• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanamın sesini duymaya dayanamıyorum

daha evlenmeden (hatta nişan söz bile olmadan HATTA TANIŞTIRILMADAN) sevgilimin annesiyle küsüz. :/
kendisinin benimle ne alıp veremediği var bilmiyorum bana da çok büyük kötülük etti üstelik ama ağzımı açıp tek kelime etmem sevgilime. Allaha havale ettim. Çünkü ben bir şey söylersem sevgılım benim haklı olduğumu bilse bile annesini savunma ihtiyacı hissedecektir. Annesi sonuçta. Ben de aynı durumda olsam ben de annemi babamı savunurum....

bu yüzden bence siz hanımefendilik yapın ve asla eşinizle annesini şikayet edecek ya da kötüleyecek davranışlarda bulunmayın.. Aileler yüzünden tartışmak bir tek ikinizi ve evliliğinizi yıpratır..
Boyun eğin demiyorum. Ama durabildiğiniz kadar uzak durun.. Eşinize de ailesiyle biraz daha resmi olmak istediğinizi belirtin. Yine de siz kibarlığınızdan ve terbiyenizden ödün vermeyin..

(evli değilim evlenmedim, sizin açınızdan bakamıyor olabilirim.. o yüzden dikkate alır mısınız bilmem)

olmuyor güzelim hanımefendilikde biyere kadar kibarlık filan bastan tavrını alıcaksın ki ezemeyecek seni bide ilk gelinsen yeni evliysen yandın herkes cephe alır xana haklıyken haksız duruma düşersin kendi kendini yer bitirirsin niye dersin ama bunlara gerek yok bastan mesafe koycaksın melek olsanda yaranamazsın cokacımasızım ama ne yapim yzsadıklarımdan tecrübe sempatiksalakcinnisempatiksalakcinni

daha evlenmeden (hatta nişan söz bile olmadan HATTA TANIŞTIRILMADAN) sevgilimin annesiyle küsüz. :/
kendisinin benimle ne alıp veremediği var bilmiyorum bana da çok büyük kötülük etti üstelik ama ağzımı açıp tek kelime etmem sevgilime. Allaha havale ettim. Çünkü ben bir şey söylersem sevgılım benim haklı olduğumu bilse bile annesini savunma ihtiyacı hissedecektir. Annesi sonuçta. Ben de aynı durumda olsam ben de annemi babamı savunurum....

bu yüzden bence siz hanımefendilik yapın ve asla eşinizle annesini şikayet edecek ya da kötüleyecek davranışlarda bulunmayın.. Aileler yüzünden tartışmak bir tek ikinizi ve evliliğinizi yıpratır..
Boyun eğin demiyorum. Ama durabildiğiniz kadar uzak durun.. Eşinize de ailesiyle biraz daha resmi olmak istediğinizi belirtin. Yine de siz kibarlığınızdan ve terbiyenizden ödün vermeyin..

(evli değilim evlenmedim, sizin açınızdan bakamıyor olabilirim.. o yüzden dikkate alır mısınız bilmem)

canım benim o zaman evlende gör derim :) şimdi böyle konuşman normal çünkü bir bağın yok evlendiğinde durum değişiyor.benden sana tavsiye şimdiden sorun varsa bir düşün derim.

Dün kadınlar günüydü malum. Ben de dayanamadım aradım sevgili kayınvalideceğimi kaydirigubbakcemile3

Dün eşim tatili nedeniyle evdeydi. Kayınvalidem telefonu açar açmaz, '' kalp kalbe karşıymış, ben de arayımda şunların huzurlarını kaçırayım, kaynanalık yapıyım biraz'' dedi. Ben de '' ben sizden önce davrandım,sizin huzurunuzu bozmak için'' dedim. Oda '' sen beni geçeceksin bu gidişle '' dedi.

Sanırım anlaşmaya başladık kaydirigubbakcemile3

Sıkıntı yaşayan arkadaşlar, içinize atmayın , gerektiği yerde cevabını verince , hiç olmazsa içiniz içinizi yemiyor. Sıkıntılar az da olsa hafifliyor gibi.

ben o şekilde cevap versem suratı düşer ve hemen kızlarına şikayet eder.birazda anlayış lazım benceee.

katılıyorum bencede yani çokta anlayışsız değilmiş,aramayı düşünüyor,latifeer yapıyor evleneli beri 4,5kere anca gidip gelmişsiniz,bence birazda beterin beteri var diye düşünün.özellikle sizi aramayı düşünmesi bile bi içtenlik bi sevgi belirtisidir bence.

