kaynanamı sevemiyorum

suskun10

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2010
62
0
36
Tekirdağ
merhaba arkadaşlar. benim de sorunum kaynanamla. nişanlandık bütün takıları elbiseleri ne lazımsa nişanlım aldı. sıra geldi çeyiz sermeye. kız kardeşim çalışıyor. iş yerinden izin alamadı. bana dediler ki 18 yaşındaki görümcemle ve 22 yaşındaki kaynımla ben gideymişim çeyiz sermeye. bu arada şehir dışına evleniyorum. ben de snir oldum kız kardeşim gelemiyosa neden kız evinden başkasına söylenmiyo diye. imam nikahım yok ben gitmem dedim ben de. ne yapsa beğenirsiniz. görümcem kaynım bi de kendisi geldi. ben de nişanlımı aradım. eğer benim eşyamı açarsanız dokunursanız bu iş biter diye. neyse annem kahroldu zaten bana bi teklif bile eden olmadı. o anaysa ben de anayım diye üzülüpduruyo. beyaz eşyalar falan yerleşti. e tabi bu arada hepsi kullanıldı.ben şimdi 1.5 aylık evliyim. ilk 1 ay kendi eşyamı yerleştirmeye çalıştım cahil başımla. fırınım dolabım kullanıldı tabi. tabiri caizse hepsinin kızlığı KAYNANAM tarafından bozuldu. şimdi de hiçbir eşyayı içime sindiremiyorum. hiçbi şeyi istediğim gibi yaptırmadı bana. nefret ediyorum ka<ynanamdan nefreeeettttt

olan olmuş bundan sonra ne yapacaksın merak ettim

benim kuzenim de yeni evleniyor.
imam nikahı falan olmamasına rağmen kayınvalidesiyle gitti çeyizini sermeye.
ardından da ailesi gitti evin son halini görüp eksiklerini almaya.
sen de gidebilirdin bence.
tabi tercih senin ama eşyamı kullandılar diye kin güdme kimseye. sonuçta orada kalmışlardır,yemek falan yapılmıştır,yatılmıştır. onca eşyanın düzenlenmesi kolay değil,şehir içinde olsa haklısın derdim ama değilmiş. bunlar olağan şeyler.

kaynananla oturuyorsun galiba tam anlamadım çünkü ama kullandıgın tabir hoş olmamış eşyalarımın kızlığı bozuldu seklinde :1shok:
imam nikahını bahane etmişsiniz ama illa düğünden önce bir araya gelen nişanlılar bişi yaşıyor diye bir kural yok ben evlenmeden öncede eşyalarımı kargoyla gönderdik kimse dokunmamıstı annemle ben geldik yerleştirdik

çok saçma bişey benim bildiğim davet filan olmaz ki alır anneni gidersin ne daveti nerde görülmüş kızın tek başına çeyiz sermeye gittiği bizim bura kız tarafı kimi götürmek istiyosa onları alır gidip çeyiz serilir benim çeyiz sermede teyzemler annem kardeşim arkadaşım vardı tüm evi bi yandan temizled,k bi yandan yerleştirdik kaynanamlar karışmadı bile ki karışamaz da zaten ev benim .... hele de eşyalarını kullanması hiç hoş değil çok saçma ya....ama olan olmuş evlenmişşin bi kere böyle kaynana sevilmez zaten mesafeli ol canım yüz göz olma

kim seviyorki kaynanisini , seviyormus gibi görünüyoruz. sen ceyizini anneni kardesini alip gitseydin.erkek tarafi ceyiz sermez. annenle ikiniz birde bir kac yakin akraba .yada arkadaslarinla giderdin. ama asla anasiz olmaz

Olan olmuş artık . Bunu düşünüp kendine sıkıntı yapma . Eşyaları gördükçe aklına geliyor sanırım .
Zamanla , kullanıldığını düşündüğün eşyalarını birer birer değiştirirsin olur biter . Ancak bir süre idare etmez zorunda kalırsın maalesef :1closedeyes:

çeyizini sermeye gitmek için annen neden davet bekliyo, sen alıp gidecektin kimi almak istiyorsan..
anneni al ,bacını al,kankanı al..erkek tarafından böyle bir teklif olmaz hiçbir zaman, sen gel o gelsin diye..

