kaynanamdan bıktım ya......

kelebekse38

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2010
545
0
46
Ankara
iyi akşamlar arkadaşlar derdim şu:ben 15 gün önce memlekete annemlerin yanına geldim ailem gelip aldı beni ve kızımı.neyse eşim ailesine haber vermemiş bende aramadım derken dün annesi aradı yeni öğrenmiş geldiğimi.buraya gelmeyi düşünmüyor musun babanı göndereyim falan dedi bende yemek daveti var ben müsait olursam ararım dedim.aynı gün eşimle kapıştım neymiş gelince niye aramamışım görgü kuralıymış aramam gerekirmiş annesi kızmış buna belli gelmiş bana söylüyor 15 gün oldu geleli bi annemleri ara istersen falan demiyor.neymiş çocuk varmış çocuğu görmek istiyorlarmış resmen annesi söylemiş sinir oluyorum ya annesinin lafını bana satmasına geçen bayramda böyle oldu.haksız mıyım sizce haklı mıyım aramam gerekir mi?

araman gerekirdi diye düşünüyorum ben..erkekler bu konularda hassas oluolar brz..

Son düzenleme:
valla canım şimdi bana kızacaksın belki sana evet hakloısın demem zıplayan sinirlerine iyi gelecek ama kusura bakma bana göre haksızsın başka bir şehirden ailenin yanına gideceksin kayınvalidenlerde orada olacak üstüne 15 gün geçecek ve onlar yeni duyacak senin geldiğini üstelik senden duymayacaklar başka bir yerden eşinin arayıpğ aramaması önemli değil bence eşin arasa bile yinede senin araman gerekirdi ama tabi bunlar benim fikrim sanada saygı duyarım bence daha fazla kırma eşini ..

iyi akşamlar arkadaşlar derdim şu:ben 15 gün önce memlekete annemlerin yanına geldim ailem gelip aldı beni ve kızımı.neyse eşim ailesine haber vermemiş bende aramadım derken dün annesi aradı yeni öğrenmiş geldiğimi.buraya gelmeyi düşünmüyor musun babanı göndereyim falan dedi bende yemek daveti var ben müsait olursam ararım dedim.aynı gün eşimle kapıştım neymiş gelince niye aramamışım görgü kuralıymış aramam gerekirmiş annesi kızmış buna belli gelmiş bana söylüyor 15 gün oldu geleli bi annemleri ara istersen falan demiyor.neymiş çocuk varmış çocuğu görmek istiyorlarmış resmen annesi söylemiş sinir oluyorum ya annesinin lafını bana satmasına geçen bayramda böyle oldu.haksız mıyım sizce haklı mıyım aramam gerekir mi?

tabiki araman gerekirdi... ayrıca ciddi anlamda eşinin tarafından bakınca çok kırıcı bi olay..kendi ailene yapılmasını istemediğin hiçbirşeyi eşinin ailesine yapmamalısın... onlar yabancı diil senin ailen....

araman gerekirdi canim 15gun gecmis cok uzun bi zaman sen gidip gormeliydin bile tabi uzulmus ve hakli olarak ogullarini aramislardir karin geliyoda niye 15gundur bize ugramadi diye

Araman gerekirdi eşin haklı.Aileside ne kadar kırılsa haklılar.Gidip gönüllerini alıp düşünemedim kusura bakmayın diyerek gönüllerini hoş etmelisin.Eşinede aynen dile getirip düşünemedim diyerek özür dileyin.

hepinizin kaynanasıyla ilişkileri iyi o zaman.benimkiyle de kötü değil ama kadın beni bi kere bile aramaz sene de.o yüzden bende aramadım.pişman da değilim açıkçası

bence hatali davranmissiniz.onlar da zaten sizi gormek icin deli divane olmuyorlardir.
hakli olarak torunlarini gormek istemislerdir.

yorumları okudum ve ilginç geldi arayıpda ben geldımmi diceksin kayınvalidese kayınvalide neyapalım allah aşkına herşey karşılıklıdır demekki o değeri hak etmemiş. ben olsam bende aramazdım onlardan ilgi beklerdim.benim bildiğim hoşbulduk dıye aranmaz karşı taraf hoşgeldin dıye arar:19:

yorumları okudum ve ilginç geldi arayıpda ben geldımmi diceksin kayınvalidese kayınvalide neyapalım allah aşkına herşey karşılıklıdır demekki o değeri hak etmemiş. ben olsam bende aramazdım onlardan ilgi beklerdim.benim bildiğim hoşbulduk dıye aranmaz karşı taraf hoşgeldin dıye arar:19:

konuyu tam anlamadiniz galiba.
konu sahibinin memleketine gidisinin 15.gununde haberleri oluyor ve ariyorlar!!!

hepinizin kaynanasıyla ilişkileri iyi o zaman.benimkiyle de kötü değil ama kadın beni bi kere bile aramaz sene de.o yüzden bende aramadım.pişman da değilim açıkçası

pişman değilseniz neden buraya yazma gereği duydunuz ki??? tabi ki aramanız gerekirdi,empati yapın sadece,aranızın iyi olmasına gerek yok,bu bir saygı olayıdır,onlara olan saygı da var,ama en önemlisi eşinize duyduğunuz saygı,bunu sorun kendinize ve bir kere daha düşünün

aramadıgınıza pısman degılsenız artık bıze yorum yapmak dusmez.neyı sorguluyorsunuz kı sızın ıcınız rahatmıs destekcı mı arıyordunuz saygısızlıgınıza

