kaynanamı sevemiyorum

Eşyalarının kullanılma durumunu anlamadım. O kısım muallakta kalmış.
Ben hatayı size buldum, çeyiz sermeye bizden kız tarafı gider kimseden de davet beklemez, ayrıca anne çeyiz sermeye gelmez bizde. Ama kız tarafından kim istiyorsa gider. Size söylenmiş imam nikahım yok demişsiniz ki bu kısmınıda anlamadım, ne alakaysa siz oraya çeyiz sermeye gidecektiniz başka bir şey yapmaya değil. Kız kardeşiniz yoksa başka kimsenizde mi yoktu sizinle gidecek? Açıkcası çeyiz olayında siz erkek tarafını yarı yolda bırakmızsınız. Napsınlar onlarda kendileri bu görevi üstlerine almışlar.
Bence artık evlenmişsiniz olan olmuş biten bitmiş, evinizin huzurunu kaçırmayın.
Kızlığı bozulan eşyaların nasıl kızlığının bozulduğunu anlamadığın için yorum yapamıyorum.

ya kendi eşyasını ilk kendi kullanmak istemiş kullanamamış, eşyalarımın kızlığı bozuldu diye ifade etmiş, zaten yeni gelin aklına ilk o gelmiş ne var bunda?!

bence ilk defa kullanılmayan eşyalara kızlığı bozulan eşyalar ifadesi kullanılması alışkanlık yaratır korkusuyla tepki gelmiştir.düşünsenize ikinci el eşya pazarı yerine kızlığı boulmuş eşya pazarı kullanılması.nekadar tuhaf olurdu değilmi

Aman bu ne takıntı ya! analı kızlı davetiye bekliyolar, yok imam nikahı bilmem ne ben gelemem bahaneleri şımarıklıktan başka bir şey değil hem eşyalarının kızlığına o kadar değer veriyorsan gitseydin yerleştirseydinn. kaynanan o kadar uğraşmış evinle hem de bir kaç eşyanı kullanmış diye bu ne kinn .. eşyalarından soğumumuşş o eşyaları bulamadan 2. el eşyalarla evlenen nice gelinler varr bu yaptığınız şımarıklık.. hem madem o kadar soğudunuz yenisini alıp ilk siz kullanın :umursamaz:

bizde çeyiz serme adeti falan olmadığı için ayrıntılı bilemiyorum ancak mantık yürüttüğümde çeyiz sermeye mutlaka senin gitmen gerekirdi diye düşünüyorum. yanınada kimi istersen onu alırdın. kardeşin izin alamadıysa annen arkadaşın kuzenin vs. sonuçta o ev senin ve evini yerleştirmeye gidiyorsun. imam nikahı yada resmi nikah olup olmaması burda hiç önemli bir ayrıntı deil ki. eşyaları niye kullanmışlar orda kalabilecekleri bir yer yokmuydu nolursa olsun yeni gelin evindeki eşyalara hele de daha kendileri bile el sürmemişken adımlarını o eve atmamışken kullanılması hoş olmamış

neden davet beklediniz anlamadım?kız tarafı davet edilmesine gerek kalmadan gidip çeyizi serer zaten.

bunun adeti mi olur kim müsaitse o gider seninle beraber o da oğlunun evini görmek yerleştirmeye yardım etmek istemiştir seninki hevesleniyosa o da hevesleniyo işte ilk aşamalarda görmeyi.ne kadar maddecisin ayrıca bikaç eşyana dokunuldu diye bu iş biter diyip ondan nefret mi ediyosun kayınvaliden olsam ben senden nefret ederdim u kadar kaba tabirli biri olduğun için

ablam izmire gelin gitti. eşyalarını nakliyeyle yolladıktan sonra bizde gittik. sağolsun ablamın kayınvalidesi paketlerini açmamış ama evi temizlemiş ve eşyaların azbuçuk nereye koyulacağını öngörüp mobilyaları yerleştirtmiş. beyaz eşyaları açmışlar fişlerini takıp çalışıp çalışmadığını kontrol etmişler, servisi arayıp montajını yaptırmışlar. biz gittiğimizde sadece mobilyaları açıp, yerleri silip neredeyse aynı şekilde yerleştirdik. halılarını serdik falan. akşamında da malesef ablamın evinde kalmak zorunda kaldık kayınvalidesi kalkıp yemek yaptı çay kahve yaptı. buzdolabında kola gazoz koymuşlar onlar vardı. ama ablam hiç ahlanıp vahlanmadı. aksine sevincinden ağlayacaktı neredeyse.

o kadar yorgunluğun üzerine,üzerinde bir kap yemek yada çay her neyse pişirilmiş ocağın arkasını kimse aramaz.

