Kaynanamın evindeki eski yiyecekleri bize yollamasi

Valla turşu beyaz beyaz olur üstü de. Küf hiç görmedim. 1 seneyi geçti turşum daha aynı duruyor maşallah. Bunun ki ne zamandan kalmaysa
Aynen normalde yeni kurulqnlarda da bazen sbeyaz beyaz biseyler olabiliyor ama bu daha poşette sariliyken küf kokmaya başladı kapagida bı açtım üstü simsiyah zift gibi hala sinirim.alt üst hirsimi alamadım eşimle konusmuyorum bende

Aynen normalde yeni kurulqnlarda da bazen sbeyaz beyaz biseyler olabiliyor ama bu daha poşette sariliyken küf kokmaya başladı kapagida bı açtım üstü simsiyah zift gibi hala sinirim.alt üst hirsimi alamadım eşimle konusmuyorum bende
Aslında siz arayıp bir daha bişey göndermeyin istemiyoruz deseydiniz. Kestirip atmış olurdunuz

Aslında siz arayıp bir daha bişey göndermeyin istemiyoruz deseydiniz. Kestirip atmış olurdunuz
Diyemem malesef ben aslında en güzeli ama kırıcı olur diye işte:( çünkü bisekilde üste cikarlar ben hakliyken haksız duruma düşerim biliyorum . Ben yuzyuzeyken daha etkili hem kırmadan halletmek istiyorum

Bigün kaynanamda biber turşusu yedik eşimle çok hoşumuza gitti, anne bi kavanoz da bana verin dedim. Kp kalktı hemen kavanozları tek tek açtı baktı bozulup kokan varmış bitane onu buldu ve bana verdi. Allahım nasıl kokuyordu anlatamam. Eşim bu koku ne dedi, babanın özene özene seçtiği turşu dedim. Neyse bidahaki görüştüğümüzde eşim bozuk turşuyu kakalamışsın bize dedi, bende tek tek bozuk turşuyu bulmak için mi kapakları açıp kokladın az değilsin baba ben size öyle mi yapıyorum dedim. Eşim, berbat kokuyodu turşudan başka her şeye benziyodu kokusu attık dedi. Tabi kaynanam epey kızmıştı kayınpedere 🤪 kızına iyileri verdin, nasılsa oğlumun çalışmaktan eve geldiği yok kötüleri de gelin yesin çöpe gitceğine dedin ama gelin de yemedi çöpe gitti dedim 🙈 bidaha da yapmadılar. Yoksa bende sizden halliceydim.

Gerçi kp yüzsüz yine yapar da kv oğlundan çekiniyor biraz 🤭

her seferinde çöpe atıyoruz artık verme demen lazım.eşinede göster mutlaka bozuk olduğunu.böyle insanlara çok şaşırıyorum ama bizim ailedede var buna benzer şeyler.

Şuan sinirden ölüyorum ...eşin iş çıkışı gecikti geldiğinde annesi cagarmis biseler vercem size demiş gitmiş oda getirdi birsuru biseler..baktım büyük bidon turşu önce sevindim taze turşu sandım hamileyim çok sevdiğimi de biliyor...ama arka balkonunda yiyemedigi simsiyah küf dolu turşu zaten dışı da küf kokuyordu poşeti açarken belliydi...sonra yine balkonunda kalan eski erimiş üzüm yapragi göndermiş ..şimdi yenilerin zamanı da geliyor kendine yeni alacak eskiyi bana kakalamis..buzlugunda bilmem nezamandan kalma dolma biberleri göndermiş ki ben buzluktan çıkan bu tarz şeylerden hiç hoşlanmam..ve tahmin ettiğim büyük ihtimalle yine yemedikleri recellleri göndermiş okadar biliyor ne eşimin nede benim gobderdigi reçeli sevmedigimizi..bazen dolabindaki son kalan havucu domatesi salatalığı bir poşete koyup getiriyor ..onların pazar zamanı gelince tazesini alıyor herşeyin dolaptaki kalan sebze meyveyi bana yolluyor daha öncede yapti...en çok da tursuya bozuldum hamile bir kadına kuflu turşu göndermek nedemek ya...hadi ben çöpe atarım da hirsimi alamıyorum bilmesi lazım kizdigimi benim değerim küflü turşu kadarmi ?? Kızına damadi seviyor diye çok güzel yeni tursular kuruyor mesela .bana biçilen değere bakın..ben ne yapayım şimdi?
Abartmışsın yüzyüze gelince söylersin ben buzluktan biseyler alip pişirmeyi sevmiyorum tadı değişik oluyor kendine kadar köy buzluğa bidahakine dersin tursularida küflenmişse farketmedin sanirim küflenmiş dokucem ama bakmak istersen getireyim dersin olur biter markette turşu dolu neyin siniri bu kendine yazık etme bosver

Kayınvalidenin size ne kadar değer verdiği hiç önemli değil, böyle düşünün. Size değer vermesi gereken kişi eşiniz. Kayınvalide için bu kadar germeyin kendinizi. Ama yaptığı hiç hoş değil. İçimde kalmasın diyorsanız, açın bir telefon, gönderdiğiniz her şey bozuktu, Allah'tan fark ettik de yemedik, sanırım siz de fark etmediniz, deyin. Yok daha sert bir üslup istiyorsanız, bu kokuşuk şeyleri göndermekten vazgeçin artık, yenebileceklerini düşünüyorsanız geri göndereyim de siz yeyin, deyiverin, kopsun ipler.=)) İçinize atıp, şişirmeyin kendinizi. Ya umursamamayı ya da tepki göstermeyi başarmanız gerekiyor.

