• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaynanam mi anormal ben mi?

Ya arkadaşım benim anneannem 73 yaşında kadın ve asla gelinlerine yüklemez hiçbi şeyi ya. Hatta biz deriz sen otur biz yapıcaz gençler olarak ama o asla oturmaz asla! Yeter hizmetçilik yapmışsın yapma arkadaşım.Hayır bi anda prensese dönüşüp hizmet bekle demiyorum ama bir tek sen yapma. Senin gibi gençleri kaldır beraber yapın ve çocuklarımla ilgilenicem deyip kenara çekil. Çocuklarım var diyosun. İlerde çocuklarının kafasını ben şöyle hizmetçiyim diyerek ütülemezsin böylece. Çocuklarına da annelerinin kendi kararlarını saygı çerçevesinde uygulayan mükemmel bir anne olduğunu göster.

aynen benim anneannem 80 ine gelmis kadindi hastalanmadan once gelinleri gelince kendini parcalardi ne yapsam ne ikram etsem diye. annemler yine oyle gorumcelik ne kelime kardesten farksiz davranirlar, hatta daha bile ustun hizmet ederler eve gelen gelin misafire, ne yazikki gelindir butun isi ona yikalim mantigi bazi ailelerde halen daha devam ediyor tum hiziyla hemde,

Alistirmakla alakali oldugunu dusunuyorum.
Evlendigim gunden bu zamana bi kere bile kendimi biseyler yapma zorunlulugunda hissetmedim.
Hissettirmedim.
Bi kac kez bayram temizligide geldi fln dedi ilk evlendigim zamanlar.
Tutalim bi kadin dedim hic ustume alinmadim.
Sizdede hata var alistirmissiniz

benim kv kendi yapar her şeyi ben anca ufak tefek işlerde yardımcı olurum hiç istemez yemek yapayım falan sizde mümkün olduğunca yapmayın kendi çocuklarınızla ilgilenin illa kalkıp yapacak sonunda size mi güvendi

Bence yemek yapın, evde de olsanız yapcaktınız ama temizlik işine falan karışmayın, ve eşinizden yardım isteyin iş yaparken. Biricik ogulcuklarına kıyamazlar, kalkar yapar kesin. Mesela çok yoruldum bi çay verir misin falan. Bu kadar sömürülmesine karşıyım ama kv olarak senin görevinmiş gibi toplumsal bir bilinçaltı var. Yavaş yavaş kırmak için uğraşın. Onlarla iletişimi kesince başımız göğe ermiyor. Kimse kendini ezdirmesin ama hemen gemileri yakmak da bana doğru gelmiyor. Mesela yemek yapmadığı gün sorsaydınız ya da gitmeden önce anne akşam ben gecikirim sen yemek yaparsın falan gibi bişey söylemeyi denediniz mi? Suçlu değilsiniz kadının öyle olmasında ama düzeltmek için çabalayabilirsiniz.

kaynanan şöyle düşünüyo bence onlar çocuk çocuk geliyor yapsın yesin hesabı. bencede yap ye ama temizliğe karışma bulaşığını yıka evden cık git.

Merhabalar
11 senelik evligim kaynanama gidip kaldigimizda butun evin işlerini ve yemegiydi getir-goturusuydu cay fasli mutlak toplama vs.vs.akşama haşatim cikiyor.Arti cocuklarimla ilgilenmek doyurmak onlara ozel biseyler yapivermek vs.mahvoluyorum.hic mi kaynanalar yemek yapmaz hep baş kosede oturup ayaklarim sisti kilo aldim der!!
Ya arkadaşlar oyle agir hanim ki disari cikip gezemiyordum bi arkadasima gidip oturmaya cekiniyordum.bir kere canima tak etti ciktim geldim ki evde ne yemek var ne bisey sinirlerim tepeme vurdu yahu ben burda senin evindeyim!!bide bi morali bozuk gidip te gec gelmisim diye..
Arkadşlar bu bir senedir aramiz bozuk gitmiyordum esim yine zorluyor bayrama gidelim diye.Gidicem malesef cocuklarimin hatrina.Acaba butun bunlara ragmen kaynanan iyidir diyenlere daha ne diyim ben cok mu anormal dusunuyorum lutfen yorumlar misiniz ? tesekkurler
vallahi bu konuda kaynağının hakkını
yiyemem hiç o oturan tip değil kadın 70 ama kıpır kıpır her kaynana tabiki
hazır konducu değil karakter ile alakalı sanırım ama çay servisinden nefret. ederim emzik gibi sürekli çay servisi ister kaynana