"aferin iyi ki aramamışsınız ohhh burunları sürtülsün,ne demek senede birkez bile aramamak..aramadıkları için özür dileyip gelip ayaklarınıza kapanmaları lazım..onlar büyük olabilir ama sizde oğullarının eşisiniz..hatta gelip oğullarına iyi baktığınız için elini bile öpmeleri lazımdı..çocuğunuzu özlemek için sizden izin almaları gerekirdi...eşinizde dolmuş,dolmuş gelmiş size patlamış..ahh kaynana sanane ister 1 ay kalır arar,ister hiç aramaz.annenize geldiniz, kaynananız kim ki dış kapının dış mandalı..eşinizin annesi olması,saygı duyulması gerektiğini göstermez..kötü bir kadında değilmiş ama adı kaynana yani saygıyı haketmiyor.." belki bu noktaya kadar içinizdeki yağlar erimiştir ve böyle dememizi beklerdiniz ama tek kelimeyle haksız ve bence saygı noksanlığı var sizin hayatınızda..keşkebir büyük olarak anneniz uyarsaymışsizi,aramanız konusunda...

cnm sen herhalde seni uzaktayken hiç aramamalarına kızdın o nedenle de karşılık verdin ama böyle hareketlerin hem evliliğini hemde eşinin ailesiyle olan ilişkilerini olumsuz etkiler. tamam bende senin yerinde olsam beni senede 1 kere arasalar bozulurum ama sende dile getir tabi nazikçe çünkü onlar ölene kadar hayatında var olacak ve bir şekilde sen sevsen de sevmesen de büyük ailenin parçası olarak kalacaklar. eşinle mutsuz olmak mı istiyorsan ki anladığım kadarıyla kayınvaldenlerle zaten çok sıklıkla görüşmüyorsunuz. aranızdaki ince perdeyi niye yırtıp atasın kendini kötü bir duruma düşüresin. çünkü bu hareketinden dolayı herkes seni ayıplar haklı bulmaz. kayınvalden sonuçta eşinin annesi ve bence de torunlarını özlemişlerdir. bence ne sen kötü ol ne de onlar gelinleriyle problemli olsunlar. 15 gün orada bulunup da ziyaret etmemen çok uzun bir süre. bence vakit kaybetmeden git ve bi bahaneyle gelemediğini söyle torunlarını görünce unuturlar zaten. kocana da onun ailesini sevdiğini sevdiğini ama seni aramadıklarından üzüldüğünü söyleyebilirsin. öfkeyle kalkan zararla oturur unutma. biraz tahammül ve hoşgörü senin sorununu çözecektir.

''kaynana''kelimesi bile bazı insanlar için ne kadar ürkütücü ya.
Hayır elinizden gelse uzay boşluğuna bırakıcaksınız.
Nedir yani atla deve mi,bir''alo,anne ben geldim.''demek.
Ayrıca merak etmeyin kaynananız sizi bıktırmak için üstünüze düşmüyor.
Kadının derdi torununu görmek.
''senede 1 kere bile aramıyor''Nasıl güzel kılıf bulunuyor.
Sizin anneniz anne de kayınvalideniz ne?
Ne yaşadığınızı bilemem de,bu konu da haksızsınız!

bana kalırsa doğru şekil bu. istemiyorsan aramazsın.
eşinde istemiyorsa seninkileri aramaz.
zorlama ilişkiler çok yorucu ve yıpratıcı.

ama ne yazık kı teamüller bunu gerektiriyor canım. :) bkz. muhteşem yüzyıl:1:
araman hatta onbeş gündür bir ziyaret etmen beklenir malesef.

içinden gelmiyorsa yapma bence. eşin de fazla büyütmüyorsa tabi. sonra evliliğiniz bozulmasın da.

Çok enteresan gerçekten;
ıvır zıvır kursun da,anten kunten kulübün de,altın günün de,
5 çayı muhabbetin de biriyle tanışırsınız;
''aman ne hoş sohbet kadın,irtibatı kesmeyim,sosyalleşeyim''diye
arar sorarsınız.Ama söz konusu sevdiğiniz adamın,hayatınızı birleştirdiğiniz kişinin annesi!!!
olunca''amaaaan canım canın isterse ara,istemezse koy ver gitsin''
O kadın doğurmuş kocanı,o olmasa kocan da olmayacaktı!
Nerde kaldı aşk,nerde kaldı sevgi?
Ya da bu nasıl aşk sevgi?
Burada kaynanasından şiddet görmüş,iftiraya uğramış,
eşiyle arasına fitne sokulmuş kadınlar var ve ''görüşme canım diyaloğunu kes,eşine odaklan sen''
dediğimizde ''olmaz eşim üzülür''diyorlar.
Bu da doğru değil evet ama bu konu da konu sahibesinden atomu yeniden keşfetmesi,
kaynanasını sırtında kabeye götürüp getirmesi istenmemiş ki!
Adam gayet doğal bir şey istemiş.
Hayır yakında şu olucak korkarım ki;
kadınlar erkekleri çalış,eve para getir,alışverişimizi yap,çocukla ilgilen,
evin getir-götür ismaili ol ama kapı eşiğinde yat,eve girme diyecekler.
Olur yani,bu anlayışla beklerim:1:

Back
X