Kaynanamın bana defolu mal muamelesi yapması

Oha miyop musun 676767676862858 milyonda bir görünen birşey bu, toplumun %40'ı falan değil çünkü Bende yeni miyop oldum mesela, ailecek yastayız. Bu arada bence kvde sana gıcık. Ondan bu kadar uğraşması.
Bencede ailenin gelini olarak çok sevilmiş herkeste ondan yana, kaynana kaynıyor, tabi bakıyor, bakıyor ne taraftan saldırsam diye seviyesini dahada düşürtüp miyop olmasından vurmaya çalışıyor ama yinede başaramamış gereken cevapları almış gelinler olarak mutluyuz :))

Bunu yapabildiğim gün gerçekten rahat bir nefes aldıgım gün olacak. Keşke başarabilsem.

Allah insanlara akıl ve merhamet versin inşallah Bnmde rahatsızlığım var fiziki olarak yaza evlenicem kısmetse Bnde böyle sorunlar yaşıcam muhtemelen ama eşim kabullendikten sonra baskasının ne düşündüğü önemli olmaz bnm için sizinde olmasın.

Laf sokmalar , didismeler ancak sizi ve kayinvalidenizle olan ilişkinizi yıpratır. İnançtan da bahsetmişsiniz, siz kötüye kötü cevap vermeyin, olumlu bakın inşallah o da bu huyundan vazgeçer.

Ya cevaplar çok iyi
Keşke o an aklıma gelse. Kediyi inadına kç K kucagımdam bırakmadım :) bir de zerre merhamet yok. Ama merhamet eder gibi diyor ki "yazık sokakta diğer hayvanlardan uzak evde hapüs gibi " oysa zerre umrumda degil. Üstelik bu kedi hem yavru hem tek gözü yok. Sokaga gitse ölmesi garanti gibi bir şey yani.

Bu tarz insanlarla asla tartışmaya girmeyin. İnanılmaz manüpüle edebilme yetenekleri vardır. İçinden çıkamadığı yerde ajitasyon yapmak ve okları size çevirmek için hasta numarası bile yapabilirler. Hatta sizi çıldırtıp "ben öyle demek istememiştim" diyerek söylediğinin ve niyetinin arkasında bile durmazlar.

Tecrübelerimden yola çıkarak tavsiyelerim; şakayla karışık söyleyin söyleyeceklerinizi, önemsenmedikçe, sözünü geçiremediğinde vazgeçecektir.

Kv kaynım yeni evleneceği zaman yeni gelinde aradığı kriteri " gelinin az aptalı makbûldür, büyüğünün sözünü çok sorgulamayacak" olarak belirtmişti. "Zekadan zarar gelmez anne, zekasını fitne fesata yorandan zarar gelir" demiştim bende.

Bunun garip olmakla ilgisi nedir? İnanç meselesi.
Ban almamak için ayrıntıya girmiyorum. Bu sekil bi inancı olmayana da saygım sonsuz.

Banlanmakla ilgisi nedir yükselmeden veya ters bir ifade kullanmadan veya ne bileyim belki dini yorum yapmadan kendinizi açıklayamıyor musunuz? Bana garip geliyor işte inancınızın bu şekilde olması. Garip olmakla bana göre alakası bu.

siz de lafınızı sokup geçin yani ne deseniz boş. ya daha da az görüşeceksiniz ya da eşiniz özellikle uyaracak. bana biraz pasif geldi. konuyu kapat demek yetmiyor demek ki. özellikle annesi ile karşı karşıya gelip konuşması lazım.

Öncelikle geçmş olsun Allah tamamına erdirsin. Dogrusu sizin tavrınız ama ben biraz takıntılı biriyim. İnşallah yaşadıklarımı yaşamazsınız. Tedavisi falan mümkünse de Rabbim şifa versin.

Su dünyada kiminiz var ki Allah aşkına aileniz eşiniz ve onun ailesi. Bu kadar kötü niye dusunursunuz anlamiyorum arayı yumuşatmak için çaba göstermek gerekirken daha çok açılsın diye yapilabilir ancak bu hareketler.

Dini konu ve içerik yasak diye ayrıntıya girmedim. Benim inancıma göre kötü bir rüya görmek, gr ip ysni çektiğin her sıkıntı sabrettiğin sürece gunahlarına kefaret sayılıyor. Sonucta herkeste yok ve bu adaletsizlik bir nevi. Bizim tercihimiz degil sonucta. Kısaca böyle anlatayım. Kv de benle aynı inanca sahip biri olarak bana defolu muamelesi yapmak yerine bu açıdan da bakabilir. Ha inancım böyle olmasa bile bu şekilde davranma hakkı yok. Ama onu buradan vurmak istedim. Belki allahtan der utanır. Dini yorum yapmadan kendimi elbette açıklarım ama konu tamamen onunla ilgili oldugu için böyle.

ALLAH yardımcın olsun bacım bunları baştan terbiye etmek lazımda işte... bizim arkadaş yazdımda çokça buraya nişan alışverişinde kavga ettiler dünürler birbirine girdi, şimdi tazminat ödüyorlar

Ay eltiye bak dost başına Valla resmen babaannemi okudum. En azından cevabı alınca susuyor sizinki.

Laf sokmalar , didismeler ancak sizi ve kayinvalidenizle olan ilişkinizi yıpratır. İnançtan da bahsetmişsiniz, siz kötüye kötü cevap vermeyin, olumlu bakın inşallah o da bu huyundan vazgeçer.
Sizi anlıyorum, bu da bir çözüm yolu. Başta denedim ama ben sevmek istedikçe kendinden uzaklaştırdı. Ben de vazgeçtim. Çünkü o an cevap vermeyince içimde büyüyor. Ama kendimi ifade edip savununca rahatlıyorum. Keşke takmamayı öğrensem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…