Allah bilir kaynana, ocakta bi çay demlemiştir..

ya kadin ocakla buzdolabini kullanmis..sucu bu..valla insanlar ne sartlarda evleniyorlar...sende kaynanam ocagimi buzdolabimi benden once kullandi diye nefret ediyorum ondan diyosun..madem oyle kendin gidip yerlestireydin evi..insanlar acikmislardir, susamislardir..dolabinla ocagini yemediler heralde...sizin gibi gelin dusman basina..

çeyiz serme dediğiniz ele güne gösterme olayı mı yoksa
evi yerleştirme mi ayrıca eşyalarınızı neden kullanıyo o evde mi yaşıyolar
ve son olarak kendinize ait eşyaların serilmesi için siz neden teklif bekliyosunuz
hadi sizi geçtim kayınvalidenizin anne olduğu kadar kendi anneniz de bi anne
neden teklif bekliyor şu imam nikahım yoktu gitmedim kısmını hiç sormuyorum
o kısımla ilgili en ufak bi fikrim yok nikah olmayınca çeyiz mi serilmiyo sizin oralarda
önce bu soruları bi aydınlatırsanız yorum yapmak daha kolay olur

ne kadar sacma bir benzetme " kizligini bozdu esyalarin" ben yuhh diyorum
baska bir sey demiyorum..
siz oyle dusundukten sonra erkekler ne dusunur
bozdularmi kirdilarmi cizdilermi
bu arada esiniz bakiremiydi belkide o'da kullanilmistir :bbo:

ya kadin ocakla buzdolabini kullanmis..sucu bu..valla insanlar ne sartlarda evleniyorlar...sende kaynanam ocagimi buzdolabimi benden once kullandi diye nefret ediyorum ondan diyosun..madem oyle kendin gidip yerlestireydin evi..insanlar acikmislardir, susamislardir..dolabinla ocagini yemediler heralde...sizin gibi gelin dusman basina..

Katılıyorum.
Eşyaların cinsiyeti olduğunu bilmiyordum.sonuçta kullanılan "yatak" değil.ne var bunda bukadar ?

bizde çeyizi kız tarafı serer erkek tarafından da birkaç kişi yardıma gelir.hatta yemeği erkek tarafı hazırlar.sonuçta erken gidiliyo çeyiz sermeye akşama kadar acıkılıyo.valla biz evimde çay demledik tabaklarımı çatallarımı bardaklarımı ne gerekliyse kullandık.bende başta pek istemedim ama gidip dışardan yenisi alıcak değildik yani değilmi:)bence sen gitmeliydin davet bekleyen siz değil erkek tarafı olmalıydı.ben ne olursa olsun giderdim.eşyaların kullanılmasına gelince evet kullanılmamasını istemekte haklısın ama onlarda napsınlar mecburen kullanmışlar.bence çok ön yargılısın belki arada başka şeylerde var bu tepkin ondan ama sonuçta evlenmişsin eşini seviyosan ve mutlu olmak istiyosan geçmişi sil derim ben.

bizde nişanlıyken düğüne 3 4 ay kala ev bakın ayarlayın diye diye dilimde tüy bitti eşimle annesi hazır hazır dediler .. Ev sahibimiz olacak DEDE yaklaşık 80 yaşında bizim düğüne 1 ay kala evlendi 50 yaşında kadın aldı adam 1. katta oturuyodu kadın ben burda oturmam dedi bizim tutacağımız eve çıktılar bi kaldık ortada !! neyse uyduruk bi ev bulmuşlar yerler marley mi ne ziftle yapıştırılmış onları falan silmişler dedi durdu biz çeyizi sererken işte çok uğraştık bilmem ne diye ... ÇOk fedakarlık etmiş gibi ... Neyse biz yerleştirdik eşyaları orda geçen saçma sapan konuşmalarını saymıyorum ... O bitti 1 hafta sonra gelin alma oldu ben başka yerden gelin geldim kendi evimde yattık ablam ben bide akrabamız benim buzdolabı kocaman düğünde pişecek eti dolaba koymuşlar ama bizim haberimiz yok nerden baksan 20 25 kilo poşetle koymuşlar sabah geldi hanfendi eti almaya ben açtım kapıyı mutfağa bi girdik etin kanı sabaha kadar dolaba ordan da halıya akmış .. Allahtan uyduruk bi halıfleks sermiş bi kenarına da ütü düşürmüş ütü izi var yeni gelin evinde düşünün artık o kadar kötü bi halı ki arka tarafı çok net görüyosun :) düğün sabahımda halı sildim bende ... Misafir odama verdiği halının birini 650 milyona mı ne almış (eşimin maaşıyla ) övündü durdu :) aman ben varya bana yaptıklarını anlatsam şaşarsını keşke eşyalarımı kullansaydı ama bana insan gibi davransaydı ...

