Başlığın bir önemi yok, önemli olan konunun içeriği. Başlık şöyle de olabilirdi. Utanmaz kaynana odaya daldı. Ne değişir.
Arkadaşın utanması gayet normalde, kaynananın utanmaması anormal biraz. Bu kaynana bunu yapıyorsa ben utanmam, o utansın .Hadi diyelim kapıyı kilitledik, bu zihniyeti nasıl değiştireceğiz.
Şöyle örnek vereyim, kayınvalidem biz de kaldığı bir zaman, geceleri biz kapıyı tam olarak kapamıyoruz, aralık kalıyor. Birgün kayınvalide sabah uyanmış ve saate bakmış, saati yanlış görmüş. Daha eşimin işe gitme vakti gelmemişti. Eşimin uykusu ağır olduğu için biraz ,heralde kalkamadı geç kaldı diye düşünmüş. Kapıya gelmiş sesleniyor, bayağı seslendi ve içeri asla girmedi. Kapı aralık olduğu ve uyuduğumuzu bildiği halde.
Yani bunu bilmek için, karı-kocanın odasına girilmezi bilmek için alim olmak gerekmez. Ama girmek için kaynana olmak yetiyor heralde.
Bu durumda bizi o halde de görecek olsa ben kendi adıma kapımı kilitlemem. O gelsin izlesin bakalım ,izleyebiliyorsa, o kadarda utanması vardır heralde.
Siz çözüm olarak kapımı kilitleyim, birşeyde demiyim, kesin çözüm bu diyebilirsiniz tabi ki. Ama ben bu zihniyeti kökünden halletmekten yanayım, çünkü bunun gibi ne sorunları vardır arkadaşın kimbilir.