kaynanam mi anormal ben mi?

Biz de yemekleri kaynanam yapar sofrayı temizliği bulaşığı biz hallederiz. Valla bunu da on sene sonra keşfettim her yere yetişmeye çalışıyordum,
İki kadın bir mutfağa sığmıyor zaten.
Elinizden geldiği ve canınız istediği kadar yapın, kendinizide yapmıycam diye şartlayıp gaza gelmeyin.
Ola ki yapmak durumunda kalırsınız, daha çok sinir olacaksınız.

Ah ahh o pembe hayalleri bende cok kurmuşumdur kizken ama hic te öyle olmuyor.bikere kocadan medet beklemek te masum hayalden ibaret kaliyor.kocaniz annenizin evinde tipki bir prens muamelesi gorurken kendi ailesinin yaninda da taşfirin erkegi rolunu usleniyor.Asla yardim etmezler grurlarina yedirmezler benim ki oyle cikti..ha evde yapar bir kac becerebildigi isleri var..cogu erkeginde oyle olduguna sahidim.sizin bahsettiginiz erkeklere layt damgasini vurup adini cikariyolar cnm sen de istemezsin kocanin bu hale dusmesini ..anlayacagin bizim gibilerin basina gelenler kulaginiza kupe olsun.(Ha birde-konu harici nasihatimdir -gercekten sevemediyseniz asla ama asla evlenmeyin cekilmez oluyolar bosuna dememis atalarimiz "bir göz hatiri icin cok gozler sevilir"diye.Ben işine,ısrarina ve dindarligi icin evlenmegi kabul ettim huyuna kendine alistim cok iyi bir arkadaş ,yoldaş ve koca benim acimdan ama hic aşik olamadim.Bu cileleri az cok gelinler cekerler hic olmazsa dopdolu bir kalple evliligin yukunu kaldirmak daha da guclu bir kadin olmak demek bence.Severek evlenenlere şaşiriyorum ben bu durum da dahi ayrilmak istemem asla!!
ilkemiz bu olmali galiba;
Severek evlen!
Evliligini koru!
Saygi goster!
Mesafe koy!

Genelde kaynanamla beraber yapariz ama bebegim kucukken ben genelde onunla ilgilenirdim kaynanam yapardi. Yani duruma gore degisir o hasta olsa ben de yapardim ama bisey yoksa ikimizde de birlikte yapariz.

eksik bilgi vermişim
-Severek evlenip boşananlara şaşiriyorum -demek istedim .
Ha birde sizin tesbitiniz de dogru "belki oğluşuna kiyamayip kalkar "dediniz ya..bir kere esime şu salonu da sen supur de bitsin bu iş dedim!bizimki şaşirdi bi bana bakti bi salona bide annesine bakinca kaynana kostu ver ben yaparim oglum diye yumusak mahcup bir sesle..yok anne olmaz diye vermedi cız-bız 2 dkkada koca salon bitti!temiz oldumu sizce tabiki de hayir ama ben o anda ne hissettim biliyor musunuz ;
sanki "kaynana kalk şu işi yap! demişim gibi agir geldi bana kaynanam da oyle firladi ben utandim..bana o zaman agir gelmisti ama son tartişmamizdan sonra kendine olan saygimi ziru zeber etti

45 yaşında kaynana mı olur ya
Ağlıycam şimdi
38 yaşındayım 3 yaşında kızım var
-
Ama bir dakika
Büyük kızım 13 yaşında şu an
Kaynananız benden 7 yaş büyük
13+7= 20
Demek ki benim büyük kızı 20 yaşında evlendirirsem 45 de kaynana olabilirim
Ama o da 20 de evlenmez
Kemanı hatmetti çello çalacağım diyor
Üniversiteyi Amerika'da okuyacağım diyor
Aklı yok evlilikde
Bakalım kaçsa kaynana olurum

geç sende diğer köşeye uzat ayağını kilo aldım ayağım şiş de yat onun gibi

Haklisiniz
öyle buyugum calişcakta ben oturcam diye asla duramam ki ayni yerde.
Artik canim sikıldimiydi cocuklarimi alip parklara gidecem.
yemek yoksa iş te yok!pide salonuna gidip cocuklarimi doyurup 3 gun sonra evime donucem esim isterse kalabilir
yorulmayi biliyorsam dinlenmegi de bilecegim!yalan yok kitabimda! yoruldum diycem
Akillanmişa benziyorum aşiriligim var mi ??

yılda 1 defa da artık onlara gitmen gerekiyor eşinin ailesi sonuçta. kendini o kadar paralamana gerek yok. normal davran

ben 4 sene yakın olmammıza ragmen kadının evinde yemek yemedik , tencereyle yemek ocagın üstünde durur pişmiş , kalın bebraber yiyelim demez, sonrada niye hiç çat kapı gelip yemek yemiyorsunuz der laf soktu , bende ben anneme habersiz gitmem sanmı gelecem anne dedim , ara çağır gelmezsem ozaman konuş dedim. ben kimseye emri vaki gitmem dedim,

