- Konu Sahibi papatyaa21
-
Bilezik yerine 50bın kadar para vericek ev alalım diye sonra millete ogluma evv aldım dıcek
Size borcu 50 bin tl tutarinda zamaninda vermis oldugunuz altinlarin karşılığı zaten. Siz hala ama ev almiyor diyorsunuzEn basından verılmıs Bı ev sozu var zaten size ev alıcaz diye.. Simdi sadece 50 bin verip ev pesınatı yapın diyo bana borcunu falan vermıyo yanı
Sizinle her konuda ayni fikirde oluşumuzBorcunu ödemesi yetrli bence..Ev sözu vermiş ama zorunda değil..
Insanların eti ne budu ne, bu krizde ne evi ?
Ne güzel..mutlu oldum ❤Sizinle her konuda ayni fikirde oluşumuz❤
bal gibi de yemiş..soğuk su iç üstüneArkadaşlar merhaba degerlı fikirlerinize ihtiyacım var lütfen yardımcı olun. Kaynanam benden dugunden sonra takılan bılezıklerı ıstemıstı borc olarak aradan 5 sene gectı esıme istettım.. Calıstıgı yerden tazmınat almıs onu size verıcem ister bilezik alın ister ev alin Demıs(kirada oturuyoruz suan ve istemeye geldiklerinde kirada oturmıcaklar ev alıcaz demişti)hakkımı yemiş olmuyor mu kızlar ben buna haddini bıldırcek bısey soylemek istiyorum siz olsanız ne yapardınız
Vermicek canm
Yazdıklarımı anlamadınız sanırım
Beş yıl önce ev alacağım diye söz vermiş olsam bile ki ben genelde tutamayacağım sözü vermem. Hadi verdim diyelim, beş yıl önceki ev fiyatları ile şimdiki ev fiyatları arasındaki farkı biliyor musunuz? Altındaki artışın farkında mısınız peki? Kayınvalideniz bu yaşında çalışarak size nasıl ev alacak bir fikriniz var mı? Fazladan birkaç evi var ve vermiyorsa hadi vurun zalıma sözünü tutmuyor diyeceğim ama siz çalışsın bu ekonomik krizde ev alsın diyorsunuz.
Madem sözünü tutmayacaktı söyleseydi borcunu ödeseydi biz de ona göre plan yapardık diyorsunuz. Nasıl bir plan o? Bebeğiniz varmış çalışamıyormuşsunuz üç beş altınla mı ev alacaktınız vermiş olsa bile.
Hep bana hep bana değil mi. Nasıl olursa olsun gerekirse ek iş yapsın, yazlığı satsın ama evi alsın. Verilen sözü tutmamak kötü bir haslet evet, ancak belli bir yaşa gelip hala büyüklerin sırtından geçinmeyi istemek de sözünde durmamak kadar kötü bir özellik.
Kaynananın keyif yapmasından bahsetmişsiniz bir de. 4 yaşında oğlum var, beni nasıl yorduğunu, nasıl emek verdiğimi bir ben bilirim. Yetişkin bir birey olana dek bunu yapmaya devam edeceğim. Ancak kendini geçindirecek duruma geldiğinde hala yaşıyor isem çatır çatır keyif yapacağım. Ne torun bakarım, ne beslemeye devam ederim. Ne zaman rahat edecek bu anne babalar yahu? Yıllarca maddi manevi yıpran çocuk büyüt, o çocuklar evlensin üresin kalan ömrünü de onların çocuklarına bakarak, maddi yardımda bulunarak tüket. Yok ya, ben neredeyim peki? Doğurup üredik diye ömrümüzü mü adayalım? Elbette evlat maddi manevi sıkıntı yaşarken rahat içinde Oturulmaz. Elbette destek olunur. Ölene dek anne Babayız en nihayetinde. Ancak bu demek değildir ki eli ayağı Tutan yetişkin bireylere kendimizi adamaya devam edelim.
Çocuğuna maddi manevi yetemeyecek olan üremesin. Kendi hanesine yetmeyen evlenmesin. Bu kadar net.
Benim ailem de eşimin ailesi de, zaman zaman içlerinden gelerek maddi destek verirler. Ancak buna mecbur değiller. Yapmasalar neden yapmadınız demem. Ben dört yıldır evdeyim önceden çalıştığım halde. Neden sizce? Çünkü ben doğururken evladıma birileri bakar diye doğurmadım. İş hayatına dönemedim, çok da yokluk yaşadım hala da yaşıyorum dönem dönem. Ancak bu benim problemim. Ne ailemin ne de eş ailesinin problemi değil.