Ah ilk evlendiğim sene banada yaptı aynını sevgili kayınvalidem.
Daha ilk defa mutfağına gireceğim 12 saatlik yoldan onların akrabalarının düğününe eşimsiz gitmişken hem de.... Evine basalı yarım saat olmamışken bir kahkahayla 'geç kızıııııııım tereğin başına yap yemeğini sen de ye biz de yiyelim (ahaaahaaa) oooooh daha terek başından kurtuldum, bıktıydım zateeeeeeen (ahaahaaaaa) diyerek. Ben bütün yorgunluğumla ve şokla anne bi çorba bile mi yapmadınız diyebildim. Kendileri de, ne yapcam sen yapcan ya (ahahaaaa) dedi. Sonra karı koca çıkıp bahçeye gittiler. Ben mutfakta tek bir eşyanın yerini bilmeyerek bakakaldım öyle
O an eşim yok diye sesimi çıkarmadım. 3 gün bildiğiniz kül kedisi gibi dolanıp, üstüne düğüne gidip, üstüne bütün mahalle komşularını ağırlayıp, üstüne bütün mahalle komşularını gezip sonra da üstüne 12 saat yol dönüp ertesi gün tekrar işe başladım ve 1 ay yorgunluk çektim.

Şimdi yapıyormuyum HAYIR.
Hala kıııııııızzıııııım ne yapsaaaak, tüh yemekte yooook diye etrafımda dolanıyor. Bende cevap hazır; benle mi biliyorsun anne yemeği. Ne istiyorsan onu yap diyip hiç oralı olmuyorum. Bayrama evine gidiyoruz yemek yok. Yanlarına işe gidiyoruz, biz dışarda iş yapıyoruz o da yanımıza dikilmeye geliyor yavruuuum sizsiz evlere sığamıyom beeeeeeen diyerek. Sonra eve giriyoruz yine yemek yok.
Artık eşim de anladı, hiç sesini çıkaramıyor bana, hazırlan aşşağı iniyoruz diyor. Gidip yemeğimizi yiyip geri geliyoruz. Zamanında bunu da yapmazdı eşim, kendileri kahvaltılık atıştırıp yerlerdi ben de aç oturur hiç sesimi çıkarmazdım. Artık anlıyor.

Yanlış anlaşılmasın hani evine gidicem kalıcam da bi köşede oturup ayağıma yemeğin gelmesini de bekleyen insan değilim. Girsin mutfağa bişeyler hazırlarken, ben de eşşek değilim şükür, girer anne ne yapılacak diyip yardım ederim. Ama bana hizmetçi muamelesini yapana (ki kendileri hem bana hem de anneme geldiğinde o güzelim poposunu kanepeden kaldırıpta bir kere bakmadı) aynı muameleyi yapıyorum.

Herkese anladığı dilden yani. Annem bile öyle davranmıyor bana. Ki annem diye demiyorum ama fazla dikdatördür kendileri. Kırk yılda bir gidiyoruz diye ne yapcağını şaşırır. Gitmeden yemekler hazırlar bir de sorar kızım şunu yapcam damat yer mi diye! Ne yemek yapsaaaaaaaak diye etraflarda da dolanmaz.

