kaynanam geliyor...

Yinede arkadaşlar af edersiniz eşşek gibi bakmak zorundayım başka çarem yok ne eşim için ne onlar için bakarım mecburum en azından allah rızası için bakmalıyım diyorum

Hiçte bakmak zorunda değilsin. Ne ala ya, sen evliliğin başında çektir çektir zaman geçince dara düşünce gelinin yanına gel. Yok öyle. Sen eşine sorsaydın, kendi ailen onun ailesinin yaptıklarının kaçta kaçını yapmış? Çalışıyor musunuz bilmem ama, çalışmıyorsanız onlara hizmet etmek zorunda değilsiniz. Çalışıyorsanız da eşiniz baksın annesine babasına. Ne ekersen onu biçersin. Siz yeni evliyken çok gençmişsiniz halbuki eşinizin ailesi kv-kp olacak yaştalarmış, mantıklı davranabilirlerdi, yarın birgün buda bizim evladımız diyebilirlerdi. Kimse kusura bakmasın valla.

[QUOTEhucolateMilk, post: 37570903, member: 410164"]Hizmet etme, güler yüz gösterme, ofla pufla, zaten rahat edemezler anlayıp giderler.[/QUOTE]
Canım huyum kurusun asla yüz asıklığı yapamam sonuçta düşmüş muhtaç kendime yakıştıramam hernekadar haketmeselerde

bence gelsinler siz onları utandırın eşiniz de siz de mutlu olursunuz bunu Allah rızası için yapın karsılık beklemeyın kazanan siz olacaksınız

Cok zor bi durum anlayabiliyorum az cok. Sonucta esjniz calisiyor butun gun siz bakacaksiniz off Allah yardimciniz olsun o cok deger verdigi diger evlatlarina neden gitmiyor bence bi yplunu bulup digerlerine gonderin yapamazsiniz onca yasanmisliktan sonrada cok yuzsuzler nasil geliyolar onuda anlayamiyorum esiniz bakmak zorunda ama siz degilsiniz ama size kalacak nasil olacak bilemiyorum

Bakmak tabiri bile hos degil.yardim desek yada biraz ilgi desek.ben 10 ay hastanede yattim 3 cocugum var kayinvalidemin annesi yeni ölmüstü Buna ragmen kadin evimde cocuklarima bakti .yani esin annesi ne birazda kendi annemiz gibi bsksak.

Bakmak tabiri hoş değil deyip eşimin annesi baktı diyorsunuz
Sizin Kv izin sizde hatırı var
Ama bir Kv ve kp hiçbir iyilikte bulunmayıp,üstüne kötülükte bulunup gelinden yardım bekleyemez
Eşimin annesiyse buyursun eşim baksın
Ama tabi ki eş bakmaz geline düşer bu görev
Yap yap yap sonra bakın bize
O zaman sağlıklıyken ileriyi düşüneceksin ya da gideceksin kendi kızın veya iyi davrandığın çocuğun bakacak
8 yıldır gitmediğin gelin değil
Burada mesele evde kalmaları değil
Gelin yemek hazırla,kaldır,çay yap,getir,yatağımızı yap,çamaşırı yıka vs
Kaç tanesinden kocanın haberi olacak
Kocam kusura bakmasın
Onun hatırı için bile olsa beni sevmeyen ve dolayısıyla sevmediğim insanlara hizmetçilik yapamam
Ama karıcım sen yapma ben yapacağım derse böyle bir durumda tabi evimizde kalabilirler

