Bence çok da yerinde olmuş yaptığınız. Eşinizin tepkisi de kendisini ilgilendirir sizi ilgilendirmez.
Altına kıyamazdım, niye bozdurdunuz gibi yorumlar yapılmış. Türk geleneklerinde yeni evlenene, ev kurana, yeni doğan bebeğe, sünnet olan çocuğa vb. altın takılır yada para verilir. Amaç; masraf çok olacağı için gerektiğinde o para yada altın harcansın diye. Turşusu kurulsun diye değil. Bir ihtiyaç olduğunda gerektiği kadar altın yada para harcanır ileride imkan olursa tekrar yapılır. Benim 15 aylık oğlum var ve masada kucağında yemek yedirmek kadar zor birşey yok. Üstelik çocuğun kendi kendine yemeye alışması, motor gelişimini tamamlaması açısındanda uzmanlar öneriyorlar. Çocuğumun altınını ona harcamaktan daha mantıklı ne olabilir ki?
Ayrıca durumumuz çok şükür çok iyi buna rağmen çocuğuma 2 eşofman takımı fazla alırım diye düşünerek eşimin verdiği harçlıkla çoğu zaman kendime birşey almadan dönüyorum çarşıdan. Kv nin bebeğin altınıyla kendine zerzevat alması ne demek oluyor ya? Zorunlu bi ihtiyaç olur ne bileyim ilaç olur birşey olur onu da danışarak yapar. Ama bu terbiyesizlik hatta hadsizlik resmen o çocuğun rızkına göz dikmek olmuş. Çok kınadım çoook