Kaynanamın borcu

Öncelikle zaten isteyerek vermişsiniz o zaman konu etmemişsiniz kadın tazminatımı vericem bileziğini al ya da ev parası yapın demiş borcunu ödeyecek işte daha ne ne haddin bildirmesi? eşinin ailesi size ev almak zorunda falan değil ben utanırım eşimin ailesine bana hani ev alacaktınız deyip hesap sormaya. Evlendirirken borca girmişler ki bileziklerinle kapatmışlar. Karı koca olmuşsunuz artık ayrı bir yuvanız var kendiniz biriktirin alın evinizi yahu. Anne baba baksın büyütsün okutsun evlendirsin bir ton masraf yapsın evlenince de gelin hanım ev istesin..Başka? biraz sorumluluk alın kendi başınızı sokacağınız evi de bir zahmet kendiniz alın yani. Koskoca insanlara had bildirmek sizin ne haddinize?

Arkadaş son derece haklı. Hem ev alacağım demiş hemde kızın bileziklerini alıp kendine ev almış. Haksızlık ama elden ne gelir ki. Ondan birşey beklemeyin de bileziklerinizi geri alın en azından. Elbette herkes kendine ev almakla sorumlu ama anne baba da yardımcı olabiliyorsa ne ala.. Bize de kv ev verdi. O verince bizimkiler de verdi. Bizimkinde oturup onlarınkinin kirasını aldık. Evlendikten 2 ay sonra bu kadar yeter demişti kv 😂 hep bir dengesizlik var bunlarda. O zaman bende eşime taşınıyoruz demiştim 😂

Geçen mütahite ev sorduk temelden, 290 bin dedi... Kolay mı ya ev almak, pazardan karpuz gibi kolay alınmıyor... Söz vermiş olsalar bile ben yine de beklenti içine girmezdim...

Bana bu durumda bısey soyleyın kızlar ya bu kadına ne demelı

Şöyle ki; ne yazık ki verilen her söz yerine getirilmiyor bu hayatta. Önce bunu bir kabullenin derim ben. Bilezikleri verilirken de borcun ne zaman odenmesi gerektigi konusunda belli bir süre kararlastirmamissiniz anladigim kadariyla. 50 bin lira da azımsanacak bir meblağ degil bence. Hic de vermeyip papaz olabilirdiniz. Ki görüldüğü üzere mahkemelik olablar da varmis bunun gibi benzer sebeplerden ötürü. Illa icimde kalmasin derseniz de 50 bini alırken " anne senin bize evlenirken bir ev sözün vardı bu 50 bin yeterli olacak mı sence?" Gibilerinden bir laf edebilirsiniz. Her sözün bir kanun degeri yok ne yazik ki bence buna şukredin derim ben.

Vereceğim demiş kadın vermem dememiş ki. Haddini bildiricem diyorsunuz hala ev almadı diyorsunuz. Çok ayıp edersiniz bence öyle derseniz.

Öncelikle zaten isteyerek vermişsiniz o zaman konu etmemişsiniz kadın tazminatımı vericem bileziğini al ya da ev parası yapın demiş borcunu ödeyecek işte daha ne ne haddin bildirmesi? eşinin ailesi size ev almak zorunda falan değil ben utanırım eşimin ailesine bana hani ev alacaktınız deyip hesap sormaya. Evlendirirken borca girmişler ki bileziklerinle kapatmışlar. Karı koca olmuşsunuz artık ayrı bir yuvanız var kendiniz biriktirin alın evinizi yahu. Anne baba baksın büyütsün okutsun evlendirsin bir ton masraf yapsın evlenince de gelin hanım ev istesin..Başka? biraz sorumluluk alın kendi başınızı sokacağınız evi de bir zahmet kendiniz alın yani. Koskoca insanlara had bildirmek sizin ne haddinize?

arkadaş ya para yada bilezikleri istemiyor ki
hepsini istiyor
hem borcunu ödesin bileziklerimi versin hemde alacağı tazminatı elime saysın ev alsın diyor konu bu

Borcu olan bilezikleri almasını söyleyin. Ev için ayrıca para verecekse de teşekkür eder alırsın. Ev alındığında da ev aldım diyemez, ... lira yardım ettim diyebilir. Korkunuz bu ise.

Sizin önünüzde uzun yıllar var ama onlar yaşlanıyorlar yavaş yavaş. Bu işin hastalığı var bakımı var. Bence biriktirsinler, ileride kimse bakmaz ise bir bakıcı bulurlar baktırırlar kendilerine.

Sizden borç istemiş ama ev bekliyorsunuz.
Demek ki yokmuş ki alınmamış
Altın olarak versin bilezikleri ya da o kadar altın ederinde para.
Had bildirmek vs bence biraz tuhaf geldi bana..
En nihayetinde eşinizin annesi..