Çok uzun yazdım ama sinirim bozuluyor böyle konularda. Kayınvalide olduğumda ben de yazlık alıp keyif yapacağım. Çatır çatır hem de.
Ama o ev alınmalı, gerekirse böbreksiz de yaşayabilir insan...Çok güzel anlatmışsın. Evet verilen sözün tutulması önemli ama evdeki hesap çarşıya uymamış olabilir. Belli ki düğün masraflarını da kv'ler karşılamış, çocuklarına yuva kurmuş. Nereden baksan bir düğüne 30-40 bin lira gitmiştir. Mobilyası, gelinliği, kınalığı vs. Zaten o zaman bir ev peşinatı neredeyse 30-40-80 bin arası değişiyordu. 6 sene önce kiralık ev bakarken çok nezih bir sitede ev beğenmiştik. Satılık fiyatı 450 bin civarıydı. Geçen internette aynı sitede satılık daire ilanına denk geldim fiyatı 1 milyon 750 bin tl. 6 sene önce bizim 120-140 bin aradı saattığımız daireleri bugün sahipleri 500 bin küsürlere satıyorlar. Kayınvalide de kalkıp ev alacak. Bugünün 500 bini bundan birkaç sene önce 150-200 bün değerindeydi.
Altinlariniz suan ne kadar olduysa o kadar alin 5 sene onceki fiyati alma altin uctu biliyosun sonrada altin al koy yastiginin altinaArkadaşlar merhaba degerlı fikirlerinize ihtiyacım var lütfen yardımcı olun. Kaynanam benden dugunden sonra takılan bılezıklerı ıstemıstı borc olarak aradan 5 sene gectı esıme istettım.. Calıstıgı yerden tazmınat almıs onu size verıcem ister bilezik alın ister ev alin Demıs(kirada oturuyoruz suan ve istemeye geldiklerinde kirada oturmıcaklar ev alıcaz demişti)hakkımı yemiş olmuyor mu kızlar ben buna haddini bıldırcek bısey soylemek istiyorum siz olsanız ne yapardınız
Deşmemde normalde eski konuları; konu sahibi iki kere aldatılmış geçmişte derdi ev...Ama o ev alınmalı, gerekirse böbreksiz de yaşayabilir insan...
Yani, konu sahibi kirada sürünürken o iki böbrekle sefa sürüyor!!!Ama o ev alınmalı, gerekirse böbreksiz de yaşayabilir insan...
Bu nasıl bir konuşma tarzı yaaa yaaa yaa sürekli. Neden bu kadar öfkelendiniz. Çok normal değil mi borç alıp yazlık almak ve 5 yıl geri vermemek. Bileziğinin parası ile almış siz hala anlamıyorsunuz. Bir bileziğin 5000 yaptığını düşünürsek günümüz şartlarında, çokda rahat 50bin yapar. En azından Verse kendine ev alacak.
Ben zaten ev alsın demiyorum önce zihniyetinizi değiştirin öyle okuyun. Anlama kapasiteniz düşükse de yanıt yazmayın bana. Bir insan evlenince bilezikleri borç olarak istenir mi hadi istendi 5 yıl mı beklenir. Ben 5 mi on mu bilmiyorum toplam 50 bin diyorsa ona göre hesap ettim. Kendisininden 50 bini varsa üstene kredi çekip çok rahat bir ev alınabilir. Hayatınızda hiç ev almamış olmanız nedeni ile belki bilmiyorsunuz kredi diye birşey var ev alırken.Pardon? o bilezikler zaten 5 tane birşeymiş 5 bilezikle nerede yazlık alınıyor Allah aşkına söyler misiniz. Nasıl hesap yeteneğiniz var bilmiyorum ama bir bilezik şimdi 5.000 tl 5 bilezik etse 25 bin eder o da en fazladan hesap ettim ee kadın fazladan da para veriyor üzerine yani kıza emeklilik tazminatını verecek yokmuş ki verememiş bir taksitle ev almış onu da kadın senelerce çalışıp çabalayıp almış dimi ya insanlar neden kendisi çalışıp gelinine ev almak zorundaymış bunu bir açıklayın?
diyelim ki kendine hiçbirşey almadı oğluna gelinine aldı onların ileride kadına bakacaklarının garantisi var mı? O kadın bu yaşa kadar nasıl çalıştıysa onlarda çalışsınlar alsınlar evlerini artık ayrı bir aile onlar geçinme sorumluluğunu onlar almalı kadında parasını veriyor zaten. Önceki konularına bakın kaynanası ne dese konu sahibine batmış yani bu kadın neden bu kadından ev istiyor ki bak desen bakmaz ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?