Kaynanamın evindeki eski yiyecekleri bize yollamasi

@otur SIFIR biri kendimizi karantinaya aldığımız şu günlerde boş vakitten kafayı sıyırmış anlaşılan. :confused: Bunca yıllık üyeyim, kimseye beni niye beğenmedin diye sormadım ama alakalı alakasız her başlıkta, her yorumuma beğenmedim emojisini bastığınız için valla merak ettim, sebep? Umarım sadece psikolojiktir.

Biyerde basmışsındır damarına

Şuan sinirden ölüyorum ...eşin iş çıkışı gecikti geldiğinde annesi cagarmis biseler vercem size demiş gitmiş oda getirdi birsuru biseler..baktım büyük bidon turşu önce sevindim taze turşu sandım hamileyim çok sevdiğimi de biliyor...ama arka balkonunda yiyemedigi simsiyah küf dolu turşu zaten dışı da küf kokuyordu poşeti açarken belliydi...sonra yine balkonunda kalan eski erimiş üzüm yapragi göndermiş ..şimdi yenilerin zamanı da geliyor kendine yeni alacak eskiyi bana kakalamis..buzlugunda bilmem nezamandan kalma dolma biberleri göndermiş ki ben buzluktan çıkan bu tarz şeylerden hiç hoşlanmam..ve tahmin ettiğim büyük ihtimalle yine yemedikleri recellleri göndermiş okadar biliyor ne eşimin nede benim gobderdigi reçeli sevmedigimizi..bazen dolabindaki son kalan havucu domatesi salatalığı bir poşete koyup getiriyor ..onların pazar zamanı gelince tazesini alıyor herşeyin dolaptaki kalan sebze meyveyi bana yolluyor daha öncede yapti...en çok da tursuya bozuldum hamile bir kadına kuflu turşu göndermek nedemek ya...hadi ben çöpe atarım da hirsimi alamıyorum bilmesi lazım kizdigimi benim değerim küflü turşu kadarmi ?? Kızına damadi seviyor diye çok güzel yeni tursular kuruyor mesela .bana biçilen değere bakın..ben ne yapayım şimdi?
Ne yaparsan yap birşey değişmeyecek...Benim eşimin anneside evde ne bayat artıksa gittiğimizde önümüze koyar.Ama kızı doğdu gittim sarmasından böreğinden pastasından herşeyi yapmış getirmiş... Bazıları böyledir yapacak hiçbirşey yok.

Şuan sinirden ölüyorum ...eşin iş çıkışı gecikti geldiğinde annesi cagarmis biseler vercem size demiş gitmiş oda getirdi birsuru biseler..baktım büyük bidon turşu önce sevindim taze turşu sandım hamileyim çok sevdiğimi de biliyor...ama arka balkonunda yiyemedigi simsiyah küf dolu turşu zaten dışı da küf kokuyordu poşeti açarken belliydi...sonra yine balkonunda kalan eski erimiş üzüm yapragi göndermiş ..şimdi yenilerin zamanı da geliyor kendine yeni alacak eskiyi bana kakalamis..buzlugunda bilmem nezamandan kalma dolma biberleri göndermiş ki ben buzluktan çıkan bu tarz şeylerden hiç hoşlanmam..ve tahmin ettiğim büyük ihtimalle yine yemedikleri recellleri göndermiş okadar biliyor ne eşimin nede benim gobderdigi reçeli sevmedigimizi..bazen dolabindaki son kalan havucu domatesi salatalığı bir poşete koyup getiriyor ..onların pazar zamanı gelince tazesini alıyor herşeyin dolaptaki kalan sebze meyveyi bana yolluyor daha öncede yapti...en çok da tursuya bozuldum hamile bir kadına kuflu turşu göndermek nedemek ya...hadi ben çöpe atarım da hirsimi alamıyorum bilmesi lazım kizdigimi benim değerim küflü turşu kadarmi ?? Kızına damadi seviyor diye çok güzel yeni tursular kuruyor mesela .bana biçilen değere bakın..ben ne yapayım şimdi?
valla hicc utanma al o tursuyu ben küflü tursu yemiyorm al sen ye de arkana bakmadan git yoksa cokkkkkkkkkkkkk yazarsın böyle neden yuzlemekten korkuyosun ki

Turşuyu ve yaprağı eşinin gözü önünde aç. O da görsün bozuk ve küflü olduğunu. Hatta götürüp çöpe o atsın. Benim midem bulanıyor, sen atar mısın de. Üstüne telefon aç kaynana, eline sağlık düşünüp, göndermişsin. Ama, bozulmuş bunlar mecbur çöpe attık deyin.