Arkadaş son derece haklı. Hem ev alacağım demiş hemde kızın bileziklerini alıp kendine ev almış. Haksızlık ama elden ne gelir ki. Ondan birşey beklemeyin de bileziklerinizi geri alın en azından. Elbette herkes kendine ev almakla sorumlu ama anne baba da yardımcı olabiliyorsa ne ala.. Bize de kv ev verdi. O verince bizimkiler de verdi. Bizimkinde oturup onlarınkinin kirasını aldık. Evlendikten 2 ay sonra bu kadar yeter demişti kv 😂 hep bir dengesizlik var bunlarda. O zaman bende eşime taşınıyoruz demiştim 😂
Beni anlayan biri cıktı sonunda

Bazi insanlar "soz verme" nin anlamini pek bilmezler.
Bu cok ama cok buyuk bir soz.
Ustelik yillarca calismanin karsiligini verecek yanlis anlamadiysam.
Hani arsa, tarla vs satilacak bir mal varligi yok.
Kayinvalide olarak, sureci idare etme adina asla boyle bir soz vermezdim.
Gelin olarak da boyle bir seyi asla kabul etmezdim.
O bir hata yapmis, soz vermis, verse bile siz hata yapip lutfen kabul etmeyin. Para yaslilikta lazim.
Ama borc olarak verdiginiz bilezikleri, grami gramina geri alin...

Calısıyo aslında istese verebilir ve gayet rahat takılıyo

Kadın çalışıp, kendinden kısıp size ev alsın yani, ne güzel dünyaymış o.
En az ellili yaşlarda bir kadın hala çalışıyor, emeğiyle para kazanıyor ama gelin hanım rahat yaşamasına laf ediyor. Tabi bütün parasını geline harcamalı kaynanalar.

Ne biçim insanlar var ya, kadının parası yok borç alıyor, onu da zar zor ödüyor. Gelin hala ev diyor. Az ye de kocanla beraber biriktirin.

Söz vermişmiş. Siz evlendikten sonra enflasyon uçtu, dolar kac oldu. Çocuk değilsiniz artık, koca kadınlar da "yok"tan anlamıyorsa bitmişiz.

Arkadaşlar merhaba degerlı fikirlerinize ihtiyacım var lütfen yardımcı olun. Kaynanam benden dugunden sonra takılan bılezıklerı ıstemıstı borc olarak aradan 5 sene gectı esıme istettım.. Calıstıgı yerden tazmınat almıs onu size verıcem ister bilezik alın ister ev alin Demıs(kirada oturuyoruz suan ve istemeye geldiklerinde kirada oturmıcaklar ev alıcaz demişti)hakkımı yemiş olmuyor mu kızlar ben buna haddini bıldırcek bısey soylemek istiyorum siz olsanız ne yapardınız
Verilen sözlerin çoğu tutulmuyor malesef sen ne yap et bilezikleri al.

Ne biçim insanlar var ya, kadının parası yok borç alıyor, onu da zar zor ödüyor. Gelin hala ev diyor. Az ye de kocanla beraber biriktirin.

Söz vermişmiş. Siz evlendikten sonra enflasyon uçtu, dolar kac oldu. Çocuk değilsiniz artık, koca kadınlar da "yok"tan anlamıyorsa bitmişiz.
Sen once duzgun konus benden aldıgı borcla yazlıgının borcunu odedı oglu kirada surunuyo ama kendi yazlıkta keyif yapıyo

Sen once duzgun konus benden aldıgı borcla yazlıgının borcunu odedı oglu kirada surunuyo ama kendi yazlıkta keyif yapıyo

E iyi yapıyor. Kadın çalışmış kazanmış evini yazlığını almış borç harç. Borcunu da fazlasıyla ödeyecekmiş size. Bundan sonra da keyfini sürecek.
Oğluyla gelini de bir zahmet çalışsın çabalasın, kazansın, biriktirsin, borca girsin kirada sürünmekten kurtulup evini alsın. Ne çok seviyorsunuz milletin emeğini sömürmeyi, çalışmadan hazıra konmayı.

E iyi yapıyor. Kadın çalışmış kazanmış evini yazlığını almış borç harç. Borcunu da fazlasıyla ödeyecekmiş size. Bundan sonra da keyfini sürecek.
Oğluyla gelini de bir zahmet çalışsın çabalasın, kazansın, biriktirsin, borca girsin kirada sürünmekten kurtulup evini alsın. Ne çok seviyorsunuz milletin emeğini sömürmeyi, çalışmadan hazıra konmayı.
Cok biliyorsun sen

Soz verip bızı bunca sene bekletmıcektı o zman

Beklemeseniz ne yapacaktınız ki? Beklemek size ne kaybettirdi yani?

5 bilezik bugün 5000 TL olsa 25000 TL eder. Kârdasınız bence.

Eşinizin ailesinin alacağı eve güvenip onu bir ihtimal olarak beklemek bile saçma. Evlenmeyi bilen insan evini almayı da bilmeli. Kimseye gebe kalmadan yaşamak gibisi var mı?

Kendi ailenizden de ev almalarını bekliyor musunuz? Veya sizin aileniz siz evlenirken "
ev alacağız" diye bir söz verir miydi?

Bence altınlarınızo alında evi boşverin 5 sene önceki altın fiyatları ile şimdiki arasında dağlar kadar fark var

Hangi hak tam olarak? Ve had bildirmek hangi hakla? Bileziklerinizi bilezik olarak geri istersiniz ve böylelikle mevzu biter gider. Ev konusuna gelince herkes çocuğunun en güzel yerlerde olmasını ister ama biraz mantıklı düşünürseniz sizden aldığı bilezikleri bile 5 sene sonra anca tazminatıyla verebilen birisine ev konusunda had bildirmekte nedir? Alamayacağını söyleseydi biz de ona göre şey yapardık diyorsunuz siz 5 sene de bir yola girseydiniz belki az bir şey de olsa yardım ederdi. Hayat öyle armut piş ağzıma düş olsa keşke.

Back
X