• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

(kaynanam) yardım edin sizce ne yapmalıyım

Arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Kimseye derdimi anlatamıyorum arkadaşlarım var ama onlara açılamıyorum. Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var , kısaca konuyu size anlatayım 10 ay oldu eşimle evleneli kaynanamla altlı üstlü oturuyoruz. Sorun şu kaynanama biri oturmaya gelsin hemen bizi çağırıyor ben çalışıyorum işten yorgun geliyorum bazen gitmek istemiyorum. Kaynanam surat asıyor , eşimde kaynanama biri geldiği zaman yani bazen yapıyorum yorgun oluyorum gitmek istemiyorum bu yüzden ilk başları hep tartışıyorduk şimdi artık eşimde böyle davranışıma alıştı ama yinede arada ufak tartışmalar oluyor. Kaynanamın birde şu huyu var gezmeye gidilecek bana sormadan gidilecek kişiye haber veriyor geliyoruz diye . hemen apar topar işin yoksa hadi gel gidelim demesi beni sinirimi bozuyor . bir kere uyardım onu ya benim işim olabilir plan yapabilirim bana sormadan karar verme diye ama yine aynı ne yapayım tekrar konuşsam mı? Bir yere gidilecek onu istediği zaman illa gidilecek. Bide bayramlarda 1. gün ü eşimle biz bayramlaşma’ya çıkıyoruz akrabaları dolaşıyoruz tabi 2, günü köye gidiliyor kaynanam tarafı hep beraber toplanılıyor. 2, günüm öyle geciyor. Bu gün gidilecekse bir yere illa gidilecek. Eşimde biz bayramların 2. günü böyle hep toplanılırız diyor ama hep onların dediği oluyor. Bu bayram’da benim annemlere gidilcek hep beraber toplanılacak diyeceğim acaba eşimin tavrı ne olacak. Sizce ne yapmalıyım hep onların dediği oluyor rahat etmek istiyorum. Eşim beni çok seviyor ama bazen de böyle kaynanamdan dolayı tartışabiliyoruz Lütfen yardımcı olun ne yapmalıyım?

nasıl başlarsa öyle gider diye bir laf vardır. evliliğinin başındasın, mümkün olduğunca sıkıntılarını dile getir hem eşine hem de kayınvalidene, anlamıyorsa tekrar tekrar dile getir. baktın olmadı maddi gücünüz yerindeyse taşınmanızı öneririm. uzak olunca ilişkiler çok daha tatlı oluyor buna inan.

eşime ev alırız dye söyledim oda istiyor ama şuan mümkün değil ev almamız ben çalıştığım parayı bankaya atıyorum düğünde kalan altınlarıda bankaya attık ilk kaynanamın şu lafı oldu altınlar için ' kızım çeyrek altınları versin güzel bir araba alın oğlum iş için kullacaksınız nasıl olsa ' bende cevabını verdim eşimin yanında ağzını payını aldı. yani yüz bulsa neler isticek kimbilir

bitmez bu sorunlar..

ben dört yıl oldu evleneli kayanana karsımda benzer şeyleri yaşadım halada yaşıyorum

ne laftan anlarlar ne başka bişeyden

yapacaklarını yaparlar...

hadi gidelim dediği zaman gitme uygulayarak göster gitmeyeceğini uyarınca anlamıyosa misafir gelecek de aradan zaman geçincede bi bahane bul gelemiyolar de ne bilim hesap vermek zorunda da değilsin yani söyleyemeyeceğin bişeyde olur icabında tek başına gitsin akıllanır

valla canlarım siz kaynananızla yakın hatta altlı üstlü oturuyormuşsunuz sıkıntılarınızı dile getiriyorsunuz bıkmışsınız..benim kaynanam bende 10 saat uzak benim eşimle her kavgamın sebebi kaynanam düşünün yani :)) siz iyi dayanıyormuşsunuz..ben eşimle kaynanamın doldurmaları beni eşimle kötü etmeye kötü göstermeye çalışmaları laf sokmaları yüzünden defalarca boşanma noktasına geldim hatta 2 defa boşanma davası açtım geri çektim..şimdiyse aslaaaa görüşmüyorum tlf da dahi asla aramam ne bayramda ne seyranda işim olmaz..
size kötü davranan sizi ezmeye yuvanızı bozmaya çalışan insan her kim olursa olsun asla taviz vermeyin..eşiniz de sizin tarafınızda olmuyorsa annesini tutuyorsa sakın ona da yüz vermeyin sertçe uyarın..eğer öyle yapmazsanız hep hor görülen itilen kakılan kukla edilmeye çalışılan olursunuz..onların yani kaynana takımı evde oturup kime laf soksam geline nasıl kulp taksam oğluma kadını nasıl kötülesem bugün ne giysem nereye gitsem ne yemek yapsam dan başka derdi olmayan boş insanlar..işleri yok yani..siz çalışıyormuşsunuz..işiniz var gücünüz var..çalışmak demek yorulmak demek hele bu konuda asla taviz verme..ne demek yani o kaç yaşında kadın sen onla niye gezmelere gitcekmişsin ki..yaşıt değilsiniz bi kere..o akranlarınla takılsın..50 yaş üstü arkadaşlarınla gitsin gezmelere..boş zamanı çok nasılsa diğer boş zamanı çok olan yaşıtlarınla istediğini yapsın..seni niye sürüklüyo ki gezmeye..bide sormuyo muş gidelim mi diye..tam benlik yani..ben sen gibi yapmam direkt lafı yapıştırırdım bana sordun mu söz verirken bidaha asla benim adıma konuşma kimseye derdim bide üstüne eklerdim ben senle gezmek istemiyorum diye :)) sen belli ki kaynananı da kırmak istemiyosun..halamın bi lafı var bize hep acımayın acıncak hale düşersiniz derdi..sende kimseye acıma taviz verme doğru bildiğini yap yapmazsan yorulan yıpranan işten geldiğinde kaynana dırdırı hükmü çeken olursun valla hayatın geçmek bilmez yeni evlimişsin bide..sakın taviz verme doğrularını koy ortaya..

