Kaynanamın bizimle yaşama fantezisi

veronika_nika

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2014
1.088
953
48
Kizlar kaynanamin durup durup tekrarladigi bisey var. Bunu bayram ziyaretlerinde de konu açilinca bir kac kez soyledi. Konu gelin kaynana muhabbetinden acilinca diyorki "ben gelinime kiyamam sonucta ilerde bana o bakacak" bende esime sordum annen böyle diyor , baban ölürse bizimle mi yasayacak diye. Evet tabiki dedi. Şimdi diyeceksiniz ki bunu mu taktin kafana . Vallahi taktim. Tabi bilemeyiz kim ne zaman ölür. Ben belki onlardan önce ölürüm. Bir de esimin ailesinde hala gelin kaynana birlikte yasama kulturu var bizde asla boyle birsey yok. Memleketlerimiz farkli. Esim dogulu biz akdenizliyiz. Zaten biz evlenirken niyetleri de birlikte yasamakmis ama bunu teklif bile edemediler iclerinde patladi.
Off kizlar ya o kadar farkli ki kulturlerimiz, o kadar yoruldumki birseyleri alttan almaktan birseylere sasirmaktan. Bekarlara burdan tavsiyem kendi memleketinizden evlenin yada kendi yasam tarziniz kendi kulturunuzden biriyle evlenin. Kaynanamla birlikte yasamak benim için boşanma sebebidir mesela.

Anacim sen benden daha takıntılı ciktin belli olmaz o işler kim öle kim kala hem sen neden sıkıntı yapiyorsunki

Kayınpederi organik besinlerle besleyin, fit tutun, Allah ona uzun ve sağlıklı bir ömür versin.
Yabancı ülkelerde insanlar eşlerini kaybetse bile kendini eğitime verir, hobiye, kültür turlarına, dostlarla organizasyonlara bizde kadın 40 yaşında eşini kaybetse bile "oğluşum bakacak" diye yıkılmaya yer arar. Ayakta durmak, kendi başına özgür olmak, dik olmak diye bir şey yok bizde maalesef.
Annem 60 yaşında, hala çalışıyor, çok özgür ve "Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin" diyor.
Kimisi de daha kocası başındayken gelin bakacak diye yerini yapıyor.
Allah yardımcınız olsun.

Dur daha ya şimdiden bunu kafaya takıyorsun.
Allah geçinden versin herkese sağlık versin.
İlerde öyle birşey olursa tabiki evlatları bakar sırasıyla.
Aynı şekilde sende annene babana bakarsın bunun memleketle alakası yok ki.
Kaynanandan hiç hazetmiyorsun biliyorum ama şimdiden bu konuyu kafana takıp ortalığı bulandırma.
Seninde dediğin gibi hayat bu ne olacağı belli olmaz.

Ay ne guzel soyledin valla. Benim annem de aslaaa yasamaz bizle. Kendi evini rahatligini asla birakmaz. Kaynana da aynen yikilacak yer ariyor

Böyle olmamış şeyleri düşünürsek bugünlerimiz zehir olur.
Bence Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin.
Evlat bile olsa elin eline bakmak çok zor.

O gün şartlar farklı olur, eşinin de fikirleri değişir belki.
Aynı eve girmek yerine, aynı binayı düşünürsünüz.
Yakınınızda olur acil durumda gidersiniz falan..

Yani bunları düşünüp üzülmek, tartışmak çok yanlış şimdiden.

Yok bunlarin memelketimi aile yapisi mi bilmiyoum böyle işte. Benim 80 yasindaki akrabalarim bile tek basina yasiyor evlatlari sirayla gelip bakiyor bir de bakici tuuyorlar. Ama esimin babaannesine bile hala annesi bakiyor

Kendinizde söylemişsiniz kimin ne zaman öleceği belli olmaz,Allah bilir onu.Daha ortada hiçbir şey yokken kafaya takarsanız ohoo yanmışsınız siz,hep mutsuz olursunuz.Öyle bir durum olursa o zaman düşünürsünüz ne olacağını.Eşinizin kardeşleri varsa dönüşümlü bakarsınız ya da bakıcı falan tutarsınız hepiniz ortak olup,bir şekilde kimseyi mağdur etmeden yol bulunur elbet.

kadın şimdiden ileride yaşanacakların sinyallerini vermeye başlamış.

ama ne malum kp derin ondan önce öleceği ölüm bu kime gelir belli olmaz.

Zamanı gelince tavrinizi koyarsaniz
Sayet eli ayagi tutuyo olur ise yakininizda bir ev tutat sık sık gorusursunuz.

takma bunu

dedem kanserdi

bir yengem "ay baba ölürse tek çalışmayan gelin benim kesin kv bana gelir benimle kalır" diye düşündü kurdu durdu

sonra dedem vefat etti; anneannem tek yaşamaya başladı; evi kurulu düzeni; maaşı vs her şeyi vardı zaten

neyse bir gün davet etmişler, gitmiş kadın 2 gün mü ne kalmış kavga çıkardı; ayrı yaşıyorlar 10 yıldır

anneannem de 80 yaşında halen yalnız yaşıyor anneme bile gelince sıkılıyor

kurmayın olan size olur boş verin şimdiden eşinize de olmaz deyin uzatmayın ama

zamanı gelirse duruma göre değerlendirilir

Ben de senin gibiyim kultur farki cok onemli cooook cektim ben de bundan.ama esimle iyi anlasiyoruz tavrini net koymalisin yoksa anlamiyorlar

Kayınbabayı fındık fıstık yağla balla beslemeye başla bence

bi dur canım ya kim öle kim kala:) şimdiden böyle şeylerle skmayin canınızı. gerekirse bakılır yapılacak bisey yok sonuçta esinizin annesi

"Biktim herseyi altsn almaktan demissin "

Neden herseyi altan aliyosun alma , birazda karsidaki deni altan alsin ..
Kaynanaya gelince belki ilerde fikri degisir belki esinin fikri degisir , ki bu dogulu insaninda mümkün degil ilaki beraber yasama meraki var kiminnde..
Yabancilsra bakiyorum hepsi tek basina yasiyor kendi düzenlerini asla bozmuyorlar bizim millet hopp oglumun evi var orda kalacam fantezisi yasiyor...

Valla benim annanemde 74 yaşında hala tek başına yaşıyor ki anneme boşandı tek başına yinede kendi evim diye tutturur bu kaynanalar bizi hizmetçi ve bakıcı olarak görüyo heralde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…