- 16 Kasım 2014
- 1.088
- 953
- 48
- Konu Sahibi veronika_nika
-
Kizlar kaynanamin durup durup tekrarladigi bisey var. Bunu bayram ziyaretlerinde de konu açilinca bir kac kez soyledi. Konu gelin kaynana muhabbetinden acilinca diyorki "ben gelinime kiyamam sonucta ilerde bana o bakacak" bende esime sordum annen böyle diyor , baban ölürse bizimle mi yasayacak diye. Evet tabiki dedi. Şimdi diyeceksiniz ki bunu mu taktin kafana . Vallahi taktim. Tabi bilemeyiz kim ne zaman ölür. Ben belki onlardan önce ölürüm. Bir de esimin ailesinde hala gelin kaynana birlikte yasama kulturu var bizde asla boyle birsey yok. Memleketlerimiz farkli. Esim dogulu biz akdenizliyiz. Zaten biz evlenirken niyetleri de birlikte yasamakmis ama bunu teklif bile edemediler iclerinde patladi.
Off kizlar ya o kadar farkli ki kulturlerimiz, o kadar yoruldumki birseyleri alttan almaktan birseylere sasirmaktan. Bekarlara burdan tavsiyem kendi memleketinizden evlenin yada kendi yasam tarziniz kendi kulturunuzden biriyle evlenin. Kaynanamla birlikte yasamak benim için boşanma sebebidir mesela.
Ay ne guzel soyledin valla. Benim annem de aslaaa yasamaz bizle. Kendi evini rahatligini asla birakmaz. Kaynana da aynen yikilacak yer ariyorKayınpederi organik besinlerle besleyin, fit tutun, Allah ona uzun ve sağlıklı bir ömür versin.
Yabancı ülkelerde insanlar eşlerini kaybetse bile kendini eğitime verir, hobiye, kültür turlarına, dostlarla organizasyonlara bizde kadın 40 yaşında eşini kaybetse bile "oğluşum bakacak" diye yıkılmaya yer arar. Ayakta durmak, kendi başına özgür olmak, dik olmak diye bir şey yok bizde maalesef.
Annem 60 yaşında, hala çalışıyor, çok özgür ve "Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin" diyor.
Kimisi de daha kocası başındayken gelin bakacak diye yerini yapıyor.
Allah yardımcınız olsun.
Yok bunlarin memelketimi aile yapisi mi bilmiyoum böyle işte. Benim 80 yasindaki akrabalarim bile tek basina yasiyor evlatlari sirayla gelip bakiyor bir de bakici tuuyorlar. Ama esimin babaannesine bile hala annesi bakiyorDur daha ya şimdiden bunu kafaya takıyorsun.
Allah geçinden versin herkese sağlık versin.
İlerde öyle birşey olursa tabiki evlatları bakar sırasıyla.
Aynı şekilde sende annene babana bakarsın bunun memleketle alakası yok ki.
Kaynanandan hiç hazetmiyorsun biliyorum ama şimdiden bu konuyu kafana takıp ortalığı bulandırma.
Seninde dediğin gibi hayat bu ne olacağı belli olmaz.
kadın şimdiden ileride yaşanacakların sinyallerini vermeye başlamış.Kizlar kaynanamin durup durup tekrarladigi bisey var. Bunu bayram ziyaretlerinde de konu açilinca bir kac kez soyledi. Konu gelin kaynana muhabbetinden acilinca diyorki "ben gelinime kiyamam sonucta ilerde bana o bakacak" bende esime sordum annen böyle diyor , baban ölürse bizimle mi yasayacak diye. Evet tabiki dedi. Şimdi diyeceksiniz ki bunu mu taktin kafana . Vallahi taktim. Tabi bilemeyiz kim ne zaman ölür. Ben belki onlardan önce ölürüm. Bir de esimin ailesinde hala gelin kaynana birlikte yasama kulturu var bizde asla boyle birsey yok. Memleketlerimiz farkli. Esim dogulu biz akdenizliyiz. Zaten biz evlenirken niyetleri de birlikte yasamakmis ama bunu teklif bile edemediler iclerinde patladi.
Off kizlar ya o kadar farkli ki kulturlerimiz, o kadar yoruldumki birseyleri alttan almaktan birseylere sasirmaktan. Bekarlara burdan tavsiyem kendi memleketinizden evlenin yada kendi yasam tarziniz kendi kulturunuzden biriyle evlenin. Kaynanamla birlikte yasamak benim için boşanma sebebidir mesela.
Ben de senin gibiyim kultur farki cok onemli cooook cektim ben de bundan.ama esimle iyi anlasiyoruz tavrini net koymalisin yoksa anlamiyorlarKizlar kaynanamin durup durup tekrarladigi bisey var. Bunu bayram ziyaretlerinde de konu açilinca bir kac kez soyledi. Konu gelin kaynana muhabbetinden acilinca diyorki "ben gelinime kiyamam sonucta ilerde bana o bakacak" bende esime sordum annen böyle diyor , baban ölürse bizimle mi yasayacak diye. Evet tabiki dedi. Şimdi diyeceksiniz ki bunu mu taktin kafana . Vallahi taktim. Tabi bilemeyiz kim ne zaman ölür. Ben belki onlardan önce ölürüm. Bir de esimin ailesinde hala gelin kaynana birlikte yasama kulturu var bizde asla boyle birsey yok. Memleketlerimiz farkli. Esim dogulu biz akdenizliyiz. Zaten biz evlenirken niyetleri de birlikte yasamakmis ama bunu teklif bile edemediler iclerinde patladi.
Kayınbabayı fındık fıstık yağla balla beslemeye başla benceKizlar kaynanamin durup durup tekrarladigi bisey var. Bunu bayram ziyaretlerinde de konu açilinca bir kac kez soyledi. Konu gelin kaynana muhabbetinden acilinca diyorki "ben gelinime kiyamam sonucta ilerde bana o bakacak" bende esime sordum annen böyle diyor , baban ölürse bizimle mi yasayacak diye. Evet tabiki dedi. Şimdi diyeceksiniz ki bunu mu taktin kafana . Vallahi taktim. Tabi bilemeyiz kim ne zaman ölür. Ben belki onlardan önce ölürüm. Bir de esimin ailesinde hala gelin kaynana birlikte yasama kulturu var bizde asla boyle birsey yok. Memleketlerimiz farkli. Esim dogulu biz akdenizliyiz. Zaten biz evlenirken niyetleri de birlikte yasamakmis ama bunu teklif bile edemediler iclerinde patladi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?