Aramasında bir sıkıntı yok zaten, hergün aranmak ya da aramak evet beni sıkıyor, buda benim tercihim ve yaşantım açıkçası. Kiminin belki günde 5 kere konuşmak hoşuna gider ,ama benim gitmiyor. Ve ben artık ona fırsat vermeden ,kendim arıyorum zaten.

Bazı şeyleri kendi kulağımla duyduğum ve yaşadığım için, hangi uslupla, hangi tonda, hangi niyetle söylendiğini az çok anlayabiliyorum. Ve herşeyi içine atmakta pek kolay olmuyor. Hem ayrıca bu eşimle ,kayınvalidemin tercihi. Eşim kendisi söylüyor, annem didişmeyi sever, sen ver cevabını. Ben de saygımı bozmadan, aynen kayınvalidemin yaptığı şakalar gibi, ben de ona aynı şaka anlayışıyla karşılık veriyorum. Ve gerçekten de hoşuna gidiyor, anlaşıyoruz ya önemli olan bu.

Hem ayrıca benim de birçok şeye suratım düşüyor, sadece düştüğümle kalıyorum. Dedim ya, önemli olan anlaşmak, biz böyle anlaşacağız demek ki.

Çokta anlayışsız değiller derken, evet çok şükür berbat insanlar değiller. Karışmaması gereken bazı şeylere fazla karışınca ve benim eşimle huzurum kaçınca olan oldu. Yoksa ilgisinden ve herşeyinden şikayetim yok. Sadece bazı şeyler çok üst üste geldi ve bende patladım. Herşey daha iyi olacak inş.

ama sonucta esınızın annesı..
saygı duymanız gerekır gorusmek ıstemedıgınızı soylersınız yada mesafe bırakırsınız arada ..
ama esınızını gorusmesıne bısı dıyemezsınız..buna hakkınızda yok zaten..

ama sonucta esınızın annesı..
saygı duymanız gerekır gorusmek ıstemedıgınızı soylersınız yada mesafe bırakırsınız arada ..
ama esınızını gorusmesıne bısı dıyemezsınız..buna hakkınızda yok zaten..

Ben kendisiyle küs değilim ki, eşim niye görüşmesin. Ayrıca kendim görüşmesem bile eşime annenle görüşme demem. Ben de eşim için annemi bırakmam ayrıca. Bizim mevzumuz , görüşelim, görüşmeyelim değildi. Daha birkaç saat önce aradım ,görüştüm kayınvalidemle. Ben kendi oğlundan daha çok görüşüyorum kendileriyle. Ve bu konuyu açarken şöyle bir psikojıde idim.

Bilgisayar elimdeydi ve forumdaydım. Ve bir gün önce ciddi bir tartışma geçmişti eşimle aramızda. Ve konu bundan sonra annenle görüşmeyeceğim ya da sende görümeyeceksin, üstüne değildi. Eşimin bazı konularda beni anlamamasıydı o kadar. Bu tartışmaların sebebini onlar olduğunu düşündüğüm için ve hala gergin olduğumuz için, bana pat diye telefonu vermesi ,sinirlendirdi beni. Sesini duymak bile istemiyordum o an. Çok şükür ki , bu konuyuda hallettik.

Ne kadar saygılı olduğumu eşim biliyor sağolsun. Hatta bana kızıyorda, içine atma birşeyleri, cevabını ver, bu onların daha da hoşuna gidiyor, diyor. Vermediğin için sen tuhafsın diye suçu bana atıyor hatta.

