kaynanam

vfatos

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2013
704
265
123
merhaba herkese,
hamileyim 5 aylık çocuğuma kıyafet alıyorum falan dolabı herşeyi hazır hemen hemen.
dolaba düzenli olarak kendi istediğim gibi dizdim kaynanam yerlerini değiştirmiş. onunda ilk torunu.
ama o böyle yapınca sinirimi bozuyor sanki ben beceriksizim de o herşeyin doğrusunu biliyor.
bebek kıyafetleri bakıyoruz . ben daha şirin şeyler beğeniyorum oda daha olgun şeyler.
benim oğlum adam gibi giyincek falan diyor.Benim seçtiklerimi beğenmiyor.
Dünde eşime bana ferace al , yeni spor ayakkabı almıştım bende spor ayakkabı istiyorum ama siyah artık birini sen alacaksın birini baban giyecek bişeyim yok diyor.
ona genelde ben akıl ederim eşimle karar verir bişeyler alırız hediye . hep bahsederken oğlum aldı oğlum yaptı der .
ne yapmalıyım akıl verin bazen çok zoruma gidiyor

Bence bu konuyu eşinizle ve annesiyle kibarca konuşmalısınız. Evet, onun ilk torunu olabilir ama bu da sizin çocuğunuz. Böyle şeyleri kendiniz seçmek istemeniz gayet doğal bir durum. Ben olsam ben de içlenirdim.

Beraber mi oturuyorsunuz

Beraber oturuyorsunuz sanırım ve bu kaçınılmaz
Çünkü içli dışlı olmuşsunuz
Ama genede anne musade edin de yavrumu kendim giydireyim anneliğimi yaşayayım her anlamda diyin

Eviniz ayrı mı bir mi

Ayrı ise karıştırmayın

Birlikte ise susup arkasından bildiğinizi okuyup evden ayrılmak için fırsat yaratın

Oğlum almış vs de bir şey yok tüm kv'ler öyle der

Bir de gelin ve Bebek para yiyor bana da harcasın psikolojisi olabilir

Bebeğe de özendiğinizin farklı olması doğal zira yaşlarınız farklı

Ben de bebeğin rahat edeceği şeyler alın diyeceğim örneğin sert kumaş olmasın işlemeli olmasın basit olsun

Görsel değil işlevsel şeyler alın çok da almayın

hayır ayrı oturuyoruz geçen kendi annem bizdeydi gidecekti o gün o yolcu etti ben işe gelmiştim o gün yapmış
ha iyi o zaman
tekrar değiştirin yerini
arayıp sorun niye yaptığını ,şakayla sana da zahmet oldu bana da
sen benim yaptığımı değiştirdin ben de senin yaptığını değiştirdim deyin
yorulmadan uğraşmak gerekiyor bunlarla aynı onların yaptığı gibi yıldırma politikası gerekiyor

Bu ara kaynana konuları coştu. Havalar ısınınca kanları depreşti galiba hepsinin. Aynı evde yaşamayın. Yakın oturuyosanız uzağa gidin. Uzak olun birbirinize şimdiden böyleyse doğum sonrası depresyona sokar sizi Allah korusun. Eşiniz sessiz mi kalıyo genelde her mal Türk erkeğinin yaptığı gibi?

Bence bu konuyu eşinizle ve annesiyle kibarca konuşmalısınız. Evet, onun ilk torunu olabilir ama bu da sizin çocuğunuz. Böyle şeyleri kendiniz seçmek istemeniz gayet doğal bir durum. Ben olsam ben de içlenirdim.
eşime söyledim ne var bunda çok gözüksün diye yaymış işte dedi

Çocuğumun dolabına karışıyorsa orda bi dur derim. Cok heveslisiyse kendi doğursun ne meraklılar başkasının çocuğuna anne gibi davranmaya.

Dolap degistirmek disinda, tipik kaynana harektleri.

Cok dile dökülürse hem kendiniz, hem esinizle olan iliskiniz yipranir.
Dirdir ci olursunuz.

eşime söyledim ne var bunda çok gözüksün diye yaymış işte dedi
Heh tam tahmin ettiğim gibi.. hey Allahım ya.. Allah yardımcın olsun kardeşim.. o kocana akol fikir versin. Kaynananı da size uzak etsin.. ağızlarını açıp analarına karışma diyemezler taş olurlar mazallah ya da çarpılıverirler oracıkta..

Benim de oğlum var ve ben bunları okudukça kuduruyorum sinirden.. bu ne yaaaa bi rahat verin sanki siz genç olmadınız fesatlar topluluğu

sende kendi istediğin gibi düzelt sorarsa ben böyle beğendim de

ya bende onu diyorum o 3 tane oğlan büyütmüş belki kendi kaynanasından dolayı hevesini alamamış olabilir ama bu benim çocuğum üzerinde hevesini alacak anlamına gelmiyor ki

ya o değilde doğumdan 6 ay sonra işe başlıycam ve çocuğuma o bakacak off napıcam ozaman

sende kendi istediğin gibi düzelt sorarsa ben böyle beğendim de

Sana tavsiyem şuan heves donemiya yapiosa yapsin..Sen yine istediğin gibi yaparsın.zaten bebek doğduktan sonra öyle çabuk buyuyorki dolabı düzeltmeye ne sen ne kv zaman bulamicak..heveside azalicak bak gör.ama baktın basedemedin soylersin

aynı evde mi yaşıyosunuz.? öyle ise cevap belli.

aynı ev değilse senin evindeki dolabın düzenine nasıl karışıyor? o içini değiştirirken sen armut mu topluyosun? nedne müdahale etmedin?

kaldı ki kadın şimdiden herşeye karışıyor neden çocuğuna baktırmayı planlıyosun bi de?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…