• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanam odama daldı, çok utandım...

aman boşver ya kocan o artık senin orada yatak odan artık ona da mı karışacaklar?
istediğiniz zaman yaparsınız o işi.bu işin saati olmaz ki.istiyorsa yine kapı çalmadan girsin manzara hoşuna gittiyse. takmayın yiyişmeye devam:jeyyar::jeyyar:

Sen neden utanıyorsun ki evli iki insanın odasına kapıyı çalmadan daldığı için bence utanması gereken o...

insan yeri geliyor küçük çocuğunun odasına girerken bile kapıyı çalıyor. Kaynananın yaptığı hiç hoş değil.
Ama siz de evde misafir varken - ister hergün gördüğünüz ister az gelen - ev kalabalıkken, odanıza çekilip de en özel halinizi kapı kitli bile değilken yaşamak isterseniz, sorumluluk biraz da sizdedir. insan kimi zaman dalgın olabilir, ya da eve bir çocuk gelmiş ve kapınızı pat diye o açmış da olabilirdi.

ben de iki tarafın ortaya çıkan neticeden utanması ve ders alması gerektiğini düşünüyorum.

insan yeri geliyor küçük çocuğunun odasına girerken bile kapıyı çalıyor. Kaynananın yaptığı hiç hoş değil.
Ama siz de evde misafir varken - ister hergün gördüğünüz ister az gelen - ev kalabalıkken, odanıza çekilip de en özel halinizi kapı kitli bile değilken yaşamak isterseniz, sorumluluk biraz da sizdedir. insan kimi zaman dalgın olabilir, ya da eve bir çocuk gelmiş ve kapınızı pat diye o açmış da olabilirdi.

ben de iki tarafın ortaya çıkan neticeden utanması ve ders alması gerektiğini düşünüyorum.

alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis

Ben en çokta şuna takıldım, acaba bu arkadaş hangi kapıyı kilitleyecek, olmayan kilidimi. Kadın zaten kilit taktırmıyor odaya. Kilitleyebiliyorsanız, kilitleyin. Bu durumda sorumluluk diye birşey yok.

Valla aynı evde yaşıyorsanız ( ki şimdi herkes buna katlanmak zorunda diyecek, bana göre katlanmak zorunda değil,madem kaynana da aynı evde oturmayı kabul etmiş, o zaman ortak yaşama kurallarına uyması gerekenlerden biri de kaynana) hergün gelen aynı kişileri evde beklemek ve hazır olda durmak zorunda değilsiniz. Aynılarını benim kızkardeşim yaşıyor, ne yapsın kız hergün hergün aynı kişiler, onları mı bekleyip dursun. Canı isterse istediği saatte istediğini yaşar, ODASINDA.

HANGı odasından bahsediliyor acaba?BEN KıLıT BıLE TAKMAYA SALAHıYETıM BULUNMAYAN ODAYA ODAM ÖZELıM DEMEM..evet kitlemeli yada bu durumdan rahatsızsaki gayet doğal rahatsız olması ozaman odasına kilit bile takılmasına izin verilmeyecek kadar özgürlüğü kısıtlanan,gıkı çıkartılmayan bi evde daha fazla durmamalı..

Son düzenleme:
Ben en çokta şuna takıldım, acaba bu arkadaş hangi kapıyı kilitleyecek, olmayan kilidimi. Kadın zaten kilit taktırmıyor odaya. Kilitleyebiliyorsanız, kilitleyin. Bu durumda sorumluluk diye birşey yok.

Valla aynı evde yaşıyorsanız ( ki şimdi herkes buna katlanmak zorunda diyecek, bana göre katlanmak zorunda değil,madem kaynana da aynı evde oturmayı kabul etmiş, o zaman ortak yaşama kurallarına uyması gerekenlerden biri de kaynana) hergün gelen aynı kişileri evde beklemek ve hazır olda durmak zorunda değilsiniz. Aynılarını benim kızkardeşim yaşıyor, ne yapsın kız hergün hergün aynı kişiler, onları mı bekleyip dursun. Canı isterse istediği saatte istediğini yaşar, ODASINDA.

odasına kilit bile taktıramıyorsa ona ait midir orası gerçekten? demek ki hiç özelleri yok. yaşanmasına da müsade edilmiyor diğer ev halkı tarafından. bu insanın canını sıkar tabii ki, bu durumda dediğiniz gibi kaynana ortak yaşam kurallarına uymalı kapıyı çalmalı ya da dıraşıdan seslenmeliydi. ortam yaşam kurallarına uymak zaten kişilerin birbirlerine olan sorumluluklarını getirir.

ama bu kurallara uyulacaksa, kapı baca her yere rahat rahat girilip çıkılabilen bir ev insan doluyken eşinizle özelinizi yaşamazsınız. bu da o kurallardandır bence. evde yalnız kalırsınız ya da gece olur herkes odasına çekilir, ya da bir iki öpüş kokuş yaparsınız gizli gizli de ötesi çok büyük risk. kaldıki bu riski de göze almışlar.

dediğim gibi kaynana değil de eve gelen küçük bir çocuk olsaydı onlarla beraber. çat diye dalsaydı odaya...

iki tarafında durumda payı var...