Siz de öyle yapıp ezdirmeyin kendinizi.

cnm en son gun(17 cileli gunun ardindan) yola cikicaz yurtdisindan gelmisiz koli felan hazirliyorum tek basima. Esimin disarda isleri var ve aksam otobuse bincez ist.gelcez o gun bile yemegi bana birakti deliye donmuşum 3 yasinda cocugum ac ve astim hastasi daha atlatamamiş..ben yemek yapamam dedim kayinpedere dunku bir tabaklik yemegi verdim ben ve buyuk oglan kahvaltilik domates felan kestim doyduk.Kucugumu aldim pide salonunun yolunu tuttum 1 saat kadar sonra geldim ev dolu herkes gelmiş caylar demlenmemis diye bir surat tabi icmisler caylarini ama benim evden zamansiz cikisimi gorumcem de kocasida yadirgiyor cunku onlarin gelecegini biliyordum ya beraber cay icecektik..bir bardak bile icemedim haydi otobuse ve cile bitti...annemlere geldim ki beni gozkapaklarimin yariya duştugunu gorunce ici acidi bir hafta annem bana dinlenmem icin bir is yaptirmadi.daha bunlar kabasi teferruata girmiyorum bile beni istemediklerini duşunuyorum gelin degil kole muamelesi goruyorum adeta.Esim ise bana cok bagliydi ses cikarmadigim ve sorun yapmadigim icin ama son zamanlarda onlara karsi kendimi mudafa ettikce onlarin safina gecti bana acimiyor kollamiyor bile.Gidelim hasta felan olursan hastaneye goturrum diyor hadi buyrun ..esimi bile soguttular belki de bastan beri amac buydu,cozemiyorum meseleyi.
Birde oyle disardan yemege kalksak musrif gelin diye duymadik elalem kalmaz biryandan butcemi cok zorlayamiyorum acisi bizden cikiyor.basit yemekleri k.peder yemez k.v.de burun buker
Neyse ki artik ank.benim icin bitti ist.yasiyorum ama gel gorki su bayram seyran şuydu buydu yok mu bunlara sira gelince babamin evine bile degil dağlara kacmak istiyorum.onlari gormek istemiyorum ama dinim icabi kusemem baglantiyi da kesemem.
Kvalidem cok yasli sayilmaz 64 yasinda fakat cok dinc ev islerini cok cok rahat yapar ve 11 yil oncesi daha genc kaynanaydi ama o zamanda ayniydi.Annemle ayni yasitlar ve annem gelinlerine asla boyle yapmaz misafir gibi agirlar.gelinler de canigonulden annemin islerini yaparlar.
Ben k.validemden fazla bisey istemiyorum oglunun iki torununun ve kocasinin yiyecegi kadar yemek yapsin o kadar sadece ocaginin basina gecip yemek pisirmesini bekledim bunu gorumceme de dile getirdim bu konuda muzdaribim diye ama nerde..ikisi bir olup ogluma dolaptaki dondurmayi vermisim de gorumcemin cocuguna vermemisim diye bir dedikodu cikardilar arkamdan ondan patlak verdi.
artik mesafeliyim.halbuki cocuklara paylasin dedim ama gider ayagiz paylastirmak benim icin imkansizdi gorumcenin cocugu ben senin agzinla yemem demiş benim oglan da tmm demis afiyetle yemis.o dondurmada benim dondurmamdi yogunluktan yiyemeyince bari oglum yesin dedim gozum karardi verdim ogluma,dondurmaci da hemen 100 metre ilerde 1 liraya koca kulah veriyor!!Gidip alacagna dedikodu basiyolar arkamdan..
Annemin evinde 15 gun kaldim bir kere telefonla arayip sormadilar esimde bana hesap sorunca is rayinda cikti ki demekki artik cikmasi gerekiyormuş.
Ama artik eskisi gibi mutlu bir cift degiliz malesef!!kina yaksinlar!!
uzun soyledim cok doluyum ve bazen mantiga ihyacim var onuda sizden ogrenmek amaciyla adet gelenek gorenek boyle mi olur nedir bu yasadiklarim mantikli bi cevabi olmali diye kanaatlerinizi ogrenmek amaciyla yazdim sagolun kardesler

Giderken hazir bir yemek alin onlarda yorulmasin sizde herkesinde karni doysun ustune tatlisi vardir olmazsa onuda alin hem misafirlerine ikrm eder Allah baska dert vermesin bulmus sizin gibi becerikli gelini kendini agirdan almis demek ki :)

