kaynanamın beni ve meleğimi dışlaması...

kaynanama gittiğimiz gün eşimin aldığı yeni elbiseyi giydirmişdim.saçınada rengarenk tokalar takdım.saçlarıda sarı dipleride bukle bukle.çok şirin tatlı olmuştu.ben sevmeye doyamıyorum.sıka sıka sevmemek için kendimi zor tutuyorum.incitmeden öpüyorum sarılıyorum.nasıl dayanıyor bu kadın anlamadım.

maaşallah kızına eminim çok tatlıdır,boşver başkasını sen onu sevgiye doyurursun.babaannesi ileride ne kadar hata yaptığını anlayacak:34:

maaşallah kızına eminim çok tatlıdır,boşver başkasını sen onu sevgiye doyurursun.babaannesi ileride ne kadar hata yaptığını anlayacak:34:

nekadar görmezsem vicdansız kaynanamı o gece rahat uyuyorum.her hareketi anlamlı,her konuşması anlamlı.ALLAH herşeyi görüyor.bana nispet yapacak diye masum yavrumada tavır alıyorsa.ALLAHINDAN bulsun.

kıskançlık mı.işte o da sizin anladığınız gibi anlayacak diye birşey diyemiyorum.haksızlık bu.benim kızım daha çok ufak sevilecek yaşta.babannesi öbür torunun iltifatlarla oyunlarla severken kızım benim kucağımda babannesini agucuklaarına gülüyor.bunu dediğine göre ya anne değilsin yada çocukların çok ilgi görüyor bunu anlıyamıyorsun.

tabiki kiziniz daha ufak 2 yasinda oda sevilmesi gereken yasta ama diger toruna gore buyuk demek istedim.cocugum var benimde ve cok ilgi goruyor ama babanneden yada anneanneden degil benden ve babasindan bence sevseler ne olur sevmeseler ne olur cok zorunuza gidiyorsa gitmeyin sizde ziyaretlerine. cocugunuzu siz sevin yeter zaten baskalarina ihtiyac duymaz.

tabiki kiziniz daha ufak 2 yasinda oda sevilmesi gereken yasta ama diger toruna gore buyuk demek istedim.cocugum var benimde ve cok ilgi goruyor ama babanneden yada anneanneden degil benden ve babasindan bence sevseler ne olur sevmeseler ne olur cok zorunuza gidiyorsa gitmeyin sizde ziyaretlerine. cocugunuzu siz sevin yeter zaten baskalarina ihtiyac duymaz.

diğer çocuktan büyük olduğunu sadece kaynanam farkediyor ozaman.nedense dede,hala,akrabaları ikisinide eşit seviyorlar.kızımıda kucaklarına aldılarmı yarım saatten aşağı indirmiyorlar.aralarındaki farkta çok belli olmuyor zaten sadece o konuşmuyor benim kızım konuşuyor.yeni cümleler kuruyor.sevmesin kaynanam benim kızımı sevmesin.ben kızımı çok seviyorum.kaynanamın sevgisine ihtiyacımız yok zaten.yaptığı haksızlığa kızıyorum sevgiside onun olsun.

yazık ya koskoca kadın kendını ne kadar dusurdugunun farkında degıl gercekten cok yazık:19:

tabiki haklısın.kızının içine veriyordur.kıskanıyordur çok normal.
eşin konuştu mu bilmiyorum.aradaki sayfaları okumadım.ama güzellikle anne kızım seni paylaşamıyor bebekle.
sen kucağına alınca kıskanıyor,seni çok seviyor,arada bi onuda kucağına al,gözü kalmasın,eve geldiğinde bana babaanne
beni artık sevmiyormu felan diyor desin.
benim annemde dikkat etmeye çalışırdı.abim konuşurdu çünkü sürekli
aklına gelmeyebilir.

