- 7 Haziran 2019
- 2.459
- 3.456
- 83
- Konu Sahibi Melahatabla
-
Bencede ailenin gelini olarak çok sevilmiş herkeste ondan yana, kaynana kaynıyor, tabi bakıyor, bakıyor ne taraftan saldırsam diye seviyesini dahada düşürtüp miyop olmasından vurmaya çalışıyor ama yinede başaramamış gereken cevapları almış gelinler olarak mutluyuz :))Oha miyop musun 676767676862858 milyonda bir görünen birşey bu, toplumun %40'ı falan değil çünküBende yeni miyop oldum mesela, ailecek yastayız. Bu arada bence kvde sana gıcık. Ondan bu kadar uğraşması.
Zaten cok mikrop biri. Yani burda anlatsam binlerce konu olur.Bu Miyopluk bir engelmi ki ? Engel olsa bile öyle yapılmaz ama anlamadım . Bence sizin kaynana mikropluk olsun diye öyle yapıyor
Bunu yapabildiğim gün gerçekten rahat bir nefes aldıgım gün olacak. Keşke başarabilsem.Hiç kafanıza takmayın çünkü zaman geçtikçe insan kendini yiprattigini farkediyor pişman oluyor. Gülün geçin onu da böyle kabul edin bence sizinle ilgili bir sıkıntı yok kavinvalidenizin huyu bu. Bebeğinizin dogmasina da az kalmış kendinize stres yapmayın. Rahatsız olduğunuz bir konu olduğu zaman konuyu değiştirin
Allah insanlara akıl ve merhamet versin inşallah Bnmde rahatsızlığım var fiziki olarak yaza evlenicem kısmetse Bnde böyle sorunlar yaşıcam muhtemelen ama eşim kabullendikten sonra baskasının ne düşündüğü önemli olmaz bnm için sizinde olmasın.İşte düşünsene eşim cahil biri olsa etkilenecek belki de. Sonra neden kv ler kötü. Şimdi ben bu kadına nasıl iyi diyeyim. Çok şükür eşim hiç sorun etmedi, yarın ne olacağımı z belli olmaz dedigin gibi.
Ya cevaplar çok iyiBöyle insanlar kendilerini bile sevmiyor ki sizi ya da masum bir hayvanı sevmesini bekleyemezsiniz
Elti ne güzel laf sokuyor oyle
Esiniz annesinin farkindaysa az gorusuyorsaniz he he deyip gecin
Kediye gicik oldukca kucaginiza alip sevin sinir olsun
Birde miyop gibi hastaliklara bile vebali muamelesi yapmak cok komik gercekten
Gozlugu cikarinca seni gormuyorum iste ne guzel deyin
Bunun garip olmakla ilgisi nedir? İnanç meselesi.
Ban almamak için ayrıntıya girmiyorum. Bu sekil bi inancı olmayana da saygım sonsuz.
Öncelikle geçmş olsun Allah tamamına erdirsin. Dogrusu sizin tavrınız ama ben biraz takıntılı biriyim. İnşallah yaşadıklarımı yaşamazsınız. Tedavisi falan mümkünse de Rabbim şifa versin.Allah insanlara akıl ve merhamet versin inşallah Bnmde rahatsızlığım var fiziki olarak yaza evlenicem kısmetse Bnde böyle sorunlar yaşıcam muhtemelen ama eşim kabullendikten sonra baskasının ne düşündüğü önemli olmaz bnm için sizinde olmasın.
Su dünyada kiminiz var ki Allah aşkına aileniz eşiniz ve onun ailesi. Bu kadar kötü niye dusunursunuz anlamiyorum arayı yumuşatmak için çaba göstermek gerekirken daha çok açılsın diye yapilabilir ancak bu hareketler.Böyle insanlar kendilerini bile sevmiyor ki sizi ya da masum bir hayvanı sevmesini bekleyemezsiniz
Elti ne güzel laf sokuyor oyle
Esiniz annesinin farkindaysa az gorusuyorsaniz he he deyip gecin
Kediye gicik oldukca kucaginiza alip sevin sinir olsun
Birde miyop gibi hastaliklara bile vebali muamelesi yapmak cok komik gercekten
Gozlugu cikarinca seni gormuyorum iste ne guzel deyin
Dini konu ve içerik yasak diye ayrıntıya girmedim. Benim inancıma göre kötü bir rüya görmek, gr ip ysni çektiğin her sıkıntı sabrettiğin sürece gunahlarına kefaret sayılıyor. Sonucta herkeste yok ve bu adaletsizlik bir nevi. Bizim tercihimiz degil sonucta. Kısaca böyle anlatayım. Kv de benle aynı inanca sahip biri olarak bana defolu muamelesi yapmak yerine bu açıdan da bakabilir. Ha inancım böyle olmasa bile bu şekilde davranma hakkı yok. Ama onu buradan vurmak istedim. Belki allahtan der utanır. Dini yorum yapmadan kendimi elbette açıklarım ama konu tamamen onunla ilgili oldugu için böyle.Banlanmakla ilgisi nedir yükselmeden veya ters bir ifade kullanmadan veya ne bileyim belki dini yorum yapmadan kendinizi açıklayamıyor musunuz? Bana garip geliyor işte inancınızın bu şekilde olması. Garip olmakla bana göre alakası bu.
Ama benim kaynanam gibi biri ile gercekten imkansızSu dünyada kiminiz var ki Allah aşkına aileniz eşiniz ve onun ailesi. Bu kadar kötü niye dusunursunuz anlamiyorum arayı yumuşatmak için çaba göstermek gerekirken daha çok açılsın diye yapilabilir ancak bu hareketler.
ALLAH yardımcın olsun bacım bunları baştan terbiye etmek lazımda işte... bizim arkadaş yazdımda çokça buraya nişan alışverişinde kavga ettiler dünürler birbirine girdi, şimdi tazminat ödüyorlarEşimin ailesinden nefret ettiğimi bilmeyen kalmamıştır sanırım.
Ayda yılda bir görüşsek de inanın bana aylarca yetecek derecede uyuzluklar yapabilme gibi bir yetenekleri var.
Bu sefer gündemimizde benim miyop olmam var. Konu tv den geldi sanırım. Gerçekten hatırlamıyorum ama konu bi şekilde miyop olmama geldi. Nasıl göremiyorsun, nereye kadar göremiyorsun,ameliyatı yok mu,yine bir doktora görünsen, kullandıkça daha da ilerler (gözlük), lens kaç para vs vs binlerce soru ve sorarken öyle bir incelemesi var ki sanki hastalıklı bir hayvana bakıyor. İlk kez yapınca sorun etmedim. İkinci görüşme oldu, baktım kadın yine aynı. Dedim ki "Bu bana Allah tarafından verilmiş bir imtihan, günahlarıma kefaret, çok şukur baska bir derdim de yok ve ben bundan şikayetçi de degilim." Ama hala devam ediyor. Eltimin kocası da miyop. O da kv ye "Anne, senin oğlun da miyop, sen bizim gibi gelinleri bulduguna şükret bence" gibi bir laf etti. Cevap yok tabi. Ben de iyice gıcık olması için "Bakarsın torunun da bana ceker bizde genetik" dedim. Tabi bunun surati iyice degişti. Resmen bana eksik kusurlu muamelesi yaptı. Eşim de ona konuyu kapatmasını söyledi. Konu kapandı. Başta cok sorun etmedim ama sonra düşündükçe keşke daha sert olsaydım diyorum.
Bir de buraya konu açmıştım hasta bir sokak kedisini evime almıştım bilenler vardır. Şimdi sahiplenmeye karar verdik. Ona da bk muamelesi yapmaya çalışıyor. Meyve getirsem ellerini yıka falan diyor. Ameliyat ettirdik parasını soruyor, eşime ben yokken maaşına yapılan zam parasını falan soruyor. Eltim de "Anne gören de seni temiz biri sanacak " dedi. Dogru söylüyor. Kendisi hiç temiz birisi degil. Buna ragmen kedime davranışı sinirimi bozuyor. Mudahale etmesem kovacak. Kediş yanımıza geldikçe, torununu (eltim in cocugu) korumak için götür şunu falan diyor. Sonunda susturdum. Bu kez de "evladından daha cok deger verirsin sen buna" diyor. Bu kadından nefret ediyorum.
Sizi anlıyorum, bu da bir çözüm yolu. Başta denedim ama ben sevmek istedikçe kendinden uzaklaştırdı. Ben de vazgeçtim. Çünkü o an cevap vermeyince içimde büyüyor. Ama kendimi ifade edip savununca rahatlıyorum. Keşke takmamayı öğrensemLaf sokmalar , didismeler ancak sizi ve kayinvalidenizle olan ilişkinizi yıpratır. İnançtan da bahsetmişsiniz, siz kötüye kötü cevap vermeyin, olumlu bakın inşallah o da bu huyundan vazgeçer.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?