• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanam ve Ben

sandalye için altın satmanız hata ama bebeğinizin altın parasıyla 80 liraya krem alıp sizi salak yerine koyan kaynananız daha hatalı...araba taksiti ödeyene kadar arabasız kalıp ev kirası ödeseniz daha akıllıca olur sanırım,bence kendi dairenize taşınmalısınız sizi tutan nedir?

Doğru soyluyorsun arkadaşım mama sandalyesi ihtiyaç degil ama babaannenin 80 tl verdigi guzellik ! Kremi daha onemli bir ihtiyaç.
Sen gunde 3 ogün kucaginda cocukla yemek yedirmeye ve yemeye calis o zaman anlarsin anyayi konyayı.

QUOTE="melo34, post: 36899022, member: 455402"]Bak kardesim yanlis anlama mama sandalyesi ile buyumedik haliyle bana cok buyuk ihtiyac gibi gelmiyor ama esinin durumu ortada ilerde Allah korusun mama alamayacak gun olur sakla altinini o zaman bozdur[/QUOTE]

Konu sahibi arkadaşım bende ikea dan aldım 50 60 tl arasıydi insallah alabilirsin. Yada yardim edebilirim sana haberin olsun.

Burada bazi arkadaşlar mama sandalyesi için bebeğinizin altinini bozdurmaniz hatali demiş de ben bunda bir hata göremiyorum. Kusura bakmayin benimde yakinda bebeğim olacak ona takilan altinlari ne yapmam gerekiyor nerelere harcamam gerekiyor. Bunun bir prosedürü varda bizim mi haberimiz yok.

Cok ayip kv yaptiklari. Hele de para yok diyip 150 tl bakim kremi almasi cildirar yerinde kim olsa. Amma kes ke en bastan tavrinizi belli etseydiniz.

Altini bozdurmaya ben de kiyamazdim ne yalan soyleyeyim :)
Ama madem sandalye icin bozdurdum gider alirdim sanirim hemen.
Sizin evde bir kredi karti var. Ortak harcama mi yapiliyor? O da kvdende sanirim?
Neyse su saatten sonra yasanandan ders cikarmaktan baska care yok. Demekki kvnin oncelikleri baskaymis diyeceksin.
He bir de aklima gelmisken.. Kucuk cocukla yer sofrasinda daha rahat ediliyor. Yerin musaitse bu sekilde de idare edebilirsin.

Yine de eşine ' kayinvalidenin yaptigini onaylamadigini ama yine de annesine bu kadar tepki vermesinin doğru olmadigini soyleseydin yarin anne oğul barisirlar kabak yine senin basina patlar fitneci gelin diye

valla çok iyi yapmışın eşin de iyi yapmış çocuk kandırır gibi resmen çocuğun altınını almış.....siz karşılıksız bişi istememişsiniz madem o zaman bıraksaydı altınla gayet güzel bi mama sandalyesi alırdınız.....
ne krem meraklısıymış torundan önemli neyin kırışığıymış bu .... valla gece gece sinir oldum :KK62:sen bi daha ondan bişi isteme alallım deme paran yetiyorsa git en iyisini al yetmiyorsa alma ama ona asla danışma

Slm kizlar.3 senelik evliyim.esimin ailesi ile oturuyorum.7aylik bir kizim var.Esimin isleri yaklasik 4-5 aydir iyi degil.Kayinbabam emekli ama halen calisiyor.Suan sadece onun kazanciyla geciniyoruz.yani maddi olarak bu aralar durum pek iyi degil.kredi karti borcumuz var.konu su kizim artik ek gidalara basladi.biz yemek yerken masaya gelmek istiyor.kucagimda oturmak istiyor.Esime ve annesine bebege mama samdalyesi alalim dedim.kv de kart dolu para yok falan dedi.madem kart dolu bende bebegin bir tane kucul altini var onu bozduruyum dedim.kv de altini bozduralim altinin parasini karta yatiralim sen karttan cek dedi.Altini bozdurdu ayrica birde 100 tl verdim onlari karta yatirdi geldi.hadi gidelim dedim kv bu ay cok harcama yapmisiz obur ay alsak olur mu dedi.bende olur dedim.Neyse dun dedim ki hani bu ay m.sandalyesi alacaktik alalim dedim kv kart cok doldu parada yok ben nasil alayim zaruri bir ihtiyac degil yemek yerken. biraz sen tutason biraz ben tutarim dedi.neyse fazla uzatmadim.Sabah kvdem sacima boya almaya gidiyorum diye evden cikti.1-2 saat sonra tel caldi.bir bayan aradi kvdemi sordu yok dedim ne okdu diye sordum biraz once burdan bakim kremi aldi bir karisiklik olmus barkodlarinda onun icin aradim dedi.teli kapattim.cok sinirlenddim.Esimin yaninda dedimki kvdm gelince eczaneden aradilar boyle boyle olmus kremi kaca aldin dedim.45 dedi ama yalan soyledi cunku fisini gordum 80 tlye almisdi.Bende para yok m.sandalyesi zaruri bir ihtiyac degil hemde bakim kremi aliyorsun dedim.Esimde bagirdi falan annesine.kapilara yumruk. atti.biraz fazla tepki verdi esim.sen bu yasta sacini boyatiyorsun krem aliyorsun. sacini boyatacagina namaz kil.
Kuran oku dedi.biraz annesiyle tartistilar.kvdem bize cahilsiniz neyle.neyi birbirine karistiriyorsunuz neymis krem almisim m.sandalyesi.alinmamismis ikisi.ayni sey.degilmis bir suru.soylende.Simdi sorum su siz olsaydiniz ne yapardiniz sizde tepki gostermezmiydiniz bu krem olayina.Sadece esim.annesine fazla tepki gosterdigi icin kendimi kotu hissettim.ortalik karistirir gibi oldum.Esimin.yaninda soyleyemebilirdim ama.esimde farkinda olsun.istedim.Cunku bu ilk degil hamileykende cocuga birsey.alinacakti kvdem yine para yok dedi ama.gitti yine kendine baim.kremi aldi 150 tlye.o zaman.sesimi cikarmadim. esimede soylemedim ama. uzulmustum.Ama ben sustukca bu salak anlama diyor siz olsaydiniz esinizin yaninda mi.soylerdiniz yoksa.sadece kvdenize mi esim.annesine.cok bagirdi o yuzden icim huzursuz kendimi kotu hissediyorum.esimin yaninda soylememin.tek amaci bazi seylerin.farkina varsin istedim.zaten bu kadar tepki verecegini bilseydim.soylemezdim
Merhabalar...
Yazdıklarınızı okuyunca içim cız etti.. Çok üzüldüm durumuna, Allah kolaylık ve sabır versin..
Keşke hiç kayınvalidene danışmadan, çocuğunun altınını bozdurup alsaydın mama sandalyesini...
Kayınvalidenin bakımlı olması sorun değil, herkesin kendi tercihi. Fakat gelip de torununun rızkını kremlere vermesi, beni çok kızdırırdı..
Eşin zaten gereken cevabı da vermiş annesine.. Bence bir an önce kendi düzeninizi kurmaya çalışın...