Son düzenleme:
Ne kadar saçma yaaa...
Yazdıklarınızdan ne hissettiğinizi anlıyorum...
Ben de bir evlat sahibiyim...
Onun üzülmesine asla dayanamam, Allah kimsenin çocuğunu da üzmesin, sevgiye hasret bırakmasın inşallah Amin...
Hala kız-erkek ayrımı var mı yaaa?
Beynimi uyuşuyor, böyle konuları okudukça...
Yerinizde olsam takmamaya çalışır, bütün ilgimi kızıma vermeye çalışırım... ne kadar tatlıdır kim bilir..
Durumun farkında olduğunuzu bence bildirmeyin, erkek torun sahibi olan ve totosu yeterince havada olan şahsiyetin totosunu daha da kaldırmayın....
Erkek torun sahibi diye cennete koyacaklar onu.......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ne kadar saçma yaaa...
Yazdıklarınızdan ne hissettiğinizi anlıyorum...
Ben de bir evlat sahibiyim...
Onun üzülmesine asla dayanamam, Allah kimsenin çocuğunu da üzmesin, sevgiye hasret bırakmasın inşallah Amin...
Hala kız-erkek ayrımı var mı yaaa?
Beynimi uyuşuyor, böyle konuları okudukça...
Yerinizde olsam takmamaya çalışır, bütün ilgimi kızıma vermeye çalışırım... ne kadar tatlıdır kim bilir..
Durumun farkında olduğunuzu bence bildirmeyin, erkek torun sahibi olan ve totosu yeterince havada olan şahsiyetin totosunu daha da kaldırmayın....
Erkek torun sahibi diye cennete koyacaklar onu.......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nekadar kafayı takmamaya çalışsamda gözüme sokula sokula yapılınca düşünmeden edemiyorum.neden, niye,sebep.ben çocuk evine gittikten sonra kaynanam kızımla ilgilenecekmi onu merak ediyorum.

sonuna kadar haklısınzı ama şimdi bişey deseniz geçimsiz gelin siz olacaksınız...Rabbim sabır versin size..Bizdede var aynısı kaynanam kendı kızının çocuklarıyla ilgilenir ,bize kırk yılın başı gelır..kızı da koskoca kadın ben nerdeyse onun yarı yaşındayım ,ama çok çile çektim..tek başıma olduğumdan..çoluk çocuk sıkıntısı çok çektım..ayrımcılıklar çok yapıldı ,gördugumde söyledım ..noldu şimdi geçimsiz gelin ilan edildim...ne dsem herkese batar oldu artık..ara bozulunca bir daha düzelmıyor maalesef dogru söyleyenıde dokuz köyden kovuyorlar..

benım kayınvalıdede kızı varken onun çocuklarını sevıyordu ,kızı gidince de bizimkılerı..ayıp ya bu..eşit sev ,ikisindie aynı anda sev..benım torunalrım ne cici ne tatlı de..yeter herkesın gönluı hoş olur.

şimdi siz diyceksınız nolcak ben söylım HİÇBİRŞEY ..hem siz dedıkten sonra zorla sevınce de anlamı kalmayacak..Bırak yakında öbür gelin oğlunu sevdirtmemeye başlarsa ,torun sevcem dıye soluğu sizde alır..SABREDIN DERIM..

hiççççç takmayın ,kızınızı onun yanıdna sevmekle iyi yapmışsınız ..aslında gün gelır senın kızın kavrarsa durumu babanneyı mat edebılır..sen onu daha cok sevıyrosun dıye..tavır bıle alabılır..
Birde şu geldi aklıma madem kayınpederın çocukalrı eşit sevıyro sende kayınpederıne daha fazla ılgı alaka göster..hürmet et,saygılı ol ,hediye al vs..kaynanayada hiçç bişey deme..anlasın hatasını..

sonuna kadar haklısınzı ama şimdi bişey deseniz geçimsiz gelin siz olacaksınız...Rabbim sabır versin size..Bizdede var aynısı kaynanam kendı kızının çocuklarıyla ilgilenir ,bize kırk yılın başı gelır..kızı da koskoca kadın ben nerdeyse onun yarı yaşındayım ,ama çok çile çektim..tek başıma olduğumdan..çoluk çocuk sıkıntısı çok çektım..ayrımcılıklar çok yapıldı ,gördugumde söyledım ..noldu şimdi geçimsiz gelin ilan edildim...ne dsem herkese batar oldu artık..ara bozulunca bir daha düzelmıyor maalesef dogru söyleyenıde dokuz köyden kovuyorlar..

benım kayınvalıdede kızı varken onun çocuklarını sevıyordu ,kızı gidince de bizimkılerı..ayıp ya bu..eşit sev ,ikisindie aynı anda sev..benım torunalrım ne cici ne tatlı de..yeter herkesın gönluı hoş olur.