Bu konuyla ilgili en politik cevap. Kesinlikle yapılması gereken. Tebrik ederim 👏
Konu sahibi bunu yaparsanız hem kocanıza annesini kötülememiş oluyorsunuz. Hemde kocanın anlamasını sağlıyorsunuz. Bırakın verilen değeri o görsün. Görsün ki size ne kadar fazla değer vermesi gerektiğini anlasın. O zaman annesine kendi söyler biz buna mı layığız diye.

Bendede komşudan ya da akrabadan gelenleri kakalayan versiyonu var bunun. Eğer beğenmediği bir şey gelirse bize gönderiyordu.
Ya bu sanırım tam olarak çöpe atarsam günaha girerim korkusundan bari onlar atsın veya yesin diye düşünüyorlar galiba yada bizi pis boğaz gibi görüyorlar kendileri hanımefendi biz çöplük galiba

Ne yaparsan yap birşey değişmeyecek...Benim eşimin anneside evde ne bayat artıksa gittiğimizde önümüze koyar.Ama kızı doğdu gittim sarmasından böreğinden pastasından herşeyi yapmış getirmiş... Bazıları böyledir yapacak hiçbirşey yok.
Aynen yaa bizimkidr kızına ve damadına tazecik kıtır kıtır turşu koyar önlerine damadı seviyor diye minikminik patlaicanalr arayıp bulup turşu kuruyor eleman , bana yaptığı na bak gelinim hamile diyen yok

Söyleyin anne bir daha bana sakın evinden bir şey verme diye. İzah edin. Ben her şeyi güzellikle açık açık söylerim. En başından beri. O yüzden Olar benden çekinir 🧐

Bu konuyla ilgili en politik cevap. Kesinlikle yapılması gereken. Tebrik ederim 👏
Konu sahibi bunu yaparsanız hem kocanıza annesini kötülememiş oluyorsunuz. Hemde kocanın anlamasını sağlıyorsunuz. Bırakın verilen değeri o görsün. Görsün ki size ne kadar fazla değer vermesi gerektiğini anlasın. O zaman annesine kendi söyler biz buna mı layığız diye.
Eşim.annesine biz buna mı layigiz asla demez heralde çöpe attı kapattı konuyu aradım işte daha ne istiyon diyo..tam tersi ben ona diyorumsen buna mı layıksın enişten için ne özel turşular kuruyor sana bu çürükleri layikgormus diyorum ses etmiyor attım aradım işte sus diyor

Benimki de düğün zamanı mobilya alışverişinde kendinde akıllı sehpa aldı eski kalebodurlu sehpasını da bana kakaladı güya aile yemeğinde lazım olacak diye getirdi sonra işimiz bitti alın dediğimde sizde kalsın diyiverdi.Her seferinde bir yerini kırıp hurda ettim attım kilere sen de öyle yap at çöpe

Ama akillansin istiyorum gondercekse taze gobdersin yada hiç bişe yollamasin ben yapıyorum zaten ..bunu bilmesi lazım..

uygun bir üslupla anne bu turşunun zamanı geçmiş biraz sanırım, küf gibi bişeyler var falan diyin,
bence de tepkisiz kalmayın ne o öyle kakalamış yahu

Eşim.annesine biz buna mı layigiz asla demez heralde çöpe attı kapattı konuyu aradım işte daha ne istiyon diyo..tam tersi ben ona diyorumsen buna mı layıksın enişten için ne özel turşular kuruyor sana bu çürükleri layikgormus diyorum ses etmiyor attım aradım işte sus diyor

Siz evet susmalısınız. Erkekler bunları biz kadınlar gibi anında söylemez. Göz ardı ettiğini düşünüyorsunuz oysaki etmez. Beyinleri bizim kadar hızlı çalışmıyor sadece. Siz diyince terse döner bunu hiç anlamıyorsunuz. Erkekler, anneleri yada herhangi bir akrabaları için ne söylerseniz tam tersini algılar. Onlar hep iyidir siz kötü. Çünkü sürekli dırdır ediyorsunuzdur onların gözünde.Haklı benim karım asla demez. Siz gösterin susun. Bırakın biriktirsin. Bir yerde patlayacaktır. Kendim hep bu taktiği uyguladım. Ve kazanan ben oldum. Sabrımın mükafatını 2 sene sonra aldım ama artık ben iyiyim onlar hep kötü.

Benimkide buzlukta yemediği simiti getirmiş 🤭 ama koyamam yerim yok zaten ıslatıp kuşlara vericem

Benim k.v yaprak zamaninda 3 görümceme tazecik yaprak doldurmus bidonla vermis bizede önceki yilin küflenmis yapragi göndermis . Görümcemdeyken görümceme yapragin resimi attim annene küflü salamur icin tesekkür ettigimi iletirsin dedim hic cevap gelmedi. Esim cok sinirlendi evde kücük cocuk var zehirlenseydi o zaman sana sorardim anne dedi. Artik asla k.v evinden birsey getirmez .bazen zorlar al diye asla almaz esim bor kere güveni kayboldu

Back
X