• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaynanam

bnde gidip temizlik yapmadım hç o tawizi wermedim herkesn eli ayağı tutuo yani.bn mi kötüyüm diorum ama deilimki bide bnm kaynanam ii biri ama patawatsız bras

baştan bir kereliğine bile evet gelirim dersen senden hep bu davranışı bekler.
üstelik yeni evlisin haftasonları size özel olmalı. tabi gider ziyater edersin yardım da edebilirisn bazı şeylere ama öyle temizlik filan
abartıya kaçmış.
çağırsa bile gelemem şu işimvar de, ya da eşimle şu planımız var de.
tavrını koy canım.

Ya böyle yorumlari okuyunca gercektende evliligin gidisatini ailelerin olumsuz etkileyebildigini tamamiyla kavradim artik, cevremde söylenirdi ama kulak asmazdim acikcasi, bana ne filanin gelinide filanin kaynanasida cartta curtta gecinemiyormuslarda vs vs.. Ama burada paylasilanlar beni biraz korkutmaya basladi acikcasi..

Galiba su cok önemli bir faktör, evlendigin insanin seni cok sevmesi gerekki ailesine dahi seni ezdirtmesin.. Yoksa aileler valla evliligi bitirmeye neden bile olabilir :S

evlendiğiniz insan sizi çok sevse de annesini de çok seviyor olabiliyor. bunun için mantıklı olan erkekler dengeyi koruyabiliyor. ama bu konu da mantık işletmeyenler bir tercih yapıyor.

evet aynen katılıyorum..evleneceğin insanın ailesi, en az evleneceğin kişi kadar önemli...
yani evlenirken bunuda hesaba katmak gerekiyor...fakat şöylede bir durum var KAVUN DEĞİLKİ KOKLAYASIN...

çıkarlar menfaatler çatışmadan ,insan anlayamıyor karşısındakinin niyetini...anladığı zamanda iş işten geçmiş oluyor..vay benim emeklerime diyip hayıflanıyorsun...çünkü karşında emeğine fedekarlığına saygı gösterecek insan yok...

o yüzden diyorumki kayınvalide yada kayınpeder melek bile olsa, en baştan mesefa koyulmalı...çünkü gerçekte melek olmadıklarını binbirçeşit yüzleri olduğunu sonra sonra anlıyorsun..hele birde baştan yüz verildiyse, karşındaki insanın arsızlığı zamanla tavan yapıyor..henüz 3 aylık evlisin..şimdiden al ipleri eline..

bu bakımdan erkekte bitiyor herşey..çünkü onun annesi..o daha uygun dilde daha kırmadan konuşabilir..yada şöyle diyeyim onun öz oğlu olduğu için kayınvalide oğluna gücenmez..ama gelinin adı var bir kere..doğru da desen yanlış anlaşılır..

erkek idare edecek..erkek ayarlayacak dengeyi..eğer bunu yapamazsa , kadın biriktirir içinde herşeyi ve zamanı geldiğinde kendi diliyle kendi yöntemiyle halleder...ki benim böyle oldu...işte o vakit ne saygı kalır ne sevgi kalır..o herşeyin bittiği noktadır..

Belkide evlenince ailelerden cok uzakta bir hayat kurmak gerek, tabi eger insanin aradigi birazcik huzursa..

şimdiki aklım olsa hem anneme hem kaynanaya en uzak yer neresiyse oraya gider yerleşirdim...eminim daha farklı olurdu herşey...

hani bir laf varya

şimdiki aklım olsaydı diyorum..ama bu yaşadıklarımı yaşamasaydım şimdiki aklımda olmazdı..

öyle değilmi ama :34:

şimdiki aklım olsa hem anneme hem kaynanaya en uzak yer neresiyse oraya gider yerleşirdim...eminim daha farklı olurdu herşey...

hani bir laf varya

şimdiki aklım olsaydı diyorum..ama bu yaşadıklarımı yaşamasaydım şimdiki aklımda olmazdı..

Buradaki yazismalardan sonra erkek arkadasimin neden evlenince ailelerimizden cok uzakta yasiyacagimiz bir yere yerlesmek istedigini daha iyi anladim. Gerci onun anneside benim annemde gecimsiz degiller, ama ailede demekki baskalarindan uzak durma geregini hissediyor oda:) Neyse, Allah ailelerinden yana evliliklerinde sorun yasiyanlarin yardimcisi olsun..

Mantigin bittigi o kadar cok yer varki, buna evlilikte dahil olursa zaten sasirmam bu saatten sonra :D

Buradaki yazismalardan sonra erkek arkadasimin neden evlenince ailelerimizden cok uzakta yasiyacagimiz bir yere yerlesmek istedigini daha iyi anladim. Gerci onun anneside benim annemde gecimsiz degiller, ama ailede demekki baskalarindan uzak durma geregini hissediyor oda:) Neyse, Allah ailelerinden yana evliliklerinde sorun yasiyanlarin yardimcisi olsun..

