasıl anlatmalıyımm....

4 yaşında çocuğu olan yetişkin bir anne buna müsaade ediyorsa göndermesinler zaten...

satın gidin kime ne?

izin mi istiyorsunuz gerçekten üzücü...

kadın üşünemiyoda hergün gelmeye..:53:

evt ya bende şaşırıyorum böyle insanlara ne var her bir yere giderler anlayış olur insanda biraz .ben bir gün dışarı çıksam ertesi gün çıkmaya üşenirim evimde oturmayı daha çok severim. arkadaşım sende belli et biraz sıkıldığını istemediğini gelince soğuk davran çocuğu birak bir şey bahane et dışarı çık anlar belki o zaman :1:

Kayınvaldenız evınıze gelıp sızın gezmenıze evın işlerıne karışıyorsa bu durumu eşınızle paylaşıp bır orta yol bulabılırsınız..

eşınız annesıne bızım eve gelme nasıl desın...

bır sekılde orta yol bulmalısınız kalp kırmadan

Canım kayınvaliden tabiki gelip gidecek ama hergün gelmesi biraz abartı olmuş mesela bazı akşamlar eşinizle plan yapsanız biryerlere gitseniz evde olmasanız yani haftanın birkaç günü dışarda olduğunuzu bilse belki biraz ayağı kesilir daha seyrek gelir dicem ama bazı şeyler yüzünede söylenmezki (anne herakşam bize gelmenden rahatsız oluyorum eşimle başbaşa kalamıyoruz )caydırıcı şeyler yapmanız lazım eşiniz buduruma ne diyor o rahatsızmı annesinin hergün sizde olmasından.

yok canım hiç rahatsız değil buda beni çileden çıkarıyor.. evimde olmak istiyorum ama haftada bi kaç günde olsa yalnızzz olmak istiyorum çok şey mi istiyorum yaa... :(

evt ya bende şaşırıyorum böyle insanlara ne var her bir yere giderler anlayış olur insanda biraz .ben bir gün dışarı çıksam ertesi gün çıkmaya üşenirim evimde oturmayı daha çok severim. arkadaşım sende belli et biraz sıkıldığını istemediğini gelince soğuk davran çocuğu birak bir şey bahane et dışarı çık anlar belki o zaman :1:

bende evimde oturmayı daha çok seviyorum canım ama sırf bu kadın yüzünden evimden soğudum resmen ya.. belli de ediyorum daha önce tartışmalarımız olduğunda yüzünede söyledim açık açık ama yüzsüz yinede geliyor. :(

kayınbabanız size kendi çevresinden ev aldı diye orda oturmak zorunda değilsiniz
göndermezler bir yere diyosanız zaten eşinizde sizde kabulleniyosun demekki bu durumu
ya eşinize söyleyin eşinize annesinin bu kadar sık gelmesinden rahatsız olduğunuzu
ya da evi satıp başka yerden alalım diye teklif edin
ben olsam çekemem valla hergün sadece eşimin annesi diye de değil
evime hergün gelen kim olsa sıkılırım orası benim evim benim özelim çünkü

maalesef eşim kabulleniyor çünkü maddi olarakda destekleri var. eşimin de hiç gitmeye niyeti yok..

ben olsam tavrımı koyarım yani açık ve dobra olmak zorundasın...canım...yada eşinle konuş :3:

yaa eşimle kaç kere konuştum canım kavga ettim olmadı. iyilikle söyledim e benim annem gelme diyemem diyor haklı ama bi orta yol da bulmuyor arada kalıyor bilmiyorum çıkmazdayımm..

Back
X