Bu duygudan nefret ediyorum ama biraz önce konuştuk kayınvalidemle ve ben sesini duymaya bile dayanamıyorum artık. Söyledikleri şeyler ve en önemlisi eşimin her yaptıklarına sesini çıkarmayıp, bir de ben onla paylaştığımda hep onların haklı ve iyi niyetli olmalarından çok yoruldum. Bu durumda herşeyi yanlış anlayan salak ve kötü niyetli kişi ben oluyorum galiba .Ve eşimle tartışmaktan yoruldum. Daha birgün önce çok şiddetli kavga etmemize rağmen şimdi geçmiş karşıma hiçbirşey olmamış gibi telefon edip ,laylamlom yapmasına ve telefonu bana vermesine deli oluyorum. Sesini bile duyduğumda sanki herşeyi yeniden yaşıyorum. Bu duygudan nasıl kurtulacağım:çok üzgünüm:
Bende seninle aynı durumdayım o kadının yünüzü bile asla görmek istemiyorum,sesi bile irite ediyor beni.Çalışıyorum halden anlamaz asla isterki sürekli gelip gidelim o gelsin gitsin beraber gezmelere gidelim.Hayır bu kadın evlenmedne önce eşimi gram arayıp sormaz ve takmazdı evlendik oğluşumda oğluşum.Köye gitti geldi vay efendim neymiş hiç aramamışız sormamışız gitmemişiz bilmem ne bir sürü saçmalıklar eşime telefonda baskı kuruyor böyle böyle.Daha 3 ay olmadı evleneli şimdiden bıktım hergün boşansam mı acaba diye düşünüyorum.Hep bi emrivaki yapma peşinde hep onun istediği olsun istiyo ayyyyy amannn anlatsam roman olur.Çok bıktım gerçekten.

bence bu topiğin adı kaynananın sesini bile duymaya tahammül edemeyenler olmalıydı.bende dahil yazanlar seslerini bile duymak istemiyor.bende hemen hemen aynı şeyleri yaşadım.hep haksız olan kötü olan ben;iyi niyetli olan onlar oldu.kv. bigelip gittiler huzurumuzu kaçırdılar.yaklaşık 1 ay oluyor.sürekli tartışma kavga huzur bırakmadılar.işin kötü tarafı kendi adıma iyice eşimdende soğudum.beyfendilerin ailesine kötü söz söylemeyeceksin sen daha kötü olursun.ama kendileri istedikleri gibi konuşur biz konuşamayız.ne diyeyim hepsini Allah'a havale ediyorum ben.
bende aynen bu durumdayım deli gibi aşık olduğum adamdan soğudum resmen.

valla ben kayinvalidemle cok iyi anlasiyorum
Ee napalim,daim olsun.Şu mesajın konu sahibine ne faydası var.Ben geciniyorum, sen işi bilmiyorsun mu demek istiyorsun.
Konu sahibi;Biraz sabır ,zamanla sen de çok iyi rol yapıyor olacaksın ve bu iki yüzlülüğüne sen bile sasiracaksin.Ben buna pembe ikiyüzlülük diyorum,pempe yalan gibi.Hayatimizdan temelli cikaramayacagimiz,ilişkimizin evliliğimi de etkileyeceği kişilerle ben bunu yapıyorum.Yüzlerine gülüyorum.Arkadan da kendi kendime sayıp, sövüp rahatlıyorum.Bu tiplere dürüst ve erdemli olmaya gerek yok.Esine ne kadar şikayet edersen,eşin annesini o kadar savunacaktir sana ve sinirlerin laçkalaşacaktir.

Konu sahibi son durum nedir
Aradan neredeyse 15 sene geçmiş anılarım canlandı😀
Özel bir oğlum var , yaşanan herşeyin değeri ve önem sırası değişti, ben değiştim, onlar değişti, duygular çok değişmedi, pek bayıldığım söylenemez kayınvalideciğime ama artık herkes kendi hayatına bakıyor daha çok. Çok sıkta görüşmüyoruz.
Zaten o zaman içinde ailenin tavrından çok eşin tavrı önemliydi benim için, eş yanında olunca aile de herşey olmamak kaydıyla tabi çoğu şey idare edilebilir. Şükür bunca zamandan sonra oturdu artık herşey.

