kaynanamın ettiği :;(

götürür yada götürmez bu kişileri ilgilendirir,ama babaanne hediye almadı diye göstermemek sevdirmemek ne kadar doğrudur:34:

hediye getirmediği için göstermiyor ve sevdirmiyor değilim zaten kendiside pek sevmeye ve görmeye gelmiyor :19: bu
ne kadar doğrudur??

Son düzenleme:
aramızda herhangir tartısma geçmedi ne o beni kırdı nede ben onu

ilginç ;hiçbirşey olmamasına rağmen bu tavırın bir sebebi olmalı..
başka torunu varmıydı,herkese genel tavrı bu mu yanii?
bunun bir görenek olduğunu bilmemesine imkan yok..

yapmayınca da zorla yaptırılmaz..

ilginç ;hiçbirşey olmamasına rağmen bu tavırın bir sebebi olmalı..
başka torunu varmıydı,herkese genel tavrı bu mu yanii?
bunun bir görenek olduğunu bilmemesine imkan yok..

yapmayınca da zorla yaptırılmaz..

baska torunu yok ilk torunu benim oğlum zaten bir kaynım var oda bekar

hediye getirmediği için göstermiyor ve sevdirmiyor değilim zaten kendiside pek sevmeye ve görmeye gelmiyor :19: bu
ne kadar doğrudur??

ben sana yazmadım canım,yapılan yorumlara yazmıştım:34:

demekki kaynananın bebeklere ilgisi yok olamaz mı,zorla da sevdirecek halin yok ya

Son düzenleme:
götürür yada götürmez bu kişileri ilgilendirir,ama babaanne hediye almadı diye göstermemek sevdirmemek ne kadar doğrudur:34:

arkadaşlar neden olayı madiyatla bağdaştırıyorsunuz anlamadım. olay verilen değer. torununa altın takmaz ama elinden ne geliyorsa onu yapar ve hediye diye sunar. zaten sevgi ile yapılan hissedilir ve gelinini de yaptıkları ile onere etmiş olur... kusura bakmayın kırkyılın başı bir evladım olacak kimse şeyine takmayacak. evladımı takmayanı bende takmam. hediyeşelme sevgiden gelirrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

acaba bir tapu falan mı verecek te böyle yaptı?
yani büyük bir hediye...

Ben hediye almadı diye gösterme sevdirme demedim ki canım.. İleride çocuğun haberi olursa bu tavırlardan o zaman o sevemez babaannesini dedim.

Demek ki icinde ne size ne de bebeginize karsi bi kipirti yok

ben bile henuz hamile olmayan ama olmasi icin ugrasan

abimin ve esinin olacak bebegi icin simdiden neler alsam hayalindeyim

cünkü neden abimi cok seviyorum..

Son düzenleme:
benim kayınvalidemde oğluma hiçbirşey almadı yapmadı doğduğunda bir takım getirdi oda kız takımı önü nakışlı boncuklu kayınpeder altın taktı ama durumları çok iyi ne biliyim insan bekliyor bence haklısın ama oğlumu çok seviyorlar bundan bir şüphem yok hissediyorum sevdiklerini yani ama kayınvalidende evini tam takım düzdüğüne göre durumu iyiymiş demekki sana ve oğluna hediyeler alsa ne olurduki

Son düzenleme:
valla ben kaynanaların hiç birşey yapmak zorunda olmadığını acı acı anladım. hatta en iyisi iyiki yapmamış canım. şimdi hiç bir hak talep edemiyor eeee ne de olsa yapmadı birde utanmadan karışamaz yaaa.sorun bişeyler yapmış gibi daha sonra amanda canım torunum yaparsa. hoş valla ben bana atılan adıma göre onb adım atarım. ,

mesela ELMEYRA size göre biz kayınvalideye hasta olursa bakmasak ne güzel olur. geline mi güvenip hasta oluyor değil mi ama :1::1::1::1: valla bana göre kayınvalide denilen şey huzur bozmasın yeter. ne yapıp ne ettiği umrumda bile değil. Allaha şükür elim para tutuyor ona minnetim mi var

