kaynanam ve cocuk bakma

Neden "Ben kışları çalışmak istediğinde aynı evde kaldığınız benim çocuğuma bakmamıştımız. Madem onların çocuğuna bakacaksınız, onların evinde kalmamız daha uygun olur" demiyorsunuz? Veya eşinize neden dedirtmiyorsunuz? Eşinize bu konuyu açarsanız aranız bozulur diye mi?
Aynen kadin geceleri aksam yemegine niye geliyor o zaman
Oğlunun torunu patlican kızdan torun can
Gelini evde oturup kendine hizmet etsin kızı rahat rahat çalışsın
Nefret ediyorum böyle düşünenlerden

Yok canım ben kendisiyle bir tartışmaya yada polemiğe girmedim hatta onun benim yorumumdan alıntı yapıp bana yazdıklarını bile okumuyorum ki şu hamile halimle gerilmeyeyim diye.
Ben hep şunu derim "Bir insanın fikri neyse zikri de odur"
Evet dediğiniz çok doğru ülkemiz insanında Empati kurma yetisi ve İroni anlama yeteneği maalesef ki yok.Herkes olaylara kendi tarafından ben merkezli sübjektif yaklaşarak bakıp yorumluyor. Yapım gereği biraz agresif fakat İroni yaparak olayları kendi açımdan irdeleyerek eğlenceli hale getirip karşımda ki kişiyi yumuşatmak ve sakinleştirmek gibi bir huyumda var.
Fakat burada konu açan bazı bayanlar ne yazık ki sadece istediklerini duymak yada okumak istiyor. Eleştirye tahammülleri de yok.
Malum dediğiniz gibi alınganlık göstermiş olabilirim çünkü hamileliğimin son evrelerindeyim 2 gündür de az biraz sancım ve açılmam var.Tüm günüm sıcaklardan mütevvelid evde internet başında KK da geçiyor.
Amacım burada milletle uğraşıp ego tatmin etmek değil.
Genelde konulara tarafsız ve objektif yakalşarak yorum yapıp yıkıcı değil yapıcı olmaya özen gösteririm.
Fakat ne yazık ki arada sırada samimiyetimi kendi zikrine göre algılayıp hamile olduğumu gördükleri halde bana karşı savunmaya geçen kelimelerini hakaret boyutuna kadar getirenler oluyor.
Önceleri bu hakaretleri polemiğe çevirip karşılıklı atışmalara giriyordum KK yönetimi tarafından bir kaç kez banlandıktan sonra birebir de kimseyle atışmaya girmemeye gayret ve özen gösteriyorum.
Not; Sizin üzerinizden içimi döktüğüm için lütfen kusura bakmayın :KK66:
Sen bir de beni hamileyken görecektin, sen yine iyisin ben bildiğin chucky dim :KK70: :KK70:
Forum da oluyor böyle şeyler normaldir, birbirimizin mimiklerini görmüyoruz. Hayırlı doğumlar bu arada bebişin sağlıkla gelsin inşallah :)

Sen bir de beni hamileyken görecektin, sen yine iyisin ben bildiğin chucky dim :KK70: :KK70:
Forum da oluyor böyle şeyler normaldir, birbirimizin mimiklerini görmüyoruz. Hayırlı doğumlar bu arada bebişin sağlıkla gelsin inşallah :)
Amin canım inşaAllah.
19 yıl aradan sonra tekrardan annelik duygusunu yaşayacak olmamın verdiği bir heyecan ve korkum var :o
Chuky demişken bebeğim kesin öyle olacak gibi düşünüyorum :D
Hhahahah :D ay nerden aklıma getirdin seyredesim geldi zamanın da seyretmeyi çok severdim.