Zorunluklar, zorunluklar...
Allah kimseyi kimsenin eline düşürmesin.
O kaynana ki otursun ayrı ev açamayıp, bu sıkıntıları yaşatan oğlunun halini , azıcık evine sığıntı diye aldığı oğlunu ve gelininin halini, bir odasına bile saygı duyamadığını düşünsün biraz. Odayıda zorla işgal etmiyorlardır heralde. Evet oturuyorsam, oda benim odamdır ve kilidide takarım. Taktırmayan kaynanaya ne denir orası düşünülür.

Zevkten beraber oturmuyorlardır heralde. Bana kalsa da koşa koşa kaçsınlar ordan.

bence de, ev ev üstüne olmaz zaten...ama mecbur kalında insan yapacak birşey yok maalesef

anladığım kadarıyla iki tarafta çalışıyo,şu durumda aşırı denecek bi ZORUNLULUKLARI yok galiba.ben olsam olanla geçinmeyi,saygı duyulmadığım bi evde para birikimi yapmaya tercih ederdim..

Son düzenleme:
Ben, evde değil kardeşimin, annemin kendi odaları, eğer kapı kapalıysa mutfağa bile kapıyı tıklatır öyle girerim. Ayrıca konunun sahibi bahsetmiş aynı kaynana kapıya kilit taktırmalarına izin vermemiş. Ben bunun altında art niyet ararım. Çayını tazeliyim mi diye soracakmış bu ne saçma bir bahane odaya girmek için, o kendi çayını kendi alır icabında. :umursamaz:

çok zor bir durum,ancak bazen katlanılması imkansız görünen şeylere nasılda katlanmak zorunda kalıyoruz,arkadaşa sabır kaynanasınada akıl fikir dilerim:teselli:

seni çok iyi anlıyorum aynı dert bende de var,,bizde beraber oturuyoruz eşimi her sbh işe ben kaldırıyorum ama kayınvalidem yinede saat çalmadan gelip eşimi o uyandırıyo bi kaç kez söyledik ama dinlemiyo her sbh kayınvalidem odamıza girip eşimi uyandırıyo ..daha ne yapabilirz konuşmaktanda anlamıyo onu geçtim düşünmüyorda..aynı evde yaşam olmuyo gerçekten çekilmeyen bi dert oluyor..

kayınvalidemde kaldığım müddetçe asla kayınvalidem odamıza girmez sadece söyleyecegi birsey varsa kapıyı tıklatır ve dısardan söyler.veee biz uyanıncaya kadarda asla sabahları bizi rahatsız etmez.nasıl düşüncesiz bir kayınvaldeniz var öyle...bu arada geçmiş olsun diyeyim.ama sunu belirtmeden geçemeyecegim ev ev üstüne olmaz canım...heleki kayınvalideyle oturma...biraz sıkısın ve krediyle ev alın

ayy canim inanmiyorum ya gercekden feci bir durum ama bencede sen deyil o pat diye odana dalan kayinvaliden utanmali ayip ya okadarda deyil yani:47:

Kayınvalidenizin kapıyı çalmadan,izin almadan odaya girmek istemesi hoş olmamış cidden..
Ama bence siz de biraz dikkat edin,eve misafir gelince sizi salona çağırmaları da normal..Yani eltilerinizin geldiğini duymuşsunuz sonuçta...
Anlıyorum,kanınız kaynıyor ama işte başkasının evindeyken yaşam şeklimiz daha farklı olmalı bence..

çok haklı, tabiki kapıyı çalmalıydı kayınvaliden ama anlık unutkanlıpına gelmiş olabilir, bir daha kapıyı kilitlemeyi unutma:)

utanmana da gerek yok:)

benim k.valide de yıllar önce kendi evimizde sabahın 5'inde sinsice odaya girdi.Ben de Allah büyük ya ondan 1-2 dk önce uyanmışım kendiliğimden.Bize baktı çıktı.Yüz yüze geldik.Hemen eşime söyledim.O da şaşırdı.Kadın ne görmeyi umuyordu anlamadım.Ertesi gün eşime demiş ki p...işe gittimi diye baktım.ben gecelerimi gidiyorum işe anlamadım.Saçma sapan bahane yaratıyorlar hemen.Ama yıllar sonra bir tartışma anında yüzüne vurdum hem de kendi ailemin yanında.kıpkırmızı oldu.Oh olsun..

Back
X