valla canlarım siz kaynananızla yakın hatta altlı üstlü oturuyormuşsunuz sıkıntılarınızı dile getiriyorsunuz bıkmışsınız..benim kaynanam bende 10 saat uzak benim eşimle her kavgamın sebebi kaynanam düşünün yani :)) siz iyi dayanıyormuşsunuz..ben eşimle kaynanamın doldurmaları beni eşimle kötü etmeye kötü göstermeye çalışmaları laf sokmaları yüzünden defalarca boşanma noktasına geldim hatta 2 defa boşanma davası açtım geri çektim..şimdiyse aslaaaa görüşmüyorum tlf da dahi asla aramam ne bayramda ne seyranda işim olmaz..
size kötü davranan sizi ezmeye yuvanızı bozmaya çalışan insan her kim olursa olsun asla taviz vermeyin..eşiniz de sizin tarafınızda olmuyorsa annesini tutuyorsa sakın ona da yüz vermeyin sertçe uyarın..eğer öyle yapmazsanız hep hor görülen itilen kakılan kukla edilmeye çalışılan olursunuz..onların yani kaynana takımı evde oturup kime laf soksam geline nasıl kulp taksam oğluma kadını nasıl kötülesem bugün ne giysem nereye gitsem ne yemek yapsam dan başka derdi olmayan boş insanlar..işleri yok yani..siz çalışıyormuşsunuz..işiniz var gücünüz var..çalışmak demek yorulmak demek hele bu konuda asla taviz verme..ne demek yani o kaç yaşında kadın sen onla niye gezmelere gitcekmişsin ki..yaşıt değilsiniz bi kere..o akranlarınla takılsın..50 yaş üstü arkadaşlarınla gitsin gezmelere..boş zamanı çok nasılsa diğer boş zamanı çok olan yaşıtlarınla istediğini yapsın..seni niye sürüklüyo ki gezmeye..bide sormuyo muş gidelim mi diye..tam benlik yani..ben sen gibi yapmam direkt lafı yapıştırırdım bana sordun mu söz verirken bidaha asla benim adıma konuşma kimseye derdim bide üstüne eklerdim ben senle gezmek istemiyorum diye :)) sen belli ki kaynananı da kırmak istemiyosun..halamın bi lafı var bize hep acımayın acıncak hale düşersiniz derdi..sende kimseye acıma taviz verme doğru bildiğini yap yapmazsan yorulan yıpranan işten geldiğinde kaynana dırdırı hükmü çeken olursun valla hayatın geçmek bilmez yeni evlimişsin bide..sakın taviz verme doğrularını koy ortaya..

Canım sende baya bi çekmişsin ama benim kv öyle kötü değil. sadece işte ufak tefek istekleri oluyor gelin gezmesi olucak hala daha gelin gezmem bitmedi bıktım ya kv kardeşlerine gdicek illa bende gelicekmişim artık işim var deyip bahane uyduruyorum konuşuyorum susmuyorum anında cvp veriyorum.

Gelin gezmesi artık kaldı bu devirde hala devam ediyor akrabaları gidilir tamamda komşularada gdilir mi yaa sizinde böyle mi oldu arkadaşlar kv babasını görücek işte sende gel deden seni görmek istiyor yiğenlerine gdicek işte sende gel beraber gdelim ya benim işim var anlamıyor ki evde otursam kmbilir ne istekleri olacak

aynı sorun bendede war bu konuyu okudukça kendimden izler buluyorum :) ama napcan işte tipik bir kaynana modeli ben artık ugraşmaktan bıktım bir köşeye çekildim onu ve oyunlarını seyrediyorum sadece. eşimin annesi diye susuyorum ama artık kendimden ödün wermiyorum. istemediğim şeyleri zorla aman mutlu olsun falan fistan diye yapmıyorum çekiyorum kapımı çekiliyorum kendi ewime boşwer dünya yansa umrunda olmasın bak gör o zmn nasıl sinir oluyolar :)

Back
X