Amin canım inşaAllah.
19 yıl aradan sonra tekrardan annelik duygusunu yaşayacak olmamın verdiği bir heyecan ve korkum var :eek:
Chuky demişken bebeğim kesin öyle olacak gibi düşünüyorum :KK70:
Hhahahah :KK70: ay nerden aklıma getirdin seyredesim geldi zamanın da seyretmeyi çok severdim.
Aman seyretme şimdi, doğumdan sonra bakarsın gerçi bir müddet bebiş rahat bırakmaz ama :)
Ben hala bakamam o filme :D

Aman seyretme şimdi, doğumdan sonra bakarsın gerçi bir müddet bebiş rahat bırakmaz ama :)
Ben hala bakamam o filme :KK70:
Yok canım ben filmlerden çok etkilenmem genelde.Geçen gün Brad Pitt'in son filmi dünya savaşı Z'yi seyrettim çok etkileyici bir filmdi.
Zombi filmleri vazgeçilmezimdir zaten.
Bebek rahat vermez kısmı için de ben bebeği bir ayak bağı yada hayatı engelleyici bir unsur olarak görmüyorum.
Kızımı büyütürken de çok rahat bir hayatım oldu.Bebeğime göre yaşamam bebeğimi kendime göre ayarlarım.
Bu benim 3. Gebeliğim az biraz tecrübem var ama yaş 40 olunca biraz panikatak sorunları oluyor arada ;)

Öf bu dert yığını kaynana kışları neden sizde kalıyo?Yazları memlekete dönebiliyosa kışları da orda kalsın bela mıdıır nedir bu kaynanalar yahu.Neden keni evlerinde kalmazlarki.......................

Annenize torun baktiranlar calismadan mi annenize baktiriyor anlamadim. Herkes kendi cocugunu kendi buyutmek ister. Kendi kurallari ile kendi disiplini ile. Ama sartlar calismaya zorluyor malesef. Yasli olduklarini, bakmak zorunda olmadiklari konusunda haklisin. Hatta ben bakici tutup anneme sadece basinda durmasini rica etmeyi dusunuyorum. Bir yastan sonra kollarinda derman kalmiyor insanin. Ama herkes kendi baksin demek cok acimasizca. Kim istemez ki kendi bakmayi. Calismadiginiz icin bu kadar rahat konusuyorsunuz bence.
Canim ogle kisiler var ki, cocuklarini annelerine birakip tatile cikiyorlar. Hadi insan bunalir 1-2 gunlugune gider amenna... ama inan okadar rahat insanlar varki baslarina atip atip giden. Asil onlara kiziyorum. Yoksa herkes lazim oldukca baktirir ki insan ihtiyac duyuhor gercektende biraz olsun birilerin bakmasina ve dinlenmesine.
Abartanlar icin diyorum.

Kendi kızının yavrusuna bakmak ile gelininin yavrusuna bakmak çok farklıdır.

Kızının evladına bakınca öyle çok fazla trip kural v.s olmuyor. Olsana karşılıklı anlaşıyorlar.
Gelinde öyle olmuyor.
..

Ve ayrıca bu yüzden trip atılmaz. O zaman bakamıyordu, şimdi bakabiliyor hepsi bu.

Canim ogle kisiler var ki, cocuklarini annelerine birakip tatile cikiyorlar. Hadi insan bunalir 1-2 gunlugune gider amenna... ama inan okadar rahat insanlar varki baslarina atip atip giden. Asil onlara kiziyorum. Yoksa herkes lazim oldukca baktirir ki insan ihtiyac duyuhor gercektende biraz olsun birilerin bakmasina ve dinlenmesine.
Abartanlar icin diyorum.

Daha dün bebekle tatil nasıl olur ki diye konuşurken annem bize bırakır gidersin dedi. Yok ben özlerim, kedimi bile özlüyorum dememe rağmen kafanı dinlersin iyi olur dedi. Anneler baktıktan sonra kimseye laf düşmez bence. Anneler de inanın bakamayacak durumda olunca söylüyorlar. Benim annem diyor, benim kollarımda derman kalmadı sürekli bakmak için siz bakıcı tutun ben başlarında dururum böylece güvenli olur diye.
Yani sizin durumunuz nasıl bilmiyorum. Anneniz çok mu eziliyor, sesini çıkaramıyor mu bilmiyorum ama kendi annenizin örneğinden genellemeseniz keşke. Herkesin annesi ile olan ilişkisi aynı olmuyor. Abartanlar da anneleri izin verdiği ölçüde abartıyor sonuçta. 1 haftalık tatili misal abartı gördüğünüzü anlıyorum ben bu durumda ama 1-2 günlük tatil mi olur?

Kendi kızının yavrusuna bakmak ile gelininin yavrusuna bakmak çok farklıdır.

