Ben mi çok iğrenç bir gelin olacağım bilmiyorum ama her zaman yemeği yapmam mümkün değil bir hastalığı yoksa. Gerekirse eşime şirinlikler yaparak onlardan da para alarak ortak şekilde dışarıdan söyler keyfime bakardım. Hatta aşkım çay koysana bize falan derdim gider eşim çay koyardı belki oğluna kıyamaz kalkardı.
45 yaşında kaynana mı olur yabenimki de ayni öyle ama ben kendimi paralamiyorum kendi evime gelirse yaparim ama evine gittigimde aman her seyi ben yapayim havasina girmem.. benim annemde kaynana hic öyle bi köseye cekilip oturdugunu bilmem, aksine sz durun ben yaparim der, yaptirmamaya calissalar bile duramaz.. senin kaynanan gibilerine oldum olasi sinir olurum.. benimkinin yasi da genc daha 45 falan ama görsen 70 yasinda sanirsin öyle bi psikolojide
Biz de yemekleri kaynanam yapar sofrayı temizliği bulaşığı biz hallederiz. Valla bunu da on sene sonra keşfettim her yere yetişmeye çalışıyordum,
İki kadın bir mutfağa sığmıyor zaten.
Elinizden geldiği ve canınız istediği kadar yapın, kendinizide yapmıycam diye şartlayıp gaza gelmeyin.
Ola ki yapmak durumunda kalırsınız, daha çok sinir olacaksınız.
Merhabalar
11 senelik evligim kaynanama gidip kaldigimizda butun evin işlerini ve yemegiydi getir-goturusuydu cay fasli mutlak toplama vs.vs.akşama haşatim cikiyor.Arti cocuklarimla ilgilenmek doyurmak onlara ozel biseyler yapivermek vs.mahvoluyorum.hic mi kaynanalar yemek yapmaz hep baş kosede oturup ayaklarim sisti kilo aldim der!!
Ya arkadaşlar oyle agir hanim ki disari cikip gezemiyordum bi arkadasima gidip oturmaya cekiniyordum.bir kere canima tak etti ciktim geldim ki evde ne yemek var ne bisey sinirlerim tepeme vurdu yahu ben burda senin evindeyim!!bide bi morali bozuk gidip te gec gelmisim diye..
Arkadşlar bu bir senedir aramiz bozuk gitmiyordum esim yine zorluyor bayrama gidelim diye.Gidicem malesef cocuklarimin hatrina.Acaba butun bunlara ragmen kaynanan iyidir diyenlere daha ne diyim ben cok mu anormal dusunuyorum lutfen yorumlar misiniz ? tesekkurler
eksik bilgi vermişim
-Severek evlenip boşananlara şaşiriyorum -demek istedim .
Ha birde sizin tesbitiniz de dogru "belki oğluşuna kiyamayip kalkar "dediniz ya..bir kere esime şu salonu da sen supur de bitsin bu iş dedim!bizimki şaşirdi bi bana bakti bi salona bide annesine bakinca kaynana kostu ver ben yaparim oglum diye yumusak mahcup bir sesle..yok anne olmaz diye vermedi cız-bız 2 dkkada koca salon bitti!temiz oldumu sizce tabiki de hayir ama ben o anda ne hissettim biliyor musunuz ;
sanki "kaynana kalk şu işi yap! demişim gibi agir geldi bana kaynanam da oyle firladi ben utandim..bana o zaman agir gelmisti ama son tartişmamizdan sonra kendine olan saygimi ziru zeber etti
ben 4 sene yakın olmammıza ragmen kadının evinde yemek yemedik , tencereyle yemek ocagın üstünde durur pişmiş , kalın bebraber yiyelim demez, sonrada niye hiç çat kapı gelip yemek yemiyorsunuz der laf soktu , bende ben anneme habersiz gitmem sanmı gelecem anne dedim , ara çağır gelmezsem ozaman konuş dedim. ben kimseye emri vaki gitmem dedim,
çok var böyle insanlar , mumkun oldugunca dışarıda yemek yiyip eve geçmeye çalışın, kafanız rahat eder.
Merhabalar
11 senelik evligim kaynanama gidip kaldigimizda butun evin işlerini ve yemegiydi getir-goturusuydu cay fasli mutlak toplama vs.vs.akşama haşatim cikiyor.Arti cocuklarimla ilgilenmek doyurmak onlara ozel biseyler yapivermek vs.mahvoluyorum.hic mi kaynanalar yemek yapmaz hep baş kosede oturup ayaklarim sisti kilo aldim der!!
Ya arkadaşlar oyle agir hanim ki disari cikip gezemiyordum bi arkadasima gidip oturmaya cekiniyordum.bir kere canima tak etti ciktim geldim ki evde ne yemek var ne bisey sinirlerim tepeme vurdu yahu ben burda senin evindeyim!!bide bi morali bozuk gidip te gec gelmisim diye..
Arkadşlar bu bir senedir aramiz bozuk gitmiyordum esim yine zorluyor bayrama gidelim diye.Gidicem malesef cocuklarimin hatrina.Acaba butun bunlara ragmen kaynanan iyidir diyenlere daha ne diyim ben cok mu anormal dusunuyorum lutfen yorumlar misiniz ? tesekkurler
MAŞALLAH kayinvalidenizin ellerinden operimben kv iş yapmaya kalktığında koca oğlun var ver de yapsın, yorulma sen boşuna; diyorum.
şu an evde görümcem olduğu için yemek ve temizlikle ilgilenmiyorum, o olmasa ufak tefek yardım edebilirim temizlige ama kendimi paralamam. annemin evinde ne kadar yapıyorsam o da.
bazen ters düşsek de o konuda hakkını yiyemem. örneğin, emzirdiğim için oruç tutamıyordum oruç haliyle 2 sabah kahvaltım hazır uyandım, sonra yapma içim rahat etmiyor, bogazımdan geçmiyor dedim de hazırlamadı.
sen torunumu getirdin bana, daha ne isteyeyim dedi hep
Merhabalar
yok tekim daha ikincisi gelmedi.gorumce de evlikayınvalideniz eski kafada yaşıyor, gelin aldım o gelince hizmet edecek mantığına sahip ve öyle gelmiş öyle gider kendisini değiştiremezsiniz, süreyi kısa tutabilirsiniz yada kendinizi yormayacak kolay yapılan yemekleri yapabilirsiniz, tek gelin misiniz evde görümce elti başka kimse yok mu
Hangi kaynana farkli ki klasiklesmis hepsi;Kaynanalar gelin gelcek diye hazirlik yapcagina , gelin gelse de su evi bi temizlese iki kap yemek yapsa diye bekler olmuslar.Merhabalar
Geli bulasik yikarMerhabalar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?