Kaynanam haklimı Altınlarım....

slm canlarım ....Konum şöyle benim 9 tane burma bileziğim var 35 gram bi tane kaynanam takti 40 gram ...esimin abileri kaynımlar sağolsunlar bi arsa almışlar 4 de pay etmek istediler ... bizim durum pek yok esimin eline geldikcede gönderiyordu neyseki esimin işi kışın yok varsa yazin vardir ve yazin ne kazanacaksa kazanır ...bi kaynim durumu cok iyi esimin yerinede ödedi sonra bana verir diye ama adama esim kac aydır bir sey veremiyor geçen kaynimla konuştum bense kardeşimle aynı isi yaptim zamanında ama bn ev aldim kardesim hala bir yere gelmiş degil evinin eşyaları adam akilli yok ne olacak böyle dedi bnde sınır oldum beni biliyorsunuz ve kardesin senin gibi değildi o hep kazandığını evlenmeden once kumara içkiye eğlenceye harcamış geleceği benimle evlendikten sonra düzene koydu yapacak insallah dedim sustuk....konu işte burda başlıyo
acaba satsammi altınlarımı kaynimin parasini veririz kurtuluruz hem boşada gitmez arsaya gidiyor deyip eşime soyledim kabul etti kaynanam asla olmaz oğlum çalışsın ödesin mecbur altınların senindir ve bozdurmam dedi ....kaynanam haklimi. .
Mülk sahibi olacaksınız sonuçta. İşi de yokmuş eşinizin. Adamın parasını verin gitsin.

Kaynın haklı bu durumda. Ama sizin o gezmiş içmiş kumar oynamış diye komik bi savunma yapmanız yanlış. Kaynınız da aynısını yapabilirdi ama yapmamış. Şimdi de yapmadığınının cezasını böyle mi ödüyor. Gezene içene al benim kazandığım senin olsa diyerek. Öyle savunma yapmayı biliyorsanız bozdurun altınları verin kaynınıza. Ben kardeşler arasında böyle şeylerin lafı olmaz derim ama bu farklı.

Pek bir şey anlamadım. Kaynınıza borcunuz varsa, satın altını, ödeyin diyorum.

Altinlar senindir bozdurma diyen bir kaynana mi? Allahim gelinini dusunen bir kaynanada mi varmış bu dünyada? Gozlerim yaşardı :) kaynananin degerini bil.

Benim altinlarimda hep borca gitti ozel günlerde takmak için ayirdiklarimda ben lohusayken calindi. Simdiki aklim olsa onlarida bozdurup bir ihtiyacimi giderseydim diyorum eller yiyecegine. Bir daha o kadar altını bir araya getirebilir misiniz? Anladigim kadaroyla arsa ortakli olacak. Ben senin yerinde olsam tek başıma şahsi ( tek dedigim ortak olmadan esin ve sen yani) bir yatirim yaparim. Kaynina odenecek borc bir sekilde odenir ama giden altin geri gelmez. Anlattiklarina bakacak olursak kayniniz sizden para istememis ki neden hemen altinlari öne sürüyorsun?

Aslinda haklı sayılır. Eger esiniz çalışıp odeyebilecek durumdaysa altınlar senin hakkın çalışsın odesin. Bi de boyle gelinini dusunen kaynana bulunmaz. Takdir ettim

Kayinvalidei dinle bence esinin bu sorumlulugun altina girip odemesini istiyor.Oglunu sizden iyi taniyordur.Bu arada cok kayinvalide acisindan cok sanslisiniz.

Kaynınız sizden para istememiş ki kardeşinin sorumsuzluğundan dem vurmuş, Kv haklı vermeyin altınları. Eşiniz suçlu sorumluluk alsın ödesin borcunu, kışın işi yoksa, başka kışlık bir iş de bulsun çalışsın uğraşsın. Adamı rahata alıştırmayın. Sorumluluk alsın. Abisi aynı işi yapıp para biriktirebiliyorsa demekki çok kötü bir kazancı yok. Madem arsadan pay alıyor çalışsın ödesin

Kaynanana helal olsun kaynanaydi dimi bunu diyen yanlis.duymadim:KK53:

Kaynanani öp basina koy. Onun sozunden de cikma. Kaynin laf etmemis ona olan borcunuz yuzunden. Laf ettigi konu kocanizin tutunamayisi. Yani borcunuzu odediginiz taktirde de ayniniste calistik ben ev aldim o hicbir sey yapamadi der. Altinlari sakin bozdurma. Borc bir sekilde parca parca odenir. Ama topluca altin bir daha zor alinir.

slm canlarım ....Konum şöyle benim 9 tane burma bileziğim var 35 gram bi tane kaynanam takti 40 gram ...esimin abileri kaynımlar sağolsunlar bi arsa almışlar 4 de pay etmek istediler ... bizim durum pek yok esimin eline geldikcede gönderiyordu neyseki esimin işi kışın yok varsa yazin vardir ve yazin ne kazanacaksa kazanır ...bi kaynim durumu cok iyi esimin yerinede ödedi sonra bana verir diye ama adama esim kac aydır bir sey veremiyor geçen kaynimla konuştum bense kardeşimle aynı isi yaptim zamanında ama bn ev aldim kardesim hala bir yere gelmiş degil evinin eşyaları adam akilli yok ne olacak böyle dedi bnde sınır oldum beni biliyorsunuz ve kardesin senin gibi değildi o hep kazandığını evlenmeden once kumara içkiye eğlenceye harcamış geleceği benimle evlendikten sonra düzene koydu yapacak insallah dedim sustuk....konu işte burda başlıyo
acaba satsammi altınlarımı kaynimin parasini veririz kurtuluruz hem boşada gitmez arsaya gidiyor deyip eşime soyledim kabul etti kaynanam asla olmaz oğlum çalışsın ödesin mecbur altınların senindir ve bozdurmam dedi ....kaynanam haklimi. .
Aynı durumda olsam eşimi üzmez bozdururdum ama eşin yerine altın alacak bir tip değil sanırım o yüzden bozdurma eşin dişini sıksın ödesin

İyi de, kardeş kardeşi hakkında yorum yapmış ve üzülmüş kardeşinin haline niye Benin kardeşim böyle diye. Ne var bunda ben anlamadım. Ayrıca her olay olduğunda altınlarım var diye ortaya atarsanız kendinizi, ki kv de çok akıllıymış aferin, o altınlar fazla kalmaz sizde zaten. Ağzınızda bir altın lafı var onlarda gitti mi ne yapacaksınız. Her yerde dillendirmeyin

Kaynanan çok haklı bence satma

Back
X