bana çok boş geldi bu konu yazmadan edemedim :)

1. erkek tarafı sizi değil, siz onları davet etmelisiniz böyle bi durumda. yani ben öyle biliyorum
bizde yerleştirdik. kardeşim çalışıyodu, annem, nişanlım, kaynanam dördümüz yaptık.

2. eşya kullanma olayı bayağı büyütülmüş. sonuçta eşinin ailesi yatağında uyumadıysa, eşyalarını kendi evlerine taşiyip kullanmadıysa, duvarlarında kara kalem çalışması yapmadıysa, mahalleyi evine doldurup misafir ağırlamadıysa, daha ne gibi örnekler verilir bilemedim ama bence çok saçma bu eşya konusu. adamlar acıkmış yemiş içmiş. mecbur kullancak tabağını çanağını, öbür tarafamı götüreceksin sanki.

3.hele imam nikahım olmadan gitmem mevzusu çok ilginç geldi bana. şu zamanda insanlar ne zorluklarla ev kuruyolar düşündünüzmü hiç. aileler kıllarını kıpırdatmadan temizliğini yapanlar, kocaman kocaman eşyaları kendileri yerleştirenler. ve bütün hafta çalışıp tek tatil gününü bunlara harcayanlar bunları düşündünüzmü...dua edin yardım etmişler. Allah razı olsun demek gerek bence.

Bazı konular varkı,
okudugumda 'ben ne kadar ıyı bır gelınmısım' dıye dusunmekten alamıyorum kendımı.
Su anlatılan mevzuda kayınvalıdenın kabahatı ne anlayamadım.
Kadın ne kadar guzel, ceyızı sermek ıcın yardıma gıtmıs.
O ceyız senın olduguna gore annene senın demen gerekırdı,
'hadı anne, beraber yapalım' dıye.
Esyalarınızın kızlıgı ne sekılde bozuldu bılemem.
Belkı esyalarınızın rızası vardı (:
Herhalde ıs yaptıktan sonra yoruldukları ıcın bır cay keyfı yapmak ıstemıslerdır.
Ben esımle nısanlıyken, kayınvalıdem ceyızımı gostermek ıcın komsularını gotururmus eve.
Ceyızımı benım annem, ablam ve gorumcelerım ıle actık.
Sonrada onlara guzel bır cay ıkramı yaptım yenı evımde.
He, ceyızımı acamayacak olsam da,
'dokunurlarsa bu ıs bıter' dıye bır ıfade de kullanmazdım.
Ne gerek var boyle bır ıfadeye?
Istemıyorsam nazıkce ıfade ederım bunu.
Bence kullandıgımız her ıfade bızım kalıtemızı yansıtır.
Kusura bakmayın belkı kaba bır yorum oldu ama,
ben kullandıgınız ıfadelerı kıbar bır hanımefendıye yakıstıramadım.

ne var 2 eşyanı kullandılarsa...
eninde sonunda kullanılmayacakmı bu eşyalar...
görende eşyaları çizmiş felan sanar.
bir kere kullanmadan zarar gelmez canım endişelenme.
ben gurbete gelin geldim.
uzak olduğu için 1 gece kaldık dolayısıyla.
yemeğimizi yedik,çayımızı içtik.sabah kahvaltısıdır felan...
herşey yapıldı.demek istediğm bizde geliniz.
gidip oteldemi kalsaydık eşyalar kullanılmasın diye...
bunun içinmi nefret ediyosunuz kaynananızdan....
siz daha hiçbirşey görmemişsiniz kaynananızdan.
burada okuyosundur belki kaynanasından çekenleri...
sen bi eşyalarını kullandılar diye bunu dert ediyosunn..
bırak ya dünya malı bunlar.bu kadar kafaya takma böyle mevzuları...
sen bunu kafaya takıyosan biz ölelim o zaman kaynanamızın yaptıklarından..

Back
X