çeyizini sermeye gitmek için annen neden davet bekliyo, sen alıp gidecektin kimi almak istiyorsan..
anneni al ,bacını al,kankanı al..erkek tarafından böyle bir teklif olmaz hiçbir zaman, sen gel o gelsin diye..

bencede

belki kaynananda annenin bende geliyim demesini beklemiştir.ya tetikte bekliyorsunuz bence kaynanam bişey yapsada bende nefret etmek için bahanemi buluyum diye.eşine yazık yapma ya.oda onun annnesi.

eşini seviyorsan sorun yok.

sorun tamda burda.eşini seven, yaşlı kadın yazıktır eşimi yetiştirmiş bu yaşa getirmiş der daha olgun davranır.biz gençler olarak kaynanalarımızdan daha ileri fikirli daha anlayışlı olmalıyız çünkü onlar eski devirlerde yaşamışlar ve yaşlılar.anlayış ve hoşgörü çok önemli.çeyiz sermeye kendileri geldi meselesindede ben bir kötülük göremedim

eşyaların kızlığı bozuldu tabiri çok tuhaf kaçmışbilmiyorumkismile
neyse takma boşver umarım başka sorunun yoktur kaynananla
tek sıkıntınız bu olsun

sorun tamda burda.eşini seven, yaşlı kadın yazıktır eşimi yetiştirmiş bu yaşa getirmiş der daha olgun davranır.biz gençler olarak kaynanalarımızdan daha ileri fikirli daha anlayışlı olmalıyız çünkü onlar eski devirlerde yaşamışlar ve yaşlılar.anlayış ve hoşgörü çok önemli.çeyiz sermeye kendileri geldi meselesindede ben bir kötülük göremedim

belki eşinin ailesi de ,kız tarafından kimse çeyiz sermeye gelmeye tenezzül etmedi ,diye düşünmüş bile olabilir..:1closedeyes:

gelinlerin kaynana kötüdür
kaynanalarında gelin oğlumu elimden alacak küsecek evine beni almayacakönyargısı nedeniyle bakalım burda daha ne olaylarla karşılaşacaz

önyargıyı yıkmak atomu parçalamaktan zordur lafı nekadar doğru!!

merhaba arkadaşlar. benim de sorunum kaynanamla. nişanlandık bütün takıları elbiseleri ne lazımsa nişanlım aldı. sıra geldi çeyiz sermeye. kız kardeşim çalışıyor. iş yerinden izin alamadı. bana dediler ki 18 yaşındaki görümcemle ve 22 yaşındaki kaynımla ben gideymişim çeyiz sermeye. bu arada şehir dışına evleniyorum. ben de snir oldum kız kardeşim gelemiyosa neden kız evinden başkasına söylenmiyo diye. imam nikahım yok ben gitmem dedim ben de. ne yapsa beğenirsiniz. görümcem kaynım bi de kendisi geldi. ben de nişanlımı aradım. eğer benim eşyamı açarsanız dokunursanız bu iş biter diye. neyse annem kahroldu zaten bana bi teklif bile eden olmadı. o anaysa ben de anayım diye üzülüpduruyo. beyaz eşyalar falan yerleşti. e tabi bu arada hepsi kullanıldı.ben şimdi 1.5 aylık evliyim. ilk 1 ay kendi eşyamı yerleştirmeye çalıştım cahil başımla. fırınım dolabım kullanıldı tabi. tabiri caizse hepsinin kızlığı KAYNANAM tarafından bozuldu. şimdi de hiçbir eşyayı içime sindiremiyorum. hiçbi şeyi istediğim gibi yaptırmadı bana. nefret ediyorum ka<ynanamdan nefreeeettttt

ne alaka anlamadim
diger konundada iliskiye giremedin diye emla kremi tavsiyeleri ariyordun:sinifsinif:

tabiri caizmikafamçokkarıştı baska bi örnek bulamadinmi , midem bulandi

türkiyede cocuklarin böyle düsünen insanalardan egitim almasi cok aci verici:gitme:
eger gercekten ögretmensen lütfen sadece okuma yazma carpma bölem ögret hayat bilgisi verme olurmu:delphin:

ne alaka anlamadim
diger konundada iliskiye giremedin diye emla kremi tavsiyeleri ariyordun:sinifsinif:

tabiri caizmikafamçokkarıştı baska bi örnek bulamadinmi , midem bulandi

türkiyede cocuklarin böyle düsünen insanalardan egitim almasi cok aci verici:gitme:
eger gercekten ögretmensen lütfen sadece okuma yazma carpma bölem ögret hayat bilgisi verme olurmu:delphin:

aynen katılıyorum.diplomadan ziyade kendini geliştirmek çok önemli yoksa 100 sene önce köylerde yaşanan mevzuları yıl 2010 şehirlerde yaşar dururuz:sinifsinif:

canım ben tam konuyu anlayamadım.
imam nikahı ile evin yerleştirilmesi arasındaki bağı kavrayamadım.
kız kardeşin izin alabilseydi gidecekmiydin?
ee madem bir iki eşdost annen filan gidip yerleştirseydiniz???

neyse benim tavsiyem şu madem rahatsız olduğun bişeyler var susma
güzelce anlat derdini kalp kırmadan
anne keşke şöyle şöyle yapsaydın filan de
sakın olayı içinden çıkılmaz bir hale getirme bir ömür sinir olarak geçmez
daha yeni evlisin alışırsınız zamanla birbirinize işin püf noktası tatlı dille konuşmak unutma
susup somurtmak veya ağız dalaşına girmek hiçbişeyi halletmez.

Back
X