Başlığı okuyunca kaynana anormaldir diye geçti içimden okuyunca fikrim değişti anormallik sizde bu ne yahu

Kizlar bana soruyodu bugun ne ne yapacan diye bende bilmem derdim bana şunu sunu pisir !yap!et!diye emrivaki soyluyodu nasil karşi gelebilirdim artik?gidip yapiyodum.
ikincisi dondurma gibi basit bi seyden kusup dedikodu cikardilar esimi uzerime saldilar???
ucuncusu ben gunu birlik gitmiyodum ki tmm yemegi yapip cikayim evime gideyim bi gittigimde 20 gune yakin kaliyodum temizlikte yapiyodum.
dorduncusu 8 yilda ayni sehirde kaldik bi gun olsun mutfagima girip yardima ihtiyacin var mi sormadi yer icr dokusturup gec saatlerde cikarlardi ev yakin olmasina ragmen bizde kalmaktan zevk duyardi.Ayyy Vallahi ben normal degilim tmm sagolun kizlar bu konuyu aşamazsam 3 gunden fazla kaynana evinde oldurse kocam durmam!!!

Çok akıllı bir eltim var sürekli kızı ileilgilenir ve geldiği zaman hiç bir şey yapmaz onun olmayı çok isterdim ama maalesef .

Şanslı kv ona kalk demez bile hamile halimle bile benden bekler ..

kizlar benim niyetim artik tavir koymakti..hani olurda ben yanlis yaparim herkes benim gibi ise kimse sorun yapmiyosa ve bu haller normal ise ki(gorumcemin kaynanasi gorumcemi el ustunde gezdirir her isine koşturur) hata yapmayayim diye fikir almakti sagolun canlarim demekki faydasiz cok yorulmusum.memleket ayni olsa boyle ezdirmezdim kendimi herkes kendi adetini iyi bilir.Insanda biraz hasiyet varsa başkasina her ne sekilde olursa olsun zulmetmez.

Ben mi çok iğrenç bir gelin olacağım bilmiyorum ama her zaman yemeği yapmam mümkün değil bir hastalığı yoksa. Gerekirse eşime şirinlikler yaparak onlardan da para alarak ortak şekilde dışarıdan söyler keyfime bakardım. Hatta aşkım çay koysana bize falan derdim gider eşim çay koyardı belki oğluna kıyamaz kalkardı.

Her kaynana bir değil canım sana bana bize bu anlattigin gibi duser benim yengelerimede annem gibi gelinin ayagina cay goturen kislik yiceklerini yapip evine götüren onlar evimize geldiğinde essek gibi yemek yap bulasik yika torunlarla ugras kocayi cek bi kaynana düşer benim kide sagolsun bi bardak su vermedi dogum yaptım da inşallah elime düşmez boşver basta alistirmis olabilirsin ama bu ömür böyle gidecek diye bişey yok

hazir bayram ustu evden bikac pasta borek yap gotur. senin yaptikalrina ek olsun diye getirdim falan de.
dahada hic bisey yapma, icin icini yer eminim hemde kurban bayrami ama yapma. gelen misafir oylece kalsin ortada. muhakkakki sana laf ederler geline bak derler ama gelecegini kurtarmak adina yapma derim.
ve kurban bayraminda asla ve asla ilk gun gitme, ikinci gunde gitme yada gec git. yoksa butun et iside sana kalir.
ben kv evinde taa ilk baslarda butun iyi niyetimle her isi yapiyordum taki annemler misafir genele kadar. annem benim degil kcnin evine misafir geldi, kadin afedersiniz kicini kaldirip hicbirsey yapmadi, yemeginde tarlisinida ben yaptim, annesinden cikmayan gorumce ogun taa misafirlerden sonra geldi. o gun bitti is olayi bende. zaten iki yilda bir gorusuruz, artik onuda gorusmeyip gidince ayaklarimi uzatip oturmayi dusunuyorum. hak edene hak ettigi gibi muamele.

Back
X