şimdi siz diyceksınız nolcak ben söylım HİÇBİRŞEY ..hem siz dedıkten sonra zorla sevınce de anlamı kalmayacak..Bırak yakında öbür gelin oğlunu sevdirtmemeye başlarsa ,torun sevcem dıye soluğu sizde alır..SABREDIN DERIM..

hiççççç takmayın ,kızınızı onun yanıdna sevmekle iyi yapmışsınız ..aslında gün gelır senın kızın kavrarsa durumu babanneyı mat edebılır..sen onu daha cok sevıyrosun dıye..tavır bıle alabılır..
Birde şu geldi aklıma madem kayınpederın çocukalrı eşit sevıyro sende kayınpederıne daha fazla ılgı alaka göster..hürmet et,saygılı ol ,hediye al vs..kaynanayada hiçç bişey deme..anlasın hatasını..

torunlarını aynı anda sevmesini başaramıyorlar.öbürünü severken diğerini sevmeye fırsat kalmıyor herhalde.evet bunu kaynanam gıcıklığına yaptığını dün daha iyi anladım.

Dün eşimin teyzesi gelmiş eşim hadi gidelim ayıp olmasın yarın zaten gidecekler dedi.bende nekadar gitmeyeceğim oraya dedimse illaki birşey oluyor gidiyoruz.kapıdan içeri girdik görümcem kızımı kucağına aldı sevdi.kaynanam kızıııııım gel dedi.benim kız gitmedi oyun oynadığı için oralı olmadı.nerde eski kaynanam gel demeden kucağına alırdı,öperdi.birşey oldu kadına merakta ediyorum.sonra diğer odaların petekleri yanmadığı için kızımı oyalamak için kucağıma aldım.kızım içeri gitme senle oyun oynayalım dedim.oyuncak bebeğinle oynuyoduk arasıra kızım yanağımı öpüyordu.kaynanam bir hışımla yürüteçte duran eltimin oğlunu kucağına aldı başladı oğluşum.eşimde yanımdaydı göz göze geldi.eşime önceden demiştim.o çocuğu sevmek için kucağına alırsa sende kızımızı al sev.baktım eşim kızım gel dedi sevmeye oyun oynamaya başladı.kaynanam bir duraksadı.yüzünün şekli değişti ağzının şekli değişti anlatamam.sona yarım saat sonra eşim biz eve gidiyoruz dedi.eşimin teyzesinin oğluda bizle beraber çıktı çarşıya gidecekmiş.kaynanam aynen şöyle yaptı abiye el salla oğluşuuumm.amcaya yengeye değilde.aklından ne geçiriyor bu kadın anlamadım.eşimede söyledim eşimde aynı düşündü birşey var ama ne.nispet yaparken bu kadar apaaçık belli ettirilmez ya.hadi ben kızımı severken kıskanıyor desem öncedende severdim böyle yapmazdı.eltimde kaynanamın yanında oğlunu seviyor.onu niye kıskanmıyor.tuhaflaştı anlamadım gitti.eşim kaynım evine gittikten sonra soracakmış.çünkü onunda ilgisini çekti.eşimde merak etti.görseniz arkadaşlar çok anormal hareketler yapıyor.beni kıskandırmak için yaptığı besbelli ama neden ben ne yaptım ki çözemedim.şuda aklıma geldi eltimle oğlunu benden kızımdan daha çokmu benimsediğini göstermeye çalışıyor acaba bana gösterişmi yapıyor.