çok var böyle insanlar , mumkun oldugunca dışarıda yemek yiyip eve geçmeye çalışın, kafanız rahat eder.

ben kv iş yapmaya kalktığında koca oğlun var ver de yapsın, yorulma sen boşuna; diyorum.
şu an evde görümcem olduğu için yemek ve temizlikle ilgilenmiyorum, o olmasa ufak tefek yardım edebilirim temizlige ama kendimi paralamam. annemin evinde ne kadar yapıyorsam o da.
bazen ters düşsek de o konuda hakkını yiyemem. örneğin, emzirdiğim için oruç tutamıyordum oruç haliyle 2 sabah kahvaltım hazır uyandım, sonra yapma içim rahat etmiyor, bogazımdan geçmiyor dedim de hazırlamadı.
sen torunumu getirdin bana, daha ne isteyeyim dedi hep

Iyi guzel dersiniz de gun olur devran doner o da benim etegime duser demez miyim a benim ak sacli yasli kaynanam bunca senedir bir tabak yemek yiyecegim diye butun aileye kabus yasattin bak simdi ne guzel yanimdasin ben de 4 kisilik pisiriyorum ama bir tabakta illaki sana dusuyor ozamanlar sen 6 kisilik pisirecektin de bir tabak bana duşe me yecek miydi?Bu tur kaynanalarda akil kitligi var kesin hic geleceklerini dusunmezler yatirim yapmazlar!Allah onu bana beni ona muhtac etmesin belki ben daha once ölürüm kim bilir?iyilik herzaman ustundur.ama o bana duserse kesin ayni evde kalmam yan daire veya bina ayarlayip torunlarini yanina gonderirim.gider gelir olurum.kizi oglu aileleriyle geldiginde hic olmazsa rahatla kalabilecekleri evleride olmus olur beni sıkmazlar.ha Allah vermesin yatalak olsa Allah icin bakarim.kizindan da ileride olursa diger gelininden de yardim beklerim.
Dilegim duam hep saglikli olmalari torunlarinin muruvvetlerini gormeleri onlara kotu sey soyleyemem kendi annem ve babam aklima gelir.
ilkemi oturttum Tavir ve mesafe..geri donus kapisini acik birakiyorum insanlik gorursem yanlarinda kalma zamanini uzatirim kendi bilir!vesselam

BEN anlamıyorum ki beraber yiceksiniz tabiki yardımlaşarak olmalı ne sizin köşeye çekilmeniz doğru ne onun köşeye çekilmesi .Anne bir zahmet şunuda sen doğrayıver de ,herşeye yetişemiyorum de hatta yetişme bir zahmet ağırdan al bu zihniyetteki bir yapıyı

MAŞALLAH kayinvalidenizin ellerinden operim

kayınvalideniz eski kafada yaşıyor, gelin aldım o gelince hizmet edecek mantığına sahip ve öyle gelmiş öyle gider kendisini değiştiremezsiniz, süreyi kısa tutabilirsiniz yada kendinizi yormayacak kolay yapılan yemekleri yapabilirsiniz, tek gelin misiniz evde görümce elti başka kimse yok mu

Anormal değilsin ve ben de bu durumlara karşıyım.
Kimse oğlu ile evlendi diye, elin kızını hizmetçi yerine koyamaz!
Elin erdiğince tabii ki yardım edersin ama evin hizmetini senden beklemesi saçmalık!

Siz de bu bayramda gittiğinizde elinizi birşeye sürmeyin.
Bir şey denildiğinde de "ben size misafir geldim, hizmet etmeye değil" dersin olur biter.
Anlaşılan farklı şehirlerdesiniz.

Ben nasıl kayınvalidem benim evime geldiğinde ona iş buyurmuyorsam, kimse de ben onun evine gidince iş buyurmasın. Zaten kendiliğinden insan düşünüp bir ucundan tutuyor birşeylerin.

yok tekim daha ikincisi gelmedi.gorumce de evli

Hangi kaynana farkli ki klasiklesmis hepsi;Kaynanalar gelin gelcek diye hazirlik yapcagina , gelin gelse de su evi bi temizlese iki kap yemek yapsa diye bekler olmuslar.

Geli bulasik yikar
Gelin yemek yapar
Gelin evi temizler
Gelin cocuklara bakar
Misafirlige degil is yapmaya gidiyoruz gelinler olarak ayni isleri evdede yapiyoruz niye gidiyoruzki..

Sanırım siz kendinizden fazla ödün vermişsiniz zamanında. Şuan da da sizden bekliyor herşeyi Allah yardımcınız olsun dua edinki aynı evde değilsiniz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…