Arkadaşlar hayatta tahammül edemediğim tek şey haksızlık ne yapsamda bazı şeyleri kabul edemiyorum çok kafama takıyorum eşimide kendimide yeyip bitiriyorum ben birinden soğudummu bir daha kolay kolay ısınamıyorum ama eşim tam tersi ne kadar haksızlığa uğrarsa uğrasın umrunda olmaz hiç kafaya takmaz ben ise tam tersi şimdi konuya gelecek olursak ben 12 yıllık evliyim zamanında kayın validem yüzünden eşimle çok birbirimize girdik yalanlarıyla eşimi yellemeleriyle ben bunlsrı unutamıyorum eşime karşıda çok haksızlık yapıldı 3 kardeşler hepsinden eşimi ayırt ettiler ben gurbetlerde doğum yaptım gelip bakmadılar çok ağır ameliyat geçirdim umurlarında olmadı bir telefonla o kadar.şimdi bu sene haziran ayında kayın babam felç geçirdi iyi kötü fizik tedaviyle yüruümeye başladı bu gün duydumki benim yanıma geleceklermiş 8 senedir gelmeyenler darda kalınca geliyorlar inanın iki tane çocuğum var birgünden bir güne arayıp sormazlar bende iyi günlerinde bir gün kapımızı çalmadılar şimdi dara düşüncemi akıllarına geldik uzun eşim ne olursa olsun annem babam diyor mecbur bskıcam diyor bir kaç ay kalır giderler diyor ama ben bir türlü kabullenemiyorum içimi bir sıkıntı kapladı eşimin üstüne çok gidersem ne yapayım anne babama gelme mi deyim diyor dahs üstüne gittim bu sefer arıycam gelmesinler ama seninkilerde bidaha gelmiycekler bende bidaha sizin eve gitmiycem sinirle saydırdıda saydırdı bu erkekler çok nankör bütün derdimde annem koşturdu yinede kendi annesiyle kıyaslaya biliyor benim annemi.gece gece dertlendim sizinle paylaşmak istedim eşim okadar çok haksızlığa uğradıki annesi babası tarafından yinede ben takmıyorum sen niye dert ediyorsun diyor
seni çok iyi anlıyorum hamile olduğumu duyunca evimde kavga çıkarıp memlekete evine giden kaynanamın yaptıklarını uğradığım haksızlığı asla unutamıyorum ama şöyle düşünüyorum ben o karaktere bürünmek istemiyorum yani onun gibi zalim olamam ALLAH tan korkarım çünkü eğer benim de başıma gelenlerden dolayı birt tepki verseydim inan ömür boyu konuşmazdım kv ile çünkü onun yüzünden meleğimi düşürdüm.....bence sadece ve sadece ALLAH rızası ve eşinin rızası için katlan derim çünkü bizlerde o yaşa geleceğiz hatalarımız ve günahlarımızla kendi yaptığına utandırırdım onu.......

Bide temizluğe titizliğe hiç önem veren insan değiller benim koku takıntım vsrdır terleseler farkına varmazlar kendilerine hiç dikkat etmezler ben çok dikkat edetim temizliğe bunlsrda hijyende yok valla bilmiyorumda zor bir süreç beni bekliyor

mecbur bakacakmışsınız gibi görünüyor..
o yüzden onlar gelmeden kendinizi negatif doldurmayın onlara karşı
size misafir olarak geliyorlar, saygıda kusur etmeyin ama misafir olduklarını unutmamalarını sağlayın

Bide temizluğe titizliğe hiç önem veren insan değiller benim koku takıntım vsrdır terleseler farkına varmazlar kendilerine hiç dikkat etmezler ben çok dikkat edetim temizliğe bunlsrda hijyende yok valla bilmiyorumda zor bir süreç beni bekliyor
Bu kadar hijyen olmayan bir Ana babanin ogluyla niye evlendiniz.esiniz kokuyoduda sizdenmi ögrendi her temizligi,guzel kokmayi.
Bizim oralarda bir laf vardir su paklar gunes kurutur diye.artik kiniyorum sizi

Haklı gerekçeleriniz olabilir
zamanında onlar insanlığını yapmamışlar size
ama sonuçta anne baba...
kendi anne babanız gibi düşünün
siz onlardan bir farkınız olduğunu gösterin ve üstünüze düşeni yapın...
belki utanırlar da hatalarını anlarlar
hadi anlamadılar eşiniz size gerekli değeri verir zaten

Back
X