Mantigin bittigi o kadar cok yer varki, buna evlilikte dahil olursa zaten sasirmam bu saatten sonra :D

ben yaşadıklarımdan sonra gördüklerimden sonra, geçimsiz kaynana yoktur diyorum...
çünkü sen verirsen iyisin...ayak uydurmak için durumu idare etmek için elinden geleni yaparsın iyisin..

aaaa o bana ters asla yapamam dersen..görürüm ben o geçimsiz olmayan kaynanayı..bir susar iki susar..üçüncüde lafı yapıştıverir..anlamazsın bile bu bana şimdi ne demek istedi der salaklaşırsın..senin için normaldir herşey ortada laf sokacak bir şey yoktur ama kayınvalideye göre normal değildir..onun yaşadığı hayatla gördükleriyle geçirdikleriyle tecrübeleriyle, seninki bir mi ? değil..

yarın çocuklarınız olur ayrı dert..bayramlarda seyranlarda ayrı dert.görümcen olur eltin olur ayrı dert..yani mümkün değil sorunsuz olması..ama dedim ya sen idare edersen alttan alırsan iyisin...kendini göstermeye başladığında herkes yavaş yavaş kendini göstermeye başlıcak....

erkek arkadaşın en doğrusunu demiş..gidin uzak bir yerden tutun evi canım..bu en güzeli...onlar sağ,sen selamet.:34:

ben yaşadıklarımdan sonra gördüklerimden sonra, geçimsiz kaynana yoktur diyorum...
çünkü sen verirsen iyisin...ayak uydurmak için durumu idare etmek için elinden geleni yaparsın iyisin..

aaaa o bana ters asla yapamam dersen..görürüm ben o geçimsiz olmayan kaynanayı..bir susar iki susar..üçüncüde lafı yapıştıverir..anlamazsın bile bu bana şimdi ne demek istedi der salaklaşırsın..senin için normaldir herşey ortada laf sokacak bir şey yoktur ama kayınvalideye göre normal değildir..onun yaşadığı hayatla gördükleriyle geçirdikleriyle tecrübeleriyle, seninki bir mi ? değil..

yarın çocuklarınız olur ayrı dert..bayramlarda seyranlarda ayrı dert.görümcen olur eltin olur ayrı dert..yani mümkün değil sorunsuz olması..ama dedim ya sen idare edersen alttan alırsan iyisin...kendini göstermeye başladığında herkes yavaş yavaş kendini göstermeye başlıcak....

erkek arkadaşın en doğrusunu demiş..gidin uzak bir yerden tutun evi canım..bu en güzeli...onlar sağ,sen selamet.:34:

Tecrübelilerin tecrübelerinden faydalanmakta fayda var:) Bunlari dikkate aldigimdan emin olabilirsin. Insallah dediklerin benim basima gelmez..

Bu arada görümce yokta, 2 tane elti olacagi kesin:) A

Öyle gözüküyorki ayri sehirlerde oturmayi birak, ailelerimizden farkli ülkelerde yasayacagiz gibi gözüküyor. Kaldiki zaten erkek arkadasimla suan farkli farkjli ülkelerdeyiz:(

bnceede en iyisi mesafeyi korumak sonuçta ayrı hayatımız oluo:):) karar werk yarın btn gün ewde olcaz pazar gnüde gezip kaynwalideme gidp uğurlucaz babaneyi eşim her cğrdklarnda gtmk zorunda dğiliz ddi yüreğime su serpti

hani bir laf varya

valla söylediklerinin hepsine harfiyen katılıyorumm çok dogru demişsin

ya bu kaynanalar neden boyle :37:
daha tanısmadım ama korkmaya basladım kadından valla ıns ıyı bırıdır
:50:

Arkadaşım seni çok iyi anlayabiliyorum bende 3 sene aynı apartmanda oturdum düşün eşimle başbaşa 2 saat dışarı çıksam kaynanam telefonlarımızı hiç susturmazdı misafiri gelince ben hep hizmet bölümünde yer alırdım tabiki misafir gelince hizmet ediceksin ama bu misafir senin misafirin olmayınca insan kendini kullanılmış gibi hissediyor örnek kaynımın üniversite arkadaşları gelirdi aynı yaşıtsın aynı seviyedesin ama kaynım ,kız arkadaşları ,eşim , kaynanam kayınbabam falan otururdu kalkıp hizmet ediyordum onlara sanki benim misafirimmiş gibi mecbur tutulurdum bu durum beni çok üzerdi
sonra başka semte taşındı ama ilk 3 sene her haftasonu onlarla bir günümüzü geçirirdik tabi ben hep hizmetçi gibi kullanılırdım son 3 senedir her haftasonu düzenli bize gelirler mesala ben bu mesajı yazarken beni aradı biz geliyoruz dedi mecburen şimdi pc kapatıp yemek hazırlamaya gidicem bunada şükür diyorum en azından bana misafir geliyorlar hemde başka tanımadığım insanlarada hizmet etmek zorunda kalmıyorum
kısaca şunu diyim ben kaynana derdini çok çektim halende çekiyorum kadın kadını neden bu kadar kıskanır ve çektirir hiç anlamadım Allah yardımcımız olsun

aminnnnn bizimkilerde bugün gezmeye gidiolarmış bizi arıolar sizde gelin die esim yorgunum dinlncem dedi hiç mi dsnce yok bu insanlarda bas basa kalamıcakmıyız...yarın zaten gidicez onlara iyice tepem atmaya baslıo ama hadi hayırlısı....

Back
X