kaynanam ve eşim.. başına böyle bir olay geçen arkadaşlar yardım edin lütfen

Eşin olan herşeyi görmüş ve senin bir suçunun olmadığını anlamış ki ailesiyle ters düşmüş, ki eskiden de sorunları varmış zaten kendini buna sebep görme öncelikle. Sonrasında bu esrar konusuna gelirsek, bence eşini tedaviye ikna et, bağımlılık yaptıysa çünkü her gün içiyor demişsindir ki bağımlılık yapmıştır diye tahmin ediyorum. Bunun cezası da var falan...senin için onca şeyi yapmış bir insan, senin için bundan da vazgeçsin.

Eşine destek olman gerekir, ondan kaçman iğrenç bir insanmış gibi bakman ve davranman onu senden soğutabilir. Bence şimdi senin ona sarılma zamanın, ikna edemeyeceğini sanmıyorum. Seni seviyor bu adam. İkna et eşini tedavi olsun ve bıraksın....

Onun dışında bence hiçbir problem yok kendini yok yere üzme, sadece eşine destek ol, onu bu durumdan kurtar.

Bir sürü problemi birlikte aştık de lütfen ben çok üzülüyorum, sağlığından şüpheleniyorum iki tane çocuğumuz var de....onu sevdiğini söylee....tatlı dille ikna et...

Bu konuyu okuyunca, aklima hani su supermen kocasi olan, 2 haftada dublex ev yaptiran.
Karisina 1 yilmi 2 yilmi hatirlamiyorum simdi, elini surmeyen ama coook seven bir adam vardi.
Akilma o geldi.
Konu Sahibi arkadasin kocasida supermen gibi, madde kullaniyor ama hiiiic bir sekilde belli olmuyor.

Bilmiyorum eger gercekten oyleyse internette degil, Doktorlarda care arayin

merhaba canim,ben de benzer bir olay yasadim esimin ailesiyle,esim de trabzonlu..kaynanam kizkardesinin kizini istemis esim icin o da kardes görüyor kuzenini istememis.bana hep bir laf sokmalar,begenmeme oldu,canakkaleliyim ben,eltim ordulu,görümcemin esi zonguldakli bi tek ben karadenizli degilim.memeleketimle ilgili elestiriler hic begenmemisler vs.en büyük sucum cocuklarima cok düskün olmam ve yemek tarifi icin kaynanami aramamam..en son bosatmaya calistilar,esim hepsine hadlerini bildirmis,hic biriyle görüsmüyorum cok da rahatim,esime derdim laf sokuyorlar,ayrim yapiyorlar diye inanmazdi,kendi gözüyle gördü ve beni hic zorlamiyor görüs diye ve kendisi bile anneni ara,ihtiyaci var midir diye israr edersem ariyor..senin esine de bravo,cok iyi yapmis cünkü haketmisler,sakin vicdanin rahatsiz olmasin,insan olsaydilar da esinden de senden de saygi,sevgi görseydiler..esin icin dua et ve nasil birakir diye uzmanlarla görüs ve küs durma,yaninda destek ol,daha fazla ilgi sevgi göster yalniz birakma,o maddeye yönelme ihtiyaci hissetmesin.Allah yardimcin olsun canim.

benimde aklıma ilk o geldi.

bence sizin en büyük hatanız cinsel açıdan onu reddetmiş olmanız.kendinizden uzaklaştırmışsınız iyice.ona destek olup onu esrardan kurtarmaya çalışmak yerine tamamen yalnızlaştırmışsınız.eşiniz sizin için tüm ailesini silmiş ama siz ilk gördüğünüz yalnışta eşinizi tek başına bırakmışsınız.

olanlar için kendinizi suçlamaktan vazgeçip eşinizin yanında olmanız gerekir.benim abimde kullanıyor yıllardır üstelik onunda 2 kızı var,bağımlılık oldugunu düşünmüyorum ama tasvip ettiğimide söylemem.ancak eşinizi mutlu etmeye çalışıp esrardan uzaklaştırmanız gerekirdi bence.

burada ki hatayı kendinizde aramalısınız.eşinizden özür dileyip destek olmalısınız bence.

Ayda bir "übermensch" kıvamında kocalara sahip hatunlar geliyor, anlatıp anlatıp üyelerin ağızlarının sularını akıtaraktan gidiyorlar.

Hele de anlatmanıza anlam veremediğim yatak performansınızdan sonra geçenlerde hamileliği sebebiyle 3'ten 1'e ani iniş yapan bayanın serzenişleri aklıma geldi. Umarım burayı okumaz.

Helal olsun yani ne diyelim, bu topikteki kadınların yokluğundan şikayetçi oldukları tüm meziyetler senin eşte toplanmış, Allah arttırsın.

Esrar meselesine gelince bence çok önemli, madem eşiniz orucunu yemeyecek kadar dindar(dindarlığı benim çıkarımım) o zaman bu yönde eşinizin dikkatini çekin, günahından bahsedin filan. Onu tedaviye mutlaka ikna edin.
.

Son düzenleme:
Baştan ilgiyle okuyordum ama sonradan konu kendini ele verdi. Evde böyle süper kahramanın varken buralara konu açma kardeşim. O birşey yapamıyorsa biz ne yapalım

arkadaşımın babası tam 75 yaşında hala içiyor bu mereti....içki içmez,sigara içmez,namazını kılar ama bağımlı:18::18::18:

hayır canım öldürdü demedimki dayılarını yaralmış .öldürme falan kesinlikle yok ...bu arada okuyup böyle güzel bi paragraf yazdıgın için teşekkür ederim çok saolun .