Konu sahibi arkadaşım madem gelenek görenek bilmiyoır sendegösterme çocuğunu öyle görmek zorunda değil

yapmıyorsa ortalıkta babaanneyim diyede gezmesin valla allah bu güzellikleri herkese nasip etmiyor kıymetini bilmek heveslenmek lazım

siz de ona bir babaanne imiş gibi davranmayın:) kimse kusura bakmasın, yaşadığımız ülkede kültürel farklar olsa bile ortak noktalar vardır. bu noktalardan biri de doğumdur.. ne sinir bozucu birşey. koltuklarını, sehpalarını okşayıp torunum diye sevsin o zamannnn..

ben sevgi maddiyat mı oldu diye bu mesajlara istinaden yazmıştım:34:

Bizimde geleneklerimiz göreneklerimiz var bu şekilde olmamalı...
İlk torun ilk göz ağrısı bebek o yaaa altın maltın değil hikaye.DEĞER... Kime ne kadar değer verdiğiniz...

Kayınvalideden gelecek altına çokmu muhtaç sanki konu sahibi ozaman biz aramızda para toplayıp alalım konu sahibine ?? hı olay tabiki bu değil oda ailesinde böyle görmüş bunu beklemiş ne kadar doğal bir davranış.Yapmak zorundamı diyen arkadaşlar demekki sizlerde adet ve gelenekler çokk farklı demek ki sizin aileniz bir doğumda altın yada vs bebek giysisi götürmedi yada ne biliym bir cenazeye gidilmediki sizde byle sörmüş ve yapmak zorunda değilsiniz demişssiniz.

İnanamıyorum sadece bu.. Gerçekten insanlar anne babadan ne görürse onu uygular....

Son düzenleme:
ben ilk doğumumu kaynanamın yanındayken yapmıştım.bizde ilk çocuğa kızın annesi yapar.herşeyi annem aldı,kaynanam birşey yapmadı.

kızkardeşimin ise her şeyini kaynanası yaptı.kaynanası da bizde adet böyledir dedi annemde kendince epey hediyeler aldı.herkesin adeti töresi farklıdır:34:

Egem,
çok tatlısın yaa. olayın maddiyatla alaksı olmadığını anlatmaya çalıştım. 1 altın ile bebeğimize oda yapamayız, bir aylık mama masraflarını karşılayamayız, iyi bir dr kontrolünden geçiremeyiz v.b v.b. yani bir altın hiç birşeyyyyyyy dert altın değil.

bu arada kıyaslamalar çeyrek altın üzerinden yapılmıştır sevgilerrr

peeeeehh benim hamile olduğumu duyunca inşallah olmaz o çocuk diye eltime dedikodumu yaparken duydum .. hiç bişey demedim,, şimdi 3.5 yaşında bi kızım var babannesi canına sokmak isityo ama nafile.. gelsin görsün götürmüyorum bile,, tıpış tıpışta geliyo,, istemiyodu hani noldu.. ölsemde unutmamm o günki hissmi, asla affetmedim onu içimden ama hiçbi zman saygısızlık yapmadım .. kaynana bu en iyisi şeytanın sol bacağından beter valla. hiç ilglenmiyorum ben .

peeeeehh benim hamile olduğumu duyunca inşallah olmaz o çocuk diye eltime dedikodumu yaparken duydum .. hiç bişey demedim,, şimdi 3.5 yaşında bi kızım var babannesi canına sokmak isityo ama nafile.. gelsin görsün götürmüyorum bile,, tıpış tıpışta geliyo,, istemiyodu hani noldu.. ölsemde unutmamm o günki hissmi, asla affetmedim onu içimden ama hiçbi zman saygısızlık yapmadım .. kaynana bu en iyisi şeytanın sol bacağından beter valla. hiç ilglenmiyorum ben .

ahhhh bacım ah. birbirine yakın dertlerden muzdaribiz. benim kaynanam istedi de ilgilenmedi:)) işin güzel tarafı ne biliyormusun. ben götürmüyorum o da görmeye gelmiyor:)))) sesini duymak için telefon açıyor. ama sadece oğlumun hırıltısını duyabiliyor. çünkü oğlum daha konuşamıyor:)))))))))))))))

Back
X