Konu kapanmış sanırım ama tekrar açılmış, tekrar kapanabilir rica ediyorum Mune Mune

Aradan neredeyse 15 sene geçmiş anılarım canlandı😀
Özel bir oğlum var , yaşanan herşeyin değeri ve önem sırası değişti, ben değiştim, onlar değişti, duygular çok değişmedi, pek bayıldığım söylenemez kayınvalideciğime ama artık herkes kendi hayatına bakıyor daha çok. Çok sıkta görüşmüyoruz.
Zaten o zaman içinde ailenin tavrından çok eşin tavrı önemliydi benim için, eş yanında olunca aile de herşey olmamak kaydıyla tabi çoğu şey idare edilebilir. Şükür bunca zamandan sonra oturdu artık herşey.

Konu kapanmış sanırım ama tekrar açılmış, tekrar kapanabilir rica ediyorum Mune Mune
Çok sevindim ♥️

Biz ayrı şehirlerde oturuyoruz. Ayrı olmamıza rağmen sıkıntı çok. Biz onların yanına ,onlar bizim yanımıza toplasanız 4 kere gelmişizdir, ama her biraraya geldiğimizde ayrı bir laf. Ve bütün bunlar eşime söyleniyor, konunun muhatabı benim, mesela benim çalışıp çalışmamam, ama konunun içinde ben yokum, ben duyuyorum sadece. Eşimde cevap vermiyor, annesiymiş, iyi niyetle söylemişmiş. Peki beni anlıyormusun diyorum, bana da savuna savuna hak veriyor kendi çapında. Kendi kulağıyla duyduğu halde,kendisine söylendiği halde herşey yine onlar haklı. Ya madem saygısızlık etmiyorsun ( ki bana göre bu da yanlış demek saygısızlık değil) bari beni anla.

Evlendiğimiz ilk günden beri ,kayınvalidem evlendiğimizin ertesi günü arayıp sorardı, ne yapıyorsunuz diye (acaba yeni evli insanlar ne yapabilirse). Hadi merak ediyor arıyor dedim ama bu artık zamanla niye aramıyorsunuza döndü. Ya bütün gün ben onları aramak zorundamıyım. Hergün arayıp rapor vermem mi gerekiyor. Aramasan , her aradığında oğlumuz gelinimzde bizi aramıyor.

Daha önce okuyanlar olmuştur abuk subuk telefon şakaları. Bunlarda iyi niyetle.

Ben yokken eşime çalışmayı düşünmüyor mu, okumuş, boşuna mı okumuş,demeler. Madem o kadar iyi niyetlisin gel bana söyle. Ama benim yüzüme gelincede ,eşim için bakamayacaksa evlenmeseymiş, kızım harcamanı sıkma diyor. Sanki bize bir faydaları varmış gibi, herşeymiz borç.

İlerde kısmetse benim ailemin yanına ist. taşınacağız. Yok niye ist muş, sizinle tartışırım ,demeler. Bu konuşmalarda ben yokken oluyor. Bunlar da iyi niyetle söyleniyor.

En son 3 günlüğüne ist gittik. Eşimin dayısıda ist da. Her gittiğimizde de mutlaka gideriz. Bu sefer 3 gün diye gidemedik. Yok niye gitmemişiz, eşime baskı yapıyor, yine ben yokum ortada.

Biz nikahla evlendik, her görüştüğümüzde çok acele olmuş ,düğün olmamış, şöyle bir oynayamamış. Kayınpederim senden Allah razı olsun birçok konuda olduğu gibi, iyi ki nikah yapmışız, curcuna olmadı diyor. Eşimde ,bende istemedik düğün. Durup durup bunu söylüyor. Kadın kendini düşünüyor, bizi düşünmüş oluyor.

Evlendiğimizin ilk günü nikah onların olduğu şehirde olduğu için biz bir gece otelde kaldık. Bana önce ballandıra ,ballandıra bak sizi otele göndereyim, rahat edersiniz, ben başta istemedim, evime gelmek istedim hemen, yok illa otele gidin dinlenin. Ben de sandım bizi kendileri otele gönderecekler. Otel parasını da yıktılar üstümüze. Biz gittik, biz ödedik, o bizi düşündü.

Susuyordum, cevap vermiyordum hiçbirşeye şimdiye kadar adımı sessiz geline çıkardı. Ama onun gibi olmaya başladım yavaş yavaş.

Bunun gibi büssürü abuk subuk şey.
Valla ben kaynananın yaptığı söylediği şeylerde bir terslik kötülük göremedim sen abartiyorsun bence

Back
X