Dün eşimin teyzesi gelmiş eşim hadi gidelim ayıp olmasın yarın zaten gidecekler dedi.bende nekadar gitmeyeceğim oraya dedimse illaki birşey oluyor gidiyoruz.kapıdan içeri girdik görümcem kızımı kucağına aldı sevdi.kaynanam kızıııııım gel dedi.benim kız gitmedi oyun oynadığı için oralı olmadı.nerde eski kaynanam gel demeden kucağına alırdı,öperdi.birşey oldu kadına merakta ediyorum.sonra diğer odaların petekleri yanmadığı için kızımı oyalamak için kucağıma aldım.kızım içeri gitme senle oyun oynayalım dedim.oyuncak bebeğinle oynuyoduk arasıra kızım yanağımı öpüyordu.kaynanam bir hışımla yürüteçte duran eltimin oğlunu kucağına aldı başladı oğluşum.eşimde yanımdaydı göz göze geldi.eşime önceden demiştim.o çocuğu sevmek için kucağına alırsa sende kızımızı al sev.baktım eşim kızım gel dedi sevmeye oyun oynamaya başladı.kaynanam bir duraksadı.yüzünün şekli değişti ağzının şekli değişti anlatamam.sona yarım saat sonra eşim biz eve gidiyoruz dedi.eşimin teyzesinin oğluda bizle beraber çıktı çarşıya gidecekmiş.kaynanam aynen şöyle yaptı abiye el salla oğluşuuumm.amcaya yengeye değilde.aklından ne geçiriyor bu kadın anlamadım.eşimede söyledim eşimde aynı düşündü birşey var ama ne.nispet yaparken bu kadar apaaçık belli ettirilmez ya.hadi ben kızımı severken kıskanıyor desem öncedende severdim böyle yapmazdı.eltimde kaynanamın yanında oğlunu seviyor.onu niye kıskanmıyor.tuhaflaştı anlamadım gitti.eşim kaynım evine gittikten sonra soracakmış.çünkü onunda ilgisini çekti.eşimde merak etti.görseniz arkadaşlar çok anormal hareketler yapıyor.beni kıskandırmak için yaptığı besbelli ama neden ben ne yaptım ki çözemedim.şuda aklıma geldi eltimle oğlunu benden kızımdan daha çokmu benimsediğini göstermeye çalışıyor acaba bana gösterişmi yapıyor.

aman canım boşver yakında çıkar kokusu.o minik güzel kızının seve seve babaannesi olurum:16:

Bence sende biraz kıskanıyorsun ben bunu anladım , kıskanman da kötü birşey değil bu olabilir.Şimdi sen hayır kıskanmıyorum diyeceksin ama kıskanmayan insan bu kadar dert etmez yada ağlayacak gibi olmaz.Ama kayınvalidenin yaptığı yanlış o konuda haklısın ama zorlada al benim çocuğumu sev diyemessin kii..Sevmesse sevmesin senin sevgin yeter kızına merak etme..Bu konuyuda çok takma kayınvalidenede bu durumdan bahsetme salla gitsin takmamaya çalış:31:

Bence sende biraz kıskanıyorsun ben bunu anladım , kıskanman da kötü birşey değil bu olabilir.Şimdi sen hayır kıskanmıyorum diyeceksin ama kıskanmayan insan bu kadar dert etmez yada ağlayacak gibi olmaz.Ama kayınvalidenin yaptığı yanlış o konuda haklısın ama zorlada al benim çocuğumu sev diyemessin kii..Sevmesse sevmesin senin sevgin yeter kızına merak etme..Bu konuyuda çok takma kayınvalidenede bu durumdan bahsetme salla gitsin takmamaya çalış:31:

şimdi ben sevmesinden çok neden böyle yapmaya çalıştığını anlamaya çalışıyorum.dün yaptığını hareketten sonra artık kızımı sevmesinide istemiyorum.haksızlığa uğrayanın imdat çağrısı kıskançlık olmuşsa buna diyecek lafım yok..

şimdi ben sevmesinden çok neden böyle yapmaya çalıştığını anlamaya çalışıyorum.dün yaptığını hareketten sonra artık kızımı sevmesinide istemiyorum.haksızlığa uğrayanın imdat çağrısı kıskançlık olmuşsa buna diyecek lafım yok..

haksızlık olduğu konusunda hem fikirim ama kıskanmmanızda doğal kıskanabilirsiniz onu çok sevmesini olabilir doğal dedim.Fakat bence bu konuda kayınvalidenize hiç bir şekilde birşey söylemeyin madem sizi rahatsız etmek nispet yapmak için yapıyor o zaman sizde durumu takmayarak ona yaptığının amacına ulaşamadığını gösterin..

canım babam bana ablasının adını vermiş.babaannemden kıskanlçlık yapmış bu olayı da hazmedemediği için beni hiç sevmemiş.yani ben yanına gider oyunlar yaparmışım,arkası sıra koştururmuşum babaannem beni itekleyip düşürüverirmiş.düşünsene bir isim koyma mevzusu yüzünden neymiş efendim bana babannemin ismi verilmeliymiş:1:komik aslında dimi,bir o kadar da saçma...ben 6 yaşımdayken kendisi vefat etti.bazen kendisine yasin gönderirim.acaba utanıyormudur yaptığından diye de düşünürüm:).....

haksızlık olduğu konusunda hem fikirim ama kıskanmmanızda doğal kıskanabilirsiniz onu çok sevmesini olabilir doğal dedim.Fakat bence bu konuda kayınvalidenize hiç bir şekilde birşey söylemeyin madem sizi rahatsız etmek nispet yapmak için yapıyor o zaman sizde durumu takmayarak ona yaptığının amacına ulaşamadığını gösterin..