En iyisi sabretmek korona geçince pazara gider bakarım sonra kurarım onunda olmasını beklerim:KK43:
Market turşuları hep tadı aynı geliyor bana canım yiyemiyorum hatta şuan kornişon varevde bitek marketten almıştım salatalar için yiyim de geçsin asermem dedim yok birtaneyi yiyemedim ..normalde kaynanamın turşular i harika oluyor onlara gidincesofralarinda görüyorum kıtır kıtır mis gibi ..ama bana gönderdiğine bak :KK43: hamile olduğum için kendimi çok değersiz hissettim
Aman bosver huyu buymus ilk yapisi degilmis bosa kendini degersiz hissetme kurup kurup buyutme hamileliginin tadini cikart her mesajinda degersiz hissediyorum demissin. Kaynanan mi deger bicecek ? Uzatip kocanizi bunaltmayin sonucta gordü. Aradi. Hemen vır vır vır biseyler dedi sonra sustu diyorsun.
Adam bakti bir lafa bin cevap muhattap olmak istemiyor demekki istanbul'da yasiyorsanız meshur turşuculsr var abi, kardés,eş rica edersin hepsinden biraz getirir olur kac kilo turşu dokunmayacaksa tursu suyu da aldirin bagisikliginiz da güclenir.. demem o ki hamileliginizde kendini olmayacak bi insan icin degersiz hissetmeyin ya takmayin hamileligine odaklan uyu uhuyabildigin kadar, sonra istesende belli bi zaman uyuyuyamiyacaksin 😊😊😊😊🙂🙂🙂

@otur SIFIR biri kendimizi karantinaya aldığımız şu günlerde boş vakitten kafayı sıyırmış anlaşılan. :confused: Bunca yıllık üyeyim, kimseye beni niye beğenmedin diye sormadım ama alakalı alakasız her başlıkta, her yorumuma beğenmedim emojisini bastığınız için valla merak ettim, sebep? Umarım sadece psikolojiktir.

en çok da tursuya bozuldum hamile bir kadına kuflu turşu göndermek nedemek ya

E hamile olmasanız normal mi küflü turşu göndermesi. Hepsini atın çöpe. Bunların hepsini yeni yaptıgı zaman neden vermemiş tekrar yapma zamanları geldi yani. Ben olsam arar bu küflü turşuyu niye bana yolladın derdim.

Söylememezlik yapmayın. Hatasını yüzüne vurun. Kötü olacaksanız da olun yani. Benzer şeyleri Babannem bize de yapardı. Nefret ederim kendisinden. Annem hep sustu, tepemize çıkıp kendilerini bi şey sandılar.

bana biçilen değere bakın..ben ne yapayım şimdi?

Size biçtiği değer değil bu. KENDİ OĞLUNA biçtiği değer.

Sizlik bir durum yok. Kendi oğluna değer vermeyen size tabi ki vermez. Beklemeyin.
Alıp çöpe atarsınız olduğu gibi. Zor değil. Bidonuyla, kavanozuyla olduğu gibi atın.

E hamile olmasanız normal mi küflü turşu göndermesi. Hepsini atın çöpe. Bunların hepsini yeni yaptıgı zaman neden vermemiş tekrar yapma zamanları geldi yani. Ben olsam arar bu küflü turşuyu niye bana yolladın derdim.
Bende buna kızıyorum zaten yüzyüze gelince söyleyecehim

Yo normal değil ama şuan daha hassas bı donemdeyim..hamile olmadan öncede böyle yumuşamış kötü oomus yaprak turşu göndermişti ne dedim ona bilmiyorum hatırlamıyorum ama bu sefer dicem bakalim yine haklı çıkar üste çıkar ama bidaha yollamasini engellemem lazim

Size biçtiği değer değil bu. KENDİ OĞLUNA biçtiği değer.

Sizlik bir durum yok. Kendi oğluna değer vermeyen size tabi ki vermez. Beklemeyin.
Alıp çöpe atarsınız olduğu gibi. Zor değil. Bidonuyla, kavanozuyla olduğu gibi atın.
Ona da diyorum sana verdiği değer diye ..ses etmiyo ben nebilim turşu kötü mü yoksa almazdım diyo attık bile hemen kendi atti

Abartmışsın yüzyüze gelince söylersin ben buzluktan biseyler alip pişirmeyi sevmiyorum tadı değişik oluyor kendine kadar köy buzluğa bidahakine dersin tursularida küflenmişse farketmedin sanirim küflenmiş dokucem ama bakmak istersen getireyim dersin olur biter markette turşu dolu neyin siniri bu kendine yazık etme bosver
Market turşusunu sevmiyorum gece gece kafama koydu benim yoksa hiç aklımda yoktu

Aman bosver huyu buymus ilk yapisi degilmis bosa kendini degersiz hissetme kurup kurup buyutme hamileliginin tadini cikart her mesajinda degersiz hissediyorum demissin. Kaynanan mi deger bicecek ? Uzatip kocanizi bunaltmayin sonucta gordü. Aradi. Hemen vır vır vır biseyler dedi sonra sustu diyorsun.
Adam bakti bir lafa bin cevap muhattap olmak istemiyor demekki istanbul'da yasiyorsanız meshur turşuculsr var abi, kardés,eş rica edersin hepsinden biraz getirir olur kac kilo turşu dokunmayacaksa tursu suyu da aldirin bagisikliginiz da güclenir.. demem o ki hamileliginizde kendini olmayacak bi insan icin degersiz hissetmeyin ya takmayin hamileligine odaklan uyu uhuyabildigin kadar, sonra istesende belli bi zaman uyuyuyamiyacaksin 😊😊😊😊🙂🙂🙂
Ev yapımı tursucular heryerde vardır degilmi İstanbul'da değilim küçük bı yerdeyim gerçi korona belası var eşim almaz şimdi bana neyse artık kocaman bı neyse saol canım.guzel msjlarin için

Back
X