Ilk olarak sizin sorununuzla alakali yazacagim;
Eger saglikli bir yuva, iyi giden bir evlili istiyorsaniz, esinizin en kisa zamanda tedevi olup bundan kurtulmasi gerekiyor.

Ikinci dile getirmek istedigim konu ise su;
Bagimlilik yaratan, akli melekelerin kullanimi azaltan, bir nevi akli örten ve kisinin davranislarini normal disina cikaran her türlü madde tehlikelidir!!
Bu tehlike hem cevreyi hem de insanin kendi sagligini icermektedir. Akli melekelerinin kullanimi azalan yada yok olan insan potansiyel olarak her türlü seyi yapabilecek insandir.
Bu, her kullanimdan sonra mutlaka bir sorun cikacak anlamina gelmez ama o potansiyel oldukca yüksektir.
Yasadigimiz zamanda normal olmayan olaylar karsisinda, kimi zaman kisisel saygi, kimi zaman anlayis!, kimi zaman sorun cikmiyor bahaneleri ile ses cikarilmayip normalmis gibi karsilanmasini anlayamiyorum.
Insanin akli melekelerini ister az ister cok kaybetmesine neden olan maddeler zararli ve tehlikelidir!

weiss çok doğru söyluyorsunuz bende bunu yazmak istedim tavrımı koydum 3 aydır aramız çok kötü ...çok dik kafalı çokk desemki ayrılalım ayrılır.ölelelim inanın beraber ölür ne bılm çok değişik biri.ben buraya yazmamakdaki amaç kötülük yada iyilik mevzusu değil ...bu mereti nasıl bıraktıracam nasıl ikna edcem fikir almak istiyorum sadece

sizi anlayamadım .süperman derken neyi kastediyorsunuz ?.neresi süper ? ben orada okadar iyi açıkladıgıma eminimki eşim benım ıcın bazı şeyleri yaptı doğru ama aynı olayı kendi annesi,babannesi tarafından eziyet gördüğündede yapmış .kaldıkı eskiden gelen eşimin ailesine kardeşlerine kinii.bumu süpermanlık?.yada iş yerindeki olaymı nedir? ...superman olsa eksiksiz kusuruz olsa o uyuşturucu illetini kullanmaz çocuklarını karsıını düşünür.daha bır kere özür dilemedi adama ben yada o illet diye sorsam emınım o der geçer.!!bumu süpermanlık yazıklar olsun

reddettim cünkü dedimya yanımda başka adam yatıyor yahu sanki ...onu içince değişik bi piskoleji oluşuyor bende :S farklı ınsan gelıyormuş gibi bılmıyorum

konu sahıbı gercekten konuyu gereksız yere uzatmıssınız .kayınvalıdenız mı eltınız mı esınıze mesaj atan kadın mı yoksa esınızın esrar kullanması mı !

sorununuza odaklı degıl de tum hayatınızı ozetler gıbı olmus,kısacası sadece sorununuza odaklansaydınız daha ıyı olurdu neyse ;

anladıgım kadarı ıle sorununuz esınızın esrar kullanması .eger tek problem bu olsa

esınıze tedavı olmasını teklıf edın .

yalnız benı yanlıs anlamaz ısenız ,konunun en basından esınız de bır problem oldugunu hıssetmısdım kı ,konunun sonun da

esınızın esrar kullandıgını okudum .bellı kı esınızın gecmıse dayalı sorunları var .babannesıne 10 yasın da ıken kafa tutan

hatta tum aılenın 10 yasındakı cocugun yaptıklarından korkması fılan ,esınızın de pek normal olmadıgını dusundurdu bende .

gırdıgınız konunun ıcerıgını bosaltmadan once,keske asıl sorununuzu en basda boyle belırtseydınız .

Eşin mükemmel briymiş.
Anlaığı kadarıyla sadece dertlenince alıyormuş esrarı.
Yatak ambargosunu koyunca adam iyice dertlenmiştir.

Üzüntüsünü giderin ki maddeyi de bırakır belki.

Günahından felan bahsedin.....

Niye milletin piskolejisine geldi ki iş şimdi?

Kısa zaman önce burada sizin gibi uzunca bir içerik girip, kocasının üstün meziyetlerini yazan bir üye vardı, insanların aklına bu geldi normal olarak ama size bir suçlama yöneltmedik. Yalnızca gereksiz ayrıntılarla konuyu boğduğunuz için eleştirildiniz.

Son düzenleme:
Bence arkadaş gereksiz ayrıntılara girmemiş.

Olayları anlatmış ki aslında eşinin neden madde bagımlısı oldugunun altını çizmeye çalışmış.

Anlamıyorum ki hemen herkese bir saldırı bir aşagılama.
İsteyen istediği şekilde yazar, dertsiz insanı dahi dertli yapar bu tavırlar.
Adamın iyiliği bile dert olmuş malesef

Arkadaşım belli ki eşin yaşadıklarından dolayı psikolojisi bozulmuş ve bir arayış içine girmiş.
Bu da madde bagımlılıgı ile sonuçlanmış. Ben cezaevindeki dönemde alıştıgını düşünüyorum.
Çünkü 16 yaşında bir genç çok agır şeyler yaşamış.

Her zaman diyoruz ergenlik çok tehlikeli zamandır asıl kişiliğin oturdugu zamandır ve o zamanda yapılan yanlışlar
insanın hayatına mal olur...

Şimdi yapman gereken önce psikolog ya da psikiyatriste gidin. Eşini en azından bunun için ikna et.
Eminim ordaki terapilerle bir şekilde ikna olanacaktır sonra da asıl tedaviye başlanmalı...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…