k.validenin elinden kredi kartını almazsanız çok borca girersiniz siz daha.. keşke altını bozdurmuşken gidip alsaydın..

Burada bazi arkadaşlar mama sandalyesi için bebeğinizin altinini bozdurmaniz hatali demiş de ben bunda bir hata göremiyorum. Kusura bakmayin benimde yakinda bebeğim olacak ona takilan altinlari ne yapmam gerekiyor nerelere harcamam gerekiyor. Bunun bir prosedürü varda bizim mi haberimiz yok.
size katılıyorum o bebeğin hediyesi ve dar zamanda onun için harcanmalı gerekirse bez ıslak mendil mama için bile bozdurulAbilir.....elimde altın varken neden bebeğimle sersefil yemek yiyeyim

sanki gelin tasarruflu olsa kv allah razı olsun mu diyecek? demediği aksine gelin kısarken onun 80 tl krem aldığı malum....
ki bunun tasarrufla alakası yok bayağı utanmadan bebeğin hediyesini kendi için kullanmış bencil..........
ayyyy yolasım geldi

Esinizin ailesi bir aileyi daha gecindiriyor ve zorlanmis olabilirler bu durumda almak zorunda degiller cunku gerçekten olmazsa olmaz bisey degil. Tek sorun mama sandalyesi icin sizden para alip baska yerlere harcamasi. Esinizin fazla tepkisine gelince esinizle konusup siniri gectiginde annesinin gonlunu almasina vesile olabilirsiniz ve bence siz de bi gidip konusun. Onun adına ozur dilerim oyle bi tepki verecegini bilsem soylemezdim onun yaninda diye. Ikiniz de kv denize hesap soramazsiniz cunku o cok gurur kirici olmus. Dedigim gibi tek sorun sandalye icin sizden aldigi para. Yuzyuze bakiyosunuz hergun yani en kisa zamanda cozmeye calisin derim yoksa beraber yasamak iskenceye dönüşebilir.

Kayın validenizin yaptığı gerçekten çok ayıp, bence kendinizi kötü hissetmenizi gerektiren bir durum yok.

Eşinizle annesi arasına karışmayın bence. Bu arada sabrınızı takdir ettiğimi de bilmenizi isterim...

Iyi yapmissin bence esin ne oldgunu gorsun yazik gunah bir kreme hicbirzmn 80 lira vermedim calistgim halde param oldgu halde

ya çok haklısınız aslında ama sizin geçiminizide onlar karşılıyor, onlar bunu yaparken kendine aldığı bişeyi çok görmek ne bileyim, vefa derler ya hani, eveeet hoş olmamış yapılan ama ne bileyimm, bana bu noktası biraz rahatsız edici geldi

Bence çok da yerinde olmuş yaptığınız. Eşinizin tepkisi de kendisini ilgilendirir sizi ilgilendirmez.
Altına kıyamazdım, niye bozdurdunuz gibi yorumlar yapılmış. Türk geleneklerinde yeni evlenene, ev kurana, yeni doğan bebeğe, sünnet olan çocuğa vb. altın takılır yada para verilir. Amaç; masraf çok olacağı için gerektiğinde o para yada altın harcansın diye. Turşusu kurulsun diye değil. Bir ihtiyaç olduğunda gerektiği kadar altın yada para harcanır ileride imkan olursa tekrar yapılır. Benim 15 aylık oğlum var ve masada kucağında yemek yedirmek kadar zor birşey yok. Üstelik çocuğun kendi kendine yemeye alışması, motor gelişimini tamamlaması açısındanda uzmanlar öneriyorlar. Çocuğumun altınını ona harcamaktan daha mantıklı ne olabilir ki?
Ayrıca durumumuz çok şükür çok iyi buna rağmen çocuğuma 2 eşofman takımı fazla alırım diye düşünerek eşimin verdiği harçlıkla çoğu zaman kendime birşey almadan dönüyorum çarşıdan. Kv nin bebeğin altınıyla kendine zerzevat alması ne demek oluyor ya? Zorunlu bi ihtiyaç olur ne bileyim ilaç olur birşey olur onu da danışarak yapar. Ama bu terbiyesizlik hatta hadsizlik resmen o çocuğun rızkına göz dikmek olmuş. Çok kınadım çoook

Back
X