Kızının evladına bakınca öyle çok fazla trip kural v.s olmuyor. Olsana karşılıklı anlaşıyorlar.
Gelinde öyle olmuyor.
..

Ve ayrıca bu yüzden trip atılmaz. O zaman bakamıyordu, şimdi bakabiliyor hepsi bu.

Konu sahibi kayınvalide ile yaşıyor yani aynı evin içinde yaşadığı ve zaten kurallarına ortak olduğu torununa bakmıyor. Ve görümcesinin çocuğunu da eve getirip bakma durumu var ki bence küfür gibi. Çok istiyorsa kızının evinde kalıp bakabilir mesela. Onun dışında kvnin kendi evinde yaşadığı bir durumda ben de sizin gibi düşünürdüm. Oğlununkine bakmayıp kızınıkine bakabilir kendi keyfi. Ama oğlunun evinde yaşayıp, onunla yaşamaya razı gelmiş gelininin çocuğuna bakmaması büyük ayıp. Bunun üzerine oğlunu reddedip kızının bebeğine bakmayı kabul etmesi de katmerli ayıp.

Daha dün bebekle tatil nasıl olur ki diye konuşurken annem bize bırakır gidersin dedi. Yok ben özlerim, kedimi bile özlüyorum dememe rağmen kafanı dinlersin iyi olur dedi. Anneler baktıktan sonra kimseye laf düşmez bence. Anneler de inanın bakamayacak durumda olunca söylüyorlar. Benim annem diyor, benim kollarımda derman kalmadı sürekli bakmak için siz bakıcı tutun ben başlarında dururum böylece güvenli olur diye.
Yani sizin durumunuz nasıl bilmiyorum. Anneniz çok mu eziliyor, sesini çıkaramıyor mu bilmiyorum ama kendi annenizin örneğinden genellemeseniz keşke. Herkesin annesi ile olan ilişkisi aynı olmuyor. Abartanlar da anneleri izin verdiği ölçüde abartıyor sonuçta. 1 haftalık tatili misal abartı gördüğünüzü anlıyorum ben bu durumda ama 1-2 günlük tatil mi olur?
Bizimmi normal derecede de annem bakmaktan memnun. Annem yasli diye ben kiyamiyorum.
Bilmiyorum valla bacim. Belki cocugum yok ondan oyle diyom.

Meraba arkadaşlar kaynanam yazın memleketinde kışın da bizimle kalıyor zamanında oğluma bakarsa en azından kislarida olsa çalışacağımı soyledigimde herkes kendi çocuğuna baksın bakamam demişti bizde saygı duyduk ustelemedik şimdi çok şükür oglum okula başlayacak kızımda 1.5 yaşında gel gelelim kaynanam gorumcemin kızına bakacakmis bi yandan ne hali varsa görsünler diyorum bi yandanda bilmiyorum işte haksızlık gibi geliyor siz olsanız ne düşünürsünüz
baksin ama kizinin evinde

Konu sahibi kayınvalide ile yaşıyor yani aynı evin içinde yaşadığı ve zaten kurallarına ortak olduğu torununa bakmıyor. Ve görümcesinin çocuğunu da eve getirip bakma durumu var ki bence küfür gibi. Çok istiyorsa kızının evinde kalıp bakabilir mesela. Onun dışında kvnin kendi evinde yaşadığı bir durumda ben de sizin gibi düşünürdüm. Oğlununkine bakmayıp kızınıkine bakabilir kendi keyfi. Ama oğlunun evinde yaşayıp, onunla yaşamaya razı gelmiş gelininin çocuğuna bakmaması büyük ayıp. Bunun üzerine oğlunu reddedip kızının bebeğine bakmayı kabul etmesi de katmerli ayıp.

Durum bu anlattığınız ise evet gerçekten haksızlık.
O zaman net tavır sergilenmeli.

Ben okurken sinir oldum. Kesinlikle kabul etmeyin, gidip kızında kalsın, bu kadar adaletsizlik olur mu ya. Her şeyi açık açık söyleyin, size haksızlık yaptığını ve artık onda kalması gerektiğini açıkça söyleyin hiç çekinmeyin, siz sinir olacağınıza o biraz rahatsız oluversin bir zahmet.

Back
X