kaynanam oglumu benden uzaklaştirmak istiyor....

berlinli86

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2011
85
0
36
Almanya
merhaba arkadaslar

ben pazar günü ilk anneler günümü kutladim... esim gitmis oglumla cicek almis, kahvalti yaptik hep beraber sonra da büyüklerimizin yanina gittik... buraya kadar hersey güzel. benim oglum su an 10 aylik ve en raht ettigi yer ev, evde cok güzel kendi basina oynar yuvarlanir... neyse kaynanamlara gittik oglumun uyku saati gelmisti uyumadi yerini yadirgayip aglamaya basladi, bende oglum aglarsa hemen kucagima almayan biriyim bazen artik sadece simarikliktan aglior... kaynanam odaya geldi ne oluyor dedi huysuz biraz uyku saati gectigi icin dedim cocugu aglatma ver kucagima dedi bende hayir her agladiginda kucaga alinirsa evde ben cekiyorum sen degil dedim dedim sonra bana bagirmaya basladi ve cocugumu aldi yattigi yerden bende hayir yeter artik ben yetistiriyorum sen degil dedim kaynanama sesimi yükselttim oda bana bagirdi ve oglumu alip gitti odadan... oglum onun yanindayken bana gelmek istemiyor... esimle konustum bana dediki sen sevgini gösteremiyorsun annem yürekten seviyor dedi o laf beni mahvetti... 3 hafta sonra tr ye bilet almistik oraya gitmeye bile hevesim kalmadi uff ja ne yapcam ben

oğlun emiyor mu canım benm de on aylık kızım var kv çok seviyor o da onu çok seviyor ama ben böyle bi probşem yaşamadım ne kadar ağlasa da başkasında dursa da son durağı benm kimse senn yerini alamaz bence canını sıkma eşin ayıp etmiş gerçekten konuş bu konuyu sonuçta sizin çocuğunuz ama sert tepki vermişsin keşke sesini yükseltmeseydin o körüklemiş bilirsin oğullarını paylaşamzlar sonra da torunlarını :)

Malesef canim dogumdan alti hafta sonraasiri stresden kesldi gene kaynanamlar yüzümden... o kadar fena bir kadinki ogluma annen nerdediye sormaz ismimi söyler ve kendisinede anne dedietmeye calisiyor...ilk zamanlar takmiyordum hattahosuma gidiyordu anlasiyorlar diye ama kadinin yaptiginigördükce artik kriz geciriyom 2 gündür bisey yemedim esimin parasiyla alindigi icin neymis ben oglunun parasini yiyormusum

çatır çatır yerdim parasını inadına. lafa bak oğluşunun parasını yiyomuşsun.
bu laf üzerine öylede bi yerdim kii.. saygısız, görgüsüz, terbiyesiz kadınn..
sen üzme canını, bi evlat en çok annesini arar, onlayken mutludur. gerisi yalan..
o kadını takma hiç, ne moralini bozuyosun onun gibi arsız yüzünden..

ayıp bir şey. sana ve yetiştirmene saygı duymalı.

Son düzenleme:
Takmamak mümkün mü kadin deli ediyor beni biletimi iptal mi etsem diyorum bi yandan da gidim diyorum belki aramiz düzelir kafam o kadar karisikki ayriligi bile düsünmedim degil

oo korkunç birisiymiş kaynanan. cahil işte. eşin çözecek hayatım bu durumu. diyeceksin ki niye bana saygı göstermiyor, niye bana böyle söyllüyor, eşin annesiyle konuşacak biraz çenesini tutması konusunda, yoksa gitmeyeceğini söylersin birdaha. eşin kendi giderse gitsin.

Canım öncelikle seni çok iyi anladıgımı belirtmek istiyorum çünkü benzer problemleri bir çok anne yaşıyor..

Ama anne olarak yanlış demiyimde tam olarak nasıl davranmamız gerektiğini bilmediğimizden bazı kötü durumlar yaşayabiliyoruz.

Mesela oğlun huysuzlanmış yerini yadırgamış vs. o an kucagına alsaydın k.walidene fırsat vermeseydin..

Bu durumda bebeğin çok küçük olmasına ramen annem beni ağlatıyo ama babaannem bana sevgisini veriyo diye hissedebilir.

Çünkü o an şımarıklıktan ağlamamış bir sorunu oldugu için ağlamış ve sende annesi olarak bunu farketmişsin.

Belki o an onun yanına yatıp, senin kokunu alarak uyumasını sağlasaydın ne kadar rahat olurdu ikiniz içinde değil mi?

Bu en küçük örnek.. kimse kimsenin anneliğni yargılayamaz ayrıca ben sadece fikrimi söylüyorum

Bu arada pedagog adem güneşi burç fm de arşivinden dinlersen bebeğinle arandaki bağ dahada kuvvetli olur mutlaka dinlemeni tavsiye ederim

canım yazık değil mi canına
ne demek eşinin parası senin paran
yemek yemekten vazgeçme
sen vazgeçince eşinin paraları bitmeyecek mi
hepsini sen mi yiyormuşsuın
böyle saçmalıklarda gaza gelmemelisin
ayrıca trye gidip tatilini de en güzel şekilde geçireceksin
değişiklik iyidir
bu düşünceleri at kafandan

sen onlara kızıp kendi hayatını mahvedecek kararlar alıyorsun.
sen bu durumlardan vazgeçsen ancak onları sevindirrsin başka bi sonuç alamazsın

ben galiba sadece şu kısma takıldııım
sen sevgini gösteremiyorsun annem yürekten seviyor
sizin doğurduğunuz çocuğu nasıl sizde daha cok sevebilir ki :44:

bu duruma kocan dur diyecek ... Anne o benim karım çocuğum annesi o nasıl sana saygı duyuyorsa sende ona saygı duyucaksın evladıyla arasına girmeyeceksin demeli ....diyebilirse.... amenna

hey allahım
daha neler okucam burda acaba
kaynanaya bak oğluşuymuş
al oğlunu da... töbe töbeee
eşinin arayı bulması gerekiyo
kimse kendi çocuğunu senden daha yürekten sevemez
o çocuğa terbiyeyi verecek olan sensin
al eşini karşına konuş
o da annesiyle konuşsun
yoksa daha çok laf duyarsın kv den

sen önce eşine sonra kaynana çeki düzen vermeye çalış
ayrıca tr ye gelmeyide iptal falan etme
kaynanana uyuz oldum birden bana yapılmış gibi sinirlendim
asla çocuguna karışmasına müsade etme
çocugun uykusu geldiyse evine dön canım
orda uyutmaya çalışma

sonucta sen cocugunun huyunu daha iyi biliyorsun,kaynanan kendini göstermek istemis olabilir,esinin yaninda bunu yapmasida ise yaramis,sevgi gösteren o olmus bu sayede...

ikinci mesajinda yazdigin "2 gündür yemek yemiyorum" lafina cok sasirdim,hayir bunu söyleyen esimni,esinin annesimi
ona ne yahu,afedersin ama sen buna neden cevap vermedin ben anlayamadim,o calisiyor,bende eve bakiyorum,budur bunun cevabi
o zaman esinde desinki" ben kazaniyorum ama o pisiriyor,ben o pisirdi diye yemeyeyim"
böyle bir sacmalik olabilirmi,sende bu lafa alinip ac kalarak kendine zarar vermissin sadece

bilet isine gelince hic iptal etme,görünüyorki sen gitsende kalsanda bir defa tavir alinmis sana karsi,o yüzden git eglenmene bak,kimseyide takma,ayrica yemeginide ye lütfen

Son düzenleme:
ben eşinin, sen sevgini gösteremiyorsun annem yürekten seviyor demesine şaşırdım
eşin ya dolduruşa geliyor yada çocukla ilgilenme şeklinden hoşlanmıyor

uzunbugusu çok güzel anlatmış..
kayınvalide yanında iken sevgini çocuğuna daha çok göstermeni ve kurallarını esnetmeni tavsiye edicem ben de
ayrıca kimse için yemenden tatilinden kesme

Kayınvalidenin yanında oğlunu daha fazla kucağına al.akrabamız senin gibii çocuğuna karşı çok kuralcıydı.babanne daha yumaşıktı torununa karşı.çocuk şimdi babannesini annesinden daha çok seviyor.babannemde babannem.bazen babannesi torunum gezelim dedimi uça uça gidiyor..annesi yollamak istemesede gidiyor.annesini takmıyor bile.kadının tek çocuğu ondan başkada yok.evde tek başına otuyor çocuk hep babannede.güzel birşey aslında babanneni torununla ilgilenmesi.benim kv torununla hiç ilgilenmez çokta katıdır.bazen ilgilensin diye bekliyorum ama hep tersliyor.bir güler yüz görmüyor çocuk yanaşsın babannesine..

Bu durum çocuğun nasıl ağladığına bağlı...

Uzun süredir ağlıyorsa kim olsa dayanamaz ve kucağına almak ister.

Bir sıkıntısı vardır diye düşünür.

Belki kayınvaliden öyle düşünmüştür.

Sen de az değilsin.İçinde tutmuyorsun tabi bu da gene söyleyiş tarzına bağlı.

Eğer bağırarak sen bakmıyorsun ben bakıyorum dediysen o da etkiye tepki olayı savunmaya geçmiştir.

Eğer bağırmadan iyilikle söylediysen buna rağmen o bağırdıysa hata ona elbet.

Eşinin o yürekten seviyor demesini talihsizce buldum.

Demek istediğini yanlış anlatmış olabilir.

Herkes sevgisini aynı derece gösteremez.

Ama bu demek değildir ki sevgisini gösteremeyen yürekten sevmiyor.

Sen annesin tabiki evladını canını ciğerini herkesten çokça seveceksin.

Bu sorgulanamaz bile.

Para yeme mevzusuna gelince...Kayınvalidende biraz patavatsızlık ve dengesizlik var.

Bilmem farkında mı o senin eşin.Yiyorsan eşinin parasını yiyorsun.

Hem eşler arasında senin paran onun parası durumu olmaz.

Sanırım kayınvqliden kayınpederinin parasını yememiş hiç.

Hem bu nedemek ya...para yemek...

hiçbirşeye değil de kucağınıza almamanıza şaşırdım ben.. ister şımarıklıktan, ister ilgi ihtiyacından ağlasın, ben kucağıma almadan duramazdım açıkçası.. daha çocuğunuz bebek denecek bir ayda, yaşında bile değil. onun sizin kucağınıza ihtiyacı var, üstelik yerini yadırgadığı bir ortamda ağlatmanızı doğru bulmadım.. eşinizin tepkisi de bu yüzden olmuş olabilir.. en fazla birkaç ay daha kucağınıza alabileceksiniz zaten, ondan sonra isteseniz de gelmiyorlar.. sadece disiplin uygulamak için, en başta kendinizi kucağınıza almaktan mahrum etmeyin derim naçizane.. bu yaşları çabuk geçiyor..

Hiçbir çocuk babaannesini annesinden çok sevmez (annesinden şiddet v.s. anormal bir muamele görmüyorsa)
Bırakın boşuna uğraşıp dursun, bebeğiniz daha çok küçük, kimden ilgi görürse ona gider, bikaç ay sonra daha net ayırt edecek, kayınvalideniz de çatlayacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…