Kaynanamın borcu

ortalama bir bilezik 4-5 bin olsa altinalriniz en fazl 25 hadi olsun 30 bin eder. 50 bin verecekmiş.

size veya oğluna ev alma zorunluğu yok. ölürse kalanlar tüm evlatlarına ortak bolusturulur. su oğluna ev almalı kafsindan çıkın.

eskiden ev alınıyordu ama gelin de o evin kızı gibi olurdu . kayinvalideye faln bakardı.

şimdi mala mülke gekince hep erkeklere birşeyler yapılsın isteniyor. kv kp yaşlanınca bakıma muhtaç olsa kimse oralı olmuyor.

ortalama bir bilezik 4-5 bin olsa altinalriniz en fazl 25 hadi olsun 30 bin eder. 50 bin verecekmiş.

size veya oğluna ev alma zorunluğu yok. ölürse kalanlar tüm evlatlarına ortak bolusturulur. su oğluna ev almalı kafsindan çıkın.

eskiden ev alınıyordu ama gelin de o evin kızı gibi olurdu . kayinvalideye faln bakardı.

şimdi mala mülke gekince hep erkeklere birşeyler yapılsın isteniyor. kv kp yaşlanınca bakıma muhtaç olsa kimse oralı olmuyor.
Soz verip bızı bunca sene bekletmıcektı o zman

En basından verılmıs Bı ev sozu var zaten size ev alıcaz diye.. Simdi sadece 50 bin verip ev pesınatı yapın diyo bana borcunu falan vermıyo yanı
Tmm sen ev sozunu unut sonuçta herkes ev alarak evlenemeyeblir.
Altınları ederi kadar borcunu geri al onlarla da geri bilezik yap bozdurma

Siz para olarak almayın bileziklerinizi. 5 senede ne kadar arttı altın. Kaç bilezik verdiyseniz gramına kadar bilezik şeklinde alın. Eve vereyim derken arada kaynayacak. Deyin ki borcun olan bilezikleri al ver evin onla ne alakası var o ayrı o ayrı deyin

Soz verip bızı bunca sene bekletmıcektı o zman

siz guvenmeyeveksiniz. babamin da vereceği ev var bize. asla onu hesaba katıp olan yaomiyorum. yairn bir gün borcu olur satmak zorunda olur . su olur bu olur. ilerde kalırsa benden de çocuğuma kalır.
biz kendimiz borca girdik yaptık. hep calistim. kismeden beklemedim. size de tavsiye ederim.

verirse kendi lutfudur vermezse suclayamazsiniz. kadın o yaşında çalışıyorsa siz de çalışabilirsiniz.

siz guvenmeyeveksiniz. babamin da vereceği ev var bize. asla onu hesaba katıp olan yaomiyorum. yairn bir gün borcu olur satmak zorunda olur . su olur bu olur. ilerde kalırsa benden de çocuğuma kalır.
biz kendimiz borca girdik yaptık. hep calistim. kismeden beklemedim. size de tavsiye ederim.

verirse kendi lutfudur vermezse suclayamazsiniz. kadın o yaşında çalışıyorsa siz de çalışabilirsiniz.
bebegım var calısıyodum zaten

Verilmiş bir ev sözü olabilir ancak bu o kadar basit değil sonuçta bakkaldan sakız alınmıyor. Evdeki hesap çarşıya uymamış demek ki alamamışlar . Bir arkadaşın dediği gibi bilezikler 30 bin tutsa kalaniyla tekrar bilezik alabilirsiniz. Vermem veya veremem gibi bi cumle de kurmamis. Bence bunun için ortalığı ayaga kaldirmaya gerek yok tabi siz esinizdn ziyade ev için evlenmemis iseniz.

Vermicek canm

Yazdıklarımı anlamadınız sanırım

Yo. Gayet yazdıklarınızı anladım. Siz benim ne demek istediğimi anlamadım. Hala yetişkin insanların "anne baba bana ev alacak" diye beklentiye girmelerine (heleki Türkiyede millet geçim sıkıntısı cekerken) güldüm. Bi zahmet çalışın da evinizi bari kendiniz alın. Zamanında sözü ona inanarak vermiş olabilirler. Ama hayaller ve hayatlar bir olmuyor demek ki.

Arkadaşlar merhaba degerlı fikirlerinize ihtiyacım var lütfen yardımcı olun. Kaynanam benden dugunden sonra takılan bılezıklerı ıstemıstı borc olarak aradan 5 sene gectı esıme istettım.. Calıstıgı yerden tazmınat almıs onu size verıcem ister bilezik alın ister ev alin Demıs(kirada oturuyoruz suan ve istemeye geldiklerinde kirada oturmıcaklar ev alıcaz demişti)hakkımı yemiş olmuyor mu kızlar ben buna haddini bıldırcek bısey soylemek istiyorum siz olsanız ne yapardınız
arkadaş diyorki hem bileziklerimi versin hemde o alacağı para ile bize ev alsın.

Bileşik için borç isteyen adamda ev parası olur mu olsa bile yok der.
Evet söz vermiş istemeye gelince her sözü verirler en sonda vermezler.

Back
X