Bence konu sahibi kıskanmıyor... Gayet iyi anlıyorum seni canım... Anne değilim evli değilim hatta evlencek yaşta bile değilim ama aynı şey kardeşime olduğunda hissettiğim duygu çok kötüydü ve kesinlike kıskançlık değildi. Sadece kardeşimin üzülüyor olması beni üzen bir şeydi..

Gitmeyin görmeyin ileride çok pişman olacak kızınıza muhtaç olacak ama iş işten geçmiş olacak...

Bu arada dikkat ettim de kızınızla sürekli oyun oynuyor ilgileniyorsunuz. Yani misafirliğe gidince çaya dalıp çocuğuna dikkat etmeyenlerden değilsiniz. Sevginiz kızınıza yetiyordur bile :16:

Gitme kıymet bilmeyene kıymet göstermeyeceksin tavrını belli et kesinlikle:20:

diyelim eşimle oturmaya gittik oraya. kaynanam herzaman ki gibi eltimin çocuğunu severken.eşimle ben ne tavır içinde olmalıyız.çünkü bizim için o kadar hassaz bir durum ki.söyleyip söylemekte kararsızız.nasıl bir laf çarpsak kaynanam yaptığına utansa.eşimin bunu farkettiğini anlamasını istiyorum.

bunun adi kiskanclik degil canim
senin yerinde kim olsa boyle hissederdi ..
kaynanan belliki seni uzmek istiyor vede cok guzel bir sekilde amacina ulasmis cunku senin bu durumdan rahatsiz oldugunu farketmis ve inadina daha cok yapiyor ..
bizde yasadik buna benzer bi problem
benim 7 sene sonra oldu oglusum
kucuk eltiminde benim oglumdan 10 ay buyuk kizi vardi ben dogum yaptigimda
bizim o donem kayinvalidemle cok sorunlarimiz vardi
dogumda yaninda kalacagim dedigi halde beni yapayalniz birakip evine gitti
ben onun yuzunden annemi getirmemistim yanima o kalacak ayip olmasin ona saygisizlik olmasin diye
hem sezeryan oldum hemde oglum kolikli bir bebekti
esimde calisiyordu ve ben enfeksizyon kapmistim dogumda
tam bir ay atesler icinde yandim surekli antibiyotik ictim ve o bizimle alakasi olmayan bi olay yuzunden (kucuk kaynimla kavga etmis benim dogumumda) kendi evine cekti gitti beni o halde birakarak
ayri sehirlerde yasiyoruz kaynanamla
ben ve esim asiri uzulduk cok zor gunler gecirdik
esimde her lafinda igneledi annesini
her seferinde yuzune vurdu bizi o halde biraktin gittin diye
bende hic bisey demesemde cok soguk davrandim
ve bu bize oyle bir tavir aldiki hic bebegimi kucagina almazdi
surekli eltimin kizini severdi
1, 2 ay kadar yapti bunu
ama nerdeyse kafayi yiyecek gibi oluyordum
obur odaya gidip aglamamaya calisiyordum
bize kizdi cocugumun sucu ne diyor agliyordum
sonunda esimle karar aldik asla takmiycaz dedik
ve hic bi hareketini umursamadik
o eltimin kizini sevdikce bizde oglumuzu daha cok sevdik
babasi surekli kucaginda tutuyordu
koysana su cocugu yere ne anlayacak o kucaktan diyordu
esimde sanane anne ben onu yere koyunca ozluyorum diyordu
baktiki ise yaramiyor taktigi vazgecti gercekten vazgecti ..
oglum bir bucuk yasinda eltimin tekrar bi bebegi oldu daha 7 aylik
simdi ise oglum icin oluyor kaynanam gitmedigimiz hafta sonlari telefon acip agliyor cok ozledim diye

sana en buyuk taktik
karsindakini cildirtmak istiyorsan onu takmiycaksin
taksan bile kesinlikle belli etmeyeceksin
inan seni uzgun gordukce zevk aliyor o tipler yaptiklarindan
lutfen kendine gel
su guzel anlarina yazik ediyorsun uzulmekle
kizina saril esine saril
mutlu ol ondan alabilecegin en buyuk intikam mutlu olmandir

Back
X