kaynanam bunu hep yapıyor!

amanede

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2011
794
4
68
İstanbul
merhaba arkadaşlar bi süredir konu açmıyordum ama yine burdayım işte!direk konuya gireyim
bilmeyenler için ben nişanlıyım 5 ay sonra düğünüm olacak nasibse.iki eltim var (biriyle mesafeli fakat iyi bir ilişkimiz var.diğerinden ise haz etmiyorum gerekçeleride mantıklı ve anladığım kadarıyla oda benden haz etmiyor)
konunun özüne gelecek olursam kaynanamla ne zmn bir araya gelsek beni her yalnız yakaladığında eline geçen her fırsatta o haz etmediğim eltimi anlatıyor.ne yapıyor ediyor konuyu ona getiriyor anlatıyorda anlatıyor.inanın o eltimi çok seviyor olsam bile kaynanam sayesinde soğurdum kadından o derece.içten içe yinemi ya böğ geldi artık demekten bıktım
üstüne üstlük daha sözlüyken kaynanamla bu elti hususunda büyük bir tartısma yasamıstık.saolsun kaynanam onu hep ayrı tutar ve bunu gözümüze sokar apacaık ayrımcılık yapıyor yani.tartısma sebebimizde buydu o tartısma sırasındada o eltimden haz etmediğimi söylemiştim ztn kaynanamada
lakin benim sevgili kaynanam bunu bilmesine ragmen dediğim gbi her konuyu o eltime getirir ve sürekli anlatır durur.işin garip tarafı nişanlım yokken anlatıyo onu bana,nişanlım yanımıza gelip ne konusyonuz bakalım diyincede aman havadan sudan diyip konuyu hemen kapatıyor.bu durum çok canımı sıkmaya basladı.sevgiliyken ilk tanısmadan tutun,düğün tarihi koyduğumuz gün bile her görüşmede onu anlatıyor.artık kasıtlı yaptığını düşünüyorum ve kibarca cevap vermek istiyorum kaynanama.bıktım sürekli o eltiyi dinlemekten.sizce kırmadan daha doğrusu ortamı germeden ne diyebilirim kaynanama bu konuyla ilgili.mesela pazar günü kaynanama gidicez eminim yine anlatcak!sıcağı sıcağına bir cevap yapıştırmak istiyorum artık.sustukça tepeme biniyolar.kızlar yardım lütfen

cevap vermene gerek var mı, belki sen hoşuna gitmediğini belli etmesen o da söylemez. daha nişanlısın şimdiden bunları takıp üzme kendini

Sedef ve yeni bir hikaye..canım daha öncede sana defalarca söyledik kaynanan sedefi kıskanmanı istemiş ve başarmış.bununla ilgili bilmiyorum kaçıncı konun bu.sonrada yorum yapınca bize kızıyorsun! ne demişler ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin..hangisini seçersen artık sana kalmış..

cnm benim eltim yok henüz ama demek istedigini anladım sanırım sürekli birinden bahsedilmesi bir de sizi rakip haline getirmesi hoş değil gerçekten, o ondan bahsettikçe sende kıyaslıyorsun kendini gerçekten öyle mi diye, elti olması şart değil ben komşunun çocugunu halasının kızını öve öve bitiremeyen çok insanı bozmusumdur :) özellikle hangi özelliklerini övüyor ona göre bir cevap vermen gerek tabi :) mesela çok iyi yemek yapıyor diyor sende annecim ben daha güzelini yaparım dersin :) eltisi olanlar daha iyi cevap verebilir tabikide bir de en önemlisi anlaşamıyoruz demişsin senden büyükmü çok yaş olarak eltin? eğer büyükse kayınvalidenede dersin o kadar sene geçse bende o kadar tecrübeli bilgili olurum dersin evlilik konusunda falan şuan yeniyim ona göre dersin:)

bence kayınvaliden anlatmaya başladıgında tvyr çevir başını veya tlfonunu al eline kurcalaonu dinlemek istemedigini tafrınla anlatmaaya çalış

eltin sedef miydi yanlış hatırlamıyorum değilmidüğününe az kalmış bence düğün telaşına düş sen düşünme kaynananın dediklerini

Kaynanan bunu her yaptığında, sanırım sen de hep aynı tepkiyi veriyorsun.
Onu değiştiremeyeceğine göre, kendini değiştirmeye başlamalısın tatlım.
Örneğin; kaynanandan önce eltinin konusunu açarak değişime başlayabilirsin.

ne sedefmiş gerçekten..bende acaip merak ettim şu kızı... düğün arefesinde daha mantıklı şeyler düşünmen gerek tatlım..geç bunları... kaynanan amacına ulaşmış...kıskandırma çabaları sonuç vermiş......dikkat et sakata gelme...

sedefe kafayı bu kadar takmasaydın emın ol kayınvalıden de sureklı sedefı konusmazdı .

senın sedefe takık oldugunu bıldıgı ıcın ,senınle tatlı tatlı imalarla ugrasıyordur

acaba aranızı düzeltip kaynaşın amacıyla mı yapıyo ki bu saçmalığı??*ters tepeceğini akıl edemiyodur belki de

amenade cıdden ne olacak senın bu sedef takıntın ?

kendı basına atlatamıyorsun bu takıntını ,acaba uzman yardımı alsan

yanı sen tek basına ,sedefı gormemezlıkten gelemıyorsun

ve bu senı gercekten cok yıprattı .ayrılmıyorsun da ee sedefe de taktın

senın ıcın gercekten cok zor bır durum .uzman yardımı alsan belkı

sedef takıntılıgın ustesınden geleceksın .

bak tatlım bıze kızıyorsun belkı ama,ınan senın ıyılıgın ıcın yorum yapıyoruz .

gormemezlıkten gel duyma uc maymunu oyna takma kafanı artık su kıza .

ustesınden gel bu durumun .bu sartlarla sen evlensen bıle cok uzuleceksın .

evlılıgınız belkı de bıtecek .eger kendı basına ustesınden gelemıyorsan

uzman yardımı al lutfen .

ilk gelinlerle daha çok şey paylaşıldığı için sanırım kayınvaldelerin sürekli yaptığı şeydir bu
benim kayınvaldemde her bir araya gelişimizde ya eltimi yada eltimin çocuklarını anlatır iyi yada kötü
ilk evlendiğimde anlam verememiştim kafama takıyordum ama sonrasında umrum bile olmadı
hala anlattığı oluyor ama bazen cvp.bile vermiyorum
benim hayatım onlardan ibaret değil hiçte umrumda olamazlar

Sana herşey müstehak.. Niye mi ? Elli defa dedik ya ayrıl ya şu takıntından vazgeç diye ama benim oğlum bina okur döner döner yine okur misali dönüp dönüp duruyorsun aynı yerde :)) ...Sedef lütfen duy bizi !!! Lütfen foruma üye ol sedeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeef

Son düzenleme:
amanede'nin hala niye bu konuyu açtığına anlam veremiyorum
buradan duyacağı cevapları gayet iyi biliyor

umursamıyomuş gibi yapıcaksın,başka yapıcak bişey yok,cevap verirsen sinir olduğunu bilp daha çok yapıcak tahminimce